Beste reisboeken Frankrijk

Frankrijk, officieel de Franse Republiek (Frans: République française), is een land in West-Europa en qua oppervlakte het op twee na grootste Europese land. Frankrijk ligt tussen het Kanaal, de Atlantische Oceaan en de Golf van Biskaje (in het westen), België en Luxemburg (in het noorden), Duitsland, Zwitserland en Italië (in het oosten) en Spanje, Andorra, de Middellandse Zee en Monaco (in het zuiden). Ook het eiland Corsica in de Middellandse Zee behoort tot Frankrijk, alsook vele overzeese gebieden. De hoofdstad van Frankrijk is Parijs.

Top 10 beste reisgidsen Frankrijk

1

De Groene Reisgids - Aquitaine/Frans-Atlantische kust

gepubliceerd juni 2017
uitgever:
De Groene Reisgids
auteur:
Michelin
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
607
regio:  Frankrijk   Aquitanië  
De Groene Reisgids - Aquitaine/Frans-Atlantische kust

Michelingidsen zijn een begrip in de reiswereld en kunnen bogen op een schat aan ervaring, kennis en natuurlijk de bekende kaarten. Deze Groene Reisgids over Aquitane, de Frans-Atlantische kust, heeft drie delen: De voorbereiding op de reis, Onder de loep en Steden en bezienswaardigheden. Het eerste deel is kort en geeft schematisch handige tips, adressen, een schema met de inhoud van de bezienswaardigheden (met verwijzing naar paginanummer met meer informatie) en een evenementenkalender. Onder de loep behandelt onder meer tradities en folklore, geschiedenis, kunst en cultuur (met geweldige illustraties!) en de wijnstreken en hun wijnen. Het grootste deel van de gids wordt in beslag genomen door het derde deel waarin de steden en bezienswaardigheden aan bod komen. De informatieve teksten zijn meestal voorzien van symbolen, kaderteksten met leuke weetjes en duidelijke kleurenfoto's. Veel hoofdstukken zijn het lezen – ook zonder vakantieplannen – meer dan waard. Voorzien van register, kaarten en plattegronden en woordenlijst.

2

Capitool reisgids - Frankrijk

gepubliceerd juli 2016
uitgever:
Capitool Reisgidsen
auteur:
Capitool
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
672
regio:  Frankrijk  
Capitool reisgids - Frankrijk

Capitool Frankrijk: de ideale reisgids voor jouw reis naar Frankrijk!

 • Een luxe reisgids boordevol informatie
 • Met een zorgvuldig samengestelde inhoud van hoge kwaliteit
 • Bestand tegen intensief gebruik voor, tijdens én na je reis
 • Met de mooiste illustraties en foto's
 • Een gids om te bewaren als een prachtige herinnering

De keuken en de wijnen van Frankrijk zijn wereldberoemd. Het leven op het land, tafels in de zon en een overvloed aan wijn en sterke verhalen, is voor de Fransen zelf even aanlokkelijk als voor de toeristen. Het Franse landschap is heel afwisselend, van bergplateaus tot vruchtbaar akkerland, van traditionele dorpjes tot deftige boulevards. Elke regio heeft zijn eigen kenmerken, maar de hoofdstad Parijs vormt de spil van het land. Tot de grootste publiekstrekkers van de stad behoren het Louvre en de Eiffeltoren.

Alles in één reisgids
Met de reisgids Capitool Frankrijk ben je verzekerd van een reisgids boordevol informatie, mooie plattegronden en de meest handige tips. De reisgids is opgedeeld in de zestien verschillende streken die Frankrijk rijk is. Elk gebied wordt in een apart hoofdstuk beschreven, inclusief foto's, illustraties en kaarten, opengewerkte tekeningen, driedimensionale beelden en plattegronden van de belangrijkste bezienswaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan het indrukwekkende Kasteel van Versailles net buiten Parijs, de geurende lavendelvelden in de Provence of de Abdij van Le Mont-Saint-Michel. De reisgids beschikt tevens over een handige lijst van restaurants en cafés, accommodaties, winkels, amusement, themavakanties en sport. Daarnaast geeft Capitool Frankrijk in alle tijden praktische informatie over jouw reis. Of dat nu gaat over reizen met kinderen, rijden in het drukke verkeer, internet, het vinden van geldautomaten of het openbaar vervoer: met het uitgebreide en handige overzicht achter in het boek, zal je overal beslagen ten ijs komen.

Genoeg te ontdekken
De reisgids laat jou alles weten over de echte do's en don'ts van jouw verblijfplaats. Omdat er zoveel te ontdekken is, zijn er verschillende kaarten te vinden per gebied met de leukste bezienswaardigheden. Op die manier zie je altijd wel een paar bezienswaardigheden. Benieuwd naar welke gebieden er allemaal zijn? In Capitool Frankrijk zijn de volgende streken te vinden:

 • Parijs en Île-de-France
 • Het Noorden en Picardië
 • Champagne
 • Elzas-Lotharingen
 • Normandië
 • Bretagne
 • Loiredal
 • Bourgogne en Franche-Comté
 • Massif Central
 • Rhônedal en Franse Alpen
 • Poitou en Aquitanië
 • Périgord, Quercy en Gascogne
 • Pyreneeën
 • Languedoc-Roussillon
 • Provence en Côte d'Azur
 • Corsica

Met 672 pagina's aan tekst, kaarten, foto's en illustraties is de reisgids Capitool Frankrijk een compleet handboek aan onmisbare informatie. Zo kun jij op de beste manier de reis van jouw dromen maken. Capitool laat je de wereld zien!

3

Lonely Planet France

gepubliceerd 02 januari 2019
uitgever:
Lonely Planet
auteur:
Lonely Planet
taal:
Engelstalig
pagina's:
1024
regio:  West-Europa   Frankrijk  
Lonely Planet France

France seduces travellers with its unfalteringly familiar culture, woven around cafe terraces, village square markets and lace-curtained bistros with their plat du jour chalked on the board. This updated 13th edition is our most comprehensive guide to the country's extraordinary wealth of museums, galleries, gastronomy and its unique joie de vivre. ¿ Packed with local secrets and hidden gems to make each trip unique ¿ Highlights and itineraries to help create the best possible trip ¿ Honest reviews for everything from accommodation to food & drink

Grab a café crème at a Parisian sidewalk cafe, take in glacial panoramas above Chamonix and explore the Champagne-soaked city of Reims – all with your trusted travel companion. Get to the heart of France and begin your journey now!
Inside Lonely Planet's France:
Colour maps and images throughout.
Highlights and itineraries help you tailor your trip to your personal needs and interests.
Insider tips to save time and money and get around like a local, avoiding crowds and trouble spots.
Essential info at your fingertips - hours of operation, phone numbers, websites, transit tips, prices.
Honest reviews for all budgets - eating, sleeping, sightseeing, going out, shopping, hidden gems that most guidebooks miss.
Cultural insights provide a richer, more rewarding travel experience - history, people, music, landscapes, wildlife, cuisine, politics.
Coverage Includes: Paris, Lille, Flanders, the Somme, Normandy, Brittany, Champagne, Alsace, Lorraine, the Loire Valley, Burgundy, Lyon, the French Alps, Basque Country, the Pyrenees, Languedoc-Roussillon, Provence, Corsica and more.

4

Capitool reisgids - Parijs

Complete en rijk geïllustreerde reisgids inclusief uitneembare kaart
gepubliceerd oktober 2015
uitgever:
Capitool Reisgidsen
auteur:
Douglas Johnson
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
448
regio:  Frankrijk   Parijs  
Capitool reisgids - Parijs

De ideale reisgids voor jouw reis naar Parijs

•Een luxe reisgids boordevol informatie
•Met een zorgvuldig samengestelde inhoud van hoge kwaliteit
•Bestand tegen intensief gebruik voor, tijdens én na je reis
•Met de mooiste illustraties en foto’s
•Een gids om te bewaren als een prachtige herinnering

Parijs is meer dan alleen de stad van de liefde. Er is veel te zien: de Eiffeltoren, de Avenue langs Champs-Elysées, musea en ga zo maar door. Als je zin hebt om te winkelen is de Galeries Lafayette, het iconische winkelcentrum van Parijs, aan te raden. Chique haute couture merken vind je aan de Avenue Montaigne en is ook zeker leuk om even langs te lopen. Op het Cimetière du Père Lachaise liggen vele beroemdheden begraven, waaronder rockster Jim Morrison, schrijver Oscar Wilde en Edith Piaf: de beroemdste Franse zangeres van de 20ste eeuw. Kortom, in Parijs verveel je geen moment!

