Beste reisboeken Marrakesh

Marrakesh (of Marrakech, Marrakesj) is een stad in het westen van Marokko. Marrakesh heeft 1.170.000 inwoners (2015). De stad is een van de vier koningssteden van Marokko, samen met Fez, Meknes en Rabat. De stad is gelegen op de vruchtbare Haouzvlakte, aan de voet van de Hoge Atlas. Marrakesh is in 1062 gesticht door de Amazighische Almoraviden-heerser Yusuf ibn Tashfin en was de hoofdstad van het rijk van de Almoraviden. De stad was een belangrijke handelsstad voor de karavaanroutes in de Sahara. Na de Franse bezetting in 1913 werd het moderne gedeelte van de stad gebouwd. De historische kern van de stad (de medina) is door UNESCO in 1985 tot Werelderfgoed verklaard. Het centrale plein van de stad, Djemaa el Fna, is erg populair bij toeristen, evenals de ernaast gelegen soek ("bazar") met zijn pittoreske steegjes en kraampjes met allerlei handelswaren. Beide hebben een, voor de beleving van Europeanen, exotische sfeer. Overdag zijn er op het plein, waar vroeger executies plaatsvonden (vandaar de naam, die betekent "Plein des Doods") veel straatartiesten, waaronder ook slangenbezweerders, en 's avonds staan er tientallen eetkraampjes.

Top 10 beste reisgidsen Marrakesh

1

Time to momo - Marrakech

gepubliceerd februari 2019
uitgever:
time to momo
auteur:
Astrid Emmers
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
95
regio:  Marokko   Marrakesh  
Time to momo - Marrakech

Met time to momo Marrakech (voorheen 100% Marrakech) stap je je hotel uit en loop je regelrecht naar de leukste wijken van de stad. Op weg naar nieuwe restaurantjes, de beste koffie en dat lokaal gebrouwen biertje. Bij time to momo delen onze lokale auteurs uit liefde voor hún stad alleen de echte highlights met je. Zo sla je de drukke dertien-in-een-dozijn-winkelstraten over en wandel je, terwijl je onderweg een bezienswaardigheid meepikt, naar de leukste adressen waar de locals zelf graag komen. Geniet van elke seconde & haal alles uit je stedentrip!
Inclusief: 
- 3 verrassende routes door de verschillende wijken van Marrakech: 
Medina-Noord, Nieuwe Stad, Medina-Zuid
- Alle belangrijke bezienswaardigheden 
- Meer dan 250 adressen om te eten, drinken en shoppen, geselecteerd door onze local 
- Handige uitneembare stadsplattegrond 
- Leuke top 10-lijstjes

Kopen bij bol.com

2

ANWB Extra - Marrakech

gepubliceerd maart 2019
uitgever:
ANWB Extra
auteur:
Hartmut Buchholz
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
132
regio:  Marokko   Marrakesh  
ANWB Extra - Marrakech

Beleef Marrakech met de compleet vernieuwde reisgids ANWB Extra Marrakech! Marrakech grossiert in de contrasten, niet alleen wat betreft klimaat en landschap. Een stads sprookje tussen traditie en de moderne tijd, handelscentrum, en een unieke smeltkroes van Arabische, Berberse en zwart-Afrikaanse tradities. 
De ANWB Extra reisgids Marrakech biedt naast diverse routes door de stad en veel praktische tips over hotels en vervoer ook 15 inspirerende bezienswaardigheden die je tijdens je citytrip niet mag missen. Struin door de Moorse paleizen Dar Si Said en het Palais de la Bahia, bezoek de soeks in de medina en wandel door de tuin van Majorelle. 
Deze kleine reisgids past gemakkelijk in de tas en heeft een handige uitneembare kaart met daarop de beste tips voor overnachten, winkelen, eten en drinken en uitgaan.

