Beste reisboeken Noorwegen

Noorwegen, officieel het Koninkrijk Noorwegen is een land in Noord-Europa. Noorwegen ligt op het westelijk deel van het Scandinavisch Schiereiland en grenst aan Zweden, Finland en Rusland. Het Verenigd Koninkrijk en de Faeröer liggen ten westen aan de andere kant van de Noordzee en Denemarken ligt ten zuiden aan de overzijde van het Skagerrak. Ook de noordelijke eilandengroep Spitsbergen is deel van het Noorse koninkrijk. De Antarctische gebieden Bouvet, Peter I-eiland en Koningin Maudland vallen onder Noors bestuur, maar horen niet tot het koninkrijk.

Noorwegen heeft een oppervlakte van 385.155 km² (inclusief Spitsbergen) en een kustlijn van ruim 25.000 km. Door het relatief lage inwonertal van ongeveer 5 miljoen bedraagt de bevolkingsdichtheid circa 13 per km² (exclusief Spitsbergen: 16 per km²) en is Noorwegen na IJsland en Kazachstan het dunstbevolkte land van Europa. Grote delen van het land worden gedomineerd door natuur; bossen, fjorden, gletsjers en meren zijn kenmerkend voor het Noorse landschap. De hoofdstad van Noorwegen is Oslo.

Top 10 beste reisgidsen van Noorwegen

1

Reishandboek Noorwegen

praktische en culturele gids met alle bezienswaardigheden
gepubliceerd september 2016
uitgever:
Elmar
auteur:
Henk Filippo, Elio Pelzers
taal:
Nederlandstalig
Reishandboek Noorwegen

Praktische en culturele reisgids met alle bezienswaardigheden Deze reisgids voor Noorwegen laat je kennis maken met de de ongekende diversiteit van Noorwegen: diepe fjorden, woeste bergen, ijzige hoogvlakten, honderden watervallen, machtige gletsjers, nauwe valleien, oneindige taiga's, woeste toendra's en onvoorspelbare scherenkusten. Urenlang in de auto, te voet of op de fiets zonder iemand tegen te komen.

De Noorse cultuurhistorie is niet grotesk, maar klein, fijn en knus. Oslo is innovatief, Bergen conservatief en Trondheim creatief. Van de Zuidkaap (Kap Lindesnes) tot aan de 2500 km noordelijker gelegen Noordkaap is Noorwegen een en al verrassing en overweldigende natuur. Daarom komen Nederlanders er graag.

Het Reishandboek Noorwegen bevat duidelijke kaarten en plattegronden en fraaie fotografie.

Kopen bij bol.com

2

ANWB Ontdek reisgids - Noorwegen Zuid

gepubliceerd juli 2017
uitgever:
ANWB Ontdek reisgids
auteur:
Michael Möbius
taal:
Nederlandstalig
ANWB Ontdek reisgids - Noorwegen Zuid

Verken Zuid-Noorwegen op een andere manier met de uitgebreide ANWB Ontdek reisgids Noorwegen zuid! Natuurlijk mag je bezienswaardigheden zoals middeleeuwse houten huizen in Bergen en het veelzijdige Oslo niet missen, maar ga ook eens van de gebaande paden en wandel over door de tuinen van historisch landskasteel de Baronie Rosendal, bezoek de Lindesnes vuurtoren uit 1915 in het zuiden van Noorwegen of geniet van het uitzicht vanaf de kabelbaan in Bergen.

Deze reisgids biedt naast praktische tips over routes, hotels en vervoer ook originele ontdekkingstochten door het land. De auteur laat juist díe plekjes zien waar de andere toeristen aan voorbij lopen. Achter in de handzame gids zit een uitneembare kaart. Kortom: deze reisgids is een onmisbare reisgezel tijdens je vakantie door Zuid-Noorwegen.

3

Rother Wandelgidsen - Centraal-Noorwegen

van Geiranger tot Trondheim en naar Børgefjell
gepubliceerd februari 2018
uitgever:
Rother Wandelgidsen
auteur:
Bernhard Pollmann
taal:
Nederlandstalig
regio:  Scandinavië   Noorwegen  
Rother Wandelgidsen - Centraal-Noorwegen

De 50 mooiste wandelingen in Centraal-Noorwegen. Zoals gebruikelijk zijn er verschillende wandelingen voor beginnende en ervaren wandelaars en is er onmisbare informatie over de streek, de bezienswaardigheden en recreatiemogelijkheden.

De betrouwbare routebeschrijvingen, gedetailleerde kaarten en hoogteprofielen zorgen voor een onvergetelijke wandelervaring.

