Beste reisboeken Londen

Londen (Engels: London) is de hoofdstad ;en grootste stad van zowel Engeland als het Verenigd Koninkrijk.

In de regio Groot-Londen, waarvan de begrenzing tegenwoordig vaak gelijk wordt gesteld aan die van de stad Londen, wonen bijna 8,7 miljoen mensen. De hele regio van de metropool strekt zich evenwel nog ver uit buiten de grenzen van Groot-Londen. De grenzen hiervan zijn niet gemakkelijk aan te geven, het aantal inwoners ligt tussen de 12 en 14 miljoen. Tussen 1831 en 1925 was Londen de grootste stad ter wereld.

De stad is, behalve de hoofdstad en de grootste stad van het Verenigd Koninkrijk, ook het politieke, economische en culturele centrum van dat land.

Top 10 reisgidsen Londen

1

De Groene Reisgids Weekend - Londen

gepubliceerd februari 2018
uitgever:
De Groene Reisgids Weekend
auteur:
Lannoo
taal:
Nederlandstalig
De Groene Reisgids Weekend - Londen

Deze reisgids voor een weekendje Londen maakt deel uit van de reeks 'Groene Reisgids weekend', die qua opzet en vormgeving aansluit bij de klassieke 'Groene Gidsen', maar focust op citytrips en een compacter formaat heeft.

Na een deeltje over aankomen in Londen volgen enkele algemene hoofdstukken: het voorbereiden van de reis, praktische informatie (vervoer, uit eten…) en een evenementenkalender. Het volgende deel bespreekt de bezienswaardigheden per wijk, van Westminster tot de Docklands, Greenwich en de omgeving van Londen. Dat alles wordt gewaardeerd met sterretjes.

Daarna krijg je een overzicht van de beste adressen om te overnachten, iets te eten of te drinken, te winkelen of uit te gaan en ten slotte is er een deel met informatie over o.a. architectuur, de Theems, de Cockney, tea-time…

Achterin een register. Op de uitklapbare flappen vind je een metrokaart en een overzichtskaart van de verschillende Londense wijken.

Overzichtelijke lay-out met functioneel kleurgebruik. Verlucht met kaartjes, kaders met achtergrondinformatie en kleurenfoto's.

Een beknopte maar handige gids. Met uitneembare stadsplattegrond. 

2

Capitool reisgids - Londen

Complete en rijk geïllustreerde reisgids inclusief uitneembare kaart
gepubliceerd oktober 2015
uitgever:
Capitool Reisgidsen
auteur:
Michael Leapman
taal:
Nederlandstalig
Capitool reisgids - Londen

De ideale reisgids voor jouw reis naar Londen

 • Een luxe reisgids boordevol informatie
 • Met een zorgvuldig samengestelde inhoud van hoge kwaliteit
 • Bestand tegen intensief gebruik voor, tijdens én na je reis
 • Met de mooiste illustraties en foto’s
 • Een gids om te bewaren als een prachtige herinnering

Er is genoeg te doen en te zien in de prachtige hoofdstad van Engeland. Bovendien is alles gemakkelijk te bereiken dankzij het uitgebreide metronetwerk. Bekijk de Big Ben van dichtbij of steek de Theems over via een van de beroemde bruggen, zoals de Tower Bridge of de Millennium Bridge en bezoek Shakespeare’s Globe. Mensen die van winkelen houden kunnen hun hart ophalen in Londen, want er valt genoeg te shoppen, van luxe merken in Harrods en St.-James’s street tot marktkraampjes afstruinen op de Camden Market. Er is voor iedereen wat wils.

Alles in één reisgids
Met de reisgids Capitool Londen ben je verzekerd van een reisgids boordevol informatie, mooie plattegronden en de meest handige tips. De reisgids is opgedeeld in de zestien verschillende streken die Londen rijk is. Elk gebied wordt in een apart hoofdstuk beschreven, inclusief foto’s, illustraties en kaarten, opengewerkte tekeningen, driedimensionale beelden en plattegronden van de belangrijkste bezienswaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan het prachtige en wereldberoemde National Gallery en het British Museum, het Buckingham Palace of de Londen Eye, waar je een ritje door kunt maken en prachtig uitzicht hebt over de stad waaronder de Houses of Parliament. De reisgids beschikt tevens over een handige lijst van restaurants en cafés, accommodaties, winkels, amusement en Londen voor kinderen. Daarnaast geeft Capitool Londen in alle tijden praktische informatie over jouw reis. Of dat nu gaat over reizen met kinderen, rijden in het drukke verkeer, internet, het vinden van geldautomaten of het openbaar vervoer: met het uitgebreide en handige overzicht achter in het boek, zal je overal beslagen ten ijs komen.