Alles in één reisgids
Met de reisgids Capitool Parijs ben je verzekerd van een reisgids boordevol informatie, mooie plattegronden en de meest handige tips. De reisgids is opgedeeld in de veertien verschillende streken die Parijs rijk is. Elk gebied wordt in een apart hoofdstuk beschreven, inclusief foto’s, illustraties en kaarten, opengewerkte tekeningen, driedimensionale beelden en plattegronden van de belangrijkste bezienswaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan de imposante Notre-Dame, het verlichte en romantische Sacré-Coeur in Montmartre of het piramidevormige Musée du Louvre of het moderne Centre Pompidou.
De reisgids beschikt tevens over een handige lijst van restaurants, accommodaties, winkels en markten, amusement en Parijs voor kinderen. Daarnaast geeft Capitool Parijs in alle tijden praktische informatie over jouw reis. Of dat nu gaat over reizen met kinderen, rijden in het drukke verkeer, internet, het vinden van geldautomaten of het openbaar vervoer: met het uitgebreide en handige overzicht achter in het boek, zal je overal beslagen ten ijs komen. 

Genoeg te ontdekken
De reisgids laat jou alles weten over de echte do’s en don’ts van jouw verblijfplaats. Omdat er zoveel te ontdekken is, zijn er verschillende kaarten te vinden per gebied met de leukste bezienswaardigheden. Op die manier zie je altijd wel een paar bezienswaardigheden. Benieuwd naar welke gebieden er allemaal zijn? In Capitool Parijs zijn de volgende streken te vinden: 

•Ile de la Cité en Ile St-Louis
•De Marais
•Beaubourg en Les Halles
•De Tuilerieën
•St-Germain-des-Prés
•Quartier Latin
•Jardin des Plantes
•Luxembourg
•Montparnasse
•Invalides en Eiffeltoren
•Chaillot
•Champs-Elysées
•Opéra
•Montmartre

Met 448 pagina’s aan tekst, kaarten, foto’s en illustraties is de reisgids Capitool Parijs een compleet handboek aan onmisbare informatie. Zo kun jij op de beste manier de reis van jouw dromen maken. Capitool laat je de wereld zien!

Kopen bij bol.com

5

Time to momo - Parijs

gepubliceerd maart 2019
uitgever:
time to momo
auteur:
Roosje Nieman, Sanne Tummers
taal:
Nederlandstalig
regio:  Frankrijk   Parijs  
Time to momo - Parijs

Met time to momo Parijs (voorheen 100% Parijs) op zak kun je onvoorbereid op pad, in je eigen tempo de stad ontdekken én de local lifestyle beleven. Zo geniet je 100% van je citytrip! Met 6 verrassende routes door de verschillende wijken van Parijs leidt onze time to momo-local je langs de échte highlights. Zo sla je de drukke shopboulevards over en wandel Wje, onderweg een must-see meepikkend, via een fijn koffietentje naar de leukste conceptstores. Inclusief: - Alle belangrijke bezienswaardigheden - Meer dan 250 adressen om te eten, drinken en shoppen - Handige uitneembare stadsplattegrond - Leuke top 10-lijstjes time to momo is de bestverkochte stedengids van Nederland en België.

Kopen bij bol.com

6

ANWB extra - Parijs

gepubliceerd oktober 2018
uitgever:
ANWB Extra
auteur:
Gabriele Kalmbach
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
132
regio:  Frankrijk   Parijs  
ANWB extra - Parijs

ANWB Extra reisgids Parijs – Frankrijk 
Beleef Parijs met de compleet vernieuwde reisgids ANWB Extra Parijs! 
Parijs is wel omschreven als de "stad van de honderd dorpen', waarmee wordt bedoeld dat iedere stadwijk (quatier) geheel op zichzelf staat. Met de meeste sterrenrestaurants ter wereld, de vele groene parken en prachtige musea is Parijs een perfecte bestemming voor een weekendje weg. 
De ANWB Extra reisgids Parijs biedt naast diverse routes door de stad en veel praktische tips over hotels en vervoer ook 15 inspirerende bezienswaardigheden die je tijdens je citytrip niet mag missen.
Beklim de middeleeuwse Notre Dame, bekijk de moderne kust van het Centre Pompidou, of ga uit tot in de kleine uurtjes op de Rue Oberkampf. 
Deze kleine reisgids past gemakkelijk in de tas en heeft een handige uitneembare kaart met daarop de beste tips voor overnachten, winkelen, eten en drinken en uitgaan.

7

De Groene Reisgids - Corsica

gepubliceerd 12 april 2019
uitgever:
De Groene Reisgids
auteur:
Lannoo
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
566
regio:  Frankrijk   Corsica  
De Groene Reisgids - Corsica

Met een selectie door onze auteurs ter plaatse:

 • De top 10 van Corsica in beeld
 • De 20 hoogtepunten van Michelin
 • Reisplanner voor 5 tot 14 dagen
 • 80 rondritten, wandelingen en excursies
 • Duidelijke sterrenbeoordeling bij alle plaatsen
 • 650 adressen voor elk budget
 • 56 kaarten en plattegronden gebaseerd op de bekende Michelincartografie

Kopen bij bol.com

8

Capitool reisgids - Dordogne, Bordeaux en de Zuidwestkust

gepubliceerd 02 januari 2016
uitgever:
Capitool Reisgidsen
auteur:
Wilfried Lecarpentier, Renée Grimaud
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
320
regio:  Frankrijk   Aquitanië   Bordeaux   Dordogne  
Capitool reisgids - Dordogne, Bordeaux en de Zuidwestkust

De ideale reisgids voor jouw reis naar Dordogne, Bordeaux en de zuidwestkust

•Een luxe reisgids boordevol informatie
•Met een zorgvuldig samengestelde inhoud van hoge kwaliteit
•Bestand tegen intensief gebruik voor, tijdens én na je reis
•Met de mooiste illustraties en foto’s
•Een gids om te bewaren als een prachtige herinnering

In Dordogne liggen enkele van de beroemdste wijngaarden van Frankrijk, vermengd met grootse en romaanse kerken, chateaus en majestueuze abdijen. Bordeaux is beroemd om zijn wijnen, die van de stad het middelpunt hebben gemaakt van de Franse wijnhandel. De zandstranden van Aquitaine trekken ieder jaar vele bezoekers. Een mooie bestemming voor bergwandelaars zijn de Pyreneeën in het zuiden met hun prachtige vergezichten. 

Alles in één reisgids
Met de reisgids Capitool Dordogne, Bordeaux en de zuidwestkust ben je verzekerd van een reisgids boordevol informatie, mooie plattegronden en de meest handige tips. De reisgids is opgedeeld in de zes verschillende streken die Dordogne, Bordeaux en de zuidwestkust rijk zijn. Elk gebied wordt in een apart hoofdstuk beschreven, inclusief foto’s, illustraties en kaarten, opengewerkte tekeningen, driedimensionale beelden en plattegronden van de belangrijkste bezienswaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan de Grand Theâtre – het neoclassicistische theater – van de stad Bordeaux, de Saint-André met prachtig beeldhouwwerk, het Kasteel Castelnaud met adembenemend uitzicht over Beynac en de oude historische binnenstad Sarlat met een markt vol met streekproducten. De reisgids beschikt tevens over een handige lijst van restaurants, accommodaties, winkels en markten, amusement en buitenactiviteiten. Daarnaast geeft Capitool Dordogne, Bordeaux en de zuidwestkust in alle tijden praktische informatie over jouw reis. Of dat nu gaat over reizen met kinderen, rijden in het drukke verkeer, internet, het vinden van geldautomaten of het openbaar vervoer: met het uitgebreide en handige overzicht achter in het boek, zal je overal beslagen ten ijs komen. 

