Beste reisboeken België

België, of voluit het Koninkrijk België, is een West-Europees land dat ligt aan de Noordzee en grenst aan Nederland, Duitsland, Luxemburg en Frankrijk. Het land is 30.528 km² groot en heeft een bevolking van iets meer dan 11 miljoen inwoners. Op 1 januari 2018 telde België in totaal 11.358.357 inwoners (stijging van 0,48 procent tov 2017). In Vlaanderen woonden er 6.546.785 personen (stijging van 0,56 procent tov 2017), in Wallonië 3.620.531 (stijging van 0,28 procent tov 2017) en in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest 1.191.041 (stijging van 0,63 procent tov 2017). De belangrijkste stad is Brussel, hoofdstad van België en tevens bestuurlijk centrum van de Europese Unie en de NAVO.

Top 10 beste reisgidsen België

1

Lonely Planet Belgium & Luxembourg

gepubliceerd 02 januari 2019
uitgever:
Lonely Planet
auteur:
Lonely Planet
taal:
Engelstalig
pagina's:
320
regio:  West-Europa   België   Luxembourg  
Lonely Planet Belgium & Luxembourg

Lonely Planet Belgium & Luxembourg is your passport to the most relevant, up-to-date advice on what to see and skip, and what hidden discoveries await you. Explore Unesco listed belfries in Bruges and Tournai, savour Belgian pralines at a Brussels chocolatier, or stroll along the river gorge in Luxembourg City.

Explore Unesco-listed belfries in Bruges and Tournai, savour Belgian pralines at a Brussels chocolatier and stroll along the river gorge in Luxembourg City – all with your trusted travel companion. Get to the heart of Belgium & Luxembourg and begin your journey now!

Inside Lonely Planet's Belgium & Luxembourg:

 • Colour maps and images throughout.
 • Highlights and itineraries help you tailor your trip to your personal needs and interests.
 • Insider tips to save time and money and get around like a local, avoiding crowds and trouble spots.
 • Essential info at your fingertips - hours of operation, phone numbers, websites, transit tips, prices.
 • Honest reviews for all budgets - eating, sleeping, sightseeing, going out, shopping, hidden gems that most guidebooks miss.
 • Cultural insights provide a richer, more rewarding travel experience - history, people, music, landscapes, wildlife, cuisine, politics.
 • Covers Brussels, Bruges, Ghent (Gent), Antwerp, Mechelen, Tournai, Liège, Luxembourg City and more.
2

De Groene Reisgids - Weekendbox België

gepubliceerd november 2016
uitgever:
De Groene Reisgids Weekend
auteur:
Lannoo
taal:
Nederlandstalig
regio:  België   Antwerpen   Brugge   Brussel   Gent  
De Groene Reisgids - Weekendbox België

Het mooiste van België in 1 handige doos
Voor wie slechts één compacte stadsgids in zijn tas wil stoppen en toch geen enkele bezienswaardigheid of topadres wil missen. Elk hoofdstuk heeft een eigen kleur, zo vind je feilloos de informatie die je zoekt. Praktische inlichtingen staan in het groene deel, de beste adressen in het turkoois, tips om de stad te bezoeken vind je in het oranje hoofdstuk en de teksten met achtergrondinformatie staan in het fuchsia hoofdstukje. Een duidelijke sterrenquotering laat in een oogopslag zien wat je niet mag missen. Elk hoofdstuk is samengesteld door een lokale expert of een doorgewinterde Michelinauteur. Met een uitneembare stadsplattegrond waarop alle restaurants en hotels zijn aangeduid die in de gids staan beschreven. 

3

Time to momo - Antwerpen

gepubliceerd maart 2019
uitgever:
time to momo
auteur:
Marie Monsieur, Femke Dam
taal:
Nederlandstalig
regio:  België   Antwerpen  
Time to momo - Antwerpen

Met time to momo Antwerpen (voorheen 100% Antwerpen) op zak kun je onvoorbereid op pad, in je eigen tempo de stad ontdekken én de local lifestyle beleven. Zo geniet je 100% van je citytrip! Met 6 verrassende routes door de verschillende wijken van Antwerpen leidt onze time to momo-local je langs de échte highlights. Zo sla je de drukke shopboulevards over en wandel je, onderweg een must-see meepikkend, via een fijn koffietentje naar de leukste conceptstores. Inclusief: - Alle belangrijke bezienswaardigheden - Meer dan 250 adressen om te eten, drinken en shoppen - Handige uitneembare stadsplattegrond én gratis kaart-app - Leuke top 10-lijstjes time to momo is met meer dan 250.000 verkochte gidsen per jaar de bestverkochte stedengids van Nederland en België. We zijn al meer dan 20 jaar een inspiratiebron voor reizigers en blijven de time to momo-reeks uitbreiden.