Genoeg te ontdekken
De reisgids laat jou alles weten over de echte do’s en don’ts van jouw verblijfplaats. Omdat er zoveel te ontdekken is, zijn er verschillende kaarten te vinden per gebied met de leukste bezienswaardigheden. Op die manier zie je altijd wel een paar bezienswaardigheden. Benieuwd naar welke gebieden er allemaal zijn? In Capitool Londen zijn de volgende streken te vinden:

 • Whitehall en Westminster
 • Piccadilly en St.-James’s
 • Soho en Trafalgar Square
 • Covent Garden en de Strand
 • Bloomsbury en Fitzrovia
 • Holborn en de Inns of Court
 • De City
 • Smithfield en Spitalfields
 • Southwark en Bankside
 • South Bank
 • Chelsea
 • South Kensington en Knightbridge
 • Kensington en Holland Park
 • Regent’s Park en Marylebone
 • Hampstead
 • Greenwich en Blackheath

Met 448 pagina’s aan tekst, kaarten, foto’s en illustraties is de reisgids Capitool Londen een compleet handboek aan onmisbare informatie. Zo kun jij op de beste manier de reis van jouw dromen maken. Capitool laat je de wereld zien!

3

Lonely Planet London

gepubliceerd februari 2018
uitgever:
Lonely Planet
auteur:
Damian Harper
taal:
Engelstalig
Lonely Planet London

11th edition. Includes Tower of London and Thames 3D illustrations, together with a map noting all the wide-open green spaces and architectural marvels

Lonely Planet London is your passport to the most relevant, up-to-date advice on what to see and skip, and what hidden discoveries await you. Explore ancient castles, modern galleries and world-class museums, catch a show on the West End, and down a pint in a traditional pub; all with your trusted travel companion. Get to the heart of London and begin your journey now!

Inside Lonely Planet London Travel Guide:

 • Full-colour maps and images throughout
 • Highlights and itineraries help you tailor your trip to your personal needs and interests
 • Insider tips to save time and money and get around like a local, avoiding crowds and trouble spots
 • Essential info at your fingertips - hours of operation, phone numbers, websites, transit tips, prices
 • Honest reviews for all budgets - eating, sleeping, sight-seeing, going out, shopping, hidden gems that most guidebooks miss
 • Cultural insights give you a richer, more rewarding travel experience - history, music, shopping, food, theatre
 • Free, convenient pull-out London map (included in print version), plus over 50 colour maps.

Coverage Includes: The City, West End, South Bank, Kensington, Notting Hill, Camden, Greenwich and more.

Kopen bij bol.com

4

ANWB extra - Londen

gepubliceerd juli 2017
uitgever:
ANWB Extra
auteur:
Peter Sahla
taal:
Nederlandstalig
ANWB extra - Londen

ANWB Extra reisgids Londen - Groot-Brittannië 

Ontdek Londen met de compacte reisgids ANWB Extra Londen!

De hele wereld ontmoet elkaar in Londen. Geen enkele andere Europese stad oefent zo'n grote aantrekkingskracht uit, want Londen heeft voor elke smaak, interesse en portemonnee wel iets te bieden. De ANWB Extra reisgids London biedt naast diverse routes door de stad en veel praktische tips over hotels en vervoer ook 15 inspirerende bezienswaardigheden die je tijdens je citytrip niet mag missen. Struin langs de kramen van Camden Market, bezoek de Tower of London of maak een wandeling langs de zuidoever van de Theems. 

Deze kleine reisgids past gemakkelijk in de handtas en heeft een handige uitneembare kaart met daarop de beste tips voor overnachten, winkelen, eten en drinken en uitgaan.

