Beste reisboeken Marokko

Marokko, officieel het Koninkrijk Marokko, is een land in noordelijk Afrika aan de kust van de Middellandse Zee, de Straat van Gibraltar en de Atlantische Oceaan, grenzend aan Algerije en de (betwiste) Westelijke Sahara. Het behoort tot de Maghreb-landen, waar ook Tunesië, Mauritanië, Algerije en Libië toe worden gerekend. De oudste staat in het huidige Marokko was het inheemse koninkrijk Mauretania en bestond vanaf 110 v. Chr. De moderne staat Marokko is ontstaan toen het land zich onafhankelijk verklaarde van Frankrijk en Spanje op 2 maart 1956. De grootste toeristische attractie van Marokko is de stad Marrakesh.

Top 10 beste reisboeken Marokko

1

Capitool reisgids Marokko

Complete en rijk geïllustreerde reisgids die alles biedt voor een geslaagde reis
gepubliceerd juni 2015
uitgever:
Capitool Reisgidsen
auteur:
Fabien Cazenave, Nathalie Campodonico
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
396
regio:  Marokko  
Capitool reisgids Marokko

•Een luxe reisgids boordevol informatie
•Met een zorgvuldig samengestelde inhoud van hoge kwaliteit
•Bestand tegen intensief gebruik voor, tijdens én na je reis
•Met de mooiste illustraties en foto’s
•Een gids om te bewaren als een prachtige herinnering

Marokko kent vele gezichten. De steden bieden een enorm contrast van oude kasba’s, moskeeën en soeks, moderne architectuur en een gecombineerde Berberse, Arabische en Afrikaanse bevolking. Casablanca staat bekend om zijn art-decogebouwen. In Marrakech maken de prachtige paleizen en weelderige palmentuinen een grote indruk. Verder biedt Marokko ook stranden, bergen, meren, bossen en woestijnen. Kortom, er is cultuur en natuur genoeg.

Alles in één reisgids
Met de reisgids Capitool Marokko ben je verzekerd van een reisgids boordevol informatie, mooie plattegronden en de meest handige tips. De reisgids is opgedeeld in de dertien verschillende streken die Marokko rijk is. Elk gebied wordt in een apart hoofdstuk beschreven, inclusief foto’s, illustraties en kaarten, opengewerkte tekeningen, driedimensionale beelden en plattegronden van de belangrijkste bezienswaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan de bijzondere Cascades d’Ouzoud watervallen in het dorp Ouzoud, de oude stad Medina met de stadspoorten of het indrukwekkende mausoleum Mohammed V in Rabat, waar de sarcofaag van koning Mohammed V te vinden is. De reisgids beschikt tevens over een handige lijst van restaurants, accommodaties, winkels, amusement en sport en buitenactiviteiten. Daarnaast geeft Capitool Marokko in alle tijden praktische informatie over jouw reis. Of dat nu gaat over souvenirs, reizen met kinderen, rijden in het drukke verkeer, moskeebezoek, het vinden van geldautomaten of het openbaar vervoer: met het uitgebreide en handige overzicht achter in het boek, zal je overal beslagen ten ijs komen. 

Genoeg te ontdekken
De reisgids laat jou alles weten over de echte do’s en don’ts van jouw verblijfplaats. Omdat er zoveel te ontdekken is, zijn er verschillende kaarten te vinden per gebied met de leukste bezienswaardigheden. Op die manier zie je altijd wel een paar bezienswaardigheden. Benieuwd naar welke gebieden er allemaal zijn? In Capitool Marokko zijn de volgende streken te vinden: 

•Rabat
•Noordelijke Atlantische kust
•Casablanca
•Zuidelijke Atlantische kust
•Tanger
•Middellandse Zeekust en Rif
•Fès
•Meknès en Volubilis
•Midden-Atlas
•Marrakech
•Hoge Atlas
•Ouarzazate en de zuidelijke oases
•Zuid-Marokko en Westelijke Sahara

Kopen bij bol.com

2

Lonely Planet Morocco

gepubliceerd augustus 2017
uitgever:
Lonely Planet
auteur:
Lonely Planet
taal:
Engelstalig
pagina's:
512
regio:  Noord-Afrika   Marokko  
Lonely Planet Morocco

#1 best-selling guide to Morocco* 

Lonely Planet Morocco is your passport to the most relevant, up-to-date advice on what to see and skip, and what hidden discoveries await you. Explore the medina and tanneries in Fez, hop between kasbahs and oases in the Draa Valley, or catch a wave at Taghazout; all with your trusted travel companion. Get to the heart of Morocco and begin your journey now! 

