Beste reisboeken Bretagne

Bretagne (Bretons: Breizh, Gallo: Bertaèyn) is een Franse regio op het gelijknamige schiereiland Bretagne en bestaat uit de departementen Côtes-d'Armor, Finistère, Ille-et-Vilaine en Morbihan. Tot aan de Franse Revolutie was Bretagne een zelfstandige Franse provincie. De provincie Bretagne grensde aan de provinciën Normandië en Maine in het noordoosten en Anjou en Poitou in het zuidoosten. De huidige regio Bretagne komt overeen met ongeveer 80% van historische Bretagne.

Top 10 beste reisgidsen Bretagne

1

Capitool reisgids - Bretagne

Complete en rijk geïllustreerde reisgids die alles biedt voor een geslaagde reis
gepubliceerd juni 2015
uitgever:
Capitool Reisgidsen
auteur:
Jean-Yves Gendillard, Eric Gibory
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
288
regio:  Frankrijk   Bretagne  
Capitool reisgids - Bretagne

•Een luxe reisgids boordevol informatie
•Met een zorgvuldig samengestelde inhoud van hoge kwaliteit
•Bestand tegen intensief gebruik voor, tijdens én na je reis
•Met de mooiste illustraties en foto’s
•Een gids om te bewaren als een prachtige herinnering

De regio Bretagne staat vooral bekend om zijn lange, ruige kustlijn. Toch is er naast een ruige kust nog veel meer te ontdekken in deze streek. De beroemde Mont-St-Michel is een van de opvallendste bezienswaardigheden aan de Bretonse kust. De vakwerkhuizen in Vannes en Dinan doen aan de middeleeuwen denken, terwijl in Nantes en St-Malo de woningen van reders laten zien hoe rijk deze in vorige eeuwen waren. Forten aan de kust, zoals dat in St-Malo, hebben deze regio in Frankrijk fel verdedigd tegen aanvallen van land en via zee. 

Alles in één reisgids
Met de reisgids Capitool Bretagne ben je verzekerd van een reisgids boordevol informatie, mooie plattegronden en de meest handige tips. De reisgids is opgedeeld in de zes verschillende streken die Bretagne rijk is. Elk gebied wordt in een apart hoofdstuk beschreven, inclusief foto’s, illustraties en kaarten, opengewerkte tekeningen, driedimensionale beelden en plattegronden van de belangrijkste bezienswaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan de prachtige vissersdorp Ploumanac’h met rotsblokken in de vorm van een konijn, de roze granietkust bij Locquirec, het indrukwekkende kasteel Fort La Latte en het bloemeneiland Ile de Bréhat. In Bretagne kun je op elk plekje aan de kust goed vertoeven. De reisgids beschikt tevens over een handige lijst van restaurants, accommodaties, winkels en markten, amusement en activiteiten in de buitenlucht. Daarnaast geeft Capitool Bretagne in alle tijden praktische informatie over jouw reis. Of dat nu gaat over reizen met kinderen, internet, het vinden van geldautomaten of het openbaar vervoer: met het uitgebreide en handige overzicht achter in het boek, zal je overal beslagen ten ijs komen. 

Genoeg te ontdekken
De reisgids laat jou alles weten over de echte do’s en don’ts van jouw verblijfplaats. Omdat er zoveel te ontdekken is, zijn er verschillende kaarten te vinden per gebied met de leukste bezienswaardigheden. Benieuwd naar welke gebieden er allemaal zijn? In Capitool Bretagne zijn de volgende streken te vinden: 

•Ille-et-Vilaine
•Côtes d’Armor
•Noord-Finistère
•Zuid-Finistère
•Morbihan
•Loire-Atlantique

Met 288 pagina’s aan tekst, kaarten, foto’s en illustraties is de reisgids Capitool Bretagne een compleet handboek aan onmisbare informatie. Zo kun jij op de beste manier de reis van jouw dromen maken. Capitool laat je de wereld zien!