Genoeg te ontdekken
De reisgids laat jou alles weten over de echte do’s en don’ts van jouw verblijfplaats. Omdat er zoveel te ontdekken is, zijn er verschillende kaarten te vinden per gebied met de leukste bezienswaardigheden. Op die manier zie je altijd wel een paar bezienswaardigheden. Benieuwd naar welke gebieden er allemaal zijn? In Capitool Dordogne, Bordeaux en de zuidwestkust zijn de volgende streken te vinden: 

•Gironde
•Périgord en Quercy
•Lot-et-Garonne
•Landes
•Pays Basque
•Béarn

Met 320 pagina’s aan tekst, kaarten, foto’s en illustraties is de reisgids Capitool Dordogne, Bordeaux en de zuidwestkust een compleet handboek aan onmisbare informatie. Zo kun jij op de beste manier de reis van jouw dromen maken. Capitool laat je de wereld zien!

9

ANWB extra - Franse Alpen

gepubliceerd oktober 2018
uitgever:
ANWB Extra
auteur:
Harry Bunk
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
132
regio:  Frankrijk  
ANWB extra - Franse Alpen

ANWB Extra reisgids Franse Alpen – Frankrijk 
Beleef de Franse Alpen met de compleet vernieuwde reisgids ANWB Extra Franse Alpen!
Er komen jaarlijks heel wat toeristen af op de Franse Alpen. En dat is niet voor niets! Er is elk seizoen wel wat te doen. In de zomer wordt er veel gewandeld, in de winter zijn de Alpen het domein van de wintersporters. De ANWB Extra reisgids Franse Alpen biedt naast veel praktische tips over campings, vakantiehuizen, hotels en vervoer ook 15 inspirerende bezienswaardigheden die je niet mag missen.
Fiets langs het meer van Annecy, bezoek het middeleeuwse vissersdorpje Yvoire, of zoef omhoog in de kabelbaan naar Aiguille du Midi. 
Deze kleine reisgids past gemakkelijk in de tas en heeft een handige uitneembare kaart met daarop de beste tips voor overnachten, winkelen, eten en drinken en uitgaan.

10

Capitool reisgids - Corsica

Complete en rijk geïllustreerde reisgids die alles biedt voor een geslaagde reis
gepubliceerd 02 januari 2015
uitgever:
Capitool Reisgidsen
auteur:
Angela Magri
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
224
regio:  Frankrijk   Corsica  
Capitool reisgids - Corsica

•Een luxe reisgids boordevol informatie
•Met een zorgvuldig samengestelde inhoud van hoge kwaliteit
•Bestand tegen intensief gebruik voor, tijdens én na je reis
•Met de mooiste illustraties en foto’s
•Een gids om te bewaren als een prachtige herinnering

Corsica: het eiland, horend bij Frankrijk, bezit zeer gevarieerde en boeiende landschappen, zoals de met struikgewas begroeide kust, de olijf- en kastanjeboomgaarden in de heuvels, de valleien, de bergen en de prachtige zee en onderwaterwereld eromheen. Ook vind je er bijzondere cultuur: prehistorische megalieten, Pisaans-romaanse kerken, Genuese citadellen en dorpen met oude stenen huizen. Er kan wel gesteld worden dat er naast een prachtige omgeving om jezelf in onder te dompelen, ook genoeg te doen is aan avontuurlijke buitenactiviteiten en culturele uitstapjes. Kortom: voor ieder wat wils!

Alles in één reisgids
Met de reisgids Capitool Corsica ben je verzekerd van een reisgids boordevol informatie, mooie plattegronden en de meest handige tips. De reisgids is opgedeeld in de vier verschillende streken die Corsica rijk is. Elk gebied wordt in een apart hoofdstuk beschreven, inclusief foto’s, illustraties en kaarten, opengewerkte tekeningen, driedimensionale beelden en plattegronden van de belangrijkste bezienswaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan de voormalige hoofdstad Corte met prachtige pleinen en historische kerken, de stranden met de azuurblauwe zee, de mysterieuze uithollingen in de rotswanden van Bonifacio en het door duikers geliefde schiereiland Scandola. De reisgids beschikt tevens over een handige lijst van restaurants, accommodaties, winkels, amusement, sport en recreatie. Daarnaast geeft Capitool Corsica in alle tijden praktische informatie over jouw reis. Of dat nu gaat over studentenkorting, handige Franse uitdrukkingen, rijden in het drukke verkeer, internet, het vinden van geldautomaten of het openbaar vervoer: met het uitgebreide en handige overzicht achter in het boek, zal je overal beslagen ten ijs komen. 

Genoeg te ontdekken
De reisgids laat jou alles weten over de echte do’s en don’ts van jouw verblijfplaats. Omdat er zoveel te ontdekken is, zijn er verschillende kaarten te vinden per gebied met de leukste bezienswaardigheden. Op die manier zie je altijd wel een paar bezienswaardigheden. Benieuwd naar welke gebieden er allemaal zijn? In Capitool Corsica zijn de volgende streken te vinden: 

•Bastia en het noorden
•Ajaccio en de westkust
•Bonifacio en het zuiden
•Corte en het binnenland

Met 224 pagina’s aan tekst, kaarten, foto’s en illustraties is de reisgids Capitool Corsica een compleet handboek aan onmisbare informatie. Zo kun jij op de beste manier de reis van jouw dromen maken. Capitool laat je de wereld zien!

Kopen bij bol.com

11

Capitool reisgids - Provence & Côte d'Azur

Complete en rijk geïllustreerde reisgids die alles biedt voor een geslaagde reis
gepubliceerd 02 januari 2015
uitgever:
Capitool Reisgidsen
auteur:
Martin Walters, Roger Williams
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
272
regio:  Frankrijk   Provence  
Capitool reisgids - Provence & Côte d'Azur

De ideale reisgids voor jouw reis naar Provence & Côte d’Azur

•Een luxe reisgids boordevol informatie
•Met een zorgvuldig samengestelde inhoud van hoge kwaliteit
•Bestand tegen intensief gebruik voor, tijdens én na je reis
•Met de mooiste illustraties en foto’s
•Een gids om te bewaren als een prachtige herinnering

In de Provence komen alle zintuigen aan bod: het zicht voor de eindeloze, zonovergoten landschappen, de reuk voor de lavendel en de olijfgaarden, de smaak voor de zongerijpte gewassen en de druiven, het gehoor voor de zacht kabbelende golven en het gevoel voor de warmte van de zon. Een van de hoogtepunten is de middeleeuwse architectuur van Avignon, de belangrijkste stad in Vaucluse en de poort naar deze regio in Frankrijk. Kortom, in de Provence is het alleen maar genieten. 

Alles in één reisgids
Met de reisgids Capitool Provence & Côte d’Azur ben je verzekerd van een reisgids boordevol informatie, mooie plattegronden en de meest handige tips. De reisgids is opgedeeld in de vijf verschillende streken die Provence & Côte d’Azur rijk zijn. Elk gebied wordt in een apart hoofdstuk beschreven, inclusief foto’s, illustraties en kaarten, opengewerkte tekeningen, driedimensionale beelden en plattegronden van de belangrijkste bezienswaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan het Romeinse theater in Orange, gelegen in Vaucluse wat op de UNESCO-Werelderfgoedlijst staat, het gezellige centrum van St-Tropez dat in oude stijl herbouwd is en Musée du Vieux in het moderne Monaco. 
De reisgids beschikt tevens over een handige lijst van restaurants en cafés, accommodaties, winkels, amusement, feesten in de Provence, themavakanties en buitenactiviteiten. Daarnaast geeft Capitool Provence & Côte d’Azur in alle tijden praktische informatie over jouw reis. Of dat nu gaat over reizen met kinderen, rijden in het drukke verkeer, internet, het vinden van geldautomaten of het openbaar vervoer: met het uitgebreide en handige overzicht achter in het boek, zal je overal beslagen ten ijs komen. 

