Beste reisboeken Bordeaux

Bordeaux (Bordèu in het Occitaans) is een stad in het zuidwesten van Frankrijk. Het is de hoofdstad van het departement Gironde, van de voormalige regio Aquitanië en van de nieuwe, grotere regio Nouvelle-Aquitaine. Het is de historische hoofdstad van de regio Gascogne. De agglomeratie is georganiseerd in een verband van gemeentes, Bordeaux Métropole. Er wonen 246.587 (2014) mensen in de stad en bijna 900.000 in de agglomeratie. De stad is over de hele wereld bekend om de wijnen uit de omgeving.

Top 10 beste reisgidsen Bordeaux

1

Capitool reisgids - Dordogne, Bordeaux en de Zuidwestkust

gepubliceerd 02 januari 2016
uitgever:
Capitool Reisgidsen
auteur:
Wilfried Lecarpentier, Renée Grimaud
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
320
regio:  Frankrijk   Aquitanië   Bordeaux   Dordogne  
Capitool reisgids - Dordogne, Bordeaux en de Zuidwestkust

De ideale reisgids voor jouw reis naar Dordogne, Bordeaux en de zuidwestkust

•Een luxe reisgids boordevol informatie
•Met een zorgvuldig samengestelde inhoud van hoge kwaliteit
•Bestand tegen intensief gebruik voor, tijdens én na je reis
•Met de mooiste illustraties en foto’s
•Een gids om te bewaren als een prachtige herinnering

In Dordogne liggen enkele van de beroemdste wijngaarden van Frankrijk, vermengd met grootse en romaanse kerken, chateaus en majestueuze abdijen. Bordeaux is beroemd om zijn wijnen, die van de stad het middelpunt hebben gemaakt van de Franse wijnhandel. De zandstranden van Aquitaine trekken ieder jaar vele bezoekers. Een mooie bestemming voor bergwandelaars zijn de Pyreneeën in het zuiden met hun prachtige vergezichten. 

Alles in één reisgids
Met de reisgids Capitool Dordogne, Bordeaux en de zuidwestkust ben je verzekerd van een reisgids boordevol informatie, mooie plattegronden en de meest handige tips. De reisgids is opgedeeld in de zes verschillende streken die Dordogne, Bordeaux en de zuidwestkust rijk zijn. Elk gebied wordt in een apart hoofdstuk beschreven, inclusief foto’s, illustraties en kaarten, opengewerkte tekeningen, driedimensionale beelden en plattegronden van de belangrijkste bezienswaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan de Grand Theâtre – het neoclassicistische theater – van de stad Bordeaux, de Saint-André met prachtig beeldhouwwerk, het Kasteel Castelnaud met adembenemend uitzicht over Beynac en de oude historische binnenstad Sarlat met een markt vol met streekproducten. De reisgids beschikt tevens over een handige lijst van restaurants, accommodaties, winkels en markten, amusement en buitenactiviteiten. Daarnaast geeft Capitool Dordogne, Bordeaux en de zuidwestkust in alle tijden praktische informatie over jouw reis. Of dat nu gaat over reizen met kinderen, rijden in het drukke verkeer, internet, het vinden van geldautomaten of het openbaar vervoer: met het uitgebreide en handige overzicht achter in het boek, zal je overal beslagen ten ijs komen. 

Genoeg te ontdekken
De reisgids laat jou alles weten over de echte do’s en don’ts van jouw verblijfplaats. Omdat er zoveel te ontdekken is, zijn er verschillende kaarten te vinden per gebied met de leukste bezienswaardigheden. Op die manier zie je altijd wel een paar bezienswaardigheden. Benieuwd naar welke gebieden er allemaal zijn? In Capitool Dordogne, Bordeaux en de zuidwestkust zijn de volgende streken te vinden: 

•Gironde
•Périgord en Quercy
•Lot-et-Garonne
•Landes
•Pays Basque
•Béarn

Met 320 pagina’s aan tekst, kaarten, foto’s en illustraties is de reisgids Capitool Dordogne, Bordeaux en de zuidwestkust een compleet handboek aan onmisbare informatie. Zo kun jij op de beste manier de reis van jouw dromen maken. Capitool laat je de wereld zien!

2

De Groene Reisgids - Bordeaux Weekend

gepubliceerd mei 2018
uitgever:
De Groene Reisgids Weekend
auteur:
Lannoo
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
144
regio:  Bordeaux  
De Groene Reisgids - Bordeaux Weekend

Nieuw deeltje in de reeks 'Groene Reisgids Travel' voor een weekendje Bordeaux. Na een korte inleiding over aankomen in Bordeaux volgen enkele algemene hoofdstukken: informatie voor het voorbereiden van de reis, praktische informatie (vervoer, uit eten) en een evenementenkalender. Het volgende deel bespreekt de bezienswaardigheden per wijk, de chique winkelstraten, de rivier met brede promenades de Port de la Lune en de classicistische bouwstijl. Dat alles wordt gewaardeerd met sterretjes. Daarna krijg je een overzicht van de beste adressen om te overnachten, iets te eten of te drinken, te winkelen of uit te gaan. Ten slotte is er een deel met informatie over de haven, stedenbouw en gastronomie. Achteraan volgt een index. Op de uitklapbare voorflap de inhoudsopgave en overzichtskaart van de verschillende wijken, op de achterflap een metrokaart en een uitneembaar stadsplan. Overzichtelijke lay-out met een functioneel kleurengebruik en een schreefloze letter. Verlucht met kaartjes, kaders met achtergrondinformatie en kleurenfoto's. Een beknopte, maar handige gids. Kleine druk.

