Beste reisboeken Egypte

Egypte, officieel de Arabische Republiek Egypte, is een semipresidentiële republiek gelegen in het noordoosten van Afrika en het zuidwesten van Azië. De hoofdstad is Caïro. Egypte grenst aan de Middellandse Zee in het noorden, de Gazastrook en Israël in het noordoosten, de Rode Zee in het oosten, Soedan in het zuiden en Libië in het westen.

De geschiedenis van Egypte is bijna even lang als die van de mensheid zelf; het Oude Egypte was een van de vroegste beschavingen ter wereld en is in het huidige Egypte nog terug te zien in de vorm van enkele beroemde bouwwerken zoals de Sfinx en de piramiden van Gizeh en de archeologische sites rond Luxor. Het rijke culturele erfgoed van Egypte maakt integraal deel uit van zijn nationale identiteit, die verschillende buitenlandse invloeden heeft gekend.

Top 10 beste reisgidsen Egypte

1

Lonely Planet Egypt

gepubliceerd juli 2018
uitgever:
Lonely Planet
auteur:
Zora O'Neill
taal:
Engelstalig
pagina's:
512
regio:  Noord-Afrika   Egypte  
Lonely Planet Egypt

Geactualiseerde Engelstalige reisgids uit de bekende serie Lonely Planet voor Egypte. Hij bevat veel nuttige informatie voor de reiziger die zich voorbereidt om naar Egypte te gaan. Vooral de budget-bewuste reiziger vindt vele praktische tips. Hierin onderscheidt zich de gids van vele andere gidsen, die zich vooral concentreren op achtergronden, zoals de geschiedenis van het land. Diverse kaderverhalen verlevendigen de tekst. Voor in het boek een overzichtskaart met daarop aangegeven diverse bijzondere punten. Met een Egypt's top 17. In deze editie ook wat aandacht voor de recente sociale onrust in Egypte en mogelijk terrorisme, niet direct een gevaar voor de toerist maar een beetje voorzichtigheid wordt aangeraden. Verder kaarten en plattegronden in zwart-wit en een beperkt aantal kleine kleurenfoto's. Met register.

2

Capitool reisgidsen - Egypte

Complete en rijk geïllustreerde reisgids die alles biedt voor een geslaagde reis
gepubliceerd 02 januari 2012
uitgever:
Capitool Reisgidsen
auteur:
Jane Dunford, A. Humphreys
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
368
regio:  Noord-Afrika   Egypte  
Capitool reisgidsen - Egypte

De reisgids Egypte is ideaal in gebruik vóór, tijdens en na de reis. Inmiddels is Capitool, met meer dan 100 titels, al jaren marktleider onder de reisgidsen. Door de combinatie van visuele uitbundigheid in de vorm van driedimensionale tekeningen van bezienswaardigheden en heel veel kleurenfoto’s én praktische bruikbaarheid door middel van verhelderende kaarten en compacte teksten onderscheiden de Capitool Reisgidsen zich van alle andere. 
De Capitool Reisgidsen bevatten heel veel foto's, illustraties en kaarten, opengewerkte tekeningen en plattegronden van de belangrijkste bezienswaardigheden en driedimensionale beelden van historische wijken. Met ook restaurants, accommodatie en vervoer. 
Capitool laat je de wereld zien! 

Het land ontdekken 
Caïro 
Centraal-Caïro 
Islamitisch Caïro 
Het eiland Rhoda en Oud-Caïro 
Gizeh en Heliopolis 

Streken in Egypte 
Omgeving van Caïro 
Het Nijldal 
De Sinaï en de Rode-Zeekust 
De Delta en de noordkust 
De westelijke woestijn

Kopen bij bol.com

3

Trotter - Egypte

gepubliceerd 02 januari 2013
uitgever:
Trotter
auteur:
Trotter
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
248
regio:  Noord-Afrika   Egypte  
Trotter - Egypte

Een uitgebreide selectie logies, restaurants, cafés en winkels voor elk budget en voor elke stemming: goedkoop kamperen, luxueus dineren, authentieke bars afschuimen ... Alle bezienswaardigheden worden uitvoerig beschreven en overzichtelijk ingedeeld: 3 Trottermannetjes voor de hoogtepunten, 2 of 1 voor de minder bekende, maar toch niet te missen plekjes. Met handige overzichtskaarten en gedetailleerde stadsplattegronden waarop alle adressen en bezienswaardigheden gelokaliseerd zijn.

Kopen bij bol.com

4

Anwb Extra Egypte

Met Uitneembare Grote Kaart, Met 15 Hoogtepunten, Inclusief Orientatiekaartjes
gepubliceerd april 2011
uitgever:
ANWB Extra
auteur:
Lamya Rauch-Rateb
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
120
regio:  Egypte  
Anwb Extra Egypte

Ontdek Egypte met de compacte reisgids ANWB Extra Egypte!
Faraonische godentempels en piramiden, moderne steden met belangrijke architectuur, bruisende badplaatsen met mooie stranden en duiklocaties: het gevarieerde reisland Egypte blijft fascineren. De ANWB Extra reisgids Egypte biedt naast veel praktische tips over campings, vakantiehuizen, hotels en vervoer ook 15 inspirerende bezienswaardigheden die je niet mag missen. Bekijk de gebalsemde koningen en gouden sarcofagen in het Egyptisch Museum, wandel door de oase van Fayoum en Wadi El Rayan of ga wrakduiken in de Rode Zee.

Deze kleine reisgids past gemakkelijk in de handtas en heeft een handige uitneembare kaart met daarop de beste tips voor overnachten, winkelen, eten en drinken en uitgaan.

Kopen bij bol.com

5

Rough Guide Egypte

gepubliceerd mei 2011
uitgever:
Rough Guides
auteur:
Dan Richardson, Daniel Jacobs
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
663
regio:  Egypte  
 Rough Guide Egypte

ONTDEK elk deel van Egypte en maak daarbij gebruik van de heldere plattegronden en kaartjes.
BEPAAL wat je wilt zien en laat je daarbij inspireren door de mooie foto's.
LEES de deskundige achtergrondinformatie, van de oude faraodynastieën tot de traditionele koffiehuizen van Caïro.
VERTROUW op onze selectie van de beste plekken om te overnachten en te eten.

Kopen bij bol.com

6

Marco Polo - Egypte

reizen met insider tips + uitneembare kaart
gepubliceerd juni 2012
uitgever:
Marco Polo reisgidsen
auteur:
Jurgen Stryjak
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
144
regio:  Egypte  
Marco Polo - Egypte

Het land van de farao's, cultuurzoekers, woestijnreizigers, duikers en zonaanbidders. Als vakantiebestemming heeft Egypte vele facetten.Marco Polo is al 20 jaar de meest actuele, betrouwbare en compacte reisgids. De gids biedt verrassende Marco Polo Insider Tips, thema's als Eten & Drinken, Shoppen, Relaxen en Low Budget, de laatste trends en meer. Alle bezienswaardigheden vind je terug op de handige uitneembare kaart.

Kopen bij bol.com