Beste reisboeken Côte d'Azur

Met de Côte d'Azur (of Azurenkust) wordt het oostelijke deel van de Franse en Monegaskische Middellandse Zeekust aangeduid en een traditioneel vakantiegebied. Het gebied staat bekend als een van de duurste en meest luxueuze plekken van de wereld. Vele beroemdheden en rijken hebben een huis aan de Côte d'Azur.

Top 10 beste reisgidsen Côte d'Azur

1

Wat & Hoe Reisgids - Provence & de Cote d'Azur

gepubliceerd juli 2018
uitgever:
Wat & Hoe reisgidsen
auteur:
Wat & Hoe Hoogtepunten
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
192
regio:  Provence  
Wat & Hoe Reisgids - Provence & de Cote d'Azur

Wat & Hoe Hoogtepunten Provence bevat insider tips, 'must see' plekken, en uitklapkaarten om het meeste uit je bezoek aan de Provence te halen. Met de Top 10-selectie, duidelijke wandelkaarten en een overzicht van de beste hotspots biedt Wat & Hoe Hoogtepunten Provence je alle informatie die je nodig hebt.
Wat & Hoe is al sinds 1926 een betrouwbare reispartner, met voor elke reiziger een geschikte reisgids. De compacte Wat & Hoe Hoogtepunten gids geeft de belangrijkste insider tips en 'must see' plekken van een bepaalde regio.

2

ANWB extra - Cote d'Azur

gepubliceerd juli 2018
uitgever:
ANWB Extra
auteur:
Klaus Simon
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
132
regio: 
ANWB extra - Cote d'Azur

ANWB Extra reisgids Côte d'Azur - Frankrijk
Beleef de Côte d'Azur met de compleet vernieuwde reisgids ANWB Extra Côte d'Azur! De steile kliffen, door wijngaarden omringde havenstadjes, het mondaine St-Tropez en het elegante Nice maakt de Côte d'Azur de perfecte bestemming voor een leuke zonvakantie. 
De compacte ANWB Extra reisgids Côte d'Azur biedt naast diverse routes door het gebied en veel praktische tips over hotels, campings en vervoer ook 15 inspirerende bezienswaardigheden die je tijdens je zonvakantie niet mag missen. Bezoek het Musée Picasso in Antibes, ga duiken en wandelen bij Port-Cros of prikkel de neus in de parfumstad Grasse.
Deze kleine reisgids past gemakkelijk in de tas en heeft een handige uitneembare kaart met daarop de beste tips voor winkelen, eten en drinken en uitgaan.
ANWB Extra is de succesvolste reisgidsenserie van Nederland! Met meer dan 100 compacte gidsen biedt deze serie een reisgids voor nagenoeg iedere denkbare bestemming.

3

Capitool reisgids - Provence & Côte d'Azur

Complete en rijk geïllustreerde reisgids die alles biedt voor een geslaagde reis
gepubliceerd 02 januari 2015
uitgever:
Capitool Reisgidsen
auteur:
Martin Walters, Roger Williams
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
272
regio:  Frankrijk   Provence  
Capitool reisgids - Provence & Côte d'Azur

De ideale reisgids voor jouw reis naar Provence & Côte d’Azur

•Een luxe reisgids boordevol informatie
•Met een zorgvuldig samengestelde inhoud van hoge kwaliteit
•Bestand tegen intensief gebruik voor, tijdens én na je reis
•Met de mooiste illustraties en foto’s
•Een gids om te bewaren als een prachtige herinnering

In de Provence komen alle zintuigen aan bod: het zicht voor de eindeloze, zonovergoten landschappen, de reuk voor de lavendel en de olijfgaarden, de smaak voor de zongerijpte gewassen en de druiven, het gehoor voor de zacht kabbelende golven en het gevoel voor de warmte van de zon. Een van de hoogtepunten is de middeleeuwse architectuur van Avignon, de belangrijkste stad in Vaucluse en de poort naar deze regio in Frankrijk. Kortom, in de Provence is het alleen maar genieten. 

