Beste reisboeken Madrid

Madrid is de hoofdstad en grootste stad van Spanje. De stad is tevens een gemeente en ligt in het midden van het land, op de Spaanse Hoogvlakte. Door de centrale ligging van de stad, de geschiedenis, politieke en financiële functies wordt Madrid beschouwd als de belangrijkste stad van het Iberisch Schiereiland. De stad heeft een inwonertal van 3.265.038 en in de metropool van Madrid wonen meer dan zes miljoen mensen. De inwoners van de stad heten Madrilenen, in het Spaans Madrileños. Hoewel de stad een zeer druk verkeersnet heeft en het op twee na grootste metronetwerk van Europa, hebben de meeste wijken van de stad hun oorspronkelijke sfeer deels weten te behouden.

Top 10 beste reisgidsen Madrid

1

Capitool Reisgids Top 10 Madrid

Reisgids met top 10-lijstjes en uitneembare kaart
gepubliceerd mei 2017
uitgever:
Capitool Reisgidsen
auteur:
Capitool
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
160
regio:  Madrid  
Capitool Reisgids Top 10 Madrid

- Top 10 van onder andere de beste restaurants, de mooiste bezienswaardigheden en de leukste winkels
- Met de uitneembare kaart vind je gemakkelijk de weg
- De schitterende foto's brengen Madrid tot leven
- Compact formaat, ideaal om mee te nemen
- Diverse wandelroutes leiden je door de historische wijken van de stad 

Top 10 Madrid 

De reisgids is opgebouwd uit top 10-lijsten die het beste van alles wat er in Madrid te zien en te doen is, behandelen. De hoofdstad van Spanje bruist van de energie en is een walhalla voor liefhebbers van kunst, dans en theater. 

Top 10 Madrid bevat tips en praktische informatie voor tijdens het verblijf, zoals wat voor weer je kunt verwachten, waar je lekker kunt eten, gratis uitjes, welk hotel het beste is en gemakkelijk te volgen voorbeeldroutes zodat je in korte tijd zoveel mogelijk kunt zien. Of je nu een weekend of een hele week komt, dankzij de handige lijstjes heb je een snel overzicht van het beste wat de stad te bieden heeft. Zo zie je in één oogopslag welk museum de moeite waard is en waar je kunt winkelen of uit kunt gaan. 

Deze Top 10-gids verdeelt de stad in zeven wijken: 

- Rondom Paseo del Prado
- Salamanca en Recoletos
- Centrum van Madrid
- Koninklijk Madrid
- Oud-Madrid
- Chueca en Malasaña
- Comunidad de Madrid 

Een must-see in Madrid is het Palacio Real, waar je je kunt vergapen aan de pracht en praal van de architectuur, inrichting en kunstwerken zoals de vele fresco's. Kunstkijken doe je in het Museo Nacional del Prado, dat onder andere werken van de Spaanse schilders Goya en Velázquez tentoonstelt. Je kunt ongeveer op elke straathoek een hapje eten in een van de tapasbars, of drink een drankje op een terras bij Plaza Mayor. Slenter over de El Rastro en bezoek de rommelmarkt die in deze buurt te vinden is. De natuur zoek je op in Parque del Retiro, waar je kunt proeven van het leven als aristocraat, want vroeger was dit park niet open voor het brede publiek. 

2

Time to momo - Madrid

gepubliceerd februari 2019
uitgever:
time to momo
auteur:
Marloes Vaessen, Femke Dam
taal:
Nederlandstalig
regio:  Spanje   Madrid  
Time to momo - Madrid

Met time to momo Madrid (voorheen 100% Madrid) op zak kun je onvoorbereid het vliegtuig instappen, in je eigen tempo de stad ontdekken én de local lifestyle beleven. Zo geniet je 100% van je citytrip!
Met 6 verrassende routes door de verschillende wijken van Madrid leidt onze time to momo-local je langs de échte highlights. Zo sla je de drukke shopboulevards over en wandel je, onderweg een must-see meepikkend, via een fijn koffietentje naar de leukste conceptstores.
Inclusief: 
- Alle belangrijke bezienswaardigheden 
- Meer dan 250 adressen om te eten, drinken en shoppen
- Handige uitneembare stadsplattegrond 
- Leuke top 10-lijstjes