Inside Lonely Planet Morocco Travel Guide: 

  • Colour maps and images throughout 
  • Highlights and itineraries help you tailor your trip to your personal needs and interests 
  • Insider tips to save time and money and get around like a local, avoiding crowds and trouble spots 
  • Essential info at your fingertips - hours of operation, phone numbers, websites, transit tips, prices
  • Honest reviews for all budgets - eating, sleeping, sight-seeing, going out, shopping, hidden gems that most guidebooks miss 
  • Cultural insights give you a richer, more rewarding travel experience - festivals, trekking, medina life, music, environment, cuisine, arts and crafts, architecture, history, religion, etiquette 
  • Free, convenient pull-out Marrakesh map (included in print version), plus over 80 maps 
  • Covers Marrakesh, Casablanca, Draa Valley, Tangier, High Atlas, Rif Mountains, Western Sahara, Agadir, Fez, Moulay Idriss, Taroudannt, Sidi Ifni, Assilah, Volubilis, Chefchaouen and more 

The Perfect Choice: Lonely Planet Morocco, our most comprehensive guide to Morocco, is perfect for both exploring top sights and taking roads less travelled. 

Looking for a guide focused on Marrakesh? Check out Lonely Planet Pocket Marrakesh a handy-sized guide focused on the can't-miss sights for a quick trip. 

3

Time to momo - Marrakech

gepubliceerd februari 2019
uitgever:
time to momo
auteur:
Astrid Emmers
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
95
regio:  Marokko   Marrakesh  
Time to momo - Marrakech

Met time to momo Marrakech (voorheen 100% Marrakech) stap je je hotel uit en loop je regelrecht naar de leukste wijken van de stad. Op weg naar nieuwe restaurantjes, de beste koffie en dat lokaal gebrouwen biertje. Bij time to momo delen onze lokale auteurs uit liefde voor hún stad alleen de echte highlights met je. Zo sla je de drukke dertien-in-een-dozijn-winkelstraten over en wandel je, terwijl je onderweg een bezienswaardigheid meepikt, naar de leukste adressen waar de locals zelf graag komen. Geniet van elke seconde & haal alles uit je stedentrip!
Inclusief: 
- 3 verrassende routes door de verschillende wijken van Marrakech: 
Medina-Noord, Nieuwe Stad, Medina-Zuid
- Alle belangrijke bezienswaardigheden 
- Meer dan 250 adressen om te eten, drinken en shoppen, geselecteerd door onze local 
- Handige uitneembare stadsplattegrond 
- Leuke top 10-lijstjes

Kopen bij bol.com

4

ANWB Extra - Marrakech

gepubliceerd maart 2019
uitgever:
ANWB Extra
auteur:
Hartmut Buchholz
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
132
regio:  Marokko   Marrakesh  
ANWB Extra - Marrakech

Beleef Marrakech met de compleet vernieuwde reisgids ANWB Extra Marrakech! Marrakech grossiert in de contrasten, niet alleen wat betreft klimaat en landschap. Een stads sprookje tussen traditie en de moderne tijd, handelscentrum, en een unieke smeltkroes van Arabische, Berberse en zwart-Afrikaanse tradities. 
De ANWB Extra reisgids Marrakech biedt naast diverse routes door de stad en veel praktische tips over hotels en vervoer ook 15 inspirerende bezienswaardigheden die je tijdens je citytrip niet mag missen. Struin door de Moorse paleizen Dar Si Said en het Palais de la Bahia, bezoek de soeks in de medina en wandel door de tuin van Majorelle. 
Deze kleine reisgids past gemakkelijk in de tas en heeft een handige uitneembare kaart met daarop de beste tips voor overnachten, winkelen, eten en drinken en uitgaan.

