Beste reisboeken Aquitanië

Aquitanië (land van water, ;Frans: Aquitaine, Occitaans: Aquitània, Baskisch: Akitania, Saintongeais: Aguiéne) was een administratieve regio in het zuidwesten van Frankrijk, met als hoofdstad Bordeaux. Op 1 januari 2016 is de regio samen met Poitou-Charentes en Limousin opgegaan in Nouvelle-Aquitaine.

Top 10 beste reisgidsen Aquitanië

1

De Groene Reisgids - Aquitaine/Frans-Atlantische kust

gepubliceerd juni 2017
uitgever:
De Groene Reisgids
auteur:
Michelin
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
607
regio:  Frankrijk   Aquitanië  
De Groene Reisgids - Aquitaine/Frans-Atlantische kust

Michelingidsen zijn een begrip in de reiswereld en kunnen bogen op een schat aan ervaring, kennis en natuurlijk de bekende kaarten. Deze Groene Reisgids over Aquitane, de Frans-Atlantische kust, heeft drie delen: De voorbereiding op de reis, Onder de loep en Steden en bezienswaardigheden. Het eerste deel is kort en geeft schematisch handige tips, adressen, een schema met de inhoud van de bezienswaardigheden (met verwijzing naar paginanummer met meer informatie) en een evenementenkalender. Onder de loep behandelt onder meer tradities en folklore, geschiedenis, kunst en cultuur (met geweldige illustraties!) en de wijnstreken en hun wijnen. Het grootste deel van de gids wordt in beslag genomen door het derde deel waarin de steden en bezienswaardigheden aan bod komen. De informatieve teksten zijn meestal voorzien van symbolen, kaderteksten met leuke weetjes en duidelijke kleurenfoto's. Veel hoofdstukken zijn het lezen – ook zonder vakantieplannen – meer dan waard. Voorzien van register, kaarten en plattegronden en woordenlijst.

2

Capitool reisgids - Dordogne, Bordeaux en de Zuidwestkust

gepubliceerd 02 januari 2016
uitgever:
Capitool Reisgidsen
auteur:
Wilfried Lecarpentier, Renée Grimaud
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
320
regio:  Frankrijk   Aquitanië   Bordeaux   Dordogne  
Capitool reisgids - Dordogne, Bordeaux en de Zuidwestkust

De ideale reisgids voor jouw reis naar Dordogne, Bordeaux en de zuidwestkust

•Een luxe reisgids boordevol informatie
•Met een zorgvuldig samengestelde inhoud van hoge kwaliteit
•Bestand tegen intensief gebruik voor, tijdens én na je reis
•Met de mooiste illustraties en foto’s
•Een gids om te bewaren als een prachtige herinnering

In Dordogne liggen enkele van de beroemdste wijngaarden van Frankrijk, vermengd met grootse en romaanse kerken, chateaus en majestueuze abdijen. Bordeaux is beroemd om zijn wijnen, die van de stad het middelpunt hebben gemaakt van de Franse wijnhandel. De zandstranden van Aquitaine trekken ieder jaar vele bezoekers. Een mooie bestemming voor bergwandelaars zijn de Pyreneeën in het zuiden met hun prachtige vergezichten. 

Alles in één reisgids
Met de reisgids Capitool Dordogne, Bordeaux en de zuidwestkust ben je verzekerd van een reisgids boordevol informatie, mooie plattegronden en de meest handige tips. De reisgids is opgedeeld in de zes verschillende streken die Dordogne, Bordeaux en de zuidwestkust rijk zijn. Elk gebied wordt in een apart hoofdstuk beschreven, inclusief foto’s, illustraties en kaarten, opengewerkte tekeningen, driedimensionale beelden en plattegronden van de belangrijkste bezienswaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan de Grand Theâtre – het neoclassicistische theater – van de stad Bordeaux, de Saint-André met prachtig beeldhouwwerk, het Kasteel Castelnaud met adembenemend uitzicht over Beynac en de oude historische binnenstad Sarlat met een markt vol met streekproducten. De reisgids beschikt tevens over een handige lijst van restaurants, accommodaties, winkels en markten, amusement en buitenactiviteiten. Daarnaast geeft Capitool Dordogne, Bordeaux en de zuidwestkust in alle tijden praktische informatie over jouw reis. Of dat nu gaat over reizen met kinderen, rijden in het drukke verkeer, internet, het vinden van geldautomaten of het openbaar vervoer: met het uitgebreide en handige overzicht achter in het boek, zal je overal beslagen ten ijs komen. 