Genoeg te ontdekken
De reisgids laat jou alles weten over de echte do’s en don’ts van jouw verblijfplaats. Omdat er zoveel te ontdekken is, zijn er verschillende kaarten te vinden per gebied met de leukste bezienswaardigheden. Op die manier zie je altijd wel een paar bezienswaardigheden. Benieuwd naar welke gebieden er allemaal zijn? In Capitool Provence & Côte d’Azur zijn de volgende streken te vinden: 

•De Rivièra en de Alpes Maritimes
•De Var en de îles d’Hyères
•Bouches-du-Rhône en Nîmes
•Vaucluse
•Alpes-de-Haute-Provence

Met 272 pagina’s aan tekst, kaarten, foto’s en illustraties is de reisgids Capitool Provence & Côte d’Azur een compleet handboek aan onmisbare informatie. Zo kun jij op de beste manier de reis van jouw dromen maken. Capitool laat je de wereld zien!

12

National Geographic Reisgids - Frankrijk

gepubliceerd maart 2019
uitgever:
National Geographic Reisgids
auteur:
National Geographic Reisgids
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
400
regio:  Frankrijk  
National Geographic Reisgids - Frankrijk

National Geographic Reisgids Frankrijk is een exclusieve gids met sublieme fotografie die u meeneemt naar de bekende en minder bekende bezienswaardigheden. De experts van National Geographic nemen een kijkje achter de schermen en dringen door tot de kern van de cultuur, de geschiedenis en bijzondere plekjes van de stad.
Bezoek met deze National Geographic Reisgids Frankrijk de Parijse vlooienmarkten en de watervallen in de Jura. Maak een wandeling of autotocht door Quartier Latin in Parijs, de Elzasser wijnroute, de kastelen langs de Loire, Bourgognes goudkust en de Dordogne.
De uitgebreide kennismaking met Frankrijk, het overzicht met belevenissen die je niet mag missen, de insider tips, de excursies buiten de gebaande paden en de reiswijzer met hotels en restaurants en de handige kaarten maken de gids compleet. Speciaal aanbevolen voor natuur- en cultuurliefhebbers!

13

De Groene Reisgids Weekend - Franche Comté, Jura

gepubliceerd maart 2017
uitgever:
De Groene Reisgids
auteur:
Michelin
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
528
regio:  Frankrijk  
De Groene Reisgids Weekend - Franche Comté, Jura

Deze 'Groene Reisgids' van Michelin biedt overzichtelijke informatie voor een reis naar Franche-Comté en Jura. De gids volgt de bekende methode, met een beoordeling van de bezienswaardigheden aan de hand van het bekende sterrensysteem. Dat alles wordt gepresenteerd in een consequente lay-out, met een functioneel kleurengebruik. Eerst krijg je praktische informatie en een algemene inleiding op het land met aandacht voor de natuur en het cultureel erfgoed. Daarna worden de verschillende bestemmingen bekeken, met uiteraard veel aandacht voor steden als Belfort, Montbéliard en Lons-le Saunier. Bij elke plaats krijg je een beknopte bespreking en een kader met informatie over logies, eten, drinken etc. De gids wordt bovendien verlucht met allerlei faits divers, kaartjes en een aantal kleurenfoto's. Achteraan een plaatsnamenindex en een woordenlijst; op de uitvouwbare voor- en achterflap een overzichtskaart en een verklaring van de tekens in de gids. Een erg handige gids voor een ruim publiek.

14

ANWB extra - Normandië

gepubliceerd april 2018
uitgever:
ANWB Extra
auteur:
Klaus Simon
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
132
regio:  Frankrijk   Normandië  
ANWB extra - Normandië

ANWB Extra reisgids Normandië - Frankrijk 
Beleef Normandië met de compleet vernieuwde reisgids ANWB Extra Normandië! De combinatie van badplaatsen met villa's en hotels uit de belle époque, de trendy winkels, hippe bars en prachtige natuur maken Normandië de perfecte bestemming voor een leuke vakantie. 
De compacte ANWB Extra reisgids Normandië biedt naast diverse routes door de streek veel praktische tips over hotels en vervoer ook 15 inspirerende bezienswaardigheden die je tijdens je vakantie niet mag missen. Struin door de tropische Jardin botanique de Vauville, beklim de Mont St-Michel, of ga proeven van de kazen in Camembert.
Deze kleine reisgids past gemakkelijk in de tas en heeft een handige uitneembare kaart met daarop de beste tips voor winkelen, eten en drinken en uitgaan.

15

Capitool reisgids - Bretagne

Complete en rijk geïllustreerde reisgids die alles biedt voor een geslaagde reis
gepubliceerd juni 2015
uitgever:
Capitool Reisgidsen
auteur:
Jean-Yves Gendillard, Eric Gibory
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
288
regio:  Frankrijk   Bretagne  
Capitool reisgids - Bretagne

•Een luxe reisgids boordevol informatie
•Met een zorgvuldig samengestelde inhoud van hoge kwaliteit
•Bestand tegen intensief gebruik voor, tijdens én na je reis
•Met de mooiste illustraties en foto’s
•Een gids om te bewaren als een prachtige herinnering

De regio Bretagne staat vooral bekend om zijn lange, ruige kustlijn. Toch is er naast een ruige kust nog veel meer te ontdekken in deze streek. De beroemde Mont-St-Michel is een van de opvallendste bezienswaardigheden aan de Bretonse kust. De vakwerkhuizen in Vannes en Dinan doen aan de middeleeuwen denken, terwijl in Nantes en St-Malo de woningen van reders laten zien hoe rijk deze in vorige eeuwen waren. Forten aan de kust, zoals dat in St-Malo, hebben deze regio in Frankrijk fel verdedigd tegen aanvallen van land en via zee. 

Alles in één reisgids
Met de reisgids Capitool Bretagne ben je verzekerd van een reisgids boordevol informatie, mooie plattegronden en de meest handige tips. De reisgids is opgedeeld in de zes verschillende streken die Bretagne rijk is. Elk gebied wordt in een apart hoofdstuk beschreven, inclusief foto’s, illustraties en kaarten, opengewerkte tekeningen, driedimensionale beelden en plattegronden van de belangrijkste bezienswaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan de prachtige vissersdorp Ploumanac’h met rotsblokken in de vorm van een konijn, de roze granietkust bij Locquirec, het indrukwekkende kasteel Fort La Latte en het bloemeneiland Ile de Bréhat. In Bretagne kun je op elk plekje aan de kust goed vertoeven. De reisgids beschikt tevens over een handige lijst van restaurants, accommodaties, winkels en markten, amusement en activiteiten in de buitenlucht. Daarnaast geeft Capitool Bretagne in alle tijden praktische informatie over jouw reis. Of dat nu gaat over reizen met kinderen, internet, het vinden van geldautomaten of het openbaar vervoer: met het uitgebreide en handige overzicht achter in het boek, zal je overal beslagen ten ijs komen. 

Genoeg te ontdekken
De reisgids laat jou alles weten over de echte do’s en don’ts van jouw verblijfplaats. Omdat er zoveel te ontdekken is, zijn er verschillende kaarten te vinden per gebied met de leukste bezienswaardigheden. Benieuwd naar welke gebieden er allemaal zijn? In Capitool Bretagne zijn de volgende streken te vinden: 

•Ille-et-Vilaine
•Côtes d’Armor
•Noord-Finistère
•Zuid-Finistère
•Morbihan
•Loire-Atlantique

Met 288 pagina’s aan tekst, kaarten, foto’s en illustraties is de reisgids Capitool Bretagne een compleet handboek aan onmisbare informatie. Zo kun jij op de beste manier de reis van jouw dromen maken. Capitool laat je de wereld zien!

Kopen bij bol.com

Outlet
16

Capitool Reisgids Top 10 Normandië

Reisgids met top 10-lijstjes en uitneembare kaart
gepubliceerd mei 2017
uitgever:
Capitool Reisgidsen
auteur:
Capitool
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
144
regio:  Frankrijk   Normandië  
Capitool Reisgids Top 10 Normandië

Top 10 van onder andere de beste restaurants, de mooiste bezienswaardigheden en de leukste winkels 

- Met de uitneembare kaart vind je gemakkelijk de weg
- De schitterende foto's brengen Normandië tot leven
- Compact formaat, ideaal om mee te nemen
- Diverse wandelroutes leiden je langs alle hoogtepunten van de streek 

Top 10 Normandië 

De reisgids is opgebouwd uit top 10-lijsten die het beste van alles wat er in Normandië te zien en te doen is, behandelen. Deze streek in Frankrijk is rijk aan geschiedenis die je overal in het glooiende landschap terugvindt. 