3

Capitool Reisgids Top 10 Marrakech en omgeving

Reisgids met top 10-lijstjes en uitneembare kaart
gepubliceerd 02 januari 2019
uitgever:
Capitool Compact
auteur:
Andrew Humphreys
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
128
regio:  Marokko   Marrakesh  
Capitool Reisgids Top 10 Marrakech en omgeving

- Top 10 van onder andere de beste restaurants, de mooiste bezienswaardigheden en de leukste winkels
- Met de uitneembare kaart vind je gemakkelijk de weg
- De schitterende foto's brengen de stad tot leven
- Compact formaat, ideaal om mee te nemen
- Diverse wandelroutes leiden door de historische plekken van Marrakech, van de Jemaa el Fna tot de Saädidische graven

Top 10 Marrakech en omgeving
De reisgids is opgebouwd uit top 10-lijsten die het beste van alles wat er in deze Marokkaanse stad te zien en te doen is, behandelen. In korte beschrijvingen lees je over de eeuwenoude handelspost. De stad is ideaal voor het opsnuiven van sfeer en cultuur. In de doolhof aan kleine straatjes hangt een kruidige geur en een aura van magie en mysterie. 

Top 10 Marrakech en omgeving bevat tips en praktische informatie voor tijdens het verblijf, zoals wat voor weer je kunt verwachten, waar je lekker kunt eten, gratis uitjes, welk hotel het beste is en gemakkelijk te volgen voorbeeldroutes zodat je in korte tijd zoveel mogelijk kunt zien. Of je nu een weekend of een hele week komt, dankzij de handige lijstjes heb je een snel overzicht van het beste wat deze levendige stad in Marokko te bieden heeft. 

Deze Top 10-gids verdeelt de stad en de regio's eromheen in zes gebieden
- Jemaa el-Fna en de kasbah
- De Soeks
- Ville Nouvelle 
- Essaouira
- Tizi-n-Testpas 
-Tizi-n-Tichkapas

Marrakech is na Rabat en Casablanca de derde stad van Marokko, en de prachtige paleizen en palmentuinen trekken veel toeristen. De stad was ooit een markstadje aan de rand van niemandsland en is nog steeds een exotische parel. 

4

Lonely Planet Pocket Marrakesh

gepubliceerd 02 januari 2017
uitgever:
Lonely Planet Pocket
auteur:
Jessica Lee
taal:
Engelstalig
pagina's:
160
regio:  Marrakesh  
Lonely Planet Pocket Marrakesh

Lonely Planet Pocket Marrakesh is your passport to the most relevant, up-to-date advice on what to see and skip, and what hidden discoveries await you. Plunge headfirst into the mapcap mayhem of Djemaa el-Fna, reflect on the beauty of Ali ben Youssef Medersa, spend the night in an atmospheric riad; all with your trusted travel companion. Get to the heart of the best of Marrakesh and begin your journey now! 

Inside Lonely Planet Pocket Marrakesh: 

  • Full-colour maps and images throughout 
  • Highlights and itineraries help you tailor your trip to your personal needs and interests 
  • Insider tips to save time and money and get around like a local, avoiding crowds and trouble spots 
  • Essential info at your fingertips - hours of operation, phone numbers, websites, transit tips, prices
  • Honest reviews for all budgets - eating, sleeping, sight-seeing, going out, shopping, hidden gems that most guidebooks miss 
  • Free, convenient pull-out Marrakesh map (included in print version), plus over 12 colour neighbourhood maps 
  • User-friendly layout with helpful icons, and organised by neighbourhood to help you pick the best spots to spend your time 
  • CoversEl-Fna, Mouassine & Bab Doukkala, the Central Souqs, Riad Zitoun & Kasbah, Ville Nouvelle, Palmeraie and more 

The Perfect Choice: Lonely Planet Pocket Marrakesh a colorful, easy-to-use, and handy guide that literally fits in your pocket, provides on-the-go assistance for those seeking only the can't-miss experiences to maximize a quick trip experience. 