Kopen bij bol.com

4

Time to momo - Brugge

gepubliceerd maart 2019
uitgever:
time to momo
auteur:
Ann Welvaert, Nina Swaep
taal:
Nederlandstalig
regio:  België   Brugge  
Time to momo - Brugge

Dit is de vernieuwde versie van de 100% Brugge-gids! Jij gaat Brugge ontdekken! Hoewel Brugge een kleine stad is, is er meer dan genoeg te beleven. De binnenstad is een verzameling van sfeervolle pleinen, oude straten en prachtige gevels. Geniet van een Brugse Zot op een terrasje langs het water, beklim het Belfort en maak een boottochtje op de reien. Shoppen doe je in kleine winkelstraatjes. Er zijn genoeg restaurants waar je goed kunt tafelen, maar je kunt ook gewoon lekker frietjes gaan eten bij de molens. Ook al is het klein, Brugge zit boordevol leuke adressen. Wij laten je zien waar je die kunt vinden.

Met time to momo Brugge op zak kun je 100% onvoorbereid de trein in stappen. Met onze routes leiden wij je namelijk langs al onze favoriete adressen in de stad en delen we alleen de échte highlights met je. Zo sla je de drukke shopboulevards over en wandel je, onderweg een must see meepikkend, via een fijn koffietentje naar de leukste conceptstores. Wij willen dat je 100% van je citytrip geniet!

Kopen bij bol.com

5

Time to momo - Gent

gepubliceerd maart 2019
uitgever:
time to momo
auteur:
Nele Reunbrouck, Sanne Tummers
taal:
Nederlandstalig
regio:  België   Gent  
Time to momo - Gent

Met time to momo Gent (voorheen 100% Gent) op zak kun je onvoorbereid op pad, in je eigen tempo de stad ontdekken én de local lifestyle beleven. Zo geniet je 100% van je citytrip! Met 3 verrassende routes door de verschillende wijken van Gent leidt onze time to momo-local je langs de échte highlights. Zo sla je de drukke shopboulevards over en wandel je, onderweg een must-see meepikkend, via een fijn koffietentje naar de leukste conceptstores. Inclusief: - Alle belangrijke bezienswaardigheden - Meer dan 250 adressen om te eten, drinken en shoppen - Handige uitneembare stadsplattegrond - Leuke top 10-lijstjes time to momo is de bestverkochte stedengids van Nederland en België.

Kopen bij bol.com

6

Capitool reisgids - België en Luxemburg

Complete en rijk geïllustreerde reisgids die alles biedt voor een geslaagde reis
gepubliceerd juni 2015
uitgever:
Capitool Reisgidsen
auteur:
Philip Lee, Emma Jones
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
344
regio:  Europa   West-Europa   België   Luxembourg  
Capitool reisgids - België en Luxemburg

•Een luxe reisgids boordevol informatie
•Met een zorgvuldig samengestelde inhoud van hoge kwaliteit
•Bestand tegen intensief gebruik voor, tijdens én na je reis
•Met de mooiste illustraties en foto’s
•Een gids om te bewaren als een prachtige herinnering

Vlaanderen is beroemd om zijn oude handelssteden, zoals Brugge, Gent en Antwerpen, waar veel rijkversierde architectuur uit het verleden bewaard is gebleven. Wallonië en Luxemburg zijn ruiger, omdat de heuvelachtige beboste Ardennen het landschap domineren; beide regio’s zijn bezaaid met kathedralen en kastelen. De gebieden kennen tal van musea, van kant en schilderijen tot auto’s en chocolade. De grootste toeristische stad aan de kust is Oostende met een drukke jacht- en vissershaven. Er is voor ieder iets te doen! 