5

Capitool Reisgids Top 10 Marrakech en omgeving

Reisgids met top 10-lijstjes en uitneembare kaart
gepubliceerd 02 januari 2019
uitgever:
Capitool Compact
auteur:
Andrew Humphreys
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
128
regio:  Marokko   Marrakesh  
Capitool Reisgids Top 10 Marrakech en omgeving

- Top 10 van onder andere de beste restaurants, de mooiste bezienswaardigheden en de leukste winkels
- Met de uitneembare kaart vind je gemakkelijk de weg
- De schitterende foto's brengen de stad tot leven
- Compact formaat, ideaal om mee te nemen
- Diverse wandelroutes leiden door de historische plekken van Marrakech, van de Jemaa el Fna tot de Saädidische graven

Top 10 Marrakech en omgeving
De reisgids is opgebouwd uit top 10-lijsten die het beste van alles wat er in deze Marokkaanse stad te zien en te doen is, behandelen. In korte beschrijvingen lees je over de eeuwenoude handelspost. De stad is ideaal voor het opsnuiven van sfeer en cultuur. In de doolhof aan kleine straatjes hangt een kruidige geur en een aura van magie en mysterie. 

Top 10 Marrakech en omgeving bevat tips en praktische informatie voor tijdens het verblijf, zoals wat voor weer je kunt verwachten, waar je lekker kunt eten, gratis uitjes, welk hotel het beste is en gemakkelijk te volgen voorbeeldroutes zodat je in korte tijd zoveel mogelijk kunt zien. Of je nu een weekend of een hele week komt, dankzij de handige lijstjes heb je een snel overzicht van het beste wat deze levendige stad in Marokko te bieden heeft. 

Deze Top 10-gids verdeelt de stad en de regio's eromheen in zes gebieden
- Jemaa el-Fna en de kasbah
- De Soeks
- Ville Nouvelle 
- Essaouira
- Tizi-n-Testpas 
-Tizi-n-Tichkapas

Marrakech is na Rabat en Casablanca de derde stad van Marokko, en de prachtige paleizen en palmentuinen trekken veel toeristen. De stad was ooit een markstadje aan de rand van niemandsland en is nog steeds een exotische parel. 

6

Dominicus landengids - Marokko

gepubliceerd juni 2019
uitgever:
Dominicus Landengids
auteur:
Remco Ensel
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
296
regio:  Marokko  
Dominicus landengids - Marokko

Leer het rijke Marokkaanse culturele erfgoed kennen: de vier koningssteden, de betekenis van stamverbanden in de moderne tijd, emancipatie en de politiek onder koning Mohammed VI.

Aan de kust en in de westvlakte liggen steden als Fes, Marrakech en Tanger die al eeuwenlang tot de verbeelding van Europese reizigers spreken. In het Marokkaanse binnenland liggen lemen kasba's en bergdorpen verspreid waar de bewoners goed hun streekgebonden karakter hebben behouden. Aan de Atlantische kust in het zuiden rijgen vestingsteden met een Iberisch verleden zich aaneen en in het noorden vind je goed bewaarde Romeinse ruïnes.

Remco Ensel woonde lange tijd in Marokko en doorkruiste het land vele malen met behulp van vliegtuig, auto, trein, fiets, kameel en ezel. Voor Dominicus schreef hij ook samen met Sandra Langereis 'Zuid-Engeland' en 'Centraal-Engeland'.

7

The Rough Guide to Morocco

gepubliceerd juli 2019
uitgever:
Rough Guides
auteur:
Rough Guides
taal:
Engelstalig
pagina's:
584
regio:  Noord-Afrika   Marokko  
The Rough Guide to Morocco

Discover Morocco with this comprehensive, entertaining, 'tell it like it is' Rough Guide, packed with comprehensive practical information and our experts' honest and independent recommendations.

Whether you plan to hike in the Atlas Mountains, surf on the Atlantic coast, shop in the souks or camp in the Sahara, The Rough Guide to Morocco will help you discover the best places to explore, sleep, eat, drink and shop along the way.