Alles in één reisgids
Met de reisgids Capitool Provence & Côte d’Azur ben je verzekerd van een reisgids boordevol informatie, mooie plattegronden en de meest handige tips. De reisgids is opgedeeld in de vijf verschillende streken die Provence & Côte d’Azur rijk zijn. Elk gebied wordt in een apart hoofdstuk beschreven, inclusief foto’s, illustraties en kaarten, opengewerkte tekeningen, driedimensionale beelden en plattegronden van de belangrijkste bezienswaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan het Romeinse theater in Orange, gelegen in Vaucluse wat op de UNESCO-Werelderfgoedlijst staat, het gezellige centrum van St-Tropez dat in oude stijl herbouwd is en Musée du Vieux in het moderne Monaco. 
De reisgids beschikt tevens over een handige lijst van restaurants en cafés, accommodaties, winkels, amusement, feesten in de Provence, themavakanties en buitenactiviteiten. Daarnaast geeft Capitool Provence & Côte d’Azur in alle tijden praktische informatie over jouw reis. Of dat nu gaat over reizen met kinderen, rijden in het drukke verkeer, internet, het vinden van geldautomaten of het openbaar vervoer: met het uitgebreide en handige overzicht achter in het boek, zal je overal beslagen ten ijs komen. 

Genoeg te ontdekken
De reisgids laat jou alles weten over de echte do’s en don’ts van jouw verblijfplaats. Omdat er zoveel te ontdekken is, zijn er verschillende kaarten te vinden per gebied met de leukste bezienswaardigheden. Op die manier zie je altijd wel een paar bezienswaardigheden. Benieuwd naar welke gebieden er allemaal zijn? In Capitool Provence & Côte d’Azur zijn de volgende streken te vinden: 

•De Rivièra en de Alpes Maritimes
•De Var en de îles d’Hyères
•Bouches-du-Rhône en Nîmes
•Vaucluse
•Alpes-de-Haute-Provence

Met 272 pagina’s aan tekst, kaarten, foto’s en illustraties is de reisgids Capitool Provence & Côte d’Azur een compleet handboek aan onmisbare informatie. Zo kun jij op de beste manier de reis van jouw dromen maken. Capitool laat je de wereld zien!

4

De Groene Reisgids - Côte d'Azur

Nice - Cannes - Saint-Tropez - Monaco
gepubliceerd april 2016
uitgever:
De Groene Reisgids
auteur:
Lannoo
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
536
regio:  Nice   Monaco  
De Groene Reisgids - Côte d'Azur

Haal meer uit uw vakantie met de Michelin-sterren!
De serie Groene Reisgidsen van Michelin is een beproefde en betrouwbare reisgidsenreeks. Of u nu lekker lang met vakantie gaat of er zomaar even tussenuit trekt, de Groene Reisgids wijst u de weg naar alle bijzonderheden die uw reisbestemming te bieden heeft, op een boeiende, grondige en praktische manier. Door de opdeling in regio's of microregio's ontdekt u meteen wat u moet zien en waar u echt heen moet. Op bladzijde 1 vindt u een overzicht van de regio's uit de gids en op de binnenzijde van het omslag worden de behandelde regio's in kaart gebracht. Toeristische plaatsen en bezienswaardigheden krijgen een duidelijke sterrenquotering. Hierdoor kunt u geen enkele 'topper' missen. *** de reis waard ** een omweg waard * interessant In de adresboekjes vindt u naast praktische informatie en tips voor activiteiten ook logeeradressen en eetgelegenheden voor ieders budget. Met kaarten en plattegronden gebaseerd op de bekende Michelincartografie. 

5

Lonely Planet Provence & the Cote D'azur

gepubliceerd 02 januari 2016
uitgever:
Lonely Planet
auteur:
Alexis Averbuck
taal:
Engelstalig
pagina's:
320
regio: 
Lonely Planet Provence & the Cote D'azur

