Beste reisboeken Griekenland

Griekenland (Grieks: Ελλάδα, Ellada, formeel en historisch: Ελλάς, Ellas, 'Hellas'), officieel de Helleense Republiek is een land in Zuidoost-Europa, bestaande uit het zuidelijkste deel van het Balkanschiereiland en een groot aantal eilanden. Deze eilanden vormen samen ongeveer 20% van het landoppervlak. Griekenland grenst in het noorden aan Albanië, Noord-Macedonië, Bulgarije en Turkije. Voor het overige is het vasteland van Griekenland omgeven door de Middellandse Zee (in het zuiden), de Ionische Zee (in het westen) en de Egeïsche Zee (in het oosten). De grootste eilanden zijn Kreta, Euboea (Evia), Lesbos en Rodos.

Top 10 beste reisgidsen Griekenland

1

Time to momo - Athene

gepubliceerd 03 juni 2019
uitgever:
time to momo
auteur:
Marleen Veldhorst
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
90
regio:  Griekenland   Athene  
Time to momo - Athene

Stap je hotel uit en loop regelrecht naar de leukste wijken van de stad. Op weg naar nieuwe restaurantjes, de beste koffie en dat lokaal gebrouwen biertje. Bij time to momo delen lokale auteurs uit liefde voor hún stad alleen de echte highlights met je. Zo sla je de drukke dertien-in-een-dozijn-winkelstraten over en wandel je, terwijl je onderweg een bezienswaardigheid meepikt, naar de leukste adressen waar de locals zelf graag komen.
Met 3 verrassende routes door de verschillende wijken van Athene kun je de stad in je eigen tempo ontdekken én de local lifestyle beleven. 
Inclusief: 
- Alle belangrijke bezienswaardigheden 
- Meer dan 250 adressen om te eten, drinken en shoppen
- Handige uitneembare stadsplattegrond én gratis kaart-app
- Leuke top 10-lijstjes
time to momo is met meer dan 200.000 verkochte gidsen per jaar de bestverkochte stedengids van Nederland en België. We zijn al meer dan 20 jaar een inspiratiebron voor reizigers en blijven de time to momo-reeks uitbreiden. Check al onze stedentripbestemmingen, de laatste nieuwe tips en hotelinspiratie op www.timetomomo.com

Kopen bij bol.com

2

Rhodos anwb extra

gepubliceerd 17 juni 2019
uitgever:
ANWB Extra
auteur:
Hans E Latzke
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
132
regio:  Griekenland   Rodos  
Rhodos anwb extra

Kopen bij bol.com

3

Capitool reisgids - Griekenland Athene en het vasteland

Complete en rijk geïllustreerde reisgids inclusief uitneembare kaart
gepubliceerd 02 januari 2016
uitgever:
Capitool Reisgidsen
auteur:
Andy Harris, Mike Gerrard
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
348
regio:  Griekenland   Athene  
Capitool reisgids - Griekenland Athene en het vasteland

•Een luxe reisgids boordevol informatie
•Met een zorgvuldig samengestelde inhoud van hoge kwaliteit
•Bestand tegen intensief gebruik voor, tijdens én na je reis
•Met de mooiste illustraties en foto’s
•Een gids om te bewaren als een prachtige herinnering

De trekpleister van Griekenland is de schat aan archeologische vindplaatsen, liggend in fraaie natuurlandschappen. Klassieke ruïnes liggen in het zuiden, rondom Athene en aan de kusten van Attica en de Peloponnesos, terwijl Macedonische resten in het noordoosten kunnen worden aangetroffen. Byzantijnse kloosters en kerken zijn verspreid over het hele vasteland en in het antieke Olympia werden de voorlopers van de Olympische Spelen gehouden. Kiezen naar welke bezienswaardigheid je gaat wordt nog moeilijk, want Griekenland heeft het allemaal. 

Alles in één reisgids
Met de reisgids Capitool Griekenland ben je verzekerd van een reisgids boordevol informatie, mooie plattegronden en de meest handige tips. De reisgids is opgedeeld in de vijf verschillende streken die Griekenland rijk is. Elk gebied wordt in een apart hoofdstuk beschreven, inclusief foto’s, illustraties en kaarten, opengewerkte tekeningen, driedimensionale beelden en plattegronden van de belangrijkste bezienswaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan het prachtige oude klooster Metéora die zich op de rots van Megálo bevindt, de archeologische site van Delphi, de indrukwekkende Akropolis van Athene en het antieke Olympia waar ooit de Olympische Spelen zijn begonnen. De reisgids beschikt tevens over een handige lijst van restaurants, accommodaties, winkels, speciale vakanties en buitenactiviteiten. Daarnaast geeft Capitool Griekenland in alle tijden praktische informatie over jouw reis. Of dat nu gaat over reizen met kinderen, rijden in het drukke verkeer, internet, het vinden van geldautomaten of het openbaar vervoer: met het uitgebreide en handige overzicht achter in het boek, zal je overal beslagen ten ijs komen. 

Genoeg te ontdekken
De reisgids laat jou alles weten over de echte do’s en don’ts van jouw verblijfplaats. Omdat er zoveel te ontdekken is, zijn er verschillende kaarten te vinden per gebied met de leukste bezienswaardigheden. Op die manier zie je altijd wel een paar bezienswaardigheden. Benieuwd naar welke gebieden er allemaal zijn? In Capitool Griekenland zijn de volgende streken te vinden: 

•Athene
•Omgeving van Athene
•De Peloponnesos
•Centraal en West-Griekenland
•Noord-Griekenland

Met 348 pagina’s aan tekst, kaarten, foto’s en illustraties is de reisgids Capitool Griekenland een compleet handboek aan onmisbare informatie. Zo kun jij op de beste manier de reis van jouw dromen maken. Capitool laat je de wereld zien!