Features of The Rough Guide to Morocco:

- Detailed regional coverage: provides in-depth practical information for each step of all kinds of trip, from intrepid off-the-beaten-track adventures, to chilled-out breaks in popular tourist areas. Regions covered include: Tangier and the northwest, the Mediterranean coast, Fez, the Atlantic coast, Marrakesh, the High Atlas, the southern oases routes, Agadir and Western Sahara.
- Honest independent reviews: written with Rough Guides' trademark blend of humour, honesty and expertise, and recommendations you can truly trust, our writers will help you get the most from your trip to Morocco.
- Meticulous mapping: always full-colour, with clearly numbered, colour-coded keys. Find your way around Marrakesh, Fez and many more locations without needing to get online.
- Fabulous full-colour photography: features a richness of inspirational colour photography, including vibrant images of the extraordinary blue town of Chefchaouen and awe-inspiring views of the rolling dunes of the Sahara.
- Things not to miss: Rough Guides' rundown of the High Atlas passes, Fez, Volubilis and Meknes, Telouet and Essaouira's best sights and top experiences.
- Itineraries: carefully planned routes will help you organise your trip, and inspire and inform your on-the-road experiences.
- Basics section: packed with essential pre-departure information including getting there, getting around, accommodation, food and drink, health, the media, festivals, sports and outdoor activities, culture and etiquette, shopping and more.
- Background information: comprehensive Contexts chapter provides fascinating insights into Morocco, with coverage of history, religion, ethnic groups, environment, wildlife and books, plus a handy language section and glossary.
- Innovative and unique extras: a free eBook 
- Covers: Tangier, Tetouan and the northwest, the Mediterranean coast and the Rif, Fez, Meknes and the Middle Atlas, the Atlantic coast: Rabat to Essaouira, Marrakesh, the High Atlas, the southern oases routes, Agadir, the Souss and Anti-Atlas, the Tarfaya Strip and Western Sahara.

Kopen bij bol.com

8

National Geographic Marokko

gepubliceerd november 2018
uitgever:
National Geographic Reisgids
auteur:
National Geographic Reisgids
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
320
regio:  Marokko  
National Geographic Marokko

National Geographic Reisgids Marokko is een exclusieve gids met sublieme fotografie die u meeneemt naar de bekende en minder bekende bezienswaardigheden. De experts van National Geographic nemen een kijkje achter de schermen en dringen door tot de kern van de cultuur, de geschiedenis en bijzondere plekjes van het land.
Bezoek met deze National Geographic Reisgids Marokko de historische medina in Fez en de havens en pleinen van Casablanca. Maak een tocht naar de top van de Djebel Tassemit en zoek te wilde dieren in het Atlasgebergte. Bied mee bij een tapijtenveilig, bezoek een hammam, onderhandel in de soek van Marrakesh en windsurf in Essaouira.
De uitgebreide kennismaking met Marokko, het overzicht met belevenissen die je niet mag missen, de insider tips, de excursies buiten de gebaande paden en de reiswijzer met hotels en restaurants en de handige kaarten maken de gids compleet. Speciaal aanbevolen voor natuur- en cultuurliefhebbers!

Kopen bij bol.com

9

Wat & Hoe Reisgids - Marrakesh

gepubliceerd juni 2018
uitgever:
Wat & Hoe reisgidsen
auteur:
Wat & Hoe Reisgids
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
224
regio:  Marokko   Marrakesh  
Wat & Hoe Reisgids - Marrakesh

Wat & Hoe Stad & Streek Marrakesh bevat de Top 10 hoogtepunten, gedetailleerde kaarten en verrassende wandelingen. Raadpleeg de vele adressen waar je volgens insiders het beste kunt overnachten, eten, winkelen en uitgaan. Wat & Hoe Stad & Streek Marrakesh is praktisch in gebruik door een handige indeling en kleurgebruik, en biedt je alle informatie en tips over bezienswaardigheden om de massa voor te blijven.
Marrakesh heeft een grote aantrekkingskracht en inspireert reizigers, kunstenaars en acteurs met haar geuren en kleuren en rijke geschiedenis. Dwaal rond door de oude medina van de stad, kom op adem in een betoverende tuin of geniet van de spectaculaire uitzichten over het Atlasgebergte.
Wat & Hoe is al sinds 1926 een betrouwbare reispartner, met voor elke reiziger een geschikte reisgids. De Wat & Hoe Stad & Streek gidsen zijn complete reisgidsen voor een vakantie waarmee je zowel de steden als de mooiste plekjes in de omgeving kunt ontdekken.