Kopen bij bol.com

3

Lonely Planet Madrid

gepubliceerd 02 januari 2019
uitgever:
Lonely Planet
auteur:
Lonely Planet
taal:
Engelstalig
pagina's:
256
regio:  Spanje   Madrid  
Lonely Planet Madrid

View the marvellous frescoes at Plaza Mayor, enjoy tapas in La Latina and take a stroll with the locals in the Parque del Buen Retiro – all with your trusted travel companion. Get to the heart of Madrid and begin your journey now!
Inside Lonely Planet's Madrid:
Colour maps and images throughout.
Highlights and itineraries help you tailor your trip to your personal needs and interests.
Insider tips to save time and money and get around like a local, avoiding crowds and trouble spots.
Essential info at your fingertips - hours of operation, phone numbers, websites, transit tips, prices.
Honest reviews for all budgets - eating, sleeping, sightseeing, going out, shopping, hidden gems that most guidebooks miss.
Cultural insights provide a richer, more rewarding travel experience - covering history, people, music, religion, cuisine, politics.
Covers Salamanca, Plaza Mayor, Royal Madrid, La Latina, Lavapiés, Malasaña, Chueca, Parque del Oeste, Sol, Santa Ana, Huertas, El Retiro, and more.

4

Capitool reisgids Madrid

Complete en rijk geïllustreerde reisgids inclusief uitneembare kaart
gepubliceerd mei 2015
uitgever:
Capitool Reisgidsen
auteur:
Edward Owen
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
232
regio:  Spanje   Madrid  
Capitool reisgids Madrid

De ideale reisgids voor jouw reis naar Madrid

•Een luxe reisgids boordevol informatie
•Met een zorgvuldig samengestelde inhoud van hoge kwaliteit
•Bestand tegen intensief gebruik voor, tijdens én na je reis
•Met de mooiste illustraties en foto’s
•Een gids om te bewaren als een prachtige herinnering

Aan kunst geen gebrek in deze culturele hoofdstad in Spanje. In de Spaanse hoofdstad kun je genieten van de Spaanse keuken door te lunchen of dineren in een van de tapastentjes op bijvoorbeeld de Plaza de Oriente. Voor sportfanaten mag een bezoekje aan het stadion van Real Madrid, de Estadio Santiago Bernabeú, natuurlijk niet ontbreken. Modeliefhebbers kunnen wegdromen bij luxe winkels in Salamanca, waar veel chique merken zich hebben gevestigd. Kortom, er is voor ieder wat wils in deze bruisende hoofdstad. 

Alles in één reisgids
Met de reisgids Capitool Madrid ben je verzekerd van een reisgids boordevol informatie, mooie plattegronden en de meest handige tips. De reisgids is opgedeeld in de vijf verschillende streken die Madrid rijk is. Elk gebied wordt in een apart hoofdstuk beschreven, inclusief foto’s, illustraties en kaarten, opengewerkte tekeningen, driedimensionale beelden en plattegronden van de belangrijkste bezienswaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan de prachtige kunst, Picasso’s Guernica, in Museo Reina Sofía, de arena Plaze de Toros de Las Ventas waar in de zomer concerten gehouden worden en de rijke kunstschatten die Museo Thyssen-Bornemisza en Museo del Prado te bieden hebben. De reisgids beschikt tevens over een handige lijst van restaurants, cafés en bars, accommodaties, winkels, amusement, buitensporten en themaparken. Daarnaast geeft Capitool Madrid in alle tijden praktische informatie over jouw reis. Of dat nu gaat over rijden in het drukke verkeer, internet, het vinden van geldautomaten of het openbaar vervoer: met het uitgebreide en handige overzicht achter in het boek, zal je overal beslagen ten ijs komen. 

Genoeg te ontdekken
De reisgids laat jou alles weten over de echte do’s en don’ts van jouw verblijfplaats. Omdat er zoveel te ontdekken is, zijn er verschillende kaarten te vinden per gebied met de leukste bezienswaardigheden. Op die manier zie je altijd wel een paar bezienswaardigheden. Benieuwd naar welke gebieden er allemaal zijn? In Capitool Madrid zijn de volgende streken te vinden: 

•Oud-Madrid
•Bourbon-Madrid
•Rond La Castellana
•Buiten het centrum
•Buiten Madrid

Met 232 pagina’s aan tekst, kaarten, foto’s en illustraties is de reisgids Capitool Madrid een compleet handboek aan onmisbare informatie. Zo kun jij op de beste manier de reis van jouw dromen maken. Capitool laat je de wereld zien!