Lonely Planet Provence & the Cote d'Azur is your passport to the most relevant, up-to-date advice on what to see and skip, and what hidden discoveries await you. Try local cheese and wine in hilltop villages overlooking lavender fields, relax on the beaches of St-Tropez, or try your luck in Monaco's famous casino; all with your trusted travel companion. Get to the heart of Provence and the Cote d'Azur and begin your journey now! Inside Lonely Planet Provence & the Cote d'Azur: Colour maps and images throughout Highlights and itineraries help you tailor your trip to your personal needs and interests Insider tips to save time and money and get around like a local, avoiding crowds and trouble spots Essential info at your fingertips - hours of operation, phone numbers, websites, transit tips, prices Honest reviews for all budgets - eating, sleeping, sight-seeing, going out, shopping, hidden gems that most guidebooks miss Cultural insights give you a richer, more rewarding travel experience - including history, art, cinema, architecture, literature, politics, landscapes, cuisine, wine, and more Over 32 local maps Covers Marseille, Aix-en-Provence, the Camargue, Arles, Nice, Monaco, Menton, Cannes, St-Tropez, Toulon, Avignon, Hill Towns of the Luberon, Haute-Provence, Southern Alps, and more The Perfect Choice: Lonely Planet Provence & the Cote d'Azur, our most comprehensive guide to Provence and the Cote d'Azur, is perfect for both exploring top sights and taking roads less travelled. Looking for more extensive coverage? Check out Lonely Planet's France for a comprehensive look at all the country has to offer or Lonely Planet's Discover France, a photo-rich guide to the country's most popular attractions.

6

Capitool Reisgids Top 10 Provence en de Côte d'Azur

Reisgids met top 10-lijstjes en uitneembare kaart
gepubliceerd juni 2017
uitgever:
Capitool Reisgidsen
auteur:
Capitool
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
160
regio:  Provence  
Capitool Reisgids Top 10 Provence en de Côte d'Azur

Top 10 van onder andere de beste restaurants, de mooiste bezienswaardigheden en de leukste winkels
- Met de uitneembare kaart vind je gemakkelijk de weg
- De schitterende foto’s brengen de streek tot leven
- Compact formaat, ideaal om mee te nemen
- Diverse autoroutes leiden je langs de kust en door het pittoreske platteland

Top 10 Provence en de Côte d’Azur

De reisgids is opgebouwd uit top 10-lijsten die het beste van alles wat er in Provence en de Côte d’Azur te zien en te doen is, behandelen.

In korte beschrijvingen lees je over het mooiste deel van Frankrijk. De hoogtepunten van de Provence weerspiegelen de rijke geschiedenis van de streek. De stranden, leuke dorpjes en het bergachtige binnenland trokken veel kunstenaars en spreken ook de hedendaagse bezoeker aan.

Top 10 Provence en de Côte d’Azur bevat tips en praktische informatie voor tijdens het verblijf, zoals wat voor weer je kunt verwachten, waar je lekker kunt eten, gratis uitjes, welk hotel het beste is en gemakkelijk te volgen voorbeeldroutes zodat je in korte tijd zoveel mogelijk kunt zien. Of je nu een weekend of een hele week komt, dankzij de handige lijstjes heb je een snel overzicht van het beste wat de regio te bieden heeft. Zo zie je in één oogopslag welk museum de moeite waard is, waar de mooiste stranden zijn en waar je de lekkerste wijn kunt proeven.

Deze Top 10-gids verdeelt de streek in zes regio’s, plus twee steden

- Marseille
- Bouches-du-Rhône
- De Var en de Provençaalse kust
- Nice
- Monaco en de Rivièra
- Alpes-Maritimes
- Alpes-de-Haute-Provence
- Vaucluse

Duizenden jaren van volkerentrek heeft geresulteerd in een rijk cultureel erfgoed in de Provence, en historische plekken als het Romeinse amfitheater in Nîmes, de middeleeuwse Abbaye de Sénanque en de papavervelden in Châteauneuf-du-Pape zijn nog in volle glorie. De Côte d’Azur is het bruisende zuiden van Frankrijk, van de goktafels van Monaco tot de topless stranden van St. Tropez. De regio biedt talloze plekken waar je je eigen paradijsje kunt vinden.