Kopen bij bol.com

5

National Geographic Reisgids - Londen

gepubliceerd november 2018
uitgever:
National Geographic Reisgids
auteur:
National Geographic Reisgids
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
272
National Geographic Reisgids - Londen

National Geographic Reisgids Londen is een exclusieve gids met sublieme fotografie die u meeneemt naar de bekende en minder bekende bezienswaardigheden. De experts van National Geographic nemen een kijkje achter de schermen en dringen door tot de kern van de cultuur, de geschiedenis en bijzondere plekjes van de stad.
Bezoek met deze National Geographic Reisgids Londen Covent Garden, Ludgate Hill en maak een boottocht over de Theems. Wandel over de Tower Bridge, kom meer te weten over de Regency-architectuur of maak een uitstapje buiten Londen naar Cambridge, Windsor en Stonehenge.
De uitgebreide kennismaking met Londen, het overzicht met belevenissen die je niet mag missen, de insider tips, de excursies buiten de gebaande paden en de reiswijzer met hotels en restaurants en de handige kaarten maken de gids compleet. Speciaal aanbevolen voor natuur- en cultuurliefhebbers!

6

The 500 hidden secrets of London

gepubliceerd april 2016
uitgever:
The 500 Hidden Secrets of
auteur:
Tom Greig; Mellish, Sam
taal:
Engelstalig
pagina's:
256
regio:  Londen  
The 500 hidden secrets of London

What are the 5 best places to find streetfood in London?
What are the 5 most innovative theatres?
What are the 5 best places for craft ale?
Or the best spots to dig for vintage vinyl? 
What are the 5 best restaurants to grab lunch at in Soho?
What are the 5 must-visit stalls at Borough Market? 
And where are the 5 best small museums and galleries?
'The 500 Hidden Secrets of London' reveals these good-to-know addresses and many more. It is an affectionate guide to the city, written by London explorer Tom Greig. This is a book for visitors who want to avoid the usual tourist spots and for residents who are keen to track down the city's best-kept secrets.

7

Insight Guides Experience London

gepubliceerd augustus 2016
uitgever:
Insight guides
auteur:
Insight Guides
taal:
Engelstalig
Insight Guides Experience London

Whatever you're in the mood for, London offers a wealth of things to do. This vibrant and dynamic city is packed with both historic and cutting-edge attractions. Be inspired to visit by the new Insight Guide Experience London, a beautifully-packaged full-colour guide to this exciting city.

Inside Insight Guide Experience London:

 • A brand-new series covering all the very best experiences on offer.
 • Stunning, colourful photography brings this dynamic city and its people to life. 
 • Local expert authors guide you to authentic London experiences and fresh discoveries.
 • A dip-in "In the mood for..." section suggests the best places to go for fine dining, retail therapy and family fun, amongst others.
 • The neighbourhoods sections contain our selection what to see and do from an insider's perspective, from a candle-lit visit of the eccentric and oh-so-British Sir John Soane Museum to bar-hopping around the most fashionable spots in Soho.
 • Detailed, high-quality maps throughout will help you get around and our Essentials A-Z section give you all the practical information you need for planning a memorable trip.
8

Top 10 London

gepubliceerd 05 september 2019
uitgever:
DK Eyewitness Travel Guide
auteur:
Dk Travel
taal:
Engelstalig
pagina's:
192
regio:  Londen  
Top 10 London

The UK's best-selling pocket guides - an unbeatable guide to London, packed with insider tips and ideas, detailed maps and a laminated pull-out map, all designed to help you see the very best of London. Stroll through the famed royal parks and gardens, admire the panorama of the Thames while crossing the Millennium Bridge, enjoy a play at the historic Shakespeare's Globe or get a bird's eye view of the city from the London Eye. From Top 10 art galleries to Top 10 famous residents - discover the best of London with this easy-to-use travel guide. Inside Top 10 London: - Thirteen easy-to-follow itineraries, perfect for a day trip, a weekend or a week - Top 10 lists showcase the best attractions in London, covering Buckingham Palace, British Museum, Tate Modern, Westminster Abbey, St Paul's Cathedral and more - Free laminated pull-out map of London, plus eleven full-colour area maps - In-depth area guides explore London's most interesting neighbourhoods, with the best places for shopping, going out and sightseeing - Colour-coded chapters divided by area make it easy to find information quickly and plan your day - Essential travel tips including our expert choices of where to stay, eat, shop and sightsee, plus useful transport, visa and health information - Colour maps help you navigate with ease - Chapters covering Westminster, the South Bank and Southwark; Soho and the West End; Covent Garden; Bloomsbury and Fitzrovia; Mayfair and St James's; Kensington and Knightsbridge; Regent's Park and Marylebone; The City; and sights beyond central London

Kopen bij bol.com

9

Insight Guides Pocket London

gepubliceerd april 2016
uitgever:
Insight guides
auteur:
Apa Publications
taal:
Engelstalig
Insight Guides Pocket London

Packed with historical sights, world-class museums and galleries, plus great restaurants and shopping, London is one of the world's most exciting capital cities. Be inspired to visit by the brand new Insight Pocket Guide London, a concise, full-color guide to this rich and diverse city that combines lively text with vivid photography to highlight the best that London has to offer.