4

Capitool reisgids - Noorwegen

Complete en rijk geïllustreerde reisgids die alles biedt voor een geslaagde reis
gepubliceerd 02 januari 2015
uitgever:
Capitool Reisgidsen
auteur:
Tine Flinder-Nyquist, Hans-Erik Hansen
taal:
Nederlandstalig
Capitool reisgids - Noorwegen

De ideale reisgids voor jouw reis naar Noorwegen

• Een luxe reisgids boordevol informatie
• Met een zorgvuldig samengestelde inhoud van hoge kwaliteit
• Bestand tegen intensief gebruik voor, tijdens én na je reis
• Met de mooiste illustraties en foto’s
• Een gids om te bewaren als een prachtige herinnering

Er zijn maar weinig landen die zoveel mogelijkheden voor buitenactiviteiten bieden als Noorwegen, met talloze fjorden, gletsjers, bergen en steppen. Voor iedereen is hier wel iets: van skiën en zwemmen tot openluchtmusea en walvisexcursies in de fjorden, en niet te vergeten: het betoverende noorderlicht dat je niet mág missen. De hoofdstad Oslo heeft veel interessante musea, prachtige parken en geweldige winkels. Kortom, elke vakantieganger komt in Noorwegen aan zijn trekken. 

Alles in één reisgids
Met de reisgids Capitool Noorwegen ben je verzekerd van een reisgids boordevol informatie, mooie plattegronden en de meest handige tips. De reisgids is opgedeeld in de zeven verschillende streken die Noorwegen rijk is. Elk gebied wordt in een apart hoofdstuk beschreven, inclusief foto’s, illustraties en kaarten, opengewerkte tekeningen, driedimensionale beelden en plattegronden van de belangrijkste bezienswaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan de eilandengroep de Lofoten waarbij je op boottocht op zoek kunt naar walvissen en orka’s, het Akershus en het Koninklijk Paleis in Oslo, de prachtige baai in Bergen en de vele musea als het Nationaal Museum, het Munchmuseum en het indrukwekkende Vikinschipmuseum.
De reisgids beschikt tevens over een handige lijst van restaurants, accommodaties, winkels, amusement, sport en buitenactiviteiten. Daarnaast geeft Capitool Noorwegen in alle tijden praktische informatie over jouw reis. Of dat nu gaat over reizen met kinderen, rijden in het drukke verkeer, internet, het vinden van geldautomaten of het openbaar vervoer: met het uitgebreide en handige overzicht achter in het boek, zal je overal beslagen ten ijs komen. 

Genoeg te ontdekken
De reisgids laat jou alles weten over de echte do’s en don’ts van jouw verblijfplaats. Omdat er zoveel te ontdekken is, zijn er verschillende kaarten te vinden per gebied met de leukste bezienswaardigheden. Op die manier zie je altijd wel een paar bezienswaardigheden. Benieuwd naar welke gebieden er allemaal zijn? In Capitool Noorwegen zijn de volgende streken te vinden: 

• Oslo
• Rond de Oslofjord
• Oost-Noorwegen
• Sørlandet en Telemark
• Vestlandet
• Trøndelag
• Noord-Noorwegen en Svalbard

Met 296 pagina’s aan tekst, kaarten, foto’s en illustraties is de reisgids Capitool Noorwegen een compleet handboek aan onmisbare informatie. Zo kun jij op de beste manier de reis van jouw dromen maken. Capitool laat je de wereld zien!

5

Lonely Planet Pocket Oslo

Top Sights, Local Life, Made Easy
gepubliceerd april 2018
uitgever:
Lonely Planet Pocket
auteur:
Donna Wheeler
taal:
Engelstalig
regio:  Europa   Noord-Europa   Scandinavië   Noorwegen   Oslo  
Lonely Planet Pocket Oslo

Wander through the iconic Oslo Opera House, be awed by the panoramic views from Holmenkollen Ski Jump, or admire the open-air artwork in Vigelandsanlegget; all with your trusted travel companion. Get to the heart of the best of Oslo and begin your journey now! 

Inside Lonely Planet Pocket Oslo:

 • Full-colour maps and images throughout
 • Highlights and itineraries help you tailor your trip to your personal needs and interests
 • Insider tips to save time and money and get around like a local, avoiding crowds and trouble spots
 • Essential info at your fingertips - hours of operation, phone numbers, websites, transit tips, prices
 • Honest reviews for all budgets - eating, sleeping, sight-seeing, going out, shopping, hidden gems that most guidebooks miss
 • User-friendly layout with helpful icons, and organised by neighbourhood to help you pick the best spots to spend your time.