7

DK Eyewitness Travel Guide Provence and the Cote d'Azur

gepubliceerd maart 2019
uitgever:
DK Eyewitness Travel Guide
auteur:
Dk Travel
taal:
Engelstalig
pagina's:
224
regio:  Frankrijk   Provence  
DK Eyewitness Travel Guide Provence and the Cote d'Azur

DK Eyewitness Travel Guide: Provence & the Cote d'Azur The ideal travel companion, full of insider advice on what to see and do, plus detailed itineraries and comprehensive maps for exploring this tranquil and picturesque region. Tour through the beautiful Provencal villages and landscapes of the Petit Luberon, take in the glamour of Cannes, enjoy a dish of bouillabaisse in Marseille, or go wine tasting at Chateauneuf-du-Pape: everything you need to know is clearly laid out within color-coded chapters. Discover the best of Provence and the Cote d'Azur with this indispensable travel guide. Inside DK Eyewitness Travel Guide Provence & the Cote d'Azur: - Over 15 color maps help you navigate with ease - Simple layout makes it easy to find the information you need -Comprehensive tours and itineraries of Provence and the Cote d'Azur designed for every interest and budget -Illustrations show the inside of icons such as Nice's Musee Matisse, the Ephrussi de Rothschild Villa, Gardens on the Cap Ferrat, well-preserved Theatre Antique et Musee d'Orange in Vaucluse, and more -Color photographs of the area's bustling cities and pretty towns, Roman-inspired architecture, white-sand beaches, elegant chateaux, beautiful landscapes, and more -Detailed chapters, with area maps, cover the Riviera and the Alpes Maritimes; the Var and the Iles d'Hyeres; Bouches-du-Rhone and Nimes; Vaucluse; and Alpes-de-Haute-Provence - Historical and cultural context gives you a richer travel experience: learn about the region's fascinating history and culture, famous artists and writers, local festivals, traditional food and drink, including its world-famous wines, striking landscapes and diverse wildlife, unique souvenirs, and more - Essential travel tips: our expert choices of where to stay, eat, shop, and sightsee, plus how to get around, useful phrases, and visa and health information DK Eyewitness Travel Guide Provence & the Cote d'Azur is a detailed, easy-to-use guide designed to help you get the most from your visit to Provence and the Cote d'Azur.

8

Insight Guides Explore Nice & French Riviera

gepubliceerd maart 2018
uitgever:
Insight guides
auteur:
Insight Guides
taal:
Engelstalig
pagina's:
144
regio:  Nice  
Insight Guides Explore Nice & French Riviera

Insight Explore Guides: pocket-sized books to inspire your on-foot exploration of top international destinations. Now with free eBook.· Practical, pocket-sized and packed with inspirational insider information, this will make the ideal on-the-move companion to your trip to Nice and the French Riviera· Enjoy 14 irresistible Best Routes to walk, from Nice and its famous food market, to glitzy Monaco and the exquisite perched villages of Èze and Roquebrune· Features concise insider information about landscape, history, food and drink, and entertainment options· Invaluable maps: each Best Route is accompanied by a detailed full-colour map, while the large pull-out map provides an essential overview of the area· Discover your destination's must-see sights and hand-picked hidden gems· Directory section provides invaluable insight into top accommodation, restaurant and nightlife options by area, along with an overview of language, books and films · Includes an innovative extra that's unique in the market - all Insight Explore Guides come with a free eBook· Inspirational colour photography throughout About Insight Guides: Insight Guides has over 40 years' experience of publishing high-quality, visual travel guides. We produce around 400 full-colour print guide books and maps as well as picture-packed eBooks and apps to meet different travellers' needs. Insight Guides' unique combination of beautiful travel photography and focus on history and culture together create a unique visual reference and planning tool to inspire your next adventure.

