Beste reisboeken Athene

Athene (Grieks: Αθήνα, Athèna) is de hoofdstad en grootste stad van Griekenland en tevens het bestuurlijk centrum van de regio (periferia) Attica. De gemeente Athene is ingedeeld in zeven stadsdistricten (dimotiko diamerisma).

Top 10 beste reisgiden Athene

1

Time to momo - Athene

gepubliceerd 03 juni 2019
uitgever:
time to momo
auteur:
Marleen Veldhorst
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
90
regio:  Griekenland   Athene  
Time to momo - Athene

Stap je hotel uit en loop regelrecht naar de leukste wijken van de stad. Op weg naar nieuwe restaurantjes, de beste koffie en dat lokaal gebrouwen biertje. Bij time to momo delen lokale auteurs uit liefde voor hún stad alleen de echte highlights met je. Zo sla je de drukke dertien-in-een-dozijn-winkelstraten over en wandel je, terwijl je onderweg een bezienswaardigheid meepikt, naar de leukste adressen waar de locals zelf graag komen.
Met 3 verrassende routes door de verschillende wijken van Athene kun je de stad in je eigen tempo ontdekken én de local lifestyle beleven. 
Inclusief: 
- Alle belangrijke bezienswaardigheden 
- Meer dan 250 adressen om te eten, drinken en shoppen
- Handige uitneembare stadsplattegrond én gratis kaart-app
- Leuke top 10-lijstjes
time to momo is met meer dan 200.000 verkochte gidsen per jaar de bestverkochte stedengids van Nederland en België. We zijn al meer dan 20 jaar een inspiratiebron voor reizigers en blijven de time to momo-reeks uitbreiden. Check al onze stedentripbestemmingen, de laatste nieuwe tips en hotelinspiratie op www.timetomomo.com

Kopen bij bol.com

2

Capitool reisgids - Griekenland Athene en het vasteland

Complete en rijk geïllustreerde reisgids inclusief uitneembare kaart
gepubliceerd 02 januari 2016
uitgever:
Capitool Reisgidsen
auteur:
Andy Harris, Mike Gerrard
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
348
regio:  Griekenland   Athene  
Capitool reisgids - Griekenland Athene en het vasteland

•Een luxe reisgids boordevol informatie
•Met een zorgvuldig samengestelde inhoud van hoge kwaliteit
•Bestand tegen intensief gebruik voor, tijdens én na je reis
•Met de mooiste illustraties en foto’s
•Een gids om te bewaren als een prachtige herinnering

De trekpleister van Griekenland is de schat aan archeologische vindplaatsen, liggend in fraaie natuurlandschappen. Klassieke ruïnes liggen in het zuiden, rondom Athene en aan de kusten van Attica en de Peloponnesos, terwijl Macedonische resten in het noordoosten kunnen worden aangetroffen. Byzantijnse kloosters en kerken zijn verspreid over het hele vasteland en in het antieke Olympia werden de voorlopers van de Olympische Spelen gehouden. Kiezen naar welke bezienswaardigheid je gaat wordt nog moeilijk, want Griekenland heeft het allemaal. 

Alles in één reisgids
Met de reisgids Capitool Griekenland ben je verzekerd van een reisgids boordevol informatie, mooie plattegronden en de meest handige tips. De reisgids is opgedeeld in de vijf verschillende streken die Griekenland rijk is. Elk gebied wordt in een apart hoofdstuk beschreven, inclusief foto’s, illustraties en kaarten, opengewerkte tekeningen, driedimensionale beelden en plattegronden van de belangrijkste bezienswaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan het prachtige oude klooster Metéora die zich op de rots van Megálo bevindt, de archeologische site van Delphi, de indrukwekkende Akropolis van Athene en het antieke Olympia waar ooit de Olympische Spelen zijn begonnen. De reisgids beschikt tevens over een handige lijst van restaurants, accommodaties, winkels, speciale vakanties en buitenactiviteiten. Daarnaast geeft Capitool Griekenland in alle tijden praktische informatie over jouw reis. Of dat nu gaat over reizen met kinderen, rijden in het drukke verkeer, internet, het vinden van geldautomaten of het openbaar vervoer: met het uitgebreide en handige overzicht achter in het boek, zal je overal beslagen ten ijs komen. 

Genoeg te ontdekken
De reisgids laat jou alles weten over de echte do’s en don’ts van jouw verblijfplaats. Omdat er zoveel te ontdekken is, zijn er verschillende kaarten te vinden per gebied met de leukste bezienswaardigheden. Op die manier zie je altijd wel een paar bezienswaardigheden. Benieuwd naar welke gebieden er allemaal zijn? In Capitool Griekenland zijn de volgende streken te vinden: 

•Athene
•Omgeving van Athene
•De Peloponnesos
•Centraal en West-Griekenland
•Noord-Griekenland

Met 348 pagina’s aan tekst, kaarten, foto’s en illustraties is de reisgids Capitool Griekenland een compleet handboek aan onmisbare informatie. Zo kun jij op de beste manier de reis van jouw dromen maken. Capitool laat je de wereld zien!