Coverage includes: the City Centre, Aker Brygge, Frogner, Grunerlokka, Vulkan, Sofienberg, Gronland, Toyen, St Olafs Plass and more.

6

De Groene Reisgids - Noorwegen

gepubliceerd juni 2019
uitgever:
De Groene Reisgids
auteur:
Lannoo
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
424
De Groene Reisgids - Noorwegen

Met een selectie door onze auteurs ter plaatse:

 • De top 10 van Noorwegen in beeld
 • De 20 hoogtepunten van Michelin
 • Dagprogramma's voor 9 tot 21 dagen
 • 55 rondritten, wandelingen en excursies
 • Duidelijke sterrenbeoordeling bij alle plaatsen
 • Meer dan 1000 adressen voor elk budget
 • 23 kaarten en plattegronden gebaseerd op de bekende Michelincartografie
7

Altijd Noorwegen

gepubliceerd 2016
uitgever:
auteur:
Gerrit Jan Zwier
taal:
Nederlandstalig
Altijd Noorwegen

Noorwegen is een oude liefde van Gerrit Jan Zwier sinds hij het, liftend langs de eindeloze kust en door het Lapse binnenland, ontdekte. Velen hebben inmiddels de charme van het koele, stille noorden ontdekt, waar de grootse natuur niet tot tuintjes en parkjes is getemd. We hadden altijd al bewondering voor de taaiheid en wilskracht van de Noren, die zich in een woeste natuur wisten te handhaven. Bij ons wordt de lokroep van het noorden nu nog luider gehoord, niet alleen door vakantiegangers, maar ook door het groeiend legertje van emigranten, die hopen dat in een fjord of half verlaten dorpje het avontuur van hun leven nu echt zal beginnen. In Altijd Noorwegen worden de landschappen, eilanden en uithoeken van zuid naar noord verkend, vaak te voet, maar ook met de auto en per schip. Het blijft wonderbaarlijk dat de misdaadliteratuur hier tot bloei kwam, in al die vredige provinciestadjes waar in werkelijkheid de diefstal van een skistok al een sensatie zou zijn. Niets ligt voor de hand in een land waarvan de bewoners een `romantisch hart' en een `koel verstand' zouden hebben.

8

Lofoten

gepubliceerd mei 2016
uitgever:
auteur:
S. Maertens
taal:
Nederlandstalig
regio:  Noorwegen  
Lofoten

Wat mag je verwachten op de Lofoten, de fascinerende archipel in het hoge noorden? ’s Zomers een sprookjesachtig land badend in bijzonder zonlicht. Niet alleen overdag, maar ook ‘s nachts, wanneer de middernachtzon als levenselixir van het noorden laag boven de horizon hangt. De massieve bergformaties werpen hun schaduw over dal en fjord. De kleuren van de zomer zijn intens. De groene grasweides en bruine bergflanken contrasteren fel met het blauwe zeewater, de rode vissershutten en de bonte bergflora. Je blik glijdt langs steile en ruwe bergwanden omhoog en stort vervolgens als een rotsblok recht naar beneden in de vlakke zeespiegel. De witte zandstranden strelen niet alleen het oog van elke bezoeker, maar spreken evengoed tot de verbeelding van de talrijke schapen en lammeren die er hun stekje hebben. De bergwereld nodigt uit tot grootse belevenissen. Hoe hoog je als wandelaar ook komt, je zal letterlijk en figuurlijk naar adem happen. Spitse pieken om je heen en blauwgroene baaien aan je voeten: aangrijpende schoonheid.

Kopen bij bol.com

9

DK Eyewitness Travel Guide Norway

gepubliceerd 07 maart 2019
uitgever:
DK Eyewitness Travel Guide
auteur:
Dk Travel
taal:
Engelstalig
pagina's:
272
regio:  Europa   Scandinavië   Noorwegen  
DK Eyewitness Travel Guide Norway

The ideal travel companion, full of insider advice on what to see and do, plus detailed itineraries and comprehensive maps for exploring this cultured and vibrant nation.

Explore Oslo's excellent museums and enjoy the lively waterfront area, tour Norway's spectacular Fjords, delight in a remarkable train journey on the steeply winding Flamsbanen line, visit stave churches in Lom, Gudbrandsdalen and Laerdal, and see the Northern Lights: everything you need to know is clearly laid out within colour-coded chapters.

Discover the best of Norway with this indispensable travel guide.