3

ANWB Ontdek - Bordeaux & Atlantische kust

Bordeaux, Garonne, Dordogne, Médoc, Côte d'Argent, Les Landes, Côte Basque, Baskenland
gepubliceerd mei 2016
uitgever:
ANWB Ontdek reisgids
auteur:
Manfred Görgens
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
296
regio:  Aquitanië   Bordeaux  
ANWB Ontdek - Bordeaux & Atlantische kust

De 'Ontdek'-reisgids van de ANWB is een uitgebreide gids voor reizigers die ondergedompeld willen worden in de cultuur van een land of streek. De reisgids van Bordeaux & Atlantische kust neemt toeristen mee langs grote steden, karakteristieke dorpen, beroemde ‘chateaux’ en landschappelijke hoogtepunten als de Gorges de Kakouetta, romaanse kerken van de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela, kronkelige straatjes, familierestaurants, in het kort: op ontdekkingsreis. De meerwaarde zit hem vooral in de uitgebreide achtergrondverhalen en de tips om de couleur locale te proeven. De gids zou geen reisgids zijn zonder praktische informatie, zoals openingstijden, wat plattegrondjes, belangrijke adressen en hier en daar een foto. Vaste onderdelen zijn de lievelingsplekken van de auteur, tien uitvoerig beschreven hoogtepunten en een losse wegenkaart. Hoewel de inhoud veelomvattend is, is de gids toch praktisch door de overzichtelijke inhoudsopgave en rustige lay-out. Kleine druk, normale interlinie. Voor de cultuurliefhebber is dit een aanwinst in het aanbod van reisgidsen.

4

Lonely Planet Bordeaux

gepubliceerd 02 januari 2019
uitgever:
Lonely Planet Pocket
auteur:
Nicola Williams
taal:
Engelstalig
pagina's:
160
regio:  Bordeaux  
Lonely Planet Bordeaux

Lonely Planet's Pocket Bordeaux is your passport to the most relevant, up-to-date advice on what to see and skip, and what hidden discoveries await you.

Explore the complex world of wine at La Cité du Vin, reflect at the Miroir d'Eau and gorge on fine food, art and architecture – all with your trusted travel companion. Get to the heart of Bordeaux and begin your journey now!
Inside Lonely Planet's Pocket Bordeaux:

  • Full-colour maps and images throughout.
  • Highlights and itineraries help you tailor your trip to your personal needs and interests.
  • Insider tips to save time and money and get around like a local, avoiding crowds and trouble spots.
  • Essential info at your fingertips - hours of operation, phone numbers, websites, transit tips, prices.
  • Honest reviews for all budgets - eating, sleeping, sightseeing, going out, shopping, hidden gems that most guidebooks miss.
  • Free, convenient pull-out map, plus over 15 colour neighbourhood maps.
  • User-friendly layout with helpful icons, and organised by neighbourhood to help you pick the best spots to spend your time.
  • Covers Saint-Pierre, Saint-Paul & the Triangle d'Or, Saint-Seurin & Fondaudège, Saint-Michel & Capucins-Victoire, Chartrons, Bassin à Flot & Bacalan, La Bastide, St-Emilion, and more.
5

DK Eyewitness Travel Guide Dordogne, Bordeaux and the Southwest Coast

gepubliceerd juli 2016
uitgever:
DK Eyewitness Travel Guide
auteur:
Suzanne Boireau-Tartarat
taal:
Engelstalig
pagina's:
320
regio:  Aquitanië   Bordeaux   Dordogne  
DK Eyewitness Travel Guide Dordogne, Bordeaux and the Southwest Coast

The ideal travel companion, full of insider advice on what to see and do, plus detailed itineraries and comprehensive maps for exploring this tranquil and picturesque region. Visit the magnificent Chateau de Chambord, take a wine and cheese tour around Sancerre, enjoy the lively atmosphere of medieval Tours or be amazed at the giant mechanical creatures at Les Machines de l'Ile in Nantes: everything you need to know is clearly laid out within colour-coded chapters. Discover the best of the Loire Valley with this indispensable travel guide. Inside DK Eyewitness Travel Guide Dordogne, Bordeaux and the Southwest Coast - Over 20 colour maps help you navigate with ease - Simple layout makes it easy to find the information you need - Comprehensive tours and itineraries of Dordogne, Bordeaux and the Southwest Coast, designed for every interest and budget - Illustrations detail famous sights such as the impressive Cathedrale de Notre-Dame in Chartres, the extraordinary Abbaye de Fontevraud in Anjou, the beautiful Chateau de Chenonceau and more - Colour photographs of the region's bustling cities, picturesque towns and pretty rural villages, elegant chateaux and their landscaped gardens, lush vineyards and more - Detailed chapters, with area maps, cover Anjou; Touraine; Blesois and Orleanais; Berry; North of the Loire; Loire-Atlantique and the Vendee; and more - Historical and cultural context gives you a richer travel experience: learn about the region's fascinating history and easygoing culture, beautiful chateaux, historic churches and abbeys, famous writers and artists, winemaking and vineyards, pleasant river, traditional festivals including unique son et lumiere, local cuisine and more - Essential travel tips: our expert choices of where to stay, eat, shop and sightsee, plus how to get around, useful phrases, and visa and health information DK Eyewitness Travel Guide Dordogne, Bordeaux and the Southwest Coast is a detailed, easy-to-use guide designed to help you get the most from your visit to this enchanting region.