Genoeg te ontdekken
De reisgids laat jou alles weten over de echte do’s en don’ts van jouw verblijfplaats. Omdat er zoveel te ontdekken is, zijn er verschillende kaarten te vinden per gebied met de leukste bezienswaardigheden. Op die manier zie je altijd wel een paar bezienswaardigheden. Benieuwd naar welke gebieden er allemaal zijn? In Capitool Dordogne, Bordeaux en de zuidwestkust zijn de volgende streken te vinden: 

•Gironde
•Périgord en Quercy
•Lot-et-Garonne
•Landes
•Pays Basque
•Béarn

Met 320 pagina’s aan tekst, kaarten, foto’s en illustraties is de reisgids Capitool Dordogne, Bordeaux en de zuidwestkust een compleet handboek aan onmisbare informatie. Zo kun jij op de beste manier de reis van jouw dromen maken. Capitool laat je de wereld zien!

3

ANWB Ontdek - Bordeaux & Atlantische kust

Bordeaux, Garonne, Dordogne, Médoc, Côte d'Argent, Les Landes, Côte Basque, Baskenland
gepubliceerd mei 2016
uitgever:
ANWB Ontdek reisgids
auteur:
Manfred Görgens
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
296
regio:  Aquitanië   Bordeaux  
ANWB Ontdek - Bordeaux & Atlantische kust

De 'Ontdek'-reisgids van de ANWB is een uitgebreide gids voor reizigers die ondergedompeld willen worden in de cultuur van een land of streek. De reisgids van Bordeaux & Atlantische kust neemt toeristen mee langs grote steden, karakteristieke dorpen, beroemde ‘chateaux’ en landschappelijke hoogtepunten als de Gorges de Kakouetta, romaanse kerken van de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela, kronkelige straatjes, familierestaurants, in het kort: op ontdekkingsreis. De meerwaarde zit hem vooral in de uitgebreide achtergrondverhalen en de tips om de couleur locale te proeven. De gids zou geen reisgids zijn zonder praktische informatie, zoals openingstijden, wat plattegrondjes, belangrijke adressen en hier en daar een foto. Vaste onderdelen zijn de lievelingsplekken van de auteur, tien uitvoerig beschreven hoogtepunten en een losse wegenkaart. Hoewel de inhoud veelomvattend is, is de gids toch praktisch door de overzichtelijke inhoudsopgave en rustige lay-out. Kleine druk, normale interlinie. Voor de cultuurliefhebber is dit een aanwinst in het aanbod van reisgidsen.

4

DK Eyewitness Travel Guide Dordogne, Bordeaux and the Southwest Coast

gepubliceerd juli 2016
uitgever:
DK Eyewitness Travel Guide
auteur:
Suzanne Boireau-Tartarat
taal:
Engelstalig
pagina's:
320
regio:  Aquitanië   Bordeaux   Dordogne  
DK Eyewitness Travel Guide Dordogne, Bordeaux and the Southwest Coast

The ideal travel companion, full of insider advice on what to see and do, plus detailed itineraries and comprehensive maps for exploring this tranquil and picturesque region. Visit the magnificent Chateau de Chambord, take a wine and cheese tour around Sancerre, enjoy the lively atmosphere of medieval Tours or be amazed at the giant mechanical creatures at Les Machines de l'Ile in Nantes: everything you need to know is clearly laid out within colour-coded chapters. Discover the best of the Loire Valley with this indispensable travel guide. Inside DK Eyewitness Travel Guide Dordogne, Bordeaux and the Southwest Coast - Over 20 colour maps help you navigate with ease - Simple layout makes it easy to find the information you need - Comprehensive tours and itineraries of Dordogne, Bordeaux and the Southwest Coast, designed for every interest and budget - Illustrations detail famous sights such as the impressive Cathedrale de Notre-Dame in Chartres, the extraordinary Abbaye de Fontevraud in Anjou, the beautiful Chateau de Chenonceau and more - Colour photographs of the region's bustling cities, picturesque towns and pretty rural villages, elegant chateaux and their landscaped gardens, lush vineyards and more - Detailed chapters, with area maps, cover Anjou; Touraine; Blesois and Orleanais; Berry; North of the Loire; Loire-Atlantique and the Vendee; and more - Historical and cultural context gives you a richer travel experience: learn about the region's fascinating history and easygoing culture, beautiful chateaux, historic churches and abbeys, famous writers and artists, winemaking and vineyards, pleasant river, traditional festivals including unique son et lumiere, local cuisine and more - Essential travel tips: our expert choices of where to stay, eat, shop and sightsee, plus how to get around, useful phrases, and visa and health information DK Eyewitness Travel Guide Dordogne, Bordeaux and the Southwest Coast is a detailed, easy-to-use guide designed to help you get the most from your visit to this enchanting region.