4

Kos anwb extra

gepubliceerd 17 juni 2019
uitgever:
ANWB Extra
auteur:
Klaus Botig
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
132
regio:  Griekenland  
Kos anwb extra

Kopen bij bol.com

5

Capitool Reisgids Top 10 Athene

Reisgids met top 10-lijstjes en uitneembare kaart
gepubliceerd juli 2017
uitgever:
Capitool Reisgidsen
auteur:
Capitool
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
160
regio:  Griekenland   Athene  
Capitool Reisgids Top 10 Athene

- Top 10 van onder andere de beste restaurants, de mooiste bezienswaardigheden en de leukste winkels
- Met de uitneembare kaart vind je gemakkelijk de weg
- De schitterende foto's brengen de stad tot leven
- Compact formaat, ideaal om mee te nemen
- Diverse wandelroutes leiden je door de historische wijken van Athene, van de Akropolis tot Filopáppus

Top 10 Athene
De reisgids is opgebouwd uit top 10-lijsten die het beste van alles wat er in Athene te zien en te doen is, behandelen. In korte beschrijvingen lees je over de oude tempels, musea van wereldklasse, zandstranden en nachtclubs. Athene is een combinatie van het oude en moderne Griekenland. 
Top 10 Athene bevat tips en praktische informatie voor tijdens het verblijf, zoals wat voor weer je kunt verwachten, waar je lekker kunt eten, gratis uitjes, welk hotel het beste is en gemakkelijk te volgen voorbeeldroutes zodat je in korte tijd zoveel mogelijk kunt zien. Of je nu een weekend of een hele week komt, dankzij de handige lijstjes heb je een snel overzicht van het beste wat de stad te bieden heeft. Zo zie je in één oogopslag welk museum de moeite waard is, waar de leukste winkels zijn en waar je de mooiste artistieke stijlen kunt vinden.

Deze Top 10-gids verdeelt de stad in vier gebieden en vier regio's in de omgeving.
- Pláka, Makrygianni en Koukáki
- Monastiráki, Psyrrí, Gazi en Thiseio
- Omonia en Exárcheia
- Syntágma en Kolonáki
- Piraeus
- Het noorden richting Delphi
- In de Peloponnesos 
- Rond de Attische kust

We hebben allemaal een beeld van het schitterende Parthenon boven op de Akropolis: een oude tempel in een modern Europese hoofdstad. Maar pas als je in Athene bent, merk je hoe naadloos de oude Griekse monumenten en ruïnes overgaan in het hedendaagse leven in de stad. Marmeren zuilen en prachtig gebeeldhouwde voetstukken liggen verspreid in een Arcadisch weiland naast een druk metrostation – dit is de Agora. In het Nationaal Archeologisch Museum bevinden zich talloze eeuwenoude schatten. 

6

Peloponnesos Marco Polo NL

gepubliceerd 02 januari 2018
uitgever:
Marco Polo reisgidsen
auteur:
Marco Polo
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
144
regio:  Griekenland   Peloponnesos  
Peloponnesos Marco Polo NL

Marco Polo reisgids voor de Peloponnesos! Handig pocket formaat, boordevol informatie, met uitneembare kaart van het hele gebied en 6 bladzijden met extra (stads)plattegronden. Proef de sfeer van het oude Griekenland, geniet van de natuur en de prachtige stranden of dwaal rond in pittoreske dorpjes. Met "insider tips' om de Peloponnesos écht te ontdekken, de TOP 15 van bezienswaardigheden in één oogopslag, up-to-date informatie in overzichtelijke hoofdstukken: sightseeing, eten & drinken, winkelen, uitgaan, verblijf, routes & tochten, voor kinderen, feesten, festivals & evenementen, internet tips, praktische info van a tot z, een taalgidsje, plattegronden en straatnamenregister.

Kopen bij bol.com

7

Santorini Marco Polo Pocket Travel Guide

gepubliceerd 02 januari 2018
uitgever:
Marco Polo reisgidsen
auteur:
Marco Polo
taal:
Engelstalig
pagina's:
136
regio:  Griekenland  
Santorini Marco Polo Pocket Travel Guide

Marco Polo Pocket Guide Santorini: the Travel Guide with Insider Tips. Explore Santorini with this handy, pocket-sized, authoritative guide, packed with Insider Tips. Discover boutique hotels, authentic restaurants, the island's trendiest places, and get tips on shopping and what to do on a limited budget. There are plenty of ideas for travel with kids, and a summary of all the festivals and events that take place. Let Marco Polo show you all this idyllic Greek island has to offer... From the picturesque, white-washed villages to the glorious crystal clear, turquoise waters of the Aegean to the ancient ruins of Akrotiri, a unique Bronze Age town, Santorini has everything you need for a wonderful, relaxing holiday. This practical, pocket-sized guide will help you discover where to see the most breath-taking sunsets and in which tavernas you can enjoy excellent dishes and fresh fish at fair prices. This is Santorini! Your Marco Polo Santorini Pocket Guide includes: Insider Tips - we show you the hidden gems and little known secrets that offer a real insight into this heavenly island. Best of - find the best things to do for free, the best only in' Santorini experiences, the best things to do if it rains and the best places to relax and spoil yourself. Sightseeing - all of the top sights are organised by areas of the island so you can easily plan your trip. Discovery Tours - specially tailored tours that will get you to the heart of Santorini. Here are inspirational itineraries that will help you enjoy authentic Santorini. Santorini in full-colour - Marco Polo Pocket Guide Santorini includes full-colour photos throughout the guide bringing the island to life offering you a real taste of what you can see and enjoy on your trip. Touring App - you can download any of the Discovery Tours to your smartphone, complete with the detailed route description and map exactly as featured in the guide, free of charge. The maps can be used offline too, so no roaming charges. The perfect navigational tool with distance indicators and landmarks highlighting the correct direction to travel in as well as GPS coordinates along the way. Enjoy stress-free sightseeing and never get lost again! Road Atlas and pull-out map - we've included a detailed road atlas and a handy, pull-out map so you can pop the guide in your bag for a full-on sightseeing day or head out with just the map to enjoy your Discovery Tour. Useful Greek phrases - the essential words and phrases are included to help you get by. Trust Marco Polo Pocket Guide Santorini to show you around this iconic Greek island. The comprehensive coverage and unique insights will ensure you experience everything Santorini has to offer and more. The special tips, personal insights and unusual experiences will help you make the most of your trip - just arrive and enjoy.

