Beste reisboeken Ardennen

De Ardennen (Frans: Ardenne, Waals: Årdene) vormen een bosrijk middelgebergte in oostelijk België (een groot deel van Wallonië), Noord-Luxemburg en een klein stukje aangrenzend Frankrijk. Het is de westelijke uitloper van het Rijnlands leisteenplateau, een massief van leisteen, waartoe ook de Eifel, Hunsrück en de Taunus behoren.

Top 10 beste reisgidsen Ardennen

1

Rother Wandelgidsen - Ardennen Hoge Venen

50 uitgelezen wandelingen in het woeste zuidoosten van Belgie
gepubliceerd 02 januari 2012
uitgever:
Rother Wandelgidsen
auteur:
Mathieu Klos
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
176
regio:  Ardennen  
Rother Wandelgidsen - Ardennen Hoge Venen

50 uitgelezen wandelingen in de Belgische Ardennen en in de Hoge Venen, in het hoge moeras ten westen van de Eifel en langs de valleien van de Warche, de Ourthe, de Semois, de Lesse en de Maas.

De Ardennen zijn met recht een populaire wandelbestemming: tot een hoogte van 700 meter verheft zich dit landschap, met hoogvenen, uitgestrekte bossen, diep ingesneden dalen, en tal van natuurpaden. Bovendien vindt u er in bijna elk dal een imposant château of klooster.

Ontdek de Hoge Venen en de Oostkantons, geniet van de bronnen rondom het Amblèvedal, of wandel door de de provincie Luxemburg. De wandelingen langs de Maas en de Lesse zijn ook zeer aan te raden.

- Betrouwbare routebeschrijvingen
- Gedetailleerde wandelkaarten
- Informatieve hoogteprofielen

2

De Groene Reisgids Weekend - Ardennen

Namen, Luik, Luxemburg
gepubliceerd oktober 2015
uitgever:
De Groene Reisgids Weekend
auteur:
Lannoo
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
144
regio:  Ardennen  
De Groene Reisgids Weekend - Ardennen

Met dit boekje heeft de autorijder een mooi boekje voor autotochten in de Ardennen. Het boekje bevat een groot aantal routes en beschrijft de bezienswaardigheden van de streek per provincie en per tocht. Daarnaast bevat het boekje praktische informatie (bijvoorbeeld: Waar kun je binnen een prijsklasse goed eten?). Daarbij is het redelijk overzichtelijk, met mooie foto's en een redelijke autokaart. De routekaartjes per provincie zijn helaas wat klein afgedrukt. Op de uitklapbare voorflap vind je een woordenlijst, op de uitklapbare achterflap een uitneembare autokaart. Overzichtelijke lay-out met een functioneel kleurengebruik en een schreefloze letter. Verlucht met kaartjes, kaders met achtergrondinfo en kleurenfoto's. Een beknopte, maar handige gids. Kleine druk.

3

ANWB extra - Ardennen

gepubliceerd juli 2018
uitgever:
ANWB Extra
auteur:
Angela Heetvelt
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
132
regio:  België   Ardennen  
ANWB extra - Ardennen

Beleef de Ardennen met de compleet vernieuwde reisgids ANWB Extra Ardennen! De combinatie van watervallen, spannende fietspaden, beroemde trappistenbrouwerijen en gezellige dorpjes, maken de Ardennen tot de perfecte bestemming voor een mooie outdoorvakantie. 
De compacte ANWB Extra reisgids Ardennen biedt naast diverse routes door het gebied en veel praktische tips over campings, hotels en vervoer ook 15 inspirerende bezienswaardigheden die je tijdens je vakantie niet mag missen. Laat je verrassen door de prachtige architectuur in Luik, maak een eindeloze wandeling in de Hoge Venen of ga op zoek naar de ultieme ontspanning in Spa.
Deze kleine reisgids past gemakkelijk in de rugtas en heeft een handige uitneembare kaart met daarop de beste tips voor eten, drinken en uitgaan. 
ANWB Extra is de succesvolste reisgidsenserie van Nederland! Met meer dan 100 compacte gidsen biedt deze serie een reisgids voor nagenoeg iedere denkbare bestemming.

Kopen bij bol.com

4

Trotter Ardennen

gepubliceerd 14 juni 2019
uitgever:
Trotter
auteur:
Lannoo
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
264
regio:  België   Ardennen   Luxembourg   Frankrijk  
Trotter Ardennen
  • Het echte verhaal achter de klassieke trekpleisters
  • Tips om de verborgen parels buiten de platgetreden paden te verkennen
  • Verrassende anekdotes en topervaringen van Trotter
  • Honderden budgetvriendelijke en uitgeteste horeca-adressen
  • Kaarten en plattegronden waarop je al onze adressen terugvindt

Kopen bij bol.com