Kopen bij bol.com

2

De Groene Reisgids - Bretagne Noord

Van Rennes tot schiereiland Crozon
gepubliceerd april 2019
uitgever:
De Groene Reisgids
auteur:
Lannoo
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
488
regio:  Bretagne  
De Groene Reisgids - Bretagne Noord

Met een selectie door onze auteurs ter plaatse:

  • De top 10 van Bretagne Noord in beeld
  • De 20 hoogtepunten van Michelin
  • Reisplanner voor 3 tot 7 dagen
  • 211 rondritten, wandelingen en excursies
  • Duidelijke sterrenbeoordeling bij alle plaatsen
  • 580 adressen voor elk budget
  • 47 kaarten en plattegronden gebaseerd op de bekende Michelincartografie
3

De Groene Reisgids - Bretagne Zuid

Rennes - Vannes - Quimper - Nantes
gepubliceerd mei 2016
uitgever:
De Groene Reisgids
auteur:
Lannoo
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
376
regio:  Bretagne  
De Groene Reisgids - Bretagne Zuid

In deze schitterende, informatieve Bretagne-gids wordt in de beste 3-sterrentraditie aandacht besteed aan de zuidelijke helft van Bretagne, cultureel, klimatologisch en landschappelijk zo verschillend van de noordkust. Na een zeer uitgebreid algemeen gedeelte met toeristische informatie en hoofdstukken over kunst, geschiedenis en folklore worden de vier regio's met als middelpunt de steden Nantes, Rennes, Lorient en Quimper behandeld. Uitgekiende rondritten met foto's en plattegrondjes geven de mogelijkheid alle steden en eilanden systematisch te verkennen en daar dankzij informatie over de mooiste plekjes en beste adressen ook langer te verblijven. Een ideale gids om een reis ruim op tijd voor te bereiden en ter plaatse te raadplegen, bijvoorbeeld om aan de grillige kust niet tevergeefs te zoeken naar een zandstrand om te zwemmen. Met woordenlijst en register. Kleine letter.

4

Bretagne Marco Polo NL

gepubliceerd mei 2018
uitgever:
Marco Polo reisgidsen
auteur:
Marco Polo
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
144
regio:  Bretagne  
Bretagne Marco Polo NL

Marco Polo reisgids voor Bretagne. Handig pocket formaat, boordevol informatie, met uitneembare kaart achter in het boek en 6 bladzijden met extra kaarten. Met "insider tips' om de streek te ontdekken, de TOP 15 van bezienswaardigheden in één oogopslag, up-to-date informatie in overzichtelijke hoofdstukken: sightseeing, eten & drinken, winkelen, uitgaan, verblijf, routes & tochten, voor kinderen, feesten, festivals & evenementen, internet tips, praktische info van a tot z, een taalgidsje, plattegronden en straatnamenregister.

Kopen bij bol.com

5

Dominicus Regiogids - Normandië en Bretagne

gepubliceerd november 2016
uitgever:
Dominicus Landengids
auteur:
Joke Radius
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
344
regio:  Bretagne   Normandië  
Dominicus Regiogids - Normandië en Bretagne

Normandië en Bretagne behoren al jarenlang tot de toppers onder de vakantiebestemmingen, en terecht. Er is ongelofelijk veel te zien en te beleven. De natuur langs de schitterende kusten en landinwaarts biedt allerlei vertier, maar ook weldadige rust met geheimzinnige bossen, ruige heuveltoppen en golvende weilanden. Er zijn meren en er is een uitgebreid net van waterwegen waar je naar hartenlust kunt varen. Voor de fietser zijn er de voies vertes: een netwerk van routes, vaak over voormalige spoorlijnen en jaagpaden. Dan zijn er de imponerende kathedralen - die van Rouen is een van de hoogtepunten van Franse gotiek - naast ontroerende kerkjes en calvaires. Ten slotte valt er op culinair gebied ook heel wat te genieten: de vis-, schaal- en schelpdierschotels zijn wereldberoemd en de crêpes, de cider, de wijn en de kazen zijn verrukkelijk. Joke Radius was docente Frans en werkt nu als vertaler en reisjournalist. Zij reist graag en vaak naar Frankrijk en heeft het land zowel per auto als per fiets doorkruist.

6

Wat & Hoe Reisgids - Bretagne

Hoogtepunten
gepubliceerd 02 januari 2019
uitgever:
Wat & Hoe reisgidsen
auteur:
Wat & Hoe Hoogtepunten
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
192
regio:  Bretagne  
Wat & Hoe Reisgids - Bretagne

Wat & Hoe Select Bretagne is de ideale reisgids voor een korte vakantie. Met de uitklapkaarten, plattegronden en duidelijke wandelkaarten vind je altijd de weg. En dankzij de Top 10-selectie en de beste hotspots weet je zeker dat je niets mist. Deze eigentijdse reisgids van Wat & Hoe Select biedt je alle essentiële informatie die je nodig hebt voor een reis naar Bretagne.