Inside Insight Pocket Guide London:

 • Where To Go details all the key sights in the city, from the imposing Tower of London and majestic St Paul's Cathedral to the scenic South Bank, while handy maps on the cover flaps help you find your way around, and are cross-referenced to the text.
 • Top 10 Attractions gives a run-down of the best sights to take in on your trip, including Buckingham Palace, St Paul's Cathedral, the Tate Modern art gallery and the London Eye.
 • A Perfect Day in London provides an itinerary for one day in the city.
 • What To Do is a snapshot of ways to spend your spare time, from taking in a West End show or shopping til you drop in Covent Garden to enjoying a boat trip on the Thames.
 • Essential information on London's diverse culture, including a brief history of the city.
 • Eating Out covers the city's best cuisine.
 • Curated listings of the best hotels and restaurants.
 • A-Z of all the practical information you'll need.
10

ANWB ontdek - Londen

gepubliceerd april 2014
uitgever:
ANWB Ontdek reisgids
auteur:
Annette Kossow
taal:
Nederlandstalig
ANWB ontdek - Londen

Voor de reiziger die meer wil weten

Vast onderdeel van elke Ontdek gids is 'de Favorieten', de lievelingsplekken van de auteur. En ook de 10 ontdekkingsreizen, waarmee de lezer zelf actief iets nieuws ontdekt, de bestemming zelf beleeft. Tevens een aantal essays met interessante achtergronden. Met deze gids in de hand ontdekt de lezer de bestemming op een nieuwe manier en wordt verrast met nieuwe informatie. 

Kopen bij bol.com

11

Fodor's London 25 Best

gepubliceerd december 2017
uitgever:
Fodor'S Travel Guides
auteur:
Fodor'S Travel Guides
taal:
Engelstalig
pagina's:
176
regio:  Londen  
Fodor's London 25 Best

Compact and affordable, Fodor's 25 Best London 2018 is a great travel guide for those who want an easy-to-pack guidebook and map to one of the most exciting cities in Europe. Fodor's 25 Best Guides offer highlights of major city destinations in a compact package that includes a sturdy, detailed street map you can bring along with you to help you navigate when cell service is not available. By focusing only on top sights-all divided by neighborhood-we make planning your days easy. Save time and space by having London's top 25 sights and experiences in one convenient guidebook: * UPDATED FOR 2018: Fully updated coverage on the information you need to know. * DISCERNING RECOMMENDATIONS: Best bets from local writers for sightseeing, eating, drinking, sleeping, and shopping, for every budget. * GORGEOUS PHOTOS AND MAPS: Full-color photos and full-size street maps cover the best London has to offer, all in one easy-to-use package. A handy, weather-resistant PULLOUT CITY MAP will help you quickly orient yourself and plan your day. * INDISPENSABLE TRIP-PLANNING TOOLS: The City Tours section shows off the best of the city with self-guided tour ideas. Plan excursions outside the city with the More to See section. * PRACTICAL TIPS: Travel like a local with our Need to Know section, filled with useful travel tips and other essential information such as how best to get around. * COVERS: Buckingham Palace, Westminster Abbey, Tower of London, Houses of Parliament, the Victoria and Albert, the Tate Modern, Natural History Museum, Museum of London, London Zoo, London Eye, Greenwich, Hampton Court Palace, Windsor, theater and music venues of all kinds, best local shopping in street markets, legendary department stores, offbeat boutiques, and much more.

Kopen bij bol.com

12

DK Eyewitness Travel Guide London

2019
gepubliceerd september 2018
uitgever:
auteur:
Dk Travel
taal:
Engelstalig
DK Eyewitness Travel Guide London

Your journey starts here. We've reimagined and updated our iconic DK Eyewitness travel guides.

This brand new London guide, now in a lightweight format, has been expertly curated with all new photography plus DK's much-loved illustrations and maps.