Inside DK Eyewitness Travel Guide Norway:

 • Over 20 colour maps, plus an Oslo transport map, help you navigate with ease
 • Simple layout makes it easy to find the information you need
 • Comprehensive tours and itineraries of Norway, designed for every interest and budget
 • Illustrations and floorplans show the inside of Nasjonalgalleriet, Radhuset, Vikingskipshuset, Akershus Festning, Borgund Stavkirke and more
 • Colour photographs of Norway's fjords, stave churches, harbours and museums
 • Detailed chapters, with area maps, cover Oslo, Oslofjorden, Eastern Norway, Sorlandet and Telemark, Vestlandet, Trondelag, and Northern Norway and Svalbard
 • Historical and cultural context gives you a richer travel experience: learn about Norway's history, festivals, values and traditions
 • Experience the culture with features on Norwegian fjords, Bunad (National Day) and skiing
 • Essential travel tips: our expert choices of where to stay, eat, shop and sightsee, plus useful phrases, visa and health information

DK Eyewitness Travel Guide Norway is a detailed, easy-to-use guide designed to help you get the most from your visit to Norway

10

Insight Pocket Guide Oslo

gepubliceerd augustus 2017
uitgever:
Insight guides
auteur:
Insight Guides
taal:
Engelstalig
regio:  Noorwegen   Oslo  
Insight Pocket Guide Oslo

Nestled amongst forest and fjords, Oslo is the perfect combination of nature experiences and city life. Norway's capital is a vibrant cosmopolitan city with world-class museums such as the Munch Museum and a state-of-art opera house, as well as its very own ski ramp. Insight Pocket Guide Oslo is a thoroughly updated, full-colour travel guide that combines lively text with vivid photography to highlight the best that the city has to offer.

Inside Pocket Guide Oslo:

 • Where To Go details all the key sights in the city, while handy maps on the cover flaps help you find your way around, and are cross-referenced to the text.
 • Top 10 Attractions gives a run-down of the best sights to take in on your trip.
 • Perfect Day provides an itinerary of the city.
 • What To Do is a snapshot of ways to spend your spare time, from admiring outdoor art at the Vigeland Sculpture Park to skiing in the hills.
 • Essential information on Oslo's culture, including a brief history of the city.
 • Eating Out covers the city's best cuisine.
 • Curated listings of the best hotels and restaurants.
 • A-Z of all the practical information you'll need.
11

Rough Guide - Norway

gepubliceerd maart 2017
uitgever:
Rough Guides
auteur:
Phil Lee
taal:
Engelstalig
pagina's:
445
regio:  Noorwegen  
Rough Guide - Norway

The Rough Guide to Norway is the ultimate travel guide to Scandinavia's most inspiring country. There's stunning photography to inspire you, crystal clear maps to guide you and in-depth coverage on everything from Norway's charmingly laidback cities to the mighty ice-plateaus of Svalbard's artic wilderness. The Rough Guide to Norway will ensure you make the most of your time in Norway, whether you are planning a city-break in style-conscious Oslo, a retreat in a stunningly sited, fjordside hamlet, or an adventurous trip hiking past mountain waterfalls, cross-country skiing or chasing the elusive northern lights. Insider reviews reveal the best places to eat, drink and sleep with something for every budget, whether you want to stay in a remote lighthouse or fisherman's hut, enjoy Bergen's top-notch culinary scene, or have a night out bar-hopping in Norway's buzzing capital city.Make the most of your trip with The Rough Guide to Norway.

12

Insight guides - Noorwegen

gepubliceerd december 2017
uitgever:
Insight guides
auteur:
Sunniva Schouten-Van Zomeren
taal:
Nederlandstalig
Insight guides - Noorwegen

De auteurs en fotografen laten u op de bekende, onovertroffen en veelvuldig bekroonde Insight Guide-wijze kennismaken met dit boeiende land. In de eerste hoofdstukken leest u alles over de geschiedenis, van de alom gevreesde Vikingen tot de ondertekening van het Schengen-akkoord, de bevolking, cultuur, natuur en het buitenleven. Vervolgens nemen de auteurs u mee op reis. Van het kleine maar levendige Oslo via het Mjøsameer en het kopermijnstadje Røros naar de Dovrebergen. Van Telemark in het zuiden wordt vervolgens de hele fjordenkust gevolgd naar het noorden tot over de poolcirkel.

U maakt kennis met steden als Bergen, Stavanger en Trondheim en met de eilanden van Spitsbergen. Deze hoofdstukken worden afgewisseld met thema- en wetenswaardpagina’s over onder andere ‘Het zwarte goud’, ‘Alfred Nobels vredesprijs’, ‘Land van de middernachtzon’ en ‘Een varende natie’. De gedetailleerde kaarten en prachtige kleurenfoto’s maken deze reisgids compleet.