Kopen bij bol.com

5

Lonely Planet Pocket Madrid

gepubliceerd december 2018
uitgever:
Lonely Planet Pocket
auteur:
Anthony Ham
taal:
Engelstalig
pagina's:
160
regio:  Madrid  
Lonely Planet Pocket Madrid

View the marvellous frescoes at Plaza Mayor, see Picasso's Guernica at the Reina Sofia and have a picnic in Parque del Buen Retiro – all with your trusted travel companion. Get to the heart of Madrid and begin your journey now!
Inside Lonely Planet's Pocket Madrid:
Full-colour maps and images throughout.
Highlights and itineraries help you tailor your trip to your personal needs and interests.
Insider tips to save time and money and get around like a local, avoiding crowds and trouble spots.
Essential info at your fingertips - hours of operation, phone numbers, websites, transit tips, prices.
Honest reviews for all budgets - eating, sleeping, sightseeing, going out, shopping, hidden gems that most guidebooks miss.
Free, convenient pull-out map (included in print version), plus over 18 colour neighbourhood maps.
User-friendly layout with helpful icons, and organised by neighbourhood to help you pick the best spots to spend your time.
Coverage Includes: Salamanca, Plaza Mayor, Royal Madrid, El Retiro, La Latina, Lavapiés, Malasaña, Chueca, Sol, Santa Ana, Huertas, and more.

Kopen bij bol.com

6

De Groene Reisgids - Madrid weekend

gepubliceerd juli 2018
uitgever:
De Groene Reisgids Weekend
auteur:
Lannoo
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
144
regio:  Madrid  
De Groene Reisgids - Madrid weekend

Deze reisgids voor een weekendje Madrid maakt deel uit van de reeks 'Groene Gidsen weekend', die qua opzet en vormgeving aansluiten bij de klassieke 'Groene Gidsen', maar focussen op citytrips en een compacter formaat hebben. Na een deeltje over aankomen in Madrid volgen enkele algemene hoofdstukken: informatie voor het voorbereiden van de reis, praktische informatie (vervoer, uit eten) en een evenementenkalender. Daarna krijg je een overzicht van de beste adressen om te overnachten, iets te eten of te drinken, te winkelen of uit te gaan. Het volgende deel bespreekt de bezienswaardigheden per wijk, van de oude stad, rond het koninklijk paleis, rond het station tot Salamanca. Dat alles wordt gewaardeerd met sterretjes. Ten slotte is er een deel met informatie over de urbanisatie en architectuur, het dagelijks leven, flamenco en muziek. Achteraan volgt een woordenlijstje en index. Op de uitklapbare voorflap de wijken van Madrid, op de achterflap een metrokaart en een uitneembaar stadsplan. Overzichtelijke lay-out met een functioneel kleurengebruik en een schreefloze letter. Verlucht met kaartjes, kaders met achtergrondinformatie en kleurenfoto's. Een beknopte, maar handige gids. Kleine druk.

7

Pocket Rough Guide Madrid

gepubliceerd 02 januari 2018
uitgever:
Rough Guides
auteur:
Rough Guides
taal:
Engelstalig
pagina's:
160
regio:  Madrid  
Pocket Rough Guide Madrid

Discover this exciting city with the most incisive and entertaining guidebook on the market. Whether you plan to admire masterpieces in the Prado, bar-crawl through the Rastro or watch a game at the Bernabéu, this new edition of Pocket Rough Guide Madrid will show you the ideal places to sleep, eat, drink and shop along the way. Inside Pocket Rough Guide MadridIndependent, trusted reviews written in Rough Guides' trademark blend of humour, honesty and insight, to help you get the most out of your visit.- Full-colour maps and a free pull-out map - navigate the backstreets of Madrid de los Asturias or work your way down monumental Gran Vía without needing to get online.- Stunning, inspirational image.- Things not to miss - Rough Guides' rundown of Madrid's best sights and experiences.- Itineraries - carefully planned days to help you organize your visit.- Detailed city coverage - whether ticking off the big sights or getting off the tourist trail, this travel guide has in-depth practical advice for every step of the way. Areas covered include: Madrid de los Asturias; Palacio Real; Ópera; Rastro; Lavapiés; Embajadores; Sol; Santa Ana; Huertas; Paseo del Arte; Retiro; Gran Vía; Chueca; Malasaña; Salamanca; Paseo de la Castellana; Plaza de España. Attractions include: Museo del Prado; Museo Thyssen-Bornemisza; Museo Reina Sofía; Palacio Real; Estadio Santiago Bernabéu; Real Fábrica de Tapices; the Retiro; Parque de Atracciones.- Day-trips - venture further afield to Toledo, Segovia, El Escorial, Aranjuez or Chinchon.- Accommodation - the best places to stay, to suit every budget.- Essentials - crucial pre-departure practical information including getting there, local transport, health, tourist information, festivals and events, and more.- Background information - an easy-to-use chronology, plus a handy language section and glossary. Make the Most of Your Time on Earth with Pocket Rough Guide Madrid