Alles in één reisgids
Met de reisgids Capitool België & Luxemburg ben je verzekerd van een reisgids boordevol informatie, mooie plattegronden en de meest handige tips. De reisgids is opgedeeld in de zeven verschillende streken die België & Luxemburg rijk is. Elk gebied wordt in een apart hoofdstuk beschreven, inclusief foto’s, illustraties en kaarten, opengewerkte tekeningen, driedimensionale beelden en plattegronden van de belangrijkste bezienswaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan het architectonische hoogstandje Atomium, de Grote Markt van Brussel, de dorstlessende Stella Artois Brouwerij in Leuven en het mooiste kasteel van Luxemburg: Burcht Vianden. De reisgids beschikt tevens over een handige lijst van restaurants, accommodaties, winkels en amusement in België en Luxemburg, buitenactiviteiten en speciale vakanties. Daarnaast geeft Capitool België & Luxemburg in alle tijden praktische informatie over jouw reis. Of dat nu gaat over reizen met kinderen, rijden in het drukke verkeer, internet, het vinden van geldautomaten of het openbaar vervoer: met het uitgebreide en handige overzicht achter in het boek, zal je overal beslagen ten ijs komen. 

Genoeg te ontdekken
De reisgids laat jou alles weten over de echte do’s en don’ts van jouw verblijfplaats. Omdat er zoveel te ontdekken is, zijn er verschillende kaarten te vinden per gebied met de leukste bezienswaardigheden. Op die manier zie je altijd wel een paar bezienswaardigheden. Benieuwd naar welke gebieden er allemaal zijn? In Capitool België & Luxemburg zijn de volgende streken te vinden: 

•Brussel
•Westelijk Vlaanderen
•Midden- en oostelijk Vlaanderen
•Westelijk Wallonië
•Midden-Wallonië
•Oostelijk Wallonië
•Groothertogdom Luxemburg

Met 344 pagina’s aan tekst, kaarten, foto’s en illustraties is de reisgids Capitool België & Luxemburg een compleet handboek aan onmisbare informatie. Zo kun jij op de beste manier de reis van jouw dromen maken. Capitool laat je de wereld zien!

7

The Hidden Secrets of Belgium

gepubliceerd april 2018
uitgever:
The 500 Hidden Secrets of
auteur:
Derek Blyth
taal:
Engelstalig
pagina's:
256
regio:  België  
The Hidden Secrets of Belgium

British Journalist Derek Blyth has lived in Belgium for more than 25 years. Working as a journalist, he knows the country intimately and has explored almost every corner from the small beach towns on the North Sea to the sleepy villages deep in the Ardennes. This brand-new guide, the first in a new Hidden-series about countries and regions, is his personal ode to the most beautiful and intriguing spots in what he calls 'the world's strangest country'. He shares secrets such as:

- 3 weird rocky outcrops
- the 3 most dreamy castles to visit
- 4 places to see eccentric art
- the 6 most bizarre buildings
- 5 adventurous Ardennes hikes
- and much more.

8

Capitool reisgids Leuke uitstapjes in Nederland en Vlaanderen

Capitool reisgids laat je de wereld zien!
gepubliceerd
uitgever:
Capitool Reisgidsen
auteur:
Harry Bunk
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
80
regio:  België   Nederland  
Capitool reisgids Leuke uitstapjes in Nederland en Vlaanderen

Zin in een leuk uitstapje, maar je hebt geen idee waarheen? In Leuke uitstapjes in Nederland en Vlaanderen vind je 38 suggesties voor een leuk dagje uit in Nederland en Vlaanderen. Wil je met z'n tweeën, met het gezin of met vrienden naar een museum, een spannend attractiepark, of naar de dierentuin? Deze gids staat vol met verrassende ideeën voor jong en oud.