Top 10 Normandië bevat tips en praktische informatie voor tijdens het verblijf, zoals wat voor weer je kunt verwachten, waar je lekker kunt eten, gratis uitjes, welk hotel het beste is en gemakkelijk te volgen voorbeeldroutes zodat je in korte tijd zoveel mogelijk kunt zien. Of je nu een weekend of een hele week komt, dankzij de handige lijstjes heb je een snel overzicht van het beste wat de streek te bieden heeft. Zo zie je in één oogopslag welk museum de moeite waard is en waar je kunt winkelen of schitterende uitzichten hebt 

Deze Top 10-gids verdeelt de Normandië in vier streken: 

- Noordoost-Normandië
- Midden-Normandië
- Noordwest-Normandië
- Zuid-Normandië 

Een bezoek aan Normandië is een duik in de geschiedenis. Je ziet er bijvoorbeeld het klooster op Mont St. Michel, wat een bijzonder uitzicht geeft. Leer meer over de Normandische verovering van Engeland in 1066 door het wereldberoemde Tapijt van Bayeux te bekijken. Iets recentere geschiedenis ontdek je op de D-Day-stranden waar je alles kunt leren over de landing van de geallieerden en de Slag om Normandië. Lekker slenteren en genieten van Franse kaasjes en heerlijke cider doe je in dorpjes zoals Honfleur en Étretat. 

17

De Groene Reisgids - Nord Pas-de-Calais

gepubliceerd april 2016
uitgever:
De Groene Reisgids
auteur:
Lannoo
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
376
De Groene Reisgids - Nord Pas-de-Calais

Het deel over het gebied Nord - Pas-de-Calais in het noordwesten van Frankrijk in de Michelin reisgidsenreeks Groene Gidsen is opgebouwd volgens het bekende stramien: een deel praktische inlichtingen, een hoofdstuk achtergronden en dan de vijf gebieden waarin deze streek is onderverdeeld; 1.Lille Métropole, 2.Flandre, 3.Frans-Henegouwen en de Avesnois, 4.Côte d'Opale en de streek rond Saint-Omer en 5. Arras en Artois. De bezienswaardigheden zijn met het bekende sterrensysteem gequoteerd - de reis waard (drie sterren), een omweg waard (twee sterren) en interessant, als u in de buurt bent (een ster). Natuur, cultuur en toeristische toppers komen gelijkmatig aan bod. De informatie is degelijk en gedetailleerd. Ook een aantal autotochten is overzichtelijk uitgewerkt, maar een goede streekkaart blijft onontbeerlijk. Het sterkste punt van deze reeks blijft de doordachte en praktische aanpak, met groot gebruiksgemak voor de reiziger. Met duidelijke kaartjes en foto's in kleur, verwijzingen naar de bijbehorende Michelin-kaarten, een index en een woordenlijst. Kleine letter.

18

De Groene Reisgids - Kastelen van de Loire

Angers,Blois,Tours,Orléans
gepubliceerd maart 2017
uitgever:
De Groene Reisgids
auteur:
Michelin
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
376
regio:  Frankrijk  
De Groene Reisgids - Kastelen van de Loire

De 'Groene Reisgids' van Michelin heeft een overzichtelijke vormgeving, met een rustige bladspiegel, een functioneel kleurgebruik, klein aantal (grote) foto's en een iets grotere letter. Na beknopte algemene informatie worden verschillende steden o.m. Orléans, Le Mans en Tours besproken. Daarnaast speciale aandacht voor de kastelen en de belangrijkste bezienswaardigheden, die een waardering krijgen aan de hand van de bekende sterren. Naast verschillende historische of architecturale bezienswaardigheden, is er heel wat ruimte voor de natuur. De gids bevat bovendien degelijke en gedetailleerde basisinformatie, met veel aandacht voor praktische inlichtingen (openingstijden, adressen, bereikbaarheid) en voor gezinsactiviteiten. Een culinaire woordenlijst, duidelijke kaartjes, verwijzingen naar de bijbehorende Michelinkaarten en een index maken het af. Op de uitvouwbare voor- en achterflap een overzichtskaart.

19

DK Eyewitness Travel Guide Provence and the Cote d'Azur

gepubliceerd maart 2019
uitgever:
DK Eyewitness Travel Guide
auteur:
Dk Travel
taal:
Engelstalig
pagina's:
224
regio:  Frankrijk   Provence  
DK Eyewitness Travel Guide Provence and the Cote d'Azur

DK Eyewitness Travel Guide: Provence & the Cote d'Azur The ideal travel companion, full of insider advice on what to see and do, plus detailed itineraries and comprehensive maps for exploring this tranquil and picturesque region. Tour through the beautiful Provencal villages and landscapes of the Petit Luberon, take in the glamour of Cannes, enjoy a dish of bouillabaisse in Marseille, or go wine tasting at Chateauneuf-du-Pape: everything you need to know is clearly laid out within color-coded chapters. Discover the best of Provence and the Cote d'Azur with this indispensable travel guide. Inside DK Eyewitness Travel Guide Provence & the Cote d'Azur: - Over 15 color maps help you navigate with ease - Simple layout makes it easy to find the information you need -Comprehensive tours and itineraries of Provence and the Cote d'Azur designed for every interest and budget -Illustrations show the inside of icons such as Nice's Musee Matisse, the Ephrussi de Rothschild Villa, Gardens on the Cap Ferrat, well-preserved Theatre Antique et Musee d'Orange in Vaucluse, and more -Color photographs of the area's bustling cities and pretty towns, Roman-inspired architecture, white-sand beaches, elegant chateaux, beautiful landscapes, and more -Detailed chapters, with area maps, cover the Riviera and the Alpes Maritimes; the Var and the Iles d'Hyeres; Bouches-du-Rhone and Nimes; Vaucluse; and Alpes-de-Haute-Provence - Historical and cultural context gives you a richer travel experience: learn about the region's fascinating history and culture, famous artists and writers, local festivals, traditional food and drink, including its world-famous wines, striking landscapes and diverse wildlife, unique souvenirs, and more - Essential travel tips: our expert choices of where to stay, eat, shop, and sightsee, plus how to get around, useful phrases, and visa and health information DK Eyewitness Travel Guide Provence & the Cote d'Azur is a detailed, easy-to-use guide designed to help you get the most from your visit to Provence and the Cote d'Azur.

20

De Groene Reisgids - De noordelijke Franse Alpen

Savoie - Mont-Blanc - Dauphiné
gepubliceerd mei 2016
uitgever:
De Groene Reisgids
auteur:
Michelin
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
624
regio:  Frankrijk  
De Groene Reisgids - De noordelijke Franse Alpen

Betrouwbaar, zowel bij de voorbereiding thuis als op reis.
Voor iedere bestemming in Frankrijk een reisgids! Michelin zet door in het verder opdelen van de Franse regio's waardoor je nu echt voor elke vakantieplek over een schat aan betrouwbare informatie en beproefde tips beschikt. Elke gids is gestructureerd in deelgebieden: ideaal om snel de mooiste plekken en beste adressen te ontdekken. De praktische sterrenbeoordeling met 1, 2 of 3 sterren geeft snel en accuraat aan wat je zeker moet zien of doen. Met duidelijke kaarten en plattegronden van Michelinkwaliteit. 

21

De mooiste dorpen van Frankrijk

gepubliceerd april 2019
uitgever:
auteur:
Lannoo
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
416
regio:  Frankrijk  
De mooiste dorpen van Frankrijk

Zowat 80% van de Franse gemeenten tellen minder dan 2000 inwoners en worden daarom als dorp beschouwd. Deze gids portretteert een uitgekiende selectie van 1-, 2- en 3-sterrendorpen.

Of het nu gaat over een dorp dat groeide rond een kasteel of abdij, een dorp dat zich als een arendsnest hoog aan de rots vastklemt of een dorp dat zich bevallig spiegelt in de rivier... stuk voor stuk onderscheiden ze zich door hun authenticiteit, hun waardevolle patrimonium en de inspanningen om de 'dorpssfeer' in stand te houden.