8

The 500 hidden secrets of Madrid

gepubliceerd juni 2017
uitgever:
The 500 Hidden Secrets of
auteur:
Anna-Carin Nordin, Pidal, Neima
taal:
Engelstalig
pagina's:
256
regio:  Madrid  
The 500 hidden secrets of Madrid

The 500 Hidden Secrets of Madrid reveals 500 off-the-beaten-track places and interesting details for anyone who's keen to explore the city's best-kept secrets, such as:
- The 5 nicest terraces to dine al fresco
- 5 secret but stunning palaces
- The 5 best bars for gin & tonic
- 5 amazing art galleries
- 5 shops for designer furniture
… and much more
Her career in the hospitality industry brought Anna-Carin Nordin to Madrid more than 15 years ago. She fell in love and settled in the city that sparkles her curiosity and passion for new discoveries and beautiful places. Neima Pidal is a Madrid based and internationally published lifestyle photographer. She is always looking for the beauty and the magic of the little things and the everyday moments.

9

Top 10 Madrid

gepubliceerd augustus 2019
uitgever:
DK Eyewitness Travel Guide
auteur:
Dk Travel
taal:
Engelstalig
pagina's:
160
regio:  Madrid  
Top 10 Madrid

An unbeatable, pocket-sized guide to Madrid, packed with insider tips and ideas, colour maps, top 10 lists, and a laminated pull-out map - all designed to help you see the very best of Madrid. Stroll through the elegant Plaza Mayor, Madrid's most famous square, visit the splendid royal monastery, basilica and palace complex of El Escorial, admire the finest collections of European art at the Prado Museum and the Reina Sofia Museum, or see the majestic Palacio Real. From Top 10 shops and markets to Top 10 tapas bars - discover the best of Madrid with this easy-to-use travel guide. Inside Top 10 Madrid: - Nine easy-to-follow itineraries, perfect for a day trip, a weekend, or four-day trip - Top 10 lists showcase the best attractions in Madrid, covering El Rastro, Parque del Retiro, Monasterio de las Descalzas Reales, Museo Thyssen-Bornemisza, and more - Free laminated pull-out map of Madrid, plus seven full-colour area maps - In-depth area guides explore Madrid's most interesting neighbourhoods, with the best places for shopping, going out and sightseeing - Colour-coded chapters divided by area make it easy to find information quickly and plan your day - Essential travel tips including our expert choices of where to stay, eat, shop and sightsee, plus useful transport, visa and health information - Colour maps help you navigate with ease - Covers Paseo del Prado, Salamanca and Recoletos, Downtown Madrid, Royal Madrid, Old Madrid, Chueca and Malasana, Comunidad de Madrid

Kopen bij bol.com

10

Madrid anwb extra

gepubliceerd oktober 2017
uitgever:
ANWB Extra
auteur:
Manuel Garcia Blazquez, Maria Anna Hälker
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
128
regio:  Madrid  
Madrid anwb extra

ANWB Extra reisgids Madrid - Spanje 
Ontdek Madrid met de compleet vernieuwde reisgids ANWB Extra Madrid! Een groot deel van het dagelijkse leven speelt zich dankzij het klimaat af in de straten, op de pleinen, in de talloze bars en tavernes. Dit maakt Madrid tot de perfecte bestemming voor een leuke citytrip. 
De compacte ANWB Extra reisgids Madrid biedt naast diverse routes door de stad en veel praktische tips over hotels en vervoer ook 15 inspirerende bezienswaardigheden die je tijdens je stedentrip niet mag missen. Bezoek het koninklijk ensemble van paleis, kathedraal en opera, struin door het Museo Nacional del Prado of kom even bij in stadspark El Retiro.
Deze kleine reisgids past gemakkelijk in de handtas en heeft een handige uitneembare kaart met daarop de beste tips voor winkelen, eten en drinken en uitgaan.
ANWB Extra is de succesvolste reisgidsenserie van Nederland! Met al meer dan 5 miljoen compacte gidsen verkocht, biedt deze serie een reisgids voor nagenoeg iedere denkbare bestemming.