9

Top 10 Provence and the Cote d'Azur

gepubliceerd maart 2019
uitgever:
DK Eyewitness Travel Guide
auteur:
Dk Travel
taal:
Engelstalig
pagina's:
160
regio:  Provence  
Top 10 Provence and the Cote d'Azur

An unbeatable, pocket-sized guide to Provence and the Cote d'Azur, packed with insider tips and ideas, colour maps, top 10 lists, and a laminated pull-out map - all designed to help you see the very best of Provence and the Cote d'Azur. Experience the sun-soaked beaches and riviera glamour of Saint-Tropez; kayak in the vast lagoons of the breathtaking Camargue wetlands; wander the streets of historic Vieux Nice; explore the museums of Marseille; or enjoy the nightlife in Cannes. From top 10 beaches to top 10 Roman sights, discover the best of Provence and the Cote d'Azur with this easy-to-use travel guide. Inside Top 10 Provence and the Cote d'Azur: - Ten easy-to-follow itineraries, perfect for a day trip, a weekend, or a week - Top 10 lists showcase the best attractions in Provence and the Cote d'Azur, covering Palais des Papes, Gorges du Verdon, Roman Arles, and many more - Free laminated pull-out map of Provence and the Cote d'Azur, plus eight detailed area maps in colour, marked with the top highlights and listings of the area - In-depth area guides explore Provence and the Cote d'Azur's most interesting neighbourhoods, with the best places for shopping, going out and sightseeing - Colour-coded chapters divided by area make it easy to find information quickly and plan your day - Essential travel tips, including our expert choices of where to stay, eat, shop and sightsee, plus useful transportation, visa and health information - Colour maps help you navigate with ease - Covers Marseille, Bouches-du-Rhone, the Var and Provencal Coast, Nice, Monaco, and the Riviera

10

Rother wandelgids Côte d'Azur

de mooiste kust- en bergwandelingen
gepubliceerd juni 2017
uitgever:
Rother Wandelgidsen
auteur:
Daniel Anker
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
159
regio: 
Rother wandelgids Côte d'Azur

De Rother wandelgids Côte d'Azur beschrijft de 45 mooiste kust- en bergwandelingen in deze prachtige regio.

Zoals gebruikelijk zijn er verschillende wandelingen voor beginnende en ervaren wandelaars en is er onmisbare informatie over de streek, de bezienswaardigheden en recreatiemogelijkheden.

De betrouwbare routebeschrijvingen, gedetailleerde kaarten en hoogteprofielen zorgen voor een onvergetelijke wandelervaring.

11

Trotter côte d'Azur

Monaco - Nice - Saint-Tropez
gepubliceerd juni 2017
uitgever:
Trotter
auteur:
Trotter
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
312
regio:  Nice   Monaco  
Trotter côte d'Azur

De onmisbare gids voor echte trotters
Eigenzinnige en kritische benadering van klassieke trekpleisters en verborgen parels buiten de platgetreden paden De nieuwe Trotter reisplanner biedt suggesties voor het ideale reisprogramma Met honderden budgetvriendelijke en uitgeteste horeca-adressen In het vernieuwde voorwerk met overzichtskaarten, kleurenfoto's en reisprogramma's ontdekt elke reiziger de topervaringen van zijn bestemming. De intussen beruchte sappige stijl wordt gehandhaafd: een vleugje humor afgewisseld met een kritische noot. De combinatie van beeld, tekst, cartografie en kaderstukken biedt een knap gestructureerd geheel, waarin de zelfstandige reiziger makkelijk zijn weg vindt. 

Kopen bij bol.com

12

Insight Guides Pocket French Riviera

gepubliceerd december 2018
uitgever:
Insight guides
auteur:
Insight Guides
taal:
Engelstalig
pagina's:
144
regio: 
Insight Guides Pocket French Riviera

Ideal itineraries and top travel tips in a pocket-sized package. Now with free eBook, and a pull-out map.

Plan your trip, plan perfect days and discover how to get around - this Insight Guides pocket-sized book is a convenient, quick-reference companion to discovering what to do and see in the French Riviera, from top attractions like Fondation Maeght, to hidden gems, including Domaine du Rosaire. 