9

Time to momo - Belgische Kust

gepubliceerd maart 2019
uitgever:
time to momo
auteur:
Manon Dekien, Femke Dam
taal:
Nederlandstalig
regio:  West-Europa   België  
Time to momo - Belgische Kust

Met time to momo Belgische kust op zak kun je onvoorbereid het vliegtuig instappen, in je eigen tempo de Belgische kust ontdekken én de local lifestyle beleven. Zo geniet je 100% van jouw vakantie of weekend weg! 
Met 6 verrassende routes door de populairste plaatsen aan de Belgische kust leidt onze time to momo-local je langs de échte highlights. Zo sla je de drukke shopboulevards over en wandel je, onderweg een must-see meepikkend, via een fijn koffietentje naar de leukste conceptstores. 
Inclusief: 
- Alle belangrijke bezienswaardigheden 
- Meer dan 250 adressen om te eten, drinken en shoppen 
- Handige uitneembare plattegrond én gratis kaart-app
- Leuke top 10-lijstjes 
time to momo is met meer dan 250.000 verkochte gidsen per jaar de bestverkochte stedengids van Nederland en België. We zijn al meer dan 20 jaar een inspiratiebron voor reizigers en blijven de time to momo-reeks uitbreiden.

10

Capitool reisgidsen - Vlaamse kust & Hinterland

Complete en rijk geïllustreerde reisgids die alles biedt voor een geslaagde reis
gepubliceerd april 2014
uitgever:
Capitool Reisgidsen
auteur:
Tineke Zwijgers
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
240
regio:  België  
Capitool reisgidsen - Vlaamse kust & Hinterland

Capitool Vlaamse Kust: de ideale reisgids voor jouw reis naar de Vlaamse Kust & Hinterland!

 • Een luxe reisgids boordevol informatie
 • Met een zorgvuldig samengestelde inhoud van hoge kwaliteit
 • Bestand tegen intensief gebruik voor, tijdens én na je reis
 • Met de mooiste illustraties en foto's
 • Een gids om te bewaren als een prachtige herinnering

Strand, zee en heel veel meer: dat vind je als je op vakantie gaat naar de Vlaamse Kust. Laat je verrassen door kleurrijke badplaatsen zoals De Panne, de garnaalvissers te paard in Oostduinkerke, het groene achterland Hinterland met schitterende natuurgebieden en historische steden als Brugge. In het noorden vormt Oostende de grootste toeristische stad, met een drukke jacht- en vissershaven. Sporen naar het verleden zijn op vele plaatsen van de kuststreek terug te vinden, zoals rond Nieuwpoort, de indrukwekkende slagvelden van 1914-1918.

Alles in één reisgids
Met de reisgids Capitool Vlaamse Kust ben je verzekerd van een reisgids boordevol informatie, mooie plattegronden en de meest handige tips. De reisgids is opgedeeld in de zes verschillende streken die de Vlaamse Kust rijk is. Elk gebied wordt in een apart hoofdstuk beschreven, inclusief foto's, illustraties en kaarten, opengewerkte tekeningen, driedimensionale beelden en plattegronden van de belangrijkste bezienswaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan het middeleeuwse vissersdorpje Raversyde, de historische gebouwen in Nieuwpoort-Stad en het Sea Life Center in Blankenberge. De reisgids beschikt tevens over een handige lijst van restaurants, accommodaties, winkels en speciale activiteiten. Daarnaast geeft Capitool Vlaamse Kust in alle tijden praktische informatie over jouw reis. Of dat nu gaat over reizen met kinderen, rijden in het drukke verkeer, internet, het vinden van geldautomaten of het openbaar vervoer: met het uitgebreide en handige overzicht achter in het boek, zal je overal beslagen ten ijs komen.

Genoeg te ontdekken
De reisgids laat jou alles weten over de echte do's en don'ts van jouw verblijfplaats. Omdat er zoveel te ontdekken is, zijn er verschillende kaarten te vinden per gebied met de leukste bezienswaardigheden. Op die manier zie je altijd wel een paar bezienswaardigheden. Benieuwd naar welke gebieden er allemaal zijn? In Capitool Vlaamse Kust zijn de volgende streken te vinden:

 • De Panne en Koksijde-Oostduinkerke
 • Nieuwpoort en Middelkerke-Westende
 • Oostende en Bredene
 • De Haan-Wenduine en Blankenberge
 • Zeebrugge en Knokke-Heist
 • Brugge

Met 240 pagina's aan tekst, kaarten, foto's en illustraties is de reisgids Capitool Vlaamse Kust een compleet handboek aan onmisbare informatie. Zo kun jij op de beste manier de reis van jouw dromen maken. Capitool laat je de wereld zien!