- Reasons to love London: world-class museums, lively local markets, pomp and pageantry - what will yours be? - See London from a different angle: 24 pages of fresh ideas for exploring the city - A year-long calendar of events in London gives a selection of local events and festivals for all seasons - Sturdy, laminated pull-out city map provides transport information and a Tube map - Expert advice covers the practical stuff: get ready, get around and stay safe - Over 20 detailed, colour maps help you navigate the city with ease - Expert tips to make memories that last - where to snap and share the perfect photo, take in stunning views and escape the crowds - The most authentic places to stay, eat, drink and shop - Easy-to-follow walks and itineraries take you on a tour of key areas, with plenty of food and drink stops en route. - Hand-drawn illustrations show the inside of the must-see attractions, including Westminster Abbey, St Paul's Cathedral, the Tower of London and the Houses of Parliament - Covers Westminster and Whitehall; Mayfair and St James's; Soho and Trafalgar Square; Covent Garden and the Strand; Holborn and the Inns of Court; Bloomsbury and Fitzrovia; King's Cross, Camden and Islington; the City; Shoreditch and Spitalfields; Southwark and Bankside; South Bank; Chelsea and Battersea; South Kensington and Knightsbridge; Kensington, Holland Park and Notting Hill; Regent's Park and Marylebone; Hampstead and Highgate; Greenwich and Canary Wharf; plus sights beyond the city.

DK Eyewitness Travel Guide London is a detailed, easy-to-use guide designed to help you create your own unique trip. Staying for longer? Try our DK Eyewitness Travel Guide Great Britain. DK Eyewitness Travel is the silver award-winning guidebook series as voted by the Wanderlust Reader Travel Awards 2018.

13

Time to momo - Londen

100% good time!
gepubliceerd oktober 2018
uitgever:
time to momo
auteur:
Kim Snijders
taal:
Nederlandstalig
Time to momo - Londen

Met time to momo Londen (voorheen 100% Londen) op zak kun je onvoorbereid het vliegtuig instappen, in je eigen tempo de stad ontdekken én de local lifestyle beleven. Zo geniet je 100% van je citytrip!

Met 6 verrassende routes door de verschillende wijken van Londen leidt onze time to momo-local je langs de échte highlights. Zo sla je de drukke shopboulevards over en wandel je, onderweg een must-see meepikkend, via een fijn koffietentje naar de leukste conceptstores.

Inclusief:

 • Alle belangrijke bezienswaardigheden 
 • Meer dan 250 adressen om te eten, drinken en shoppen
 • Handige uitneembare stadsplattegrond én gratis kaart-app
 • Leuke top 10-lijstjes
14

Fodor's London 2019

gepubliceerd februari 2019
uitgever:
Fodor'S Travel Guides
auteur:
Fodor'S Travel Guides
taal:
Engelstalig
pagina's:
400
regio:  Londen  
Fodor's London 2019

Written by locals, Fodor's London 2019 is the perfect guidebook for those looking for insider tips to make the most out their visit to London and the surrounding areas. Complete with detailed maps and concise descriptions, this London travel guide will help you plan your trip with ease. Join Fodor's in exploring one of the most exciting cities in England and Europe. Crowds continue to flock to England's capital as much as ever to discover the hippest galleries, shops, and nightspots as well as to enjoy the world-renowned museums, the royal history, and some of the chicest restaurants and hotels in the world. Fodor's London 2019 captures all of this, and more.

Fodor's London 2019 includes:

*UP-TO-DATE COVERAGE: With its state-of-the-art hotels, happening new restaurants, and multimillion-dollar museum make-overs, London continues to be one of Europe's most exciting destinations. This guide covers the latest hotel openings, new nightlife spots, and an expanded list of restaurants for all budgets. Fodor's London is fully updated every year.

*ULTIMATE EXPERIENCES GUIDE: A spectacular color photo guide highlights the ultimate unmissable experiences and attractions throughout London to inspire you.

*PULLOUT MAP AND USEFUL MAPS: A handy PULLOUT map will help you navigate on the go. Full-color and full-size street maps throughout will help you plan efficiently and get around confidently.

*GORGEOUS PHOTOS AND ILLUSTRATED FEATURES: Rich, full-color features invite you to experience the best of London. Overviews of the British Museum and the Tower of London give a closer look into two of London's most enduring sights.