  • Compact, concise, and packed with essential information about Where to Go and What Do, this is an ideal on-the-move companion when you're exploring the French Riviera 
  • Covers Top Ten Attractions, including Vieux Nice, Cannes and Monaco and Perfect Day itinerary suggestions
  • Offers an insightful overview of landscape, history and culture
  • Contains an invaluable pull-out map, and essential practical information on everything from Eating Out to Getting Around
  • Includes an innovative extra that's unique in the market - all Pocket Guides come with a free eBook
  • Inspirational colour photography throughout
  • Sharp design and colour-coded sections make for an engaging reading experience
13

Rough Guide - Provence & Cote d'Azur

gepubliceerd juli 2016
uitgever:
Rough Guides
auteur:
Ward, Greg
taal:
Engelstalig
pagina's:
448
regio:  Provence  
Rough Guide - Provence & Cote d'Azur

The brand new, full-colour The Rough Guide to Provence and the Côte d'Azur is the ultimate guide to one of the most compelling regions of southern France. Discover all the highlights for yourself, with expert listings, stunning photography and lively background information.The Rough Guide to Provence and the Cote d'Azur helps you explore everything from glamorous Riviera resorts to timeless Alpine villages, historic festival cities like Aix and Avignon and the vibrant port of Marseille. As well as detailed advice on spotting flamingos in the Camargue, sampling the wines of the Rhône valley, admiring Roman ruins, and following the footsteps of van Gogh and Matisse, you'll find up-to-date recommendations of hotels, bars, and restaough Guide urants to suit all budgets.With in-depth descriptions of every destination, personal author favourites and hand-picked itineraries of the attractions you must not miss, the Rough Guide won't let you down. Make the most of your trip with The Rough Guide to Provence and the Côte d'Azur.

14

French Riviera Marco Polo Pocket Travel Guide

Nice Cannes Monaco
gepubliceerd februari 2018
uitgever:
Marco Polo reisgidsen
auteur:
Marco Polo
taal:
Engelstalig
pagina's:
148
regio:  Nice   Monaco  
French Riviera Marco Polo Pocket Travel Guide

Marco Polo Pocket Guide French Riviera: the Travel Guide with Insider Tips. Explore the French Riviera with this handy, pocket-sized, authoritative guide, packed with Insider Tips. Discover boutique hotels, authentic restaurants, the region's trendiest places, and get tips on shopping and what to do on a limited budget. There are plenty of ideas for travel with kids, and a summary of all the festivals and events that take place on the French Riviera. Let Marco Polo show you all this wonderful French region has to offer... The French Riviera is the playground of the jet-setting elite, where the luxury world of the coast, with its palaces, chic harbour fronts set against azure sea contrasts with the tranquil, dramatic landscapes and remote mountain villages found away from the shore. Marco Polo French Riviera takes you along the coast, through three of France's most beautiful departements: Alpes-Maritimes, Var and Alpes-de-Haute-Provence and around Monaco, Nice and Cannes. This is the French Riviera! Your Marco Polo French Riviera Pocket Guide includes: Insider Tips - we show you the hidden gems and little known secrets that offer a real insight into the region from snorkelling in an underwater nature trail, to beautiful hiking tours through breath-taking scenery. Best of - find the best things to do for free, the best only in' French Riviera experiences, the best things to do if it rains and the best places to relax and spoil yourself. Sightseeing - all of the top sights are organized by area so you can easily plan your stay. Discovery Tours - specially tailored tours that will get you to the heart of the French Riviera. Strap on your boots, hop on a bike or explore by car, here are the best tours that will help you enjoy all of the French Riviera's wonderful scenery and culinary delights. French Riviera in full-color - Marco Polo Pocket Guide French Riviera includes full-color photos throughout the guide bringing the region to life offering you a real taste of what you can see and enjoy on your trip. Touring App - you can download any of the Discovery Tours to your smartphone, complete with the detailed route description and map exactly as featured in the guide, free of charge. The maps can be used offline too, so no roaming charges. The perfect navigational tool with distance indicators and landmarks highlighting the correct direction to travel in as well as GPS coordinates along the way. Enjoy stress-free sightseeing and never get lost again! Road Atlas and pull-out map - we've included a detailed road atlas and a handy, pull-out map so you can pop the guide in your bag for a full-on sightseeing day or head out with just the map to enjoy your Discovery Tour. Useful French phrases - the essential words and phrases are included to help you get by. Trust Marco Polo Pocket Guide French Riviera to show you around this glorious region of France. The comprehensive coverage and unique insights will ensure you experience everything the French Riviera has to offer and more. The special tips, personal insights and unusual experiences will help you make the most of your trip - just arrive and enjoy.