3

Capitool Reisgids Top 10 Athene

Reisgids met top 10-lijstjes en uitneembare kaart
gepubliceerd juli 2017
uitgever:
Capitool Reisgidsen
auteur:
Capitool
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
160
regio:  Griekenland   Athene  
Capitool Reisgids Top 10 Athene

- Top 10 van onder andere de beste restaurants, de mooiste bezienswaardigheden en de leukste winkels
- Met de uitneembare kaart vind je gemakkelijk de weg
- De schitterende foto's brengen de stad tot leven
- Compact formaat, ideaal om mee te nemen
- Diverse wandelroutes leiden je door de historische wijken van Athene, van de Akropolis tot Filopáppus

Top 10 Athene
De reisgids is opgebouwd uit top 10-lijsten die het beste van alles wat er in Athene te zien en te doen is, behandelen. In korte beschrijvingen lees je over de oude tempels, musea van wereldklasse, zandstranden en nachtclubs. Athene is een combinatie van het oude en moderne Griekenland. 
Top 10 Athene bevat tips en praktische informatie voor tijdens het verblijf, zoals wat voor weer je kunt verwachten, waar je lekker kunt eten, gratis uitjes, welk hotel het beste is en gemakkelijk te volgen voorbeeldroutes zodat je in korte tijd zoveel mogelijk kunt zien. Of je nu een weekend of een hele week komt, dankzij de handige lijstjes heb je een snel overzicht van het beste wat de stad te bieden heeft. Zo zie je in één oogopslag welk museum de moeite waard is, waar de leukste winkels zijn en waar je de mooiste artistieke stijlen kunt vinden.

Deze Top 10-gids verdeelt de stad in vier gebieden en vier regio's in de omgeving.
- Pláka, Makrygianni en Koukáki
- Monastiráki, Psyrrí, Gazi en Thiseio
- Omonia en Exárcheia
- Syntágma en Kolonáki
- Piraeus
- Het noorden richting Delphi
- In de Peloponnesos 
- Rond de Attische kust

We hebben allemaal een beeld van het schitterende Parthenon boven op de Akropolis: een oude tempel in een modern Europese hoofdstad. Maar pas als je in Athene bent, merk je hoe naadloos de oude Griekse monumenten en ruïnes overgaan in het hedendaagse leven in de stad. Marmeren zuilen en prachtig gebeeldhouwde voetstukken liggen verspreid in een Arcadisch weiland naast een druk metrostation – dit is de Agora. In het Nationaal Archeologisch Museum bevinden zich talloze eeuwenoude schatten. 

4

Lonely Planet Pocket Athens

gepubliceerd 02 januari 2019
uitgever:
Lonely Planet Pocket
auteur:
Alexis Averbuck
taal:
Engelstalig
pagina's:
192
regio:  Athene  
Lonely Planet Pocket Athens

Marvel at the Acropolis raised spectacularly over Athens, follow in the footsteps of Socrates at the Agora and step into the Temple of Olympian Zeus – all with your trusted travel companion. Get to the heart of Athens and begin your journey now!
Inside Lonely Planet's Pocket Athens:
Full-colour maps and images throughout.
Highlights and itineraries help you tailor your trip to your personal needs and interests.
Insider tips to save time and money and get around like a local, avoiding crowds and trouble spots.
Essential info at your fingertips - hours of operation, phone numbers, websites, transit tips, prices.
Honest reviews for all budgets - eating, sleeping, sightseeing, going out, shopping, hidden gems that most guidebooks miss.
Free, convenient pull-out map (included in print version), plus over 21 colour neighbourhood maps.
User-friendly layout with helpful icons, and organised by neighbourhood to help you pick the best spots to spend your time.
Covers Acropolis, Ancient Agora, Temple of Olympian Zeus, Greek Parliament, Syntagma, Plaka, Keramikos, Gazi, Filopappou Hill, Thisio, Monastiraki, Psyrri, Exarhia, Kolonaki, Benaki Museum, and more.