11

time to momo - Brussel

gepubliceerd september 2016
uitgever:
time to momo
auteur:
Liesbeth Pieters
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
149
regio:  België   Brussel  
time to momo - Brussel

Met time to momo Brussel (voorheen 100% Brussel) op zak kun je onvoorbereid op pad, in je eigen tempo de stad ontdekken én de local lifestyle beleven. Zo geniet je 100% van je citytrip! Met 6 verrassende routes door de verschillende wijken van Brussel leidt onze time to momo-local je langs de échte highlights. Zo sla je de drukke shopboulevards over en wandel je, onderweg een must-see meepikkend, via een fijn koffietentje naar de leukste conceptstores. Inclusief: - Alle belangrijke bezienswaardigheden - Meer dan 250 adressen om te eten, drinken en shoppen - Handige uitneembare stadsplattegrond én gratis kaart-app - Leuke top 10-lijstjes time to momo is met meer dan 250.000 verkochte gidsen per jaar de bestverkochte stedengids van Nederland en België. We zijn al meer dan 20 jaar een inspiratiebron voor reizigers en blijven de time to momo-reeks uitbreiden.

Kopen bij bol.com

12

The Rough Guide to Belgium and Luxembourg

gepubliceerd maart 2018
uitgever:
Rough Guides
auteur:
Rough Guides
taal:
Engelstalig
pagina's:
376
regio:  België   Luxembourg  
The Rough Guide to Belgium and Luxembourg

Discover these culture-rich destinations with the most incisive and entertaining guidebook on the market. Whether you plan to go on the beer crawl to end them all, a devoted art pilgrimage - think Ghent's medieval masterpieces and the Magritte connection in Brussels - or an exploration of the Ardennes' wildest reaches, The Rough Guide to Belgium & Luxembourg will show you the ideal places to sleep, eat, drink, shop and visit along the way. Inside The Rough Guide Belgium and LuxembourgIndependent, trusted reviews written with Rough Guides' trademark blend of humour, honesty and insight, to help you get the most out of your visit, with options to suit every budget.- Full-colour maps throughout - navigate the backstreets of Brussels or the war sites of the Ypres Salient without needing to get online.- Stunning images - a rich collection of inspiring colour photography.- Things not to miss - Rough Guides' rundown of Belgium and Luxembourg's best sights and experiences.- Itineraries - carefully planned routes to help you organize your trip.- Detailed regional coverage - whether off the beaten track or in more mainstream tourist destinations, this travel guide has in-depth practical advice for every step of the way. Areas covered include: Brussels; Flanders; Antwerp and the northeast of Belgium; Hainaut and Wallonian Brabant; the Ardennes; and Luxembourg. Attractions include: Ostend beach; Pairi Daiza zoo and gardens; the Menin Gate, Ieper; Vianden Castle, Luxembourg; Musée Hergé, Louvain-la-Neuve; MAS Museum, Antwerp; and Bouillon castle.- Basics - essential pre-departure practical information including getting there, local transport, accommodation, food and drink, health, the media, festivals, sports and outdoor activities, entry requirements and more.- Background information - a Contexts chapter devoted to history, books and Belgian art, plus a handy language section and glossary.

13

Lonely Planet Belgium & Luxembourg

gepubliceerd 2016
uitgever:
Lonely Planet
auteur:
Helena Smith
taal:
Engelstalig
pagina's:
320
regio:  België   Luxembourg  
Lonely Planet Belgium & Luxembourg

Inside Lonely Planet's Belgium & Luxembourg Travel Guide:

 • Colour maps and images throughout 
 • Highlights and itineraries help you tailor your trip to your personal needs and interests 
 • Insider tips to save time and money and get around like a local, avoiding crowds and trouble spots 
 • Essential info at your fingertips - hours of operation, phone numbers, websites, transit tips, prices 
 • Honest reviews for all budgets - eating, sleeping, sight-seeing, going out, shopping, hidden gems that most guidebooks miss 
 • Cultural insights give you a richer, more rewarding travel experience - history, culture, politics, religion, art, comic strips, music, architecture, cuisine, beer. 
 • Over 40 maps 
 • Covers Brussels, Bruges, Ghent (Gent), Antwerp, Mechelen, Tournai, Liege, Luxembourg City and more 
14