In het gedeelte ‘Reisinformatie’ vindt u alles over vervoer, accommodatie, restaurants, reisbenodigdheden, noodgevallen, gezondheid, toeristische tips, uitgaan, klimaat, winkelen, nuttige adressen en talloze andere wetenswaardigheden. Insight Guide Noorwegen is hierdoor niet alleen een bron van informatie en inspiratie maar ook een bijzonder praktische reisgids.

13

ANWB Extra - Oslo

gepubliceerd maart 2017
uitgever:
ANWB Extra
auteur:
Marie Banck
taal:
Nederlandstalig
regio:  Europa   Noord-Europa   Scandinavië   Noorwegen   Oslo  
ANWB Extra - Oslo

Ontdek Oslo met de compleet vernieuwde reisgids ANWB Extra Oslo! In Oslo kan je alle kanten op: 's avonds op hoge hakken en in chique shirts van cocktails nippen in een hippe bar, de volgende dag met wandelschoenen door de uitgestrekte bossen van de Marka lopen. Dit maakt Oslo tot dé bestemming voor een leuke citytrip.

De ANWB Extra reisgids Oslo biedt naast diverse routes door de stad en veel praktische tips over hotels en vervoer ook 15 inspirerende bezienswaardigheden die je tijdens je citytrip niet mag missen. Doe een avondje opera, wandel langs de oevers van de Akerselva en ga vintage shoppen in de wijk Grünerløkka. Deze kleine reisgids past gemakkelijk in de handtas en heeft een handige uitneembare kaart met daarop de beste tips voor overnachten, winkelen, eten en drinken en uitgaan. 

14

Reishandboek Noord-Scandinavië

praktische en culturele reisgids met alle bezienswaardigheden
gepubliceerd juli 2016
uitgever:
Elmar
auteur:
Henk Filippo, Elio Pelzers
taal:
Nederlandstalig
Reishandboek Noord-Scandinavië

Het Reishandboek Noord-Scandinavië geeft je veel informatie over de bezienswaardigheden en de geschiedenis van het uiterste noorden van Scandinavië. Ook tips voor accommodaties, informatie over de cultuur en flora en fauna komen ruimschoots aan bod. Door de handige kaarten en duidelijke plattegronden kun je makkelijk je weg vinden. Uitgestrekte vlakten met mos en korstmos, toendra's zo ver de horizon reikt, een jagende laplanduil in de schemer, tienduizenden alken en zeekoeten op een vogelrots, indringend licht, rode en blauwe kuststadjes, een eland die in de verte de weg oversteekt, kuddes rendieren die in rap tempo voorbij snellen.

Noord-Scandinavië is dramatisch en uitgestrekt. Bezoekers komen ogen te kort, alle zintuigen staan op scherp. De boeiende Samen bevolken het noorden met hun rendieren. De Lofoten kenmerken zich door hardwerkende vissers en kunstenaars die maar geen genoeg kunnen krijgen van het prachtige licht en het indrukwekkende landschap. De Noordkaap is voor velen een pelgrimsdoel op zich.

Het Reishandboek Noord-Scandinavië staat vol met wandeltips en verdeelt zijn aandacht over het noordelijk deel van drie landen: Finland, Zweden en Noorwegen.

15

Lannoo's autoboek - Noorwegen

gepubliceerd maart 2016
uitgever:
Lannoo's autoboek
auteur:
Christian Nowak
taal:
Nederlandstalig
Lannoo's autoboek - Noorwegen

Praktische reisgids voor een zorgeloze autovakantie

Lannoo's autoboeken 'on the road' zijn praktische gidsen om een land of regio met de auto te verkennen. Ze bevatten uitgestippelde routes met praktische informatie over reistijd, restaurants, hotels en bezienswaardigheden onderweg. Je kunt de voorgestelde routes overnemen of op een persoonlijke manier met elkaar combineren. De gidsen geven ook een overzicht van de verschillende regio's, met de belangrijkste bezienswaardigheden en bijbehorende praktische informatie en adressen. 