Gerberoy, Riquewihr, Pérouges, Roussillon, Mont-Saint-Michel, Espelette, Aubeterre-sur-Dronne, Rocamadour, Sancerre... Namen die tot de verbeelding spreken; dorpen om met al uw zintuigen van te genieten en heerlijk door de bekoorlijke straatjes te lopen.

Ontdek de mooiste Franse dorpen! Vereer ze met een bezoek en geniet ervan.

 • In de 3-sterrendorpen leidt een wandelparcours u langs de belangrijkste bezienswaardigheden.
 • Maak kennis met het levend erfgoed van Frankrijk en dring door tot de echte Franse ziel.
 • Met smaakmakende kleurenfoto's die u meteen zin doen krijgen om te vertrekken.
22

The Rough Guide to France

gepubliceerd september 2019
uitgever:
Rough Guides
auteur:
Rough Guides
taal:
Engelstalig
pagina's:
1064
regio:  Frankrijk  
The Rough Guide to France

Discover France with this comprehensive, entertaining, 'tell it like it is' Rough Guide, packed with comprehensive practical information and our experts' honest and independent recommendations.

Whether you plan to visit some of France's world-famous museums, eat in its legendary restaurants, hike or ski in the Alps or the Pyrenees or simply enjoy sitting in café, The Rough Guide to France will help you discover the best places to explore, sleep, eat, drink and shop along the way.

Features of The Rough Guide to France:
- Detailed regional coverage: provides in-depth practical information for each step of all kinds of trip, from intrepid off-the-beaten-track adventures, to chilled-out breaks in popular tourist areas. Regions covered include: Paris and surrounds, the north, Champagne, the Ardennes, Alsace, Lorraine, Normandy, Brittany, the Loire, Burgundy, Poitou-Charentes, the Atlantic coast, the Limousin, Dordogne, the Lot, the Pyrenees, Languedoc, the Massif Central, the Alps, Franche-Comté, the Rhône valley, Provence, the Côte d'Azur and Corsica.
- Honest independent reviews: written with Rough Guides' trademark blend of humour, honesty and expertise, and recommendations you can truly trust, our writers will help you get the most from your trip to France.
- Meticulous mapping: always full-colour, with clearly numbered, colour-coded keys. Find your way around Paris, Marseille and many more locations without needing to get online.
- Fabulous full-colour photography: features a richness of inspirational colour photography, including the sophisticated châteaux de la Loire and the wild beaches of Corsica.
- Things not to miss: Rough Guides' rundown of Les Gorges du Verdon's, Carcassonne's, Aix-en-Provence's and the Alps' best sights and top experiences.
- Itineraries: carefully planned routes will help you organise your trip, and inspire and inform your on-the-road experiences.
- Basics section: packed with essential pre-departure information including getting there, getting around, accommodation, food and drink, health, the media, festivals, sports and outdoor activities, culture and etiquette, shopping and more.
- Background information: comprehensive Contexts chapter provides fascinating insights into France, with coverage of history, religion, ethnic groups, environment, wildlife and books, plus a handy language section and glossary.
- Innovative and unique extras: a free eBook 

Kopen bij bol.com

23

National Geographic Reisgids - Parijs

gepubliceerd december 2018
uitgever:
National Geographic Reisgids
auteur:
National Geographic Reisgids
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
272
regio:  Frankrijk   Parijs  
National Geographic Reisgids - Parijs

National Geographic Reisgids Parijs is een exclusieve gids met sublieme fotografie die u meeneemt naar de bekende en minder bekende bezienswaardigheden. De experts van National Geographic nemen een kijkje achter de schermen en dringen door tot de kern van de cultuur, de geschiedenis en bijzondere plekjes van de stad.
Bezoek met deze National Geographic Reisgids Parijs de oude straten van Le Marais, wandel langs de kunstzinnige verleidingen in Montmartre en over de met bomen omzoomde paden rond de Notre-Dame. Maak kennis met de vele wijken en bezienswaardigheden van o.a. Bastille en Champs-Elysees tot de Eiffeltoren. Of breng een bezoek aan het prachtige middeleeuwse stadje Provins, de tuinen van Giverny en de oude burcht van Blandy.
De uitgebreide kennismaking met Parijs, het overzicht met belevenissen die je niet mag missen, de insider tips, de excursies buiten de gebaande paden en de reiswijzer met hotels en restaurants en de handige kaarten maken de gids compleet. Speciaal aanbevolen voor natuur- en cultuurliefhebbers!

24

De Groene Reisgids - Elzas Vogezen

met Zwarte Woud en Bazel
gepubliceerd augustus 2019
uitgever:
De Groene Reisgids
auteur:
Lannoo
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
506
regio:  Frankrijk  
De Groene Reisgids - Elzas Vogezen

Met een selectie door onze auteurs ter plaatse:

 • De top 10 van Elzas-Vogezen in beeld
 • 55 rondritten, wandelingen en excursies
 • Duidelijke sterrenbeoordeling bij alle plaatsen
 • 500 adressen voor elk budget
 • 33 kaarten en plattegronden gebaseerd op de bekende Michelincartografie
 • Dagprogramma's voor één tot drie weken
25

ANWB Extra - Ardeche

Tarn, Cevennen
gepubliceerd april 2018
uitgever:
ANWB Extra
auteur:
Gabriele Kalmbach
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
132
regio:  Frankrijk   Ardèche  
ANWB Extra - Ardeche

ANWB Extra reisgids Ardèche - Frankrijk
Ontdek de Ardèche, Tarn en de Cevennen met de compleet vernieuwde reisgids ANWB Extra Ardèche! De diepe kloven, uitgestrekte hoogvlakten, druipsteengrotten, rotsformaties, heldere beekjes en dichte kastanjebossen, maken de Ardèche tot de perfecte vakantiebestemming.
De compacte ANWB Extra reisgids Ardèche biedt naast diverse routes door het gebied en veel praktische tips over hotels, campings en vervoer ook 15 inspirerende bezienswaardigheden die je tijdens je vakantie niet mag missen. Ga wijn proeven bij de wijnboeren van Plateau de Gras, ontdek het Louvre van de ondergrondse wereld bij Barjac of beklim de rotsen van Gorges du Tarn. 
Deze kleine reisgids past gemakkelijk in de handtas en heeft een handige uitneembare kaart met daarop de beste tips voor winkelen, eten en drinken en uitgaan.

26

De Groene Reisgids Weekend - Lyon

gepubliceerd februari 2019
uitgever:
De Groene Reisgids Weekend
auteur:
Lannoo
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
144
regio:  Frankrijk  
De Groene Reisgids Weekend - Lyon

De reisgidsen uit de reeks 'Groene Gids weekend' sluiten qua opzet en vormgeving aan bij de klassieke 'Groene Gidsen', maar focussen op citytrips en hebben een compacter formaat. Na een korte intro over aankomen in Lyon volgen de mooiste plekjes en een driedaagse trip. Gevolgd door enkele algemene hoofdstukken: informatie voor het voorbereiden van de reis, praktische informatie en een evenementenkalender. Daarna worden de bezienswaardigheden per wijk besproken, van het historisch centrum tot de hippe stadswijken. Met verwijzingen naar de detailkaart of vouwkaart. Het volgende deel geeft een overzicht van de beste adressen om te iets te eten of te drinken, te winkelen, uit te gaan of te overnachten. Ten slotte is er een deel met informatie over Lyon als lichtstad, film en dans en gastronomie. Achteraan volgt een index. Op de uitklapbare voorflap vind je een inhoudsopgave en overzichtskaart van de verschillende wijken en op de achterflap een kaart van metro, tram- en buslijnen, uitneembaar stadsplan en legenda. Een beknopte, maar handige gids. Overzichtelijke lay-out met een functioneel kleurengebruik; tweekolommendruk. Verlucht met kaartjes, kaders met achtergrondinformatie en paginagrote kleurenfoto's. Pocketuitgave; kleine druk, geactualiseerde uitgave.