Insight Guides Pocket Brussels

gepubliceerd december 2018
uitgever:
Insight guides
auteur:
Insight Guides
taal:
Engelstalig
pagina's:
144
regio:  België   Brussel  
Insight Guides Pocket Brussels

Insight Pocket Guides: ideal itineraries and top travel tips. Plan your trip, plan perfect days and discover how to get around - this pocket-sized guide is a convenient, quick-reference companion to discovering what to do and see in Brussels, from top attractions like the Grand-Place, the cheeky Manneken-Pis statue, and the picturesque towns of Bruges, Antwerp and Ghent, to hidden gems, including the the unique Musee des Instruments de Musique and Chinese Pavilion at Laeken. This will save you time, and enhance your exploration of this fascinating city.-Compact and packed with essential information, this is an iconic on-the-move companion when you're exploring Brussels-Covers Top Ten Attractions and Perfect Day itinerary suggestions, including the Gothic Cathedral des Sts-Michel-et-Gudule, Bruge's Belfry, Antwerp's Grote Market and the picturesque Korenlei in Ghent
Includes an insightful overview of landscape, history and culture-Handy colour maps on the inside cover flaps will help you find your way around-Essential practical information on everything from Eating Out to Getting Around-Inspirational colour photography throughout- Sharp design and colour-coded sections make for an engaging reading experience. About Insight Guides: Insight Guides is a pioneer of full-colour guide books, with almost 50 years' experience of publishing high-quality, visual travel guides with user-friendly,modern design. We produce around 400 full-colour print guide books and maps, as well as phrase books, picture-packed eBooks and apps to meet different travellers' needs. Insight Guides' unique combination of beautiful travel photography and focus on history and culture create a unique visual reference and planning tool to inspire your next adventure.

15

The 500 Hidden Secrets of Bruges

gepubliceerd november 2018
uitgever:
The 500 Hidden Secrets of
auteur:
Derek Blyth
taal:
Engelstalig
pagina's:
256
regio:  België   Brugge  
The 500 Hidden Secrets of Bruges

The city of Bruges is one of Belgium's most popular tourist destinations. Many people only visit its highlights and that's a pity, because there's so much more to experience. In this affectionate guide Derek Blyth lets you discover the Bruges that locals love, revealing 500 must-visit places, such as the 5 best restaurants for new Flemish cooking, 5 places to find new architecture, 5 enchanting bike routes around Bruges, the 5 most beautiful shop interiors, the 5 best summer bars and much more.

Outlet
16

Trotter België

gepubliceerd juni 2018
uitgever:
Trotter
auteur:
Lannoo
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
696
regio:  West-Europa   België  
Trotter België
 • Het echte verhaal achter de klassieke trekpleisters
 • Tips om de verborgen parels buiten de platgetreden paden te verkennen
 • Verrassende anekdotes en topervaringen van Trotter
 • Honderden budgetvriendelijke en uitgeteste horeca-adressen
 • Kaarten en plattegronden waarop je al onze adressen terug vindt

Kopen bij bol.com

17

Trotter Ardennen

gepubliceerd 14 juni 2019
uitgever:
Trotter
auteur:
Lannoo
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
264
regio:  België   Ardennen   Luxembourg   Frankrijk  
Trotter Ardennen
 • Het echte verhaal achter de klassieke trekpleisters
 • Tips om de verborgen parels buiten de platgetreden paden te verkennen
 • Verrassende anekdotes en topervaringen van Trotter
 • Honderden budgetvriendelijke en uitgeteste horeca-adressen
 • Kaarten en plattegronden waarop je al onze adressen terugvindt

Kopen bij bol.com

18

Insight Guides Pocket Bruges & Ghent

gepubliceerd 02 januari 2018
uitgever:
Insight guides
auteur:
Insight Guides
taal:
Engelstalig
pagina's:
144
regio:  België   Brugge   Gent  
Insight Guides Pocket Bruges & Ghent