8

Lonely Planet Greek Islands

gepubliceerd 02 januari 2016
uitgever:
Lonely Planet
auteur:
Lonely Planet
taal:
Engelstalig
pagina's:
576
regio:  Griekenland  
Lonely Planet Greek Islands

Lonely Planet: The world's leading travel guide publisher Lonely Planet Greek Islands is your passport to the most relevant, up-to-date advice on what to see and skip, and what hidden discoveries await you. Meander down the cobbled alleyways of Rhodes Old Town, unwind on sandy stretches of Greece's remote shores, or catch the Santorini sunset; all with your trusted travel companion. Get to the heart of the Greek Islands and begin your journey now! Inside Lonely Planet Greek Islands Travel Guide: Colour maps and images throughout Highlights and itineraries help you tailor your trip to your personal needs and interests Insider tips to save time and money and get around like a local, avoiding crowds and trouble spots Essential info at your fingertips - hours of operation, phone numbers, websites, transit tips, prices Honest reviews for all budgets - eating, sleeping, sight-seeing, going out, shopping, hidden gems that most guidebooks miss Cultural insights give you a richer, more rewarding travel experience - including customs, history, art, literature, music, dance, architecture, politics, wildlife, and cuisine Free, convenient pull-out Athens map (included in print version), plus over 116 local maps Covers Athens, Crete, the Ionian Islands, the Cyclades, Santorini, the Saronic Gulf Islands, Dodecanese, the Northeastern Aegean Islands, Evia, the Sporades, and more The Perfect Choice: Lonely Planet Greek Islands, our most comprehensive guide to the Greek Islands, is perfect for both exploring top sights and taking roads less travelled. Looking for more coverage? Check out our Lonely Planet Greece guide for a comprehensive look at all the country has to offer, or Lonely Planet Discover Greece, a photo-rich guide to the country's most popular attractions. Looking for a guide focused on Crete? Check out our Lonely Planet Crete guide for a comprehensive look at all the island has to offer. Authors: Written and researched by Lonely Planet.

9

Lonely Planet Greece

gepubliceerd 02 januari 2018
uitgever:
Lonely Planet
auteur:
Lonely Planet
taal:
Engelstalig
pagina's:
784
regio:  Griekenland  
Lonely Planet Greece

Ancient sun-bleached ruins pierce blue skies as the Aegean laps at the endless coastline. And Greek culture is alive with passionate music, inspired cuisine and thrill-seeking activities.

Colour maps and images throughout
Highlights and itineraries help you tailor your trip to your personal needs and interests
Insider tips to save time and money and get around like a local, avoiding crowds and trouble spots
Essential info at your fingertips - hours of operation, phone numbers, websites, transit tips, prices
Honest reviews for all budgets - eating, sleeping, sight-seeing, going out, shopping, hidden gems that most guidebooks miss
Cultural insights give you a richer, more rewarding travel experience - history, art, literature, music, architecture, landscapes, wildlife, cuisine, and the Greek way of life
Coverage includes: Athens, Peloponnese, Central Greece, Northern Greece, Saronic Gulf Islands, Cyclades, Crete, Dodecanese, Aegean Islands, Evia, the Sporades, Ionian Islands, and more.

10

Capitool Reisgids Top 10 Corfu en de Ionische eilanden

Reisgids met top 10-lijstjes en uitneembare kaart
gepubliceerd 02 januari 2019
uitgever:
Capitool Reisgidsen
auteur:
Capitool
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
128
regio:  Griekenland   Korfoe  
Capitool Reisgids Top 10 Corfu en de Ionische eilanden

-Top 10 van onder andere de beste restaurants, de mooiste bezienswaardigheden en de leukste winkels
-Met de uitneembare kaart vind je gemakkelijk de weg
-De schitterende foto's brengen de eilanden tot leven
-Compact formaat, ideaal om mee te nemen
-Diverse routes leiden je over de mooiste eilanden

Top 10 Corfu en Ionische eilanden
De reisgids is opgebouwd uit top 10-lijsten die het beste van alles wat er op Corfu, Paxí, Antipaxí, Lefkáda, Kefaloniá, Ithaki en Zákynthos te zien en te doen is, behandelen. In korte beschrijvingen lees je over de stranden, natuurschoon, pittoreske stadjes en historische gebouwen. 
Top 10 Corfu en Ionische eilanden bevat tips en praktische informatie voor tijdens het verblijf, zoals wat voor weer je kunt verwachten, waar je lekker kunt eten, gratis uitjes, welk hotel het beste is en gemakkelijk te volgen voorbeeldroutes zodat je in korte tijd zoveel mogelijk kunt zien. Of je nu een weekend of een hele week komt, dankzij de handige lijstjes heb je een snel overzicht van het beste wat het land te bieden heeft. Zo zie je in een oogopslag welk museum de moeite waard is, waar je de mooiste stranden kunt vinden en wat de leukste plekken zijn voor kinderen.