Kopen bij bol.com

11

Wat & Hoe Select - Madrid

gepubliceerd december 2017
uitgever:
Wat & Hoe reisgidsen
auteur:
Paul Wade
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
192
regio:  Madrid  
Wat & Hoe Select - Madrid

Wat & Hoe Madrid is de ideale reisgids voor een korte stedentrip. Met de uitklapkaarten, plattegronden en duidelijke wandelkaarten vind je altijd de weg. En dankzij de Top 10-selectie en de beste hotspots weet je zeker dat je niets mist. Deze eigentijdse reisgids van Wat & Hoe biedt je alle essentiële informatie die je nodig hebt voor een reis naar Madrid.
Madrid is een van de grote hoofdsteden ter wereld. De inwoners zijn enorm trots op hun tradities. Ze bestellen cocido madrileño (een klassiek Madrileens stoofpotje), flaneren op zondagochtend in het Parque del Retiro en dansen op straat de chotis tijdens het San Isidro-festival. Bovenal maken ze het graag laat: ze eten om 23 uur en zitten tot het licht wordt bij de terrazas (openluchtcafés). 
De dagen zijn voor noodzakelijke bezigheden, zoals werken - Madrid komt 's avonds pas echt tot leven. Doe mee, en bezoek een van de grote musea, houd een siësta of geniet van de Spaanse keuken.

Kopen bij bol.com

12

Fodor's Madrid 25 Best

gepubliceerd november 2018
uitgever:
Fodor'S Travel Guides
auteur:
Fodor'S Travel Guides
taal:
Engelstalig
pagina's:
128
regio:  Madrid  
Fodor's Madrid 25 Best

Compact and affordable, Fodor's 25 Best Madrid is a great travel guide for those who want an easy-to-pack guidebook and map to one of the most exciting cities in Spain and Europe. Fodor's 25 Best Guides offer highlights of major city destinations in a compact package that includes a sturdy, detailed street map you can bring along with you to help you navigate when cell service is not available. By focusing only on top sights-all divided by neighborhood-we make planning your days easy. Save time and space by having Madrid's top 25 sights and experiences in one convenient guidebook: *FULLY UPDATED: Fully updated coverage on the information you need to know. *DISCERNING RECOMMENDATIONS: Best bets from local writers for sightseeing, eating, drinking, sleeping, and shopping, for every budget. *GORGEOUS PHOTOS AND MAPS: Full-color photos and full-size street maps cover the best Madrid has to offer, all in one easy-to-use package. A handy, weather-resistant pullout city map will help you quickly orient yourself and plan your day. *INDISPENSABLE TRIP-PLANNING TOOLS: The City Tours section shows off the best of the city with self-guided tour ideas. Plan excursions outside the city with the More to See section. *PRACTICAL TIPS AND PHRASES: Travel like a local with our Need to Know section, filled with useful travel tips and essential Spanish phrases and a brief history of Madrid. *COVERS: Casa e Campo, Catedral de la Almudena, Real Madrid, Puerta del Sol, Plaza de Toros, Plaza Mayor, Museo del Prado, Palacio Real, Parque del Oeste, shopping, hotels, restaurants and top tips for your travel experience. 

Kopen bij bol.com

13

Trotter - Madrid, Castilië

Toledo - Zaragoza - La Rioja - Extremadura
gepubliceerd
uitgever:
Trotter
auteur:
taal:
Nederlandstalig
regio:  Madrid  
Trotter - Madrid, Castilië

De onmisbare gids voor echte trotters
- Het echte verhaal achter de klassieke trekpleisters - Tips om de verborgen parels buiten de platgetreden paden te verkennen - Verrassende anekdotes en topervaringen van Trotter - Honderden budgetvriendelijke en uitgeteste horeca-adressen - 44 kaarten en plattegronden waarop je al onze adressen terugvindt 

Kopen bij bol.com