Outlet
16

Lonely Planet Oslo City Map

gepubliceerd juni 2018
uitgever:
Lonely Planet City Map
auteur:
Lonely Planet
taal:
Engelstalig
regio:  Noorwegen   Oslo  
Lonely Planet Oslo City Map

Durable and waterproof, with a handy slipcase and easy-fold format, Lonely Planet's Oslo City Map helps you navigate with ease. Get more from your map and your trip with images and information about top city attractions, walking tour routes, transport maps, itinerary suggestions, extensive street and site index, and practical travel tips and directory. With this easy-to-use, full-colour map in your back pocket, you can truly get to the heart of Oslo. Durable and waterproof Easy-fold format and convenient size Handy slipcase Full colour and easy to use Extensive street and site index Images and information about top city attractions Handy transport maps Walking tour routes Practical travel tips and directory Itinerary suggestions Covers Aker Brygge, Barcode, Bislett, Bjorvika, Bygdoy, Damstredet, Frogner, Gimle, Gronland, Grunerlokka, Opera House

Kopen bij bol.com

17

Lapland

gepubliceerd 2015
uitgever:
Hilary Bradt
auteur:
James Proctor
taal:
Engelstalig
Lapland

Lapland Travel Guide - Expert travel advice and tips including the Finnish, Swedish and Norwegian regions, ice hotels, northern lights tours, Sami art and culture. Also covering suggested itineraries, winter and summer activities such as dog-sledding and snorkeling, Laponia World Heritage area, Lulea, Tromso, Narvik, Finnmark Plateau and Jokkmokk.

Nowin its third edition, Bradt's Lapland is the only guidebook to this wintry wonderland. Spanning the northernmost fringes of Norway, Sweden and Finland,Lapland offers exciting winter and summer adventures. Take in the indigenous Sámi culture, experience a husky safari or take a boat trip in search of killerwhales. Scandinavia enthusiast James Proctor leads visitors across magical frozen scenery, from the world-famous ICEHOTEL and the stunning Laponia WorldHeritage area to the Arctic's midnight sun 24-hours of unbroken sunlight. Whether on an organized tour or travelling independently, Bradt's Laplandis the essential travel companion.

18

Lonely Planet Norway

gepubliceerd 02 januari 2018
uitgever:
Lonely Planet
auteur:
Anthony Ham
taal:
Engelstalig
Lonely Planet Norway

Norway is a once-in-a-lifetime destination and the essence of its appeal is remarkably simple: this is one of the most beautiful countries on earth.

Special features include Sophisticated Oslo; Norway's Sami; Norway's outdoors; Wildlife guide.

Een betrouwbare, geactualiseerde en goed toegankelijke 'reisvoorbereider' en -begeleider voor Noorwegen. De auteurs geven in een vriendelijk-zakelijke stijl informatie en praktische tips (in het Engels) over onder meer het reizen, logementen en bezienswaardigheden en regiobeschrijvingen (van zuid naar noord) voor reizigers van diverse pluimage. De achtergrondinformatie over geschiedenis, cultuur en samenleving is goed gekozen. In kaders maakt de lezer telkens kennis met bijzondere gebeurtenissen en verschijnselen. Het kaartmateriaal is eenvoudig, maar duidelijk. Bevat onder meer enkele aardige kleurenfoto's, een register en taalinformatie (Noors en Sami). Bijzonder aardig is de welwillende aandacht voor vrouwelijke reizigers, 'gays and lesbians', gehandicapten, ouderen en ouders met jonge kinderen.

19

Ontdek reisgids - Noorwegen fjorden

fjorden : Stavanger, Haugaland, Eidfjord, Finse, Hardangerfjord, Bergen, Ulriken, Selja, Geirangerfjord, Ålesund
gepubliceerd september 2018
uitgever:
ANWB Ontdek reisgids
auteur:
Marie Helen Banck
taal:
Nederlandstalig
Ontdek reisgids - Noorwegen fjorden

Verken de Noorse fjorden met de uitgebreide ANWB Ontdek reisgids Noorwegen fjorden!

Natuurlijk mag je de Preekstoel van Lysefjord en de steden Bergen en Stavanger niet missen, maar ga ook eens van de gebaande paden en maak een wandeling naar de verlaten boerderij Skageflå op de Geirangerfjord of struin door het mooie vissersdorpje Bud. 

De Ontdek reisgids Noorwegen fjorden biedt naast praktische tips over campings, vakantiehuizen, hotels en vervoer ook originele ontdekkingstochten door het land. De auteur laat juist díe plekjes zien waar de andere toeristen aan voorbij lopen. Achter in de handzame gids zit een uitneembare kaart. Kortom: deze reisgids is een onmisbare reisgezel tijdens je reis door Noorwegen.