5

ANWB Extra - Athene

gepubliceerd april 2018
uitgever:
ANWB Extra
auteur:
Klaus Botig, Elisa Hübel
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
132
regio:  Griekenland   Athene  
ANWB Extra - Athene

ANWB Extra reisgids Athene - Griekenland
Ontdek Athene met de compleet vernieuwde reisgids ANWB Extra Athene! Door de combinatie van de vele historische plekken en gebouwen, de bergen en het strand in de buurt is Athene de perfecte bestemming voor een leuke citytrip. 
De compacte ANWB Extra reisgids Athene biedt naast diverse routes door de stad en veel praktische tips over hotels en vervoer ook 15 inspirerende bezienswaardigheden die je tijdens je stedentrip niet mag missen. Beklim de rots van de Akropolis, ga bootjes kijken in de haven van Piraeus of shop je portemonnee leeg in de Marktwijk.
Deze kleine reisgids past gemakkelijk in de handtas en heeft een handige uitneembare kaart met daarop de beste tips voor winkelen, eten en drinken en uitgaan.

6

Athene Marco Polo NL

gepubliceerd 02 januari 2018
uitgever:
Marco Polo reisgidsen
auteur:
Marco Polo
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
148
regio:  Griekenland   Athene  
Athene Marco Polo NL

Marco Polo reisgids voor Athene! Handig pocket formaat, boordevol informatie, met uitneembare kaart van de stad en 12 bladzijden met extra plattegronden. Met "insider tips' om het échte Athene te ontdekken, bijvoorbeeld de oude wijk Pláka en de havens van de stad. De TOP 15 van bezienswaardigheden zie je in één oogopslag, up-to-date informatie in overzichtelijke hoofdstukken: sightseeing, eten & drinken, winkelen, uitgaan, verblijf, routes & tochten, voor kinderen, feesten, festivals & evenementen, internet tips, praktische info van a tot z, een taalgidsje, plattegronden en straatnamenregister.

Kopen bij bol.com

7

De Groene Reisgids - Athene weekend

gepubliceerd april 2018
uitgever:
De Groene Reisgids Weekend
auteur:
Lannoo
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
159
regio:  Athene  
De Groene Reisgids - Athene weekend

Deze reisgids voor een weekendje Athene maakt deel uit van de nieuwe reeks 'Groene Reisgids Travel', die qua opzet en vormgeving aansluit bij de klassieke 'Groene Gidsen', maar focust op stedentrips en een compacter formaat heeft. Na een deeltje over aankomen in Athene volgen enkele algemene hoofdstukken: informatie voor het voorbereiden van de reis, praktische informatie (vervoer, uit eten) en een evenementenkalender. Het volgende deel bespreekt de bezienswaardigheden per wijk, van Akropolis, Plaka tot Kaap Sounion. Dat alles wordt gewaardeerd met sterretjes. Daarna krijg je een overzicht van de beste adressen om te overnachten, iets te eten of te drinken, te winkelen of uit te gaan. Ten slotte is er een deel met informatie over de Goden van Olympus, het Griekse theater en mode. Achteraan volgt een index. Op de uitklapbare voorflap de inhoudsopgave en overzichtskaart van de verschillende wijken, op de achterflap een metrokaart en een uitneembaar stadsplan. Overzichtelijke lay-out met een functioneel kleurengebruik en een schreefloze letter. Verlucht met kaartjes, kaders met achtergrondinformatie en kleurenfoto's. Een beknopte, maar handige gids. Kleine druk.

8

Top 10 Athens

gepubliceerd juli 2019
uitgever:
DK Eyewitness Travel Guide
auteur:
Dk Travel
taal:
Engelstalig
pagina's:
160
regio:  Athene  
Top 10 Athens

An unbeatable, pocket-sized guide to Athens, packed with insider tips and ideas, colour maps, top 10 lists, and a laminated pull-out map - all designed to help you see the very best of Athens. Wander through the ruins of the ancient Agora, admire the cultural carvings at the Museum of Cycladic Art, marvel at the Roman Forum and Tower of the Winds, or take a stroll in the city's markets. From the Top 10 churches to the Top 10 restaurants - discover the best of Athens with this easy-to-use travel guide. Inside Top 10 Athens: - Ten easy-to-follow itineraries, perfect for a day trip, a weekend, or a four-day trip - Top 10 lists showcase the best attractions in Athens, covering the Acropolis, the National Archaeological -Museum, the Filopappos Hill, the Temple of Olympian Zeus and more - Free laminated pull-out map of Athens, plus eight full-colour area maps - In-depth area guides explore Athens' most interesting neighbourhoods, with the best places for shopping, going out, and sightseeing - Colour-coded chapters divided by area make it easy to find information quickly and plan your day - Essential travel tips including our expert choices of where to stay, eat, shop and sightsee, plus useful transport, visa and health information - Colour maps help you navigate with ease - Covers Plaka, Makrigianni and Koukaki; Monastiraki, Psiri, Gazi and Thissio; Ominia and Exarcheia; Syntagma and Kolonaki; Piraeus; North to Delphi; the Peloponnese; and around the Attica Coast

Kopen bij bol.com