*ITINERARIES AND TOP RECOMMENDATIONS: Multiple sample itineraries to help you plan and make the most of your time. Includes carefully chosen tips on what to see, where to eat, stay, and shop as well as information about nightlife, sports and the outdoors. Fodor's Choice designates our best picks in every category.

*INDISPENSIBLE TRIP PLANNING TOOLS: Convenient overviews of each neighborhood's highlights make planning simple, as do features on the city's top attractions, free things to do, and family favorites.

*COVERS: Westminster Abbey, Buckingham Palace, the Tower of London, St. Paul's Cathedral, the British Museum, the Tate Modern, Shakespeare's Globe, Hyde Park, Houses of Parliament, and more.

ABOUT FODOR'S AUTHORS: Each Fodor's Travel Guide is researched and written by local experts. Fodor's has been offering expert advice for all tastes and budgets for over 80 years. 

15

Pocket Rough Guide London

gepubliceerd april 2019
uitgever:
Rough Guides
auteur:
Rough Guides
taal:
Engelstalig
pagina's:
208
regio:  Londen  
Pocket Rough Guide London

Discover the best of London with this compact, practical, entertaining Pocket Rough Guide. This slim, trim treasure trove of trustworthy travel information is ideal forshort trip travellers, and covers all the key sights (Buckingham Palace, theTower of London, Westminster Abbey), restaurants, shops, cafes and bars, plusinspired ideas for day-trips, with honest independent recommendations from expert authors. Features of Pocket Rough Guide London :-Practical travel tips: what to see and where to sleep, eat, drink and shop -Pocket Rough Guide London features specially selected recommendations for every taste and budget.-Honest independent reviews:written with Rough Guides' trademark blend of humour, honesty and expertise, our expert writers will help you make the most of your trip to London.-Incisive area-by-area overviews: covering Whitehall and Westminster, Soho and Covent Garden, The East End and more, the practical Places section provides all you need to know about must-see sights and the best places to eat, drink, sleep and shop.-Time-saving itineraries: the routes suggested by Rough Guides' expert writers cover top attractions like Trafalgar Square and the British Museum, and hidden gems like Old Spitalfields Market and the John Soane's Museum.-Day-trips - venture further afield to Hampton Court or Syon Park. This tells you why to go, how to get there, and what to see when you arrive.-Compact format: packed with pertinent practical information, this is a convenient companion when you're out and about exploring London.-Handypull-out map: with every major sight and listing highlighted, the pull-out map makes on-the-ground navigation easy-Attractive user-friendly design : features fresh magazine-style layout, inspirational colour photography and colour-coded maps throughout.Essential: includes invaluable background information on how toget to London, getting around, health, tourist information, festivals and events, plus an A-Z directory and handy language section and glossary.

Outlet
16

Wat & Hoe Reisgids - Londen

gepubliceerd juli 2018
uitgever:
Wat & Hoe reisgidsen
auteur:
Wat & Hoe Stedentrip
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
192
regio:  Londen  
Wat & Hoe Reisgids - Londen

Wat & Hoe Londen is de ideale reisgids voor een korte vakantie. Met de uitklapkaarten, plattegronden en duidelijke wandelkaarten vind je altijd de weg. En dankzij de Top 10-selectie en de beste hotspots weet je zeker dat je niets mist. Deze eigentijdse reisgids van Wat & Hoe biedt je alle essentiële informatie die je nodig hebt voor een reis naar Londen.
Londen is een dynamische wereldstad en een smeltkroes van oud en modern, van warme rode baksteen en glas en staal. Je vindt er enorm veel bezienswaardigheden, van beroemde musea als de National Gallery tot historische hoogtepunten als de Tower Bridge. Ga shoppen in Covent Garden en geniet van een wandeling door Hyde Park.

Kopen bij bol.com

17

Lonely Planet Pocket London

gepubliceerd 02 januari 2018
uitgever:
Lonely Planet Pocket
auteur:
Damian Harper
taal:
Engelstalig
Lonely Planet Pocket London

Rise over the city on the London Eye, uncover the past at Kensington's museums, and explore Soho, Greenwich and the Tower; all with your trusted travel companion. Get to the heart of the best of London and begin your journey now!