10

DK Eyewitness Travel Guide Morocco

gepubliceerd mei 2019
uitgever:
DK Eyewitness Travel Guide
auteur:
Dk Travel
taal:
Engelstalig
pagina's:
336
regio:  Marokko  
DK Eyewitness Travel Guide Morocco

Discover Morocco with this essential travel guide, designed to help you create your own unique trip and to transport you to this spellbinding country before you've even packed your case - explore the fascinating cities of Meknes, Fes and Volubilis, get lost in the bustling medina of Marrakech, hike the road less travelled in the Atlas Mountains, or simply relax in the the pretty fishing village of Essaouira. The DK Eyewitness Guide to Morocco covers the must-see sights and the hidden backstreets, so you won't miss a thing. - Gorgeous, all-new colour photography so you can imagine yourself there - Reasons to love Morocco: incredible architecture, snow-capped mountains, breathtaking beaches - what will yours be? - See Morocco from a different angle - a whole new front section of theme spreads, itineraries and fresh ideas for exploring this spectacular country - A year-long calendar of events in Morocco gives a selection of celebrations and festivals for all seasons - Expert advice covers the practical stuff: get ready, get around and stay safe - Detailed, colour maps help you navigate the country with ease - Expert tips to make memories that last - where to snap and share the perfect photo, take in stunning views and escape the crowds - The most authentic places to stay, eat, drink and shop - Easy-to-follow walks and itineraries take you across the country, with plenty of eat and drink stops en route - Hand-drawn illustrations show the inside of the must-see attractions, including the Mausoleum of Mohammed V in Rabat, Marrakech's Koutoubia Mosque and the many souks on the narrow streets off Place Jemaa el-Fna - Covers Rabat; Northern Atlantic Coast; Casablanca; Southern Atlantic Coast; Tangier; Mediterranean Coast and the Rif; Fes; Mecknes and Volubilis; Middle Atlas; Marrakech; High Atlas; Ouarzazate and the Southern Oases; Southern Morocco and Western Sahara DK Eyewitness Travel Guide Morocco is a detailed, easy-to-use guide designed to help you create your own unique trip.

11

Trotter - Marokko

gepubliceerd mei 2017
uitgever:
Trotter
auteur:
Philippe Gloaguin
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
384
regio:  Marokko  
Trotter - Marokko

De onmisbare gids voor echte trotters
Eigenzinnige en kritische benadering van klassieke trekpleisters en verborgen parels buiten de platgetreden paden De nieuwe Trotter reisplanner biedt suggesties voor het ideale reisprogramma Met honderden budgetvriendelijke en uitgeteste horeca-adressen In het vernieuwde voorwerk met overzichtskaarten, kleurenfoto's en reisprogramma's ontdekt elke reiziger de topervaringen van zijn bestemming. De intussen beruchte sappige stijl wordt gehandhaafd: een vleugje humor afgewisseld met een kritische noot. De combinatie van beeld, tekst, cartografie en kaderstukken biedt een knap gestructureerd geheel, waarin de zelfstandige reiziger makkelijk zijn weg vindt. 

Kopen bij bol.com

12

Te gast in Marokko

gepubliceerd oktober 2017
uitgever:
auteur:
Mariette van Beek, Nicolien Zuijdgeest
taal:
Engelstalig
pagina's:
80
regio:  Marokko  
Te gast in Marokko

Samengesteld door en voor reizigers: verhalen van auteurs die er gewoond of gereisd hebben. Met veel insiders informatie over land en bevolking. Om je bezoek nog beter voor te bereiden en je in te leven in de cultuur van de lokale bevolking, is de pocketreeks 'Te gast in' ideaal. Een handzaam en compact boekje met vlot leesbare artikelen die de nodige tips bevatten voor je reis naar Marokko. 
Onderwerpen die in deze editie aan bod komen zijn opvoeding en rolpatronen, de rituelen rond het jaarlijkse offerfeest, populaire gerechten en eetgewoonten, de kracht van water en het gebruik van groene energie. In de reisreportages gaan we op zoek naar het authentieke Marrakech, zijn we te gast bij een Berberfamilie in de Dades vallei, maken we een wandeltocht in de Hoge Atlas en sjokken op een kameel door de zandduinen van Erg Chebbi. 
De rubriek 'reisinformatie' bevat de nodige praktische tips. En voor wie zich verder wil oriënteren is er een lijstje met boekentips. Deze pocket is er niet alleen voor reizigers die Marokko willen bezoeken. Voor iedereen die interesse heeft in dit land en in korte tijd een goede indruk wil krijgen

Kopen bij bol.com