27

ANWB ontdek - Languedoc-Roussillon

gepubliceerd mei 2016
uitgever:
ANWB Ontdek reisgids
auteur:
Marianne Bongartz
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
296
ANWB ontdek - Languedoc-Roussillon

ANWB Ontdek presenteert de mooiste en boeiendste bezienswaardigheden. Via stadswandelingen, bijzondere ontdekkingstochten, achtergrondinformatie en interessante routes worden de hoogtepunten en kenmerken van de regio gepresenteerd. Met favoriete plaatsen van de auteur in tekst en beeld en tal van persoonlijke tips, een journalistiek portret van de regio. Inclusief een uitneembare grote kaart.

28

De Groene Reisgids - Pyreneeën

Toulouse - Lourdes - Andorra
gepubliceerd juni 2019
uitgever:
De Groene Reisgids
auteur:
Lannoo
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
480
regio:  Frankrijk  
De Groene Reisgids - Pyreneeën

De serie Groene Reisgidsen van Michelin is een beproefde en betrouwbare reisgidsenreeks. Of u nu lekker lang met vakantie gaat of er zomaar even tussenuit trekt, de Groene Reisgids wijst u de weg naar alle bijzonderheden die uw reisbestemming te bieden heeft, op een boeiende, grondige en praktische manier.

Door de opdeling in regio's of microregio's ontdekt u meteen wat u moet zien en waar u echt heen moet. Op bladzijde 1 vindt u een overzicht van de regio's uit de gids en op de binnenzijde van het omslag worden de behandelde regio's in kaart gebracht.

Toeristische plaatsen en bezienswaardigheden krijgen een duidelijke sterrenquotering. Hierdoor kunt u geen enkele 'topper' missen.
*** de reis waard
** een omweg waard
* interessant

In de adresboekjes vindt u naast praktische informatie en tips voor activiteiten ook logeeradressen en eetgelegenheden voor ieders budget.
Met kaarten en plattegronden gebaseerd op de bekende Michelincartografie.

29

De Groene Reisgids - Franse Alpen Zuid

Hautes Alpes - Alpes de Hautes-Provence
gepubliceerd juni 2018
uitgever:
De Groene Reisgids
auteur:
Lannoo
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
376
regio:  Frankrijk  
De Groene Reisgids - Franse Alpen Zuid

In deze 'Groene Gids' maakt de lezer kennis met de Zuidelijke Franse Alpen: de regio's Hautes Alpes en Alpes-de-Haute-Provence. Daarin bevinden zich ook de bij Nederlanders geliefde plekken als de Gorges du Verdon, het Lac de Serre-Ponçon en Sisteron. De gids is opgebouwd volgens het bekende stramien, met eerst de mooiste plekjes gevolgd door de reisvoorbereiding, zoals vervoer, medische hulp, speciale activiteiten enz., waarna vrij uitvoerig wordt ingegaan op o.a. de geschiedenis, cultuur, gastronomie, kunst en het landschap. praktische inlichtingen en een hoofdstuk achtergronden. De steden en landschappen met hun bezienswaardigheden nemen de grootste plaats. Dat alles wordt beoordeeld met het bekende sterrensysteem, waarbij bezienswaardigheden worden ingedeeld in 'de reis waard', 'een omweg waard' en 'interessant'. Naast steden als Briancon, Embrun en Gap komen ook natuurparken aan bod. Dat alles wordt ondersteund met duidelijke kaartjes en kleurenfoto's, verwijzingen naar de bijbehorende Michelinkaarten, een index en een woordenlijst. Op de uitvouwbare voor- en achterflap een overzichtskaart en een legenda van pictogrammen. Een betrouwbare en gebruiksvriendelijke gids. Overzichtelijke kleurendruk, kleine, schreefloze letter.

30

De Groene Reisgids - Poitou-Charentes

La Rochelle - Poitiers - Angoulême
gepubliceerd juni 2018
uitgever:
De Groene Reisgids
auteur:
Lannoo
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
376
regio:  Frankrijk  
De Groene Reisgids - Poitou-Charentes

Deze 'Groene gids' van Michelin geeft uitgebreide informatie voor een reis naar de West-Franse regio Poitou-Charentes. De gids volgt de beproefde methode met beoordelingen van bezienswaardigheden aan de hand van het bekende sterrensysteem. Na een deel met de nodige praktische inlichtingen krijg je een globaal beeld van de streek. Daarna volgen afzonderlijke besprekingen van bestemmingen als Poitiers en Angoulême. Naast steden komt ook de natuur ruimschoots aan bod. Bij elke bestemming een stukje geschiedenis, suggesties voor wandelingen, een overzicht van de bezienswaardigheden en een kader met adressen voor onder andere logies, eten en vervoer. Met index en woordenlijst. De gids wordt verlucht met tekeningen, kleurenfoto's, kaders met faits divers en hier en daar een kaartje. Op de uitvouwbare voorflap een overzichtskaart.

31

DK Eyewitness Travel Guide France

gepubliceerd juni 2019
uitgever:
DK Eyewitness Travel Guide
auteur:
Dk Travel
taal:
Engelstalig
pagina's:
576
regio:  Frankrijk  
DK Eyewitness Travel Guide France

DK Eyewitness travel guides: award-winning guidebooks Discover France with this essential travel guide, designed to help you create your own unique trip and to transport you to this beautiful country before you've even packed your case - wander the world-class museums of Paris, step back in time at Versailles, relax on the stunning beaches of Provence or experience the spectacular beauty of the Alps. The DK Eyewitness Guide France covers the must-see sights and the hidden backstreets, so you won't miss a thing. - Gorgeous, all-new colour photography so you can imagine yourself there - Reasons to love France: incredible architecture, world-famous vineyards, chic beach resorts - what will yours be? - See France from a different angle - over 30 pages of fresh ideas for exploring this spectacular country - A year-long calendar of events gives a selection of celebrations and festivals for all seasons - Expert advice covers the practical stuff: get ready, get around and stay safe - Detailed colour maps help you navigate the country with ease - Expert tips to make memories that last - where to snap and share the perfect photo, take in stunning views and escape the crowds - The most authentic places to stay, eat, drink and shop - Easy-to-follow walks and itineraries cover the whole country, with plenty of eat and drink stops en route - Hand-drawn illustrations show the inside of the must-see attractions, including the Musee du Louvre, Notre-Dame, Chartres Cathedral and the Chateau de Chambord. - Covers Ile de la Cite, Marais and Beaubourg; Tuileries and Opera; Champs-Elysees and Invalides; The Left Bank; Beyond the City Centre; Le Nord and Picardy; Champagne; Alsace and Lorraine; Normandy; Brittany; The Loire Valley; Burgundy and Franche-Comte; The Massif Central; The Rhone Valley and French Alps; Poitou and Acquitaine; Perigord, Quercy and Gascony; The Pyrenees; Languedoc-Roussillon; Provence and the Cote d'Azur; and Corsica. DK Eyewitness Travel Guide France is a detailed, easy-to-use guide designed to help you create your own unique trip.

32

De Groene Reisgids - Tarn, Aveyron, Lot

gepubliceerd juli 2019
uitgever:
De Groene Reisgids
auteur:
Michelin
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
498
regio:  Frankrijk  
De Groene Reisgids - Lot/Tarn/Aveyron

Met een selectie door onze auteurs ter plaatse:

 • De top 10 van de Tarn, Lot en Aveyron in beeld
 • 40 rondritten, wandelingen en excursies
 • Duidelijke sterrenbeoordeling bij alle plaatsen
 • 450 adressen voor elk budget
 • 46 kaarten en plattegronden gebaseerd op de bekende Michelincartografie
 • Dagprogramma's voor één tot twee weken
33

France's Best Trips

38 Amazing Road Trips
gepubliceerd maart 2017
uitgever:
Lonely Planet
auteur:
Lonely Planet
taal:
Engelstalig
pagina's:
444
regio:  Frankrijk  
France's Best Trips

Discover the freedom of open roads with Lonely Planet's France's Best Trips,your passport to up-to-date advice on uniquely encountering France by car. Featuring 38 amazing road trips, from 2-day escapes to 2-week adventures, you can get lost among the snowcapped Alps or taste your way around Champagne's hallowed vineyards, all with your trusted travel companion. Get to France, rent a car, and hit the road! 