Inside Lonely Planet's Pocket London:

 • Full-colour maps and images throughout
 • Highlights and itineraries help you tailor your trip to your personal needs and interests
 • Insider tips to save time and money and get around like a local, avoiding crowds and trouble spots
 • Essential info at your fingertips - hours of operation, phone numbers, websites, transit tips, prices
 • Honest reviews for all budgets - eating, sleeping, sight-seeing, going out, shopping, hidden gems that most guidebooks miss
 • Free, convenient pull-out map (included in print version), plus over 20 colour neighbourhood maps
 • User-friendly layout with helpful icons, and organised by neighbourhood to help you pick the best spots to spend your time.

Coverage Includes: Westminster, Covent Garden, Bloomsbury, the City, the South Bank, Kensington, Regent's Park, Camden, Greenwich, and more.

Kopen bij bol.com

18

Capitool Reisgids Top 10 Londen

Reisgids met top 10-lijstjes en uitneembare kaart
gepubliceerd mei 2017
uitgever:
Capitool Reisgidsen
auteur:
Capitool
taal:
Nederlandstalig
Capitool Reisgids Top 10 Londen

Capitool Top 10 Londen

 • Top 10 van onder andere de beste restaurants, de mooiste bezienswaardigheden en de leukste winkels
 • Met de uitneembare kaart vind je gemakkelijk de weg
 • De schitterende foto's brengen de stad tot leven
 • Compact formaat, ideaal om mee te nemen
 • Diverse wandelroutes leiden je door de historische wijken van Londen

Top 10 Londen

De reisgids is opgebouwd uit top 10-lijsten die het beste van alles wat er in Londen te zien en te doen is, behandelen. In korte beschrijvingen lees je alles over de hoofdstad van Engeland, bekend door attracties als de London Eye en Big Ben.

Top 10 Londen bevat tips en praktische informatie voor tijdens het verblijf, zoals wat voor weer je kunt verwachten, waar je lekker kunt eten, gratis uitjes, welk hotel het beste is en gemakkelijk te volgen voorbeeldroutes zodat je in korte tijd zoveel mogelijk kunt zien. Of je nu een weekend of een hele week komt, dankzij de handige lijstjes heb je een snel overzicht van het beste wat de stad te bieden heeft. Zo zie je in één oogopslag welk museum de moeite waard is en waar je kunt winkelen of uit kunt gaan.

Deze Top 10-gids verdeelt de stad in elf wijken:

 • Westminster, de South Bank en Southwark
 • Soho en West End
 • Covent Garden
 • Bloomsbury en Fitzrovia
 • Mayfair en St James´s
 • Kensington en Knightsbridge
 • Regent's Park en Marylebone
 • The City
 • Noord-Londen
 • Zuid- en West-Londen
 • Oost-Londen

Bekijk de enorme collectie aan kunst in het British Museum of bezoek het Natural History Museum om een echt dinosauriërskelet te zien. Wandel door St James's Park en gluur door de hekken van het Buckingham Palace om te kijken hoe de koninklijke familie woont. Winkelen kan in het luxe en exclusieve warenhuis Harrods, of struin over Camden Market op zoek naar tweedehandskleding en handgemaakte producten. 

19

London Marco Polo Pocket Travel Guide

gepubliceerd september 2018
uitgever:
Marco Polo reisgidsen
auteur:
Marco Polo
taal:
Engelstalig
pagina's:
156
regio:  Londen  
London Marco Polo Pocket Travel Guide