20

Een leven in Noorwegen

columns
gepubliceerd mei 2008
uitgever:
auteur:
Henk Brugman
taal:
Nederlandstalig
Een leven in Noorwegen

De Nederlander Henk Brugman (1955) woont en werkt sinds eind 2000 in een dorpje ten noorden van Trondheim, samen met zijn vrouw Esther. In zijn columns (soms serieus, vaak met een knipoog) gunt Brugman ons een blik in zijn wereld en die om hem heen. Waar hij staat weet hij vaak zelf niet. Is hij een geïntegreerde Nederlander die Noorse gebruiken heeft overgenomen, of staat hij met verwondering aan de kant te kijken naar hoe het er in Noorwegen aan toe gaat? Hoe gaat hij om met de taalproblemen die hij ondervindt, hoe kijkt hij aan tegen de Noorse tradities en gewoontes? En doet hij daaraan mee? Hoe is het om weer even in Nederland te zijn? Zou hij terug willen of heeft hij zijn plek gevonden in Noorwegen? Een boek vol verbazing, verwondering en vertwijfeling, waarin duidelijk wordt dat integreren in een ander land met vallen en opstaan gaat, letterlijk en figuurlijk.

21

Rother Wandelgidsen - Lofoten en Vesterålen

50 wandelingen in het rijk van de middernachtzon
gepubliceerd november 2017
uitgever:
Rother Wandelgidsen
auteur:
Andrea Kostial
taal:
Nederlandstalig
regio:  Noorwegen  
Rother Wandelgidsen - Lofoten en Vesterålen

De Rother wandelgids Lofoten en de Vesterålen beschrijft de 50 mooiste kustwandelingen en uitzichtrijke bergtochten: wandelen in het licht van de middernachtzon op de archipels van de Lofoten en de Vesterålen.

Zoals gebruikelijk zijn er verschillende wandelingen voor beginnende en ervaren wandelaars en is er onmisbare informatie over de streek, de bezienswaardigheden en recreatiemogelijkheden.

De betrouwbare routebeschrijvingen, gedetailleerde kaarten en hoogteprofielen zorgen voor een onvergetelijke wandelervaring.

22

Merian live - Oslo

gepubliceerd 20 februari 2019
uitgever:
Merian live
auteur:
Deltas Centrale uitgeverij
taal:
Nederlandstalig
regio:  Noorwegen   Oslo  
Merian live - Oslo

Oslo ontdekken en beleven!
Winkelen
Excursies
Bezienswaardigheden
Eten
Drinken
Uitgangsleven
Overnachten
Wandelingen

Kopen bij bol.com

23

Trotter Noorwegen

gepubliceerd juni 2017
uitgever:
Trotter
auteur:
BenoÎt Lucchini
taal:
Nederlandstalig
Trotter Noorwegen

Deze 'Trotter' biedt een heleboel informatie voor een reis naar Noorwegen. De gids heeft een zeer sobere vormgeving zonder veel foto's, maar wel vormgegeven in de stijl van 'Trotter', met een overzichtelijkere tweekleurendruk en een rustigere bladspiegel. Eerst krijg je een overzichtskaart van het land, praktische informatie en een hoofdstuk over klimaat, vervoer, geschiedenis, eten, cultuur, de taal etc. Het tweede deel gaat gedetailleerd in op de verschillende regio's, van Zuid-Noorwegen tot de Noordkaap. Veel aandacht gaat naar steden als Oslo en Bergen, maar de focus ligt uiteraard op de imposante natuur. Bij elke bestemming krijg je algemene en praktische informatie, een stuk geschiedenis, een groen kader met adressen om te eten, drinken en slapen, en een overzicht van de bezienswaardigheden. Hier en daar is ook een plattegrond opgenomen. Achteraan volgt een register. Een handige gids, die zich vooral richt tot backpackers.

24

Dominicus stad-in-kaart - Oslo in kaart

gepubliceerd april 2014
uitgever:
Dominicus stad-in-kaart
auteur:
Dominicus
taal:
Nederlandstalig
regio:  Noorwegen   Oslo  
Dominicus stad-in-kaart - Oslo in kaart

Van de Duomo naar La Scala, door de Via Monte Napoleone en de Corso Venezia. Met deze gids kom je overal!

 • 8 uitklapbare stadskaarten
 • 60 bezienswaardigheden in beeld
 • 150 adressen voor restaurants, diners, bars, winkels, clubs en theaters
 • Een selectie van de beste hotels voor een leuke prijs
 • Alle informatie over openbaar vervoer

Dominicus Stad-in-kaart zijn meer dan alleen stedengidsjes. Naast de beschrijvingen van de stad en alles wat er te doen en te zien is bevat Stad-in-kaart namelijk al het kaartmateriaal dat je nodig hebt voor een leuke stedentrip! Het aanschaffen van een extra stadskaart is niet meer nodig.