Insight Pocket Guides: ideal itineraries and top travel tips in a pocket-sized package. Now with free eBook, and a pull-out map. · Compact, concise, and packed with essential information about Where to Go and What Do, this is an ideal on-the-move companion when you're exploring Bruges and Ghent· Covers Top Ten Attractions, including Gravensteen, Stadhuis and Onze-Lieve-Vrouwekerk and Perfect Day itinerary suggestions· Offers an insightful overview of landscape, history and culture· Contains an invaluable pull-out map, and essential practical information on everything from Eating Out to Getting Around· Includes an innovative extra that's unique in the market - all Insight Pocket Guides come with a free eBook· Inspirational colour photography throughout· Sharp design and colour-coded sections make for an engaging reading experienceAbout Insight Guides: Insight Guides has over 40 years' experience of publishing high-quality, visual travel guides. We produce around 400 full-colour print guide books and maps as well as picture-packed eBooks and apps to meet different travellers' needs. Insight Guides' unique combination of beautiful travel photography and focus on history and culture together create a unique visual reference and planning tool to inspire your next adventure.

19

ANWB extra - Ardennen

gepubliceerd juli 2018
uitgever:
ANWB Extra
auteur:
Angela Heetvelt
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
132
regio:  België   Ardennen  
ANWB extra - Ardennen

Beleef de Ardennen met de compleet vernieuwde reisgids ANWB Extra Ardennen! De combinatie van watervallen, spannende fietspaden, beroemde trappistenbrouwerijen en gezellige dorpjes, maken de Ardennen tot de perfecte bestemming voor een mooie outdoorvakantie. 
De compacte ANWB Extra reisgids Ardennen biedt naast diverse routes door het gebied en veel praktische tips over campings, hotels en vervoer ook 15 inspirerende bezienswaardigheden die je tijdens je vakantie niet mag missen. Laat je verrassen door de prachtige architectuur in Luik, maak een eindeloze wandeling in de Hoge Venen of ga op zoek naar de ultieme ontspanning in Spa.
Deze kleine reisgids past gemakkelijk in de rugtas en heeft een handige uitneembare kaart met daarop de beste tips voor eten, drinken en uitgaan. 
ANWB Extra is de succesvolste reisgidsenserie van Nederland! Met meer dan 100 compacte gidsen biedt deze serie een reisgids voor nagenoeg iedere denkbare bestemming.

Kopen bij bol.com

20

The 500 hidden secrets of Ghent

gepubliceerd mei 2014
uitgever:
The 500 Hidden Secrets of
auteur:
Derek Blyth
taal:
Engelstalig
pagina's:
256
regio:  België   Gent  
The 500 hidden secrets of Ghent

New, revised edition (2018). What are the 5 best new Flemish restaurants? Where would you find the 5 best antiques shops? Who are the 5 most innovative designers working in the city? Where are the 5 most unique and individual houses located? And if you wanted to find the most mysterious places in the Citadelpark, where are they? The 500 Hidden Secrets of Ghent is a wonderfully eclectic guide to this multifaceted city. An insider's view of Ghent featuring little known facts and snippets of useful information, presenting the quirky and the off-beat, and sharing the whereabouts of some of the city's wonderful hidden gems like the Hotel Arnold Vanderhaeghen and the Gruut City Brewery. Aided by a team of bloggers, passionate about their native city, Derek Blyth has really captured the feel and flavour of Ghent. Packed with accessible, easy-to-read information, maps, itinaries, sections on food & drink, accommodation, green-spaces, museums, galleries and shops; an essential resource for the inquisitive traveller.

21

Wat & Hoe Reisgids - België

gepubliceerd november 2018
uitgever:
Wat & Hoe reisgidsen
auteur:
Tineke Zwijgers
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
208
regio:  België  
Wat & Hoe Reisgids - België

Wat & Hoe Stad & Streek België bevat de hoogtepunten uit het land, gedetailleerde kaarten en verrassende wandelingen. Raadpleeg de vele adressen waar je volgens insiders het beste kunt overnachten, eten, winkelen en uitgaan. Wat & Hoe Stad & Streek België is praktisch in gebruik door een handige indeling en kleurgebruik, en biedt je alle informatie en tips over bezienswaardigheden om de massa voor te blijven. 
België heeft charmante steden als Brugge, Gent en Antwerpen, de groene Ardennen, maar ook een mooie kust met romantische belle-époquehuizen, en steden met een ruig randje als Luik en Charleroi. En het is een fijn land voor fietsers en wandelaars, lekkerbekken en bierdrinkers. 

Kopen bij bol.com