Deze Top 10-gids is ingedeeld in de volgende vier regio's:
-Corfu, Paxí en Antipaxí
-Lefkáda
-Kefaloniá en Ithaki
-Zákynthos 

Top 10 Corfu en Ionische eilanden is onderdeel van Capitool Reisgidsen
Al ruim twintig jaar de ideale reisgenoot voor de echte reisliefhebber! Capitool Reisgidsen staat voor zorgvuldige samengestelde, kwalitatief hoogwaardige inhoud. Met een reisgids van Capitool heb je het beste in handen om je reis, de voorbereidingen, maar ook het nagenieten optimaal te beleven. Het assortiment is breed: van Portugal, Lissabon en Slovenië tot Japan, Nederlandse Antillen en Washington. De 56.709 schitterende foto's en illustraties in onze 123 prachtige gidsen laten letterlijk de wereld zien.

11

De Groene Reisgids - Griekse vasteland

gepubliceerd april 2018
uitgever:
De Groene Reisgids
auteur:
Lannoo
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
614
regio:  Griekenland  
De Groene Reisgids - Griekse vasteland

Deze reisgids voor het vasteland van Griekenland maakt deel uit van de klassieke reeks 'Groene Gidsen'. Na een deel over het voorbereiden van de reis krijg je een goed beeld van het Griekse vasteland voorgeschoteld met aandacht voor geschiedenis, geografie, kunst en architectuur. Daarna duikt de gids in de verschillende regio's en krijg je een overzicht van de beste adressen om te overnachten, iets te eten of te drinken of te bezoeken. Achteraan een woordenlijst, index en kaarten. Op de uitklapbare flappen een overzichtskaart. Overzichtelijke lay-out met een functioneel kleurengebruik en een schreefloze letter. Verlucht met kaartjes, kaders met achtergrondinformatie en enkele kleurenfoto's. Een beknopte, maar handige gids. Kleine druk.

12

National Geographic Reisgids - Griekenland

gepubliceerd november 2018
uitgever:
National Geographic Reisgids
auteur:
National Geographic Reisgids
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
400
regio:  Griekenland  
National Geographic Reisgids - Griekenland

National Geographic Reisgids Griekenland is een exclusieve gids met sublieme fotografie die u meeneemt naar de bekende en minder bekende bezienswaardigheden. De experts van National Geographic nemen een kijkje achter de schermen en dringen door tot de kern van de cultuur, de geschiedenis en het volk van het land. 
Bezoek met deze National Geographic Reisgids Griekenland de onbedorven dorpjes op Kreta en de fraaie natuur van de Evrosdelta. Ga shoppen én cultuursnuiven in de wijk Plaka in Athene of maak een autorondrit over het schiereiland Mani. Verken het interessante Ali Pasja's Ioannina en maak een schitterende tocht over de Prespameren, een paradijs voor vogels en zoogdieren.
De uitgebreide kennismaking met Griekenland, het overzicht met belevenissen die je niet mag missen, de insider tips, de excursies buiten de gebaande paden en de reiswijzer met hotels en restaurants en de handige kaarten maken de gids compleet. Speciaal aanbevolen voor natuur- en cultuurliefhebbers!

13

Zákinthos, Kefalloniá, Léfkas Marco Polo NL

gepubliceerd mei 2018
uitgever:
Marco Polo reisgidsen
auteur:
Marco Polo
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
136
regio:  Griekenland  
Zákinthos, Kefalloniá, Léfkas Marco Polo NL

Marco Polo reisgids voor de Ionische eilanden Zákinthos, Kefalloniá en Léfkas. Handig pocket formaat, boordevol informatie, met uitneembare kaart van de eilanden en 12 bladzijden met kaarten. Met 'insider tips' om de eilanden écht te ontdekken, de TOP 15 van bezienswaardigheden in één oogopslag, up-to-date informatie in overzichtelijke hoofdstukken: sightseeing, eten & drinken, winkelen, uitgaan, verblijf, routes & tochten, voor kinderen, feesten, festivals & evenementen, internet tips, praktische info van a tot z, een taalgidsje, plattegronden en straatnamenregister.

14

Insight Guides Greece

gepubliceerd mei 2019
uitgever:
Insight guides
auteur:
Insight Guides
taal:
Engelstalig
pagina's:
368
regio:  Griekenland  
Insight Guides Greece

An in-depth book, now with free app and eBook.From deciding when to go, to choosing what to see when you arrive, this is all you need to plan your trip and experience the best of Greece, with in-depth insider information on must-see, top attractions like the Parthenon and the Palace of Knossos, and hidden cultural gems like the tower-house villages of Máni and the Acrocorinth acropolis.· Insight Guide Greece is ideal for travellers seeking immersive cultural experiences, from exploring ancient towns and villages, to discovering the country's best beaches · In-depth on history and culture: enjoy special features on Greek literature, music and religious festivals, all written by local experts· Includes innovative, unique extras to keep you up-to-date when you're on the move - this guide comes with a free eBook, and an app that highlights top attractions and regional information and is regularly updated with new hotel, bar, restaurant, shop and local event listings· Invaluable maps, travel tips and practical information ensure effortless planning, and encourage venturing off the beaten track· Inspirational colour photography throughout - Insight Guides is a pioneer of full-colour guide books· Inventive design makes for an engaging, easy reading experience