Inside Lonely Planet's France's Best Trips: 

 • Lavish colour and gorgeous photography throughout 
 • Itineraries and planning advice to pick the right tailored routes for your needs and interests 
 • Get around easily - 93 easy-to-read, full-colour route maps, detailed directions 
 • Insider tips to get around like a local, avoid trouble spots and be safe on the road - local driving rules, parking, toll roads 
 • Essential info at your fingertips - hours of operation, phone numbers, websites, prices 
 • Honest reviews for all budgets - eating, sleeping, sight-seeing, hidden gems that most guidebooks miss 
 • Useful features - including Driving Problem Buster, Detours, and Link Your Trip
 • Covers Paris, Normandy, Brittany, Breton Coast, Lyon, Nice, Cannes, St-Tropez, Chamonix, Marseille, Biarritz, St-Malo, Loire Valley, Auvergne, Provence, Alps, Lille and more 

The Perfect Choice: Lonely Planet's France's Best Trips is perfect for exploring France via the road and discovering sights that are more accessible by car. 

 • Planning a French trip sans a car? Lonely Planet's France guide, our most comprehensive guide to France, is perfect for exploring both top sights and lesser-known gems.
34

Trotter Ardennen

gepubliceerd 14 juni 2019
uitgever:
Trotter
auteur:
Lannoo
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
264
regio:  België   Ardennen   Luxembourg   Frankrijk  
Trotter Ardennen
 • Het echte verhaal achter de klassieke trekpleisters
 • Tips om de verborgen parels buiten de platgetreden paden te verkennen
 • Verrassende anekdotes en topervaringen van Trotter
 • Honderden budgetvriendelijke en uitgeteste horeca-adressen
 • Kaarten en plattegronden waarop je al onze adressen terugvindt

Kopen bij bol.com

35

De Groene Reisgids - Champagne/Franse Ardennen

gepubliceerd mei 2017
uitgever:
De Groene Reisgids
auteur:
Lannoo
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
456
regio:  Frankrijk  
De Groene Reisgids - Champagne/Franse Ardennen

In deze 'Groene Gids' maakt de lezer kennis met twee Noord-Franse regio's: de Champagne en de Franse Ardennen. De gids is opgebouwd volgens het bekende stramien, met eerst de mooiste plekjes gevolgd door de reisvoorbereiding, zoals vervoer, medische hulp, speciale activiteiten enz., waarna vrij uitvoerig wordt ingegaan op o.a. de geschiedenis, cultuur, gastronomie, kunst en het landschap. praktische inlichtingen en een hoofdstuk achtergronden. De steden en landschappen met hun bezienswaardigheden nemen de grootste plaats. Dat alles wordt beoordeeld met het bekende sterrensysteem, waarbij bezienswaardigheden worden ingedeeld in 'de reis waard', 'een omweg waard' en 'interessant'. Naast steden als Sedan, Reims en Troyes komen ook heel wat landelijke bezienswaardigheden en natuurparken aan bod. Dat alles wordt ondersteund met duidelijke kaartjes en kleurenfoto's, verwijzingen naar de bijbehorende Michelinkaarten, een index en een woordenlijst. Op de uitvouwbare voor- en achterflap een overzichtskaart en een legenda van pictogrammen. Een betrouwbare en gebruiksvriendelijke gids. Overzichtelijke kleurendruk, kleine, schreefloze letter.

36

Insight Guides France

gepubliceerd december 2015
uitgever:
Insight guides
auteur:
Eowyn Kerr
taal:
Engelstalig
pagina's:
416
regio:  Frankrijk  
Insight Guides France

With a staggering 84.7 million foreign visitors in 2013, France is the world's most visited country - in fact the only in the world to receive more than 80 million. Be inspired to visit by the new edition of Insight Guide France, a comprehensive full-colour guide to this beautiful and varied country, home to ''joie de vivre'' and the first country whose cuisine has been declared a ''world intangible heritage'' by Unesco.

Inside Insight Guide France:

 • A fully-overhauled edition by our expert France authors.
 • Stunning, specially-commissioned photography that brings this breathtaking country and its people to life.
 • Highlights of the country's top attractions, including Paris's iconic Eiffel Tower, the exquisite Mont-St-Michel and the string of elegant Loire Châteaux in our Best of France.
 • Descriptive region-by-region accountscover the whole country from the vineyards of Champagne to the dramatic hilltop villages of sunny Provence.
 • Detailed, high-quality maps throughout will help you get around and travel tips give you all the essential information for planning a memorable trip, including our independent selection of the best restaurants.
 • Free app for every customer
37

Loiredal Marco Polo NL

gepubliceerd 02 januari 2018
uitgever:
Marco Polo reisgidsen
auteur:
Marco Polo
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
136
regio:  Frankrijk  
Loiredal Marco Polo NL

Marco Polo reisgids voor het Loiredal! Handig pocket formaat, boordevol informatie, met uitneembare kaart van het hele gebied en 6 bladzijden met extra (stads)plattegronden. Met "insider tips' om de streek écht te ontdekken, de TOP 15 van bezienswaardigheden in één oogopslag, up-to-date informatie in overzichtelijke hoofdstukken: sightseeing, eten & drinken, winkelen, uitgaan, verblijf, routes & tochten, voor kinderen, feesten, festivals & evenementen, internet tips, praktische info van a tot z, een taalgidsje, plattegronden en straatnamenregister.

Kopen bij bol.com

38

De Groene Reisgids - Limousin, Berry

Bourges - Chateauroux - Limoges - Brive-La-Gaillarde
gepubliceerd april 2011
uitgever:
De Groene Reisgids
auteur:
Michelin
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
527
regio:  Frankrijk  
De Groene Reisgids - Limousin, Berry

Deze 'Groene Gids' van Michelin bundelt uiteenlopende informatie voor een reis naar de regio in het midden van Frankrijk. De gids opent met een praktisch deel, met onder meer een overzicht van de toeristische activiteiten, vervoer en een lijst nuttige adressen, en een algemene bespreking van Limousin en de Berry (natuur, geschiedenis, tradities, kunst en cultuur). Vervolgens wordt afzonderlijk ingegaan op een aantal steden en bezienswaardigheden, van Limoges tot de Champagne berrichonne. Per bestemming een korte bespreking, een aantal nuttige adressen en enkele weetjes. Hier en daar ook een kaartje. Dat alles wordt getoond op kleine, maar duidelijke kleurenfoto's en beoordeeld aan de hand van het bekende sterrensysteem. Achteraan een register; op het uitvouwbare omslag een overzichtskaart van de regio. Een overzichtelijke en betrouwbare reisgids voor een ruim publiek. De gids heeft een kleine, maar duidelijke letter, een rustigere bladspiegel en duidelijke kopteksten.

39

De Groene Reisgids - Ile-de-France

Chantilly/Chartres/Versailles/Fontainebleau
gepubliceerd april 2011
uitgever:
De Groene Reisgids
auteur:
Michelin
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
695
regio:  Frankrijk  
De Groene Reisgids - Ile-de-France

De 'Groene Gids' van Michelin over de Ile-de-France heeft een overzichtelijke vormgeving, met een rustige bladspiegel, een functioneel kleurgebruik, klein aantal (grote) foto's en een iets grotere letter. Na beknopte algemene informatie worden verschillende steden en dorpen besproken. Daarnaast wordt ook ingegaan op enkele nationale parken en natuurlijk de omgeving van Parijd. Telkens aandacht voor de belangrijkste bezienswaardigheden, die een waardering krijgen aan de hand van de bekende sterren. Aan bod komen Chateau de Monte-Cristo, Chantilly, Disneyland, excursies van een halve dag en rondritten in de streek. Naast verschillende historische of architecturale bezienswaardigheden, is er heel wat ruimte voor de natuur. De gids bevat bovendien degelijke en gedetailleerde basisinformatie, met veel aandacht voor praktische inlichtingen (openingstijden, adressen, bereikbaarheid...) en voor gezinsactiviteiten. Een woordenlijst, duidelijke kaartjes, verwijzingen naar de bijbehorende Michelinkaarten en een index maken het af. Op de uitvouwbare voor- en achterflap een overzichtskaart.