25

Lannoo's Autoboek - Denemarken, Zweden, Noorwegen en IJsland

Toeristische atlas voor reizen, weekend, vakantie & vrije tijd
gepubliceerd mei 2016
uitgever:
Lannoo's autoboek
auteur:
Lannoo
taal:
Nederlandstalig
Lannoo's Autoboek - Denemarken, Zweden, Noorwegen en IJsland

Fotoboek, inspiratiegids én atlas in één

In Scandinavië viert de natuur hoogtij: vredige duinlandschappen in Denemarken, uitgestrekte scherenkusten, maar ook dichte bossen in Zweden, machtige fjorden en watervallen in Noorwegen, smeulende lavavelden en gletsjers in IJsland. Bovendien lokken Kopenhagen, Stockholm, Oslo en Reykjavík in de zomermaanden ontelbare toeristen met hun ruime culturele aanbod.

Het eerste deel van het boek beschrijft per land de interessantste bezienswaardigheden. Die worden gequoteerd volgens een sterrensysteem ( ***= reis op zich waard, **= een uitstap waard, *= bezienswaardig). Daarnaast is er een hoofdstuk gewijd aan de indrukwekkendste nationale parken van Scandinavië.

Vijf uitgestippelde autoroutes doen de mooiste regio’s en de beroemdste plekken van het mysterieuze Noorden aan. Dankzij de ruim 900 foto's, themakaders, plattegronden van de belangrijkste steden en een atlas op schaal 1:900.000, is Lannoo’s Autoboek een combinatie van een fotoboek, reisgids en atlas waaruit je eeuwig inspiratie put. 

26

Rother Wandelgidsen - Zuid-Noorwegen

53 fjord- en bergwandelingen tussen Oslo, Lellehammer, Bergen en Kristiansand
gepubliceerd mei 2015
uitgever:
Rother Wandelgidsen
auteur:
Bernhard Pollmann
taal:
Nederlandstalig
Rother Wandelgidsen - Zuid-Noorwegen

Noorwegen is het land van ongerepte, verlaten natuur, waardoor het een paradijs voor liefhebbers van het buitenleven is. De Rother wandelgids Zuid-Noorwegen beschrijft 53 fjord- en bergwandelingen in het zuidelijke deel van Noorwegen tussen Oslo, Lillehammer en Bergen.

Zoals gebruikelijk zijn er verschillende wandelingen voor beginnende en ervaren wandelaars en is er onmisbare informatie over de streek, de bezienswaardigheden en recreatiemogelijkheden.

De betrouwbare routebeschrijvingen, gedetailleerde kaarten en hoogteprofielen zorgen voor een onvergetelijke wandelervaring.

27

Thuis in Noorwegen

nederlandse emigranten vertellen
gepubliceerd 2011
uitgever:
auteur:
Jeannet Appelo
taal:
Nederlandstalig
Thuis in Noorwegen

In dit boek met interviews met Nederlandse emigranten in Noorwegen, leest u de unieke verhalen. Van sneeuwruimen tot lesuren in het bos. Van een hechte gemeenschap tot enorme vriezers in de berging. De verhalen gaan over lef, twijfel, doorzettingsvermogen, plezier, geduld en soms gewoon een portie geluk. Voor alle geinterviewden geldt; ze hebben het niet bij de droom gelaten. Het boek is rijk geillustreerd met foto's.

28

Dominicus landengids - Noorwegen

gepubliceerd juli 2018
uitgever:
Dominicus Landengids
auteur:
Fred Geers
taal:
Nederlandstalig
Dominicus landengids - Noorwegen

Noorwegen heeft indrukwekkende landschappen die nergens anders in Europa te vinden zijn.

Noorwegen is een ideaal land om te bezoeken in alle jaargetijden: snel ontluikend groen in het prille voorjaar, de lange dagen in de zomer, de herfst die de berghellingen in felle kleuren zet en natuurlijk de sneeuwrijke winter. 

Het is vooral de uitgestrekte en ongerepte natuur die tot de verbeelding spreekt. Noorwegen heeft indrukwekkende landschappen die nergens anders in Europa te vinden zijn. Denk aan de fjorden, de gletsjers en scherenkust. Maar vergeet niet het hooggebergte, de eindeloze kustlijn, de middernachtzon in de zomer en het noorderlicht in de winter. Het is eigenlijk te veel voor één vakantie of bezoek. En daarom komen de Noorwegen-liefhebbers zo graag terug. Steeds op een nieuwe ontdekkingstocht! Want als je eenmaal Noorwegen hebt geproefd, dan wil je meer.