Bretagne staat bekend om de gevarieerde kust, een paradijs voor zeilers en vissers. Maar ook het binnenland, met dichte wouden, middeleeuwse kastelen en menhirs, en de Bretonse cultuur zijn de moeite meer dan waard. Maak een boottocht naar een van de prachtige eilanden, wandel door het oude stadscentrum van Nantes of Rennes en geniet van echte Franse crêpes.

7

DK Eyewitness Travel Guide Brittany

gepubliceerd maart 2017
uitgever:
DK Eyewitness Travel Guide
auteur:
Dk Travel
taal:
Engelstalig
pagina's:
296
regio:  Bretagne  
DK Eyewitness Travel Guide Brittany

The ideal travel companion, full of insider advice on what to see and do, plus detailed itineraries and comprehensive maps for exploring this historic and picturesque region. Marvel at the majestic Mont-St-Michel, explore Brittany's largest market in Rennes, wander the stately streets of Nantes, admire the half-timbered medieval houses in Vannes or relax on the beaches of St-Malo: everything you need to know is clearly laid out within colour-coded chapters. Discover the best of Brittany with this indispensable travel guide. Inside DK Eyewitness Travel Guide Brittany: - Over 15 colour maps help you navigate with ease - Simple layout makes it easy to find the information you need - Comprehensive tours and itineraries of Brittany, designed for every interest and budget - Illustrations depict Brittany's icons such as the extraordinary Mont-St-Michel, Qumiper's Cathedrale St-Corentin, Nantes' impressive Chateau des Ducs de Bretagne and more - Colour photographs of the region's historic cities, pretty coastal towns, charming chateaux, elegant cathedrals, beautiful landscapes and more - Detailed chapters, with area maps, cover Ille-et-Vilaine; Cotes d'Armor; Northern Finistere; Southern Finistere; Morbihan; Loire-Atlantique and more - Historical and cultural context gives you a richer travel experience: learn about the region's fascinating history and rich culture, rural and religious architecture, musical heritage, inspirational literature, traditional Breton costume, unique festivals including the pardons and festou-noz, local cuisine, landscape and birds, and more - Essential travel tips: our expert choices of where to stay, eat, shop and sightsee, plus how to get around, useful phrases, and visa and health information DK Eyewitness Travel Guide Brittany is a detailed, easy-to-use guide designed to help you get the most from your visit to Brittany.

8

Rother Wandelgidsen - Bretagne

50 wandelingen van Mont Saint Michel tot Saint Nazaire
gepubliceerd oktober 2015
uitgever:
Rother Wandelgidsen
auteur:
Thomas Rettstatt
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
174
regio:  Bretagne  
Rother Wandelgidsen - Bretagne

De Rother wandelgids Bretagne beschrijft 50 geselecteerde wandelingen aan de kust en in het binnenland van Bretagne - prachtige zandstranden, wilde kliffen en ongerepte bossen. De 50 wandelroutes zijn voorzien van betrouwbare routebeschrijvingen, gedetailleerde wandelkaarten en informatieve hoogteprofielen. Elke wandeling wordt voorafgegaan door een inleiding waarin u informatie vindt over het gebied, de bezienswaardigheden, de recreatiemogelijkheden en eet- en slaapgelegenheid. De gedetailleerde wandelkaarten met hoogteprofielen zorgen voor een goed overzicht. Een uitstekende wandelgids om mee te nemen op uw vakantie naar Bretagne.

9

Rough Guide - Brittany and Normandy

gepubliceerd april 2015
uitgever:
Rough Guides
auteur:
Greg Ward
taal:
Engelstalig
pagina's:
432
regio:  Bretagne   Normandië  
Rough Guide - Brittany and Normandy

Make the most of your time on Earth™ with The Rough Guide to Brittany and NormandyThe Rough Guide to Brittany & Normandy is the ultimate full-colour handbook to northern France, from the glorious island abbey of Mont-St-Michel to Monet's waterlily pond at Giverny, and the walled medieval town of Dinan to the dynamic modern city of Nantes. Discover walks and cycle trails through ancient forests and along stunning coastline, and learn about the prehistoric peoples who erected the awe-inspiring megaliths of Carnac. There's detailed advice on where to find and enjoy superb food, from the seafood of Brittany to the cheese and cider of Normandy, with thorough restaurant reviews and accurate up-to-date prices. Whether you're looking for the best camping or the most stylish hotels, you can rely on accommodation suggestions for every budget and taste. You'll find practical advice on how to get around, from river cruises to SNCF trains, as well as the clearest colour maps of any guide. Authoritative accounts cover everything from the landscapes and wildlife to Brittany and Normandy's fascinating history and lively musical festivals.