5

Wat & Hoe Reisgids - Marrakesh

gepubliceerd juni 2018
uitgever:
Wat & Hoe reisgidsen
auteur:
Wat & Hoe Reisgids
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
224
regio:  Marokko   Marrakesh  
Wat & Hoe Reisgids - Marrakesh

Wat & Hoe Stad & Streek Marrakesh bevat de Top 10 hoogtepunten, gedetailleerde kaarten en verrassende wandelingen. Raadpleeg de vele adressen waar je volgens insiders het beste kunt overnachten, eten, winkelen en uitgaan. Wat & Hoe Stad & Streek Marrakesh is praktisch in gebruik door een handige indeling en kleurgebruik, en biedt je alle informatie en tips over bezienswaardigheden om de massa voor te blijven.
Marrakesh heeft een grote aantrekkingskracht en inspireert reizigers, kunstenaars en acteurs met haar geuren en kleuren en rijke geschiedenis. Dwaal rond door de oude medina van de stad, kom op adem in een betoverende tuin of geniet van de spectaculaire uitzichten over het Atlasgebergte.
Wat & Hoe is al sinds 1926 een betrouwbare reispartner, met voor elke reiziger een geschikte reisgids. De Wat & Hoe Stad & Streek gidsen zijn complete reisgidsen voor een vakantie waarmee je zowel de steden als de mooiste plekjes in de omgeving kunt ontdekken.

6

De Groene Reisgids Weekend - Marrakech

gepubliceerd februari 2019
uitgever:
De Groene Reisgids Weekend
auteur:
Lannoo
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
144
regio:  Marrakesh  
De Groene Reisgids Weekend - Marrakech

Nieuwe bestemming in de reeks 'De Groene Reisgids weekend', die qua opzet en vormgeving aansluit bij de klassieke 'Groene Gidsen', maar focust op stedentrips en een compacter formaat heeft. Na een korte intro over aankomen in Marrakech (of het nabijgelegen Essaouira) volgen de mooiste plekjes en een driedaagse trip. Gevolgd door enkele algemene hoofdstukken: informatie voor het voorbereiden van de reis, praktische informatie (vervoer, uit eten…) en een evenementenkalender. Het volgende deel bespreekt de bezienswaardigheden per wijk, vanaf de Place Jemaa el-Fna en de Place Ben Youssef tot de buitenwijken en Essaouira. Dat alles wordt gewaardeerd met sterretjes. Daarna krijg je een overzicht van de beste adressen om te overnachten, iets te eten of te drinken, te winkelen of uit te gaan. Ten slotte is er een deel met informatie over o.a. de monarchie, de medina, de Gnawacultuur etc. Achteraan volgt een index. Op de uitklapbare voorflap vind je de inhoudsopgave en overzichtskaart van de verschillende wijken en er is een uitneembaar stadsplan. Overzichtelijke lay-out met een functioneel kleurengebruik en een schreefloze letter. Verlucht met kaartjes, kaders met achtergrondinfo en kleurenfoto's. Een beknopte maar handige gids. Kleine druk.

7

Dominicus stedengids - Marrakech

gepubliceerd november 2014
uitgever:
Dominicus Landengids
auteur:
Mariette van Beek
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
240
regio:  Marrakesh  
Dominicus stedengids - Marrakech

Een bezoek aan Marrakech is een oriëntaalse droom die werkelijkheid wordt. Op het Jemaa el-Fna-plein is de mix van culturen al meteen merkbaar: verhalenvertellers, slangenbezweerders, acrobaten, traditionele genezers en Berbermuziek. Vlakbij staan paleizen, moskeeën, badhuizen en stadswoningen met idyllische binnenplaatsen. Ze herinneren aan de tijd dat de invloed van
de Marokkaanse koningen reikte van Spanje tot Timboektoe. Marrakech biedt echter meer dan de sprookjessfeer van Duizenden-een-nacht. Je vindt er de meest luxueuze hotels en een bruisend uitgaansleven. Voor bezoekers die graag winkelen is Marrakech een walhalla. In de doolhof van de traditionele bazaars liggen prachtige handgemaakte artikelen voor betaalbare prijzen. Exclusieve Franse winkels zijn te vinden in de moderne nieuwe stad. De Marokkaanse keuken is onweerstaanbaar: geurige flensjes, tajines, couscous en muntthee met amandelhoorntjes. In Marrakech zelf geniet je van de natuur in paradijselijke stadstuinen. Daarbuiten zijn de watervallen van Ouzoud of de bergstroompjes van de Ourika-vallei een dagtrip waard. 

Mariëtte van Beek is gespecialiseerd in de talen en culturen van Marokko. Ze is arabist, reisjournalist, spreker en internetondernemer.