15

The Rough Guide to Greece

gepubliceerd april 2018
uitgever:
Rough Guides
auteur:
John Fisher
taal:
Engelstalig
pagina's:
840
regio:  Griekenland  
The Rough Guide to Greece

Discover ancient history and blissful beaches with the most clued-up and entertaining guidebook on the market. Whether you plan to join in the Easter celebrations, kick-back on the idyllic island of Santoríni or explore the awe-inspiring ruins at Delphi, The Rough Guide to Greece will show you the ideal places to sleep, eat, drink, shop and visit along the way.- Independent, trusted reviews written with Rough Guides' trademark blend of humour, honesty and insight, to help you get the most out of your visit, with options to suit every budget.- Full-colour maps throughout - navigate Athens' bazaar area or plan your island-hopping route without needing to get online.- Stunning images - a rich collection of inspiring colour photography- Things not to miss - Rough Guides' rundown of Greece's best sights and experiences.- Itineraries - carefully planned routes to help you organize your trip.- Areas covered include: Athens, the Peloponnese, the Pelion peninsula, the Píndhos Mountains, Thessaloníki, Mount Olympus, Macedonia, the Argo-Saronic Islands, the Cyclades, Crete, the Dodecanese, the East and North Aegean islands, the Sporades and Évvia, the Ionian Islands. - Attractionsinclude: the Acropolis, the Parthenon, Tower of the Winds, Temple of Poseidon, Stavros Niarchos Cultural Centre, National Archeological Museum, Mycenae, Epidaurus, Olympia, Delphi, the Metéora, Víkos Gorge, Mount Olympus, Préspa lakes, Mount Athos, Temple of Aphaea, Delos, Caldera of Santoríni, Knossos, Samariá Gorge, Lindos Acropolis, National Marine Park of Alonissos-Northern Sporades, and more.- Basics - essential pre-departure practical information including getting there, local transport, accommodation, food and drink, health, the media, festivals, sports and outdoor activities, culture and etiquette, shopping and more.- Background information - a Contexts chapter devoted to history, archeology, wildlife, music and books, plus a handy language section and glossary.

Outlet
16

ANWB Extra - Athene

gepubliceerd april 2018
uitgever:
ANWB Extra
auteur:
Klaus Botig, Elisa Hübel
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
132
regio:  Griekenland   Athene  
ANWB Extra - Athene

ANWB Extra reisgids Athene - Griekenland
Ontdek Athene met de compleet vernieuwde reisgids ANWB Extra Athene! Door de combinatie van de vele historische plekken en gebouwen, de bergen en het strand in de buurt is Athene de perfecte bestemming voor een leuke citytrip. 
De compacte ANWB Extra reisgids Athene biedt naast diverse routes door de stad en veel praktische tips over hotels en vervoer ook 15 inspirerende bezienswaardigheden die je tijdens je stedentrip niet mag missen. Beklim de rots van de Akropolis, ga bootjes kijken in de haven van Piraeus of shop je portemonnee leeg in de Marktwijk.
Deze kleine reisgids past gemakkelijk in de handtas en heeft een handige uitneembare kaart met daarop de beste tips voor winkelen, eten en drinken en uitgaan.

17

Thessaloniki & Chalkidiki Marco Polo NL

gepubliceerd 02 januari 2019
uitgever:
Marco Polo reisgidsen
auteur:
Marco Polo Nederlandstalig
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
148
regio:  Griekenland  
Thessaloniki & Chalkidiki Marco Polo NL

Marco Polo reisgids voor Chalkidiki en Thessaloniki! Handig pocket formaat, boordevol informatie, met plattegronden in de gids én uitneembare kaart. Met "insider tips' om het Noord-Griekse Chalkidiki en Thessaloniki écht te ontdekken, de TOP 15 van bezienswaardigheden in één oogopslag, up-to-date informatie in overzichtelijke hoofdstukken: sightseeing, eten & drinken, winkelen, uitgaan, verblijf, routes & tochten, voor kinderen, feesten, festivals & evenementen, internet tips, praktische info van a tot z, een taalgidsje, plattegronden en straatnamenregister.

18

Wat & Hoe Hoogtepunten - Korfoe

gepubliceerd 02 september 2017
uitgever:
Wat & Hoe reisgidsen
auteur:
Des Hannigan
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
192
regio:  Griekenland   Korfoe  
Wat & Hoe Hoogtepunten - Korfoe

Wat & Hoe Select Korfoe is de ideale reisgids voor een korte vakantie. Met de uitklapkaarten, plattegronden en duidelijke wandelkaarten vind je altijd de weg. En dankzij de Top 10-selectie en de beste hotspots weet je zeker dat je niets mist. Deze eigentijdse reisgids van Wat & Hoe Select biedt je alle essentiële informatie die je nodig hebt voor een reis naar Korfoe.

Korfoe is het 'tuineiland' van Griekenland en is met zijn natuurlijke schoonheid en gulle zonlicht adembenemend. Het verborgen Korfoe, de variëteit aan landschappen, de charme en de kleuren van Korfoe-stad en de tijdloze oude dorpjes mag je absoluut niet missen. En natuurlijk zijn er de vele badplaatsen voor een heerlijke zonvakantie.

