Beste reisboeken Normandië

Normandië (Frans: La Normandie, Normandisch: Nourmaundie) is een bestuurlijke regio in Noordwest-Frankrijk, gelegen tussen Picardië in het noorden en Bretagne en Maine (onderdeel van de regio Pays de la Loire) in het zuiden, Île-de-France in het oosten en langs Het Kanaal. Deze huidige regio Normandië komt grofweg overeen met de historische provincie Normandië.

Top 10 beste reisgidsen Normandië

1

De Groene Reisgids - Normandië Oost

Rouen - Honfleur - Evreux
gepubliceerd juli 2017
uitgever:
De Groene Reisgids
auteur:
Lannoo
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
376
regio:  Normandië  
De Groene Reisgids - Normandië Oost

De heldere regio-indeling van de Groene Reisgidsen laat je meteen zien wat interessant is om te bezoeken op je eigen reisbestemming. Er wordt aandacht besteed zowel aan de grote steden als aan de groene, landelijke gebieden. De auteurs zijn altijd kenners van de plekken: zij zorgen voor een uitgekiende selectie van hotels en restaurants, geordend volgens prijsklasse: van de 'doorsneeprijzen', over 'wat meer luxe' tot 'pure verwennerij'.

2

ANWB extra - Normandië

gepubliceerd april 2018
uitgever:
ANWB Extra
auteur:
Klaus Simon
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
132
regio:  Frankrijk   Normandië  
ANWB extra - Normandië

ANWB Extra reisgids Normandië - Frankrijk 
Beleef Normandië met de compleet vernieuwde reisgids ANWB Extra Normandië! De combinatie van badplaatsen met villa's en hotels uit de belle époque, de trendy winkels, hippe bars en prachtige natuur maken Normandië de perfecte bestemming voor een leuke vakantie. 
De compacte ANWB Extra reisgids Normandië biedt naast diverse routes door de streek veel praktische tips over hotels en vervoer ook 15 inspirerende bezienswaardigheden die je tijdens je vakantie niet mag missen. Struin door de tropische Jardin botanique de Vauville, beklim de Mont St-Michel, of ga proeven van de kazen in Camembert.
Deze kleine reisgids past gemakkelijk in de tas en heeft een handige uitneembare kaart met daarop de beste tips voor winkelen, eten en drinken en uitgaan.

3

Capitool Reisgids Top 10 Normandië

Reisgids met top 10-lijstjes en uitneembare kaart
gepubliceerd mei 2017
uitgever:
Capitool Reisgidsen
auteur:
Capitool
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
144
regio:  Frankrijk   Normandië  
Capitool Reisgids Top 10 Normandië

Top 10 van onder andere de beste restaurants, de mooiste bezienswaardigheden en de leukste winkels 

- Met de uitneembare kaart vind je gemakkelijk de weg
- De schitterende foto's brengen Normandië tot leven
- Compact formaat, ideaal om mee te nemen
- Diverse wandelroutes leiden je langs alle hoogtepunten van de streek 

Top 10 Normandië 

De reisgids is opgebouwd uit top 10-lijsten die het beste van alles wat er in Normandië te zien en te doen is, behandelen. Deze streek in Frankrijk is rijk aan geschiedenis die je overal in het glooiende landschap terugvindt. 

Top 10 Normandië bevat tips en praktische informatie voor tijdens het verblijf, zoals wat voor weer je kunt verwachten, waar je lekker kunt eten, gratis uitjes, welk hotel het beste is en gemakkelijk te volgen voorbeeldroutes zodat je in korte tijd zoveel mogelijk kunt zien. Of je nu een weekend of een hele week komt, dankzij de handige lijstjes heb je een snel overzicht van het beste wat de streek te bieden heeft. Zo zie je in één oogopslag welk museum de moeite waard is en waar je kunt winkelen of schitterende uitzichten hebt 

Deze Top 10-gids verdeelt de Normandië in vier streken: 

- Noordoost-Normandië
- Midden-Normandië
- Noordwest-Normandië
- Zuid-Normandië 

Een bezoek aan Normandië is een duik in de geschiedenis. Je ziet er bijvoorbeeld het klooster op Mont St. Michel, wat een bijzonder uitzicht geeft. Leer meer over de Normandische verovering van Engeland in 1066 door het wereldberoemde Tapijt van Bayeux te bekijken. Iets recentere geschiedenis ontdek je op de D-Day-stranden waar je alles kunt leren over de landing van de geallieerden en de Slag om Normandië. Lekker slenteren en genieten van Franse kaasjes en heerlijke cider doe je in dorpjes zoals Honfleur en Étretat. 

4

De Groene Reisgids - Normandië West

Mont-Saint-Michel . Bayeux . Caen
gepubliceerd september 2016
uitgever:
De Groene Reisgids
auteur:
Lannoo
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
520
regio:  Normandië  
De Groene Reisgids - Normandië West

Haal meer uit uw vakantie met de Michelin-sterren!
De serie Groene Reisgidsen van Michelin is een beproefde en betrouwbare reisgidsenreeks. Of u nu lekker lang met vakantie gaat of er zomaar even tussenuit trekt, de Groene Reisgids wijst u de weg naar alle bijzonderheden die uw reisbestemming te bieden heeft, op een boeiende, grondige en praktische manier. Door de opdeling in regio's of microregio's ontdekt u meteen wat u moet zien en waar u echt heen moet. Op bladzijde 1 vindt u een overzicht van de regio's uit de gids en op de binnenzijde van het omslag worden de behandelde regio's in kaart gebracht. Toeristische plaatsen en bezienswaardigheden krijgen een duidelijke sterrenquotering. Hierdoor kunt u geen enkele 'topper' missen. *** de reis waard ** een omweg waard * interessant In de adresboekjes vindt u naast praktische informatie en tips voor activiteiten ook logeeradressen en eetgelegenheden voor ieders budget. Met kaarten en plattegronden gebaseerd op de bekende Michelincartografie. 

5

Wat & Hoe Reisgids - Normandië

gepubliceerd april 2019
uitgever:
Wat & Hoe reisgidsen
auteur:
Wat & Hoe Hoogtepunten
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
192
regio:  Normandië  
Wat & Hoe