Marco Polo Pocket Guide London: the Travel Guide with Insider Tips Explore London with this handy, pocket-sized, authoritative guide, packed with Insider Tips. Discover boutique hotels, authentic restaurants, the city's trendiest places, and get tips on shopping and what to do on a limited budget. There are plenty of ideas for travel with kids, and a summary of all the festivals and events that take place. Let Marco Polo show you all this wonderful city has to offer... The distinctive, red double-decker buses, Big Ben, the huge dome of St. Paul's Cathedral, the Victorian Gothic towers of Tower Bridge: London is a city that you simply have to visit - a city with so much to see that you'll always leave wanting to see more. Let Marco Polo London guide you through this extraordinary city of contrasts: first class museums next to trendy shops, royal palaces next to graffiti... This is London! Your Marco Polo London Pocket Guide includes: Insider Tips - we show you the hidden gems and little known secrets that offer a real insight into the city. Discover where you can learn the Balboa swing dance or how to kayak from Big Ben to Tower Bridge. Best of - find the best things to do for free, the best only in' London experiences, the best things to do if it rains and the best places to relax and spoil yourself. Sightseeing - all of the top sights are organised by areas of the city so you can easily plan your day. Discovery Tours - 5 specially tailored tours that will get you to the heart of London. Culture, cathedrals and culinary delights are yours to discover with these inspirational itineraries. London in full-colour - Marco Polo Pocket Guide London includes full-colour photos throughout the guide bringing the city to life offering you a real taste of what you can see and enjoy on your trip. Touring App - download any of the Discovery Tours to your smartphone, complete with the detailed route description and map exactly as featured in the guide, free of charge. The maps can be used offline too, so no roaming charges. The perfect navigational tool with distance indicators and landmarks highlighting the correct direction to travel in as well as GPS coordinates along the way. Enjoy stress-free sightseeing and never get lost again! Street Atlas and pull-out map - we've included a detailed street atlas and a handy, pull-out map so you can pop the guide in your bag for a full-on sightseeing day or head out with just the map to enjoy your Discovery Tour. Trust Marco Polo Pocket Guide London to show you around this extraordinary city. The comprehensive coverage and unique insights will ensure you experience everything London has to offer and more. The special tips, personal insights and unusual experiences will help you make the most of your trip - just arrive and enjoy.

20

Londen Marco Polo

incl. plattegrond, Nederlandstalig
gepubliceerd 02 januari 2017
uitgever:
Marco Polo reisgidsen
auteur:
Marco Polo
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
160
regio:  Londen  
Londen Marco Polo

Marco Polo reisgids voor Londen! Handig pocket formaat, boordevol informatie, met uitneembare kaart van de stad en 16 bladzijden met plattegronden. Met ‘insider tips’ om het échte Londen te ontdekken, de TOP 15 van bezienswaardigheden in één oogopslag, up-to-date informatie in overzichtelijke hoofdstukken: sightseeing, eten & drinken, winkelen, uitgaan, verblijf, routes & tochten, voor kinderen, feesten, festivals & evenementen, internet tips, praktische info van a tot z, een taalgidsje, plattegronden en straatnamenregister.

Kopen bij bol.com

21

Lonely planet - verboden voor ouders - Londen

alles wat je altijd al wilde weten
gepubliceerd februari 2012
uitgever:
Lonely Planet
auteur:
Klay Lamprell
taal:
Nederlandstalig
Lonely planet - verboden voor ouders - Londen

Met de reeks 'Verboden-voor-ouders'* ontwikkelde Lonely Planet boeken die jongeren op een heel smeuige manier - echt niet voor ouders! - fascinerende bijzonderheden vertellen over de geschiedenis, bezienswaardigheden, sociale en culturele aspecten van verschillende grote steden. In dit deel over Londen vinden we 44 hoofdstukjes van twee bladzijden over onder andere de mummies in het British Museum, de opnamesites van de Harry Potterfilms, the London Eye, de Windsors, de Big Ben, graffiti, Trafalgar Square, de Grote Pestepidemie van 1655, Jack the Ripper, Brick Lane, typische uitdrukkingen en gerechten, populaire muziek, voetbalclubs en straatnamen. De hoofdstukjes bevatten vlotte, vaak humoristische tekstblokjes, veel kleurenfoto's, tekeningen, cartoons, tekstballonnetjes en verwijzingen naar Engelstalige websites over het betreffende onderwerp. Met register. Buitengewoon aantrekkelijke uitgave voor jongeren vanaf ca. 10 jaar die Londen gaan bezoeken, maar ook voor wie gewoon meer leuke informatie over de stad wil lezen. 

22

Kidskompas Londen

de leukste Londen reisgids voor kinderen èn hun ouders
gepubliceerd april 2017
uitgever:
Kidskompas
auteur:
Janneke van Amsterdam
taal:
Nederlandstalig
Kidskompas Londen

Wat zijn in Londen de leukste bezienswaardigheden, activiteiten, winkels en restaurants voor kids? Hoe zorg je er als ouders voor dat je na een citytrip Londen niet compleet blut bent én wat zijn de ingrediënten voor een goede voorbereiding met de nodige voorpret? Daarnaast staat de gids boordevol leuke weetjes, handige plattegronden en achtergrondverhalen. Waarom eten de Britten witte bonen als ontbijt en hoe zit het met de William en Kate? KidsKompas Londen: de ideale reisgids voor ouders en hun kids.

Kopen bij bol.com