19

De Groene Reisgids - Kreta

gepubliceerd augustus 2017
uitgever:
De Groene Reisgids Weekend
auteur:
Lannoo
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
304
regio:  Griekenland   Kreta  
De Groene Reisgids - Kreta

De serie Groene Reisgidsen van Michelin is een beproefde en betrouwbare reisgidsenreeks. Of u nu lekker lang met vakantie gaat of er zomaar even tussenuit trekt, de Groene Reisgids wijst u de weg naar alle bijzonderheden die uw reisbestemming te bieden heeft, op een boeiende, grondige en praktische manier.Door de opdeling in regio's of microregio's ontdekt u meteen wat u moet zien en waar u echt heen moet. Op bladzijde 1 vindt u een overzicht van de regio's uit de gids en op de binnenzijde van het omslag worden de behandelde regio's in kaart gebracht.Toeristische plaatsen en bezienswaardigheden krijgen een duidelijke sterrenquotering. Hierdoor kunt u geen enkele 'topper' missen.*** de reis waard** een omweg waard* interessantIn de adresboekjes vindt u naast praktische informatie en tips voor activiteiten ook logeeradressen en eetgelegenheden voor ieders budget.Met kaarten en plattegronden gebaseerd op de bekende Michelincartografie.

Kopen bij bol.com

20

The Rough Guide to the Greek Islands

gepubliceerd april 2018
uitgever:
Rough Guides
auteur:
Rough Guides
taal:
Engelstalig
pagina's:
592
regio:  Griekenland  
The Rough Guide to the Greek Islands

Find your perfect island getaway with the most incisive and entertaining guidebook on the market. Whether you plan to island-hop around the Cyclades, explore Crete's classical sightsor find peace and quiet on Alonissos, The Rough Guide to the Greek Islands will show you the ideal places to sleep, eat, drink, shop and visit along the way.- Independent, trusted reviews written with Rough Guides' trademark blend of humour, honesty and insight, to help you get the most out of your visit, with options to suit every budget.- Full-colour maps throughout - navigate the cobbled streets of Rhodes Old Town or plan a hiking route on Níssyros without needing to get online.- Stunning images - a rich collection of inspiring colour photography.- Things not to miss - Rough Guides' rundown of the Greek Islands' best sights and experiences.- Itineraries - carefully planned routes to help you organize your trip.- Detailed regional coverage - whether off the beaten track or in more mainstream tourist destinations, this travel guide has in-depth practical advice for every step of the way. Areas covered include: Athens and the mainland ports, the Argo-Saronic Islands, the Cyclades, Crete, the Dodecanese, the East and North Aegean islands, the Sporades and Évvia, the Ionian Islands. Attractions include: the Acropolis, Knossos Palace (Crete), Kálymnos cliffs, Delos (Cyclades), Church of Ekatondapylianí (Páros), Samariá Gorge (Crete), Ólymbos village (Kárpathos), Shipwreck Bay (Zákynthos), Melissáni Cave (Kefaloniá), Monastery of St John (Pátmos), Sými harbour, and many more.- Basics - essential pre-departure practical information including getting there, local transport, accommodation, food and drink, health, the media, festivals, sports and outdoor activities, culture and etiquette, shopping and more.- Background information - a Contexts chapter devoted to history, archeology, wildlife, music and books, plus a handy language section and glossary, Make the Most of Your Time on Earth with The Rough Guide to the Greek Islands

21

Capitool reisgids - Griekse eilanden

Complete en rijk geïllustreerde reisgids die alles biedt voor een geslaagde reis
gepubliceerd 02 januari 2016
uitgever:
Capitool Reisgidsen
auteur:
Marc S. Dubin
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
408
regio:  Griekenland  
Capitool reisgids - Griekse eilanden

•Een luxe reisgids boordevol informatie
•Met een zorgvuldig samengestelde inhoud van hoge kwaliteit
•Bestand tegen intensief gebruik voor, tijdens én na je reis
•Met de mooiste illustraties en foto’s
•Een gids om te bewaren als een prachtige herinnering

Op het eerste gezicht lijken de honderden eilanden, verspreid over de zeeën rond Griekenland, sterk op elkaar met hun terrasgewijs aangelegde akkers, olijfboomgaarden, wijngaarden en dorre geitenweiden, maar toch bezit elk eiland zijn eigen karakter. Deze prachtige, goudomrande eilanden met hun feestresorts, weelderige hotels en toevluchtsoorden voor kunstenaars, tempels en hellingen vol wilde bloemen, bieden alle soorten vakanties voor elk type vakantieganger. Kom je voor strand, cultuur, feestjes of sport? Het is op de Griekse eilanden allemaal te vinden.

Alles in één reisgids
Met de reisgids Capitool Griekse Eilanden ben je verzekerd van een reisgids boordevol informatie, mooie plattegronden en de meest handige tips. De reisgids is opgedeeld in de zeven verschillende streken die de Griekse Eilanden rijk zijn. Elk gebied wordt in een apart hoofdstuk beschreven, inclusief foto’s, illustraties en kaarten, opengewerkte tekeningen, driedimensionale beelden en plattegronden van de belangrijkste bezienswaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan de prachtige oude binnenstad van Rhodos en de schilderachtige huisjes van Santorini. De reisgids beschikt tevens over een handige lijst van restaurants en cafés, accommodaties, winkels, bijzondere vakanties en buitenactiviteiten, standen én watersporten. Daarnaast geeft Capitool Griekse Eilanden in alle tijden praktische informatie over jouw reis. Of dat nu gaat over reizen met kinderen, rijden in het drukke verkeer, internet, het vinden van geldautomaten of het openbaar vervoer: met het uitgebreide en handige overzicht achter in het boek, zal je overal beslagen ten ijs komen. 

Genoeg te ontdekken
De reisgids laat jou alles weten over de echte do’s en don’ts van jouw verblijfplaats. Omdat er zoveel te ontdekken is, zijn er verschillende kaarten te vinden per gebied met de leukste bezienswaardigheden. Op die manier zie je altijd wel een paar bezienswaardigheden. Naast de streken is er ook nog een hoofdstuk met informatie over een kort verblijf in Athene. Benieuwd naar welke gebieden er allemaal zijn? In Capitool Griekse Eilanden zijn de volgende streken te vinden: 

•Ionische eilanden
•Argo-Saronische eilanden
•Sporaden en Evvoia
•Noordoostelijke Egeïsche eilanden
•Dodekanesos
•Cycladen
•Kreta
•Kort verblijf in Athene 

Met 408 pagina’s aan tekst, kaarten, foto’s en illustraties is de reisgids Capitool Griekse Eilanden een compleet handboek aan onmisbare informatie. Zo kun jij op de beste manier de reis van jouw dromen maken. Capitool laat je de wereld zien!

22

DK Eyewitness Travel Guide Greek Islands

gepubliceerd 04 april 2019
uitgever:
DK Eyewitness Travel Guide
auteur:
Dk Travel
taal:
Engelstalig
pagina's:
320
regio:  Griekenland  
DK Eyewitness Travel Guide Greek Islands

Discover the Greek Islands with this essential travel guide, designed to help you create your own unique trip and to transport you to this beautiful region of Greece before you've even packed your case - explore Corfu's atmospheric Old Town, admire Santorini's brilliant white-and-blue-washed houses, explore archaeological sites on Delos, wander round the Street of the Knights in Rhodes Old Town or marvel at the kalyvia farmhouses set in rural Skopelos. The DK Eyewitness Guide to the Greek Islands covers the must-see sights and the hidden backstreets, so you won't miss a thing. - Gorgeous, all-new colour photography so you can imagine yourself there - Reasons to love the Greek Islands: breathtaking beaches, hidden villages, amazing outdoor activities, great wineries - what will yours be? - See the Greek Islands from a different angle - 22 pages of fresh ideas for exploring this spectacular region - A year-long calendar of events in the Greek Islands gives a selection of local celebrations and festivals for all seasons - Expert advice covers the practical stuff: get ready, get around and stay safe - Detailed colour maps help you navigate the islands with ease - Expert tips to make memories that last - where to snap and share the perfect photo, take in stunning views and escape the crowds - The most authentic places to stay, eat, drink and shop - Easy-to-follow walks and itineraries take you on a tour of the main islands, with plenty of eat and drink stops en route - Hand-drawn illustrations show the inside of the must-see attractions, including the Palace of Knossos on Crete, the Acropolis at Lindos, the Monastery of St John on Patmos, and the Temple of Aphaia on Aigina - Covers the Ionian Islands, the Argo-Saronic Islands, the Sporades and Evvoia, the Northeast Aegean Islands, the Dodecanese, the Cyclades, Crete and Athens DK Eyewitness Travel Guide Greek Islands is a detailed, easy-to-use guide designed to help you create your own unique trip.

23

Athene Marco Polo NL

gepubliceerd 02 januari 2018
uitgever:
Marco Polo reisgidsen
auteur:
Marco Polo
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
148
regio:  Griekenland   Athene  
Athene Marco Polo NL

Marco Polo reisgids voor Athene! Handig pocket formaat, boordevol informatie, met uitneembare kaart van de stad en 12 bladzijden met extra plattegronden. Met "insider tips' om het échte Athene te ontdekken, bijvoorbeeld de oude wijk Pláka en de havens van de stad. De TOP 15 van bezienswaardigheden zie je in één oogopslag, up-to-date informatie in overzichtelijke hoofdstukken: sightseeing, eten & drinken, winkelen, uitgaan, verblijf, routes & tochten, voor kinderen, feesten, festivals & evenementen, internet tips, praktische info van a tot z, een taalgidsje, plattegronden en straatnamenregister.

Kopen bij bol.com

24

Trotter - Griekenland

gepubliceerd mei 2013
uitgever:
Trotter
auteur:
Lannoo
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
620
regio:  Griekenland  
Trotter - Griekenland

Naast de 'Trotter'-gids over de eilanden van de Egeïsche Zee verschijnt ook een aparte gids over het Griekse vasteland*. Deze gids richt zich op de individuele reiziger, die zelf op een plek naar keuze zijn hotelletje uitzoekt. De lezer krijgt telkens korte besprekingen van de bezienswaardigheden en vooral veel praktische informatie, met een groen kader over (goedkoop) eten, drinken en slapen. Een handige gids met de nadruk op basisinformatie. De gids bevat handige kaartjes, maar geen foto's. Hij ligt goed in de hand en past zonder meer in de rugzak. Kleine druk.

Kopen bij bol.com

25

Wat & Hoe Reisgids - Kreta

gepubliceerd februari 2019
uitgever:
Wat & Hoe reisgidsen
auteur:
Wat & Hoe Hoogtepunten
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
192
regio:  Griekenland   Kreta  
Wat & Hoe Reisgids - Kreta

Kopen bij bol.com

26

Top 10 Greek Islands

gepubliceerd maart 2018
uitgever:
DK Eyewitness Travel Guide
auteur:
Dk Travel
taal:
Engelstalig
pagina's:
192
regio:  Griekenland  
Top 10 Greek Islands

An unbeatable, pocket-sized guide to the Greek Islands, packed with insider tips and ideas, colour maps, top 10 lists and a laminated pull-out map, all designed to help you see the very best of the Greek islands. See the sun set in Santorini, step back in time at the Palace of Knossos in Crete, laze on beaches in Zakynthos or explore the chic boutiques of Mykonos Town. From Top 10 restaurants to Top 10 things to do for free, discover the best of the Greek Islands with this easy-to-use travel guide. Inside Top 10 Greek Islands: - Nine easy-to-follow itineraries, perfect for a day trip, a weekend or a week - Top 10 lists showcase the best attractions in the Greek Islands, covering Rhodes Old Town, the archaeological remains on Delos, the caves of Kefallonia and more. - Free laminated pull-out map of the Greek Islands, plus over seven full-colour area maps - In-depth area guides explore the most interesting Greek Islands, with the best places for shopping, going out and sightseeing - Colour-coded chapters divided by area make it easy to find information quickly and plan your day - Essential travel tips, including our expert choices of where to stay, eat, shop and sightsee, plus useful transport, visa and health information - Colour maps help you navigate with ease - Covers Corfu, Crete, Kefallonia, Kos, Lefkada, Mykonos, Naxos, Poros, Rhodes, Santorini, Skiathos, Skopelos, Zakynthos and more 

27

Reishandboek Peloponnesos

praktische en culturele reisgids met alle bezienswaardigheden
gepubliceerd september 2015
uitgever:
auteur:
Henk Buma
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
199
regio:  Griekenland   Peloponnesos  
Reishandboek Peloponnesos

Er is geen rijkere verzameling van schatten uit het verleden te vinden dan op de Peloponnesos. Niet alleen Mycene, trots der oudste tijden, maar ook Epidaurus en Olympia, zijn indrukwekkende herinneringen aan de klassieke cultuur.

De Peloponnesos heeft eeuwenlang deel uitgemaakt van het Byzantijnse rijk, waarvan de indrukwekkende ruïnestad Mistras, voormalige hoofdstad van de Morea uit de 14e eeuw nog het symbool is. Havensteden als Koroni, Methoni en Nafplio tonen nog steeds hun Venetiaans karakter. Maar ook het heden is meer dan de moeite waard.

De overweldigende natuur nodigt uit tot het maken van verkennende tochten, tot voettochten diep in de machtige bergen en tot een ontspannen strandleven in een nog niet door toerisme bedorven vissersdorpje. Deze gids laat u aan de hand van routekaarten kennismaken met de hele regio.

Kopen bij bol.com

28

Fodor's Essential Greek Islands

gepubliceerd februari 2018
uitgever:
Fodor'S Travel Guides
auteur:
Fodor'S Travel Guides
taal:
Engelstalig
pagina's:
624
regio:  Griekenland  
Fodor's Essential Greek Islands

NEW FEATURE: Each Fodor's guide now begins with a visually stunning, full-color Ultimate Experiences feature covering the essential sights and experiences that are not to be missed in each destination. UPDATED COVERAGE: Fodor's writers have scoured the islands to find the best new hotels, resorts, restaurants, shops, and sights. SPECIAL ILLUSTRATED FEATURES: Full-color features on such topics as The Acropolis, specialty crafts made in Greece, Greek cuisine, Greek gods and heroes, Greek history, and Greece's long wine-making tradition illuminate the most distinctive aspects of the Greek Islands. INDISPENSABLE TRIP PLANNING TOOLS: A Need to Know feature offers travelers top-line planning information about the country as a whole. Top Attractions, Great Itineraries, and useful travel tips make planning simple. Helpful features on what's new in the Greek Islands, how to pick the perfect beach, and when to go, all make a trip to the islands as simple as possible. DISCERNING RECOMMENDATIONS: Fodor's Greek Islands offers savvy advice and recommendations from local writers to help travelers make the most of their time. Fodor's Choice designates our best picks, from hotels to nightlife. INCLUDES: Corfu, Crete, Rhodes, Hydra, Lesvos, Mykonos, Santorini, Naxos, Paros, Athens, and more. ABOUT FODOR'S AUTHORS: Each Fodor's travel guide is researched and written by local experts and veteran travelers to the Greek Islands.

29

Trotter - De Griekse eilanden

gepubliceerd juni 2013
uitgever:
Trotter
auteur:
Lannoo
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
620
regio:  Griekenland  
Trotter - De Griekse eilanden

Tonnen informatie in pocketformaat
Een must voor elke reiziger - die de Griekse eilanden echt wil beleven - die wil weten waar hij wel en niet moet zijn - die naast beroemde bezienswaardigheden ook graag unieke plekjes opzoekt - die niet de plaatjes wil maar het echte verhaal - die graag kiest voor originele restaurants en hotels - voor elke portemonnee 

30

Fodor's Essential Greece

gepubliceerd mei 2018
uitgever:
Fodor'S Travel Guides
auteur:
Fodor'S Travel Guides
taal:
Engelstalig
pagina's:
800
regio:  Griekenland  
Fodor's Essential Greece

NEW COLOR FEATURE: An 8-page color feature at the start of the guide contains a brief introduction and spectacular photos that capture the ultimate experiences and attractions of Greece. UPDATED COVERAGE: Fodor's writers have scoured the mainland and islands to find the best new hotels, resorts, restaurants, shops, and sights. SPECIAL ILLUSTRATED FEATURES: Full-color features on such topics as The Acropolis, specialty crafts made in Greece, Greek cuisine, Greek gods and heroes, Greek history, and Greece's long wine-making tradition illuminate the most distinctive aspects of the country. INDISPENSABLE TRIP PLANNING TOOLS: A Need to Know feature offers travelers top-line planning information about the country as a whole. Top Attractions, Great Itineraries, and useful travel tips make planning simple. Helpful features on what's new in Greece and the best beaches all make a trip to the islands as simple as possible. DISCERNING RECOMMENDATIONS: Fodor's Essential Greece offers savvy advice and recommendations from local writers to help travelers make the most of their time. Fodor's Choice designates our best picks, from hotels to nightlife. INCLUDES: Athens, Delphi, Meteora, Thessaloniki, the Peloponnese, Corfu, Olympia, Crete, Rhodes, Lesvos, Mykonos, Santorini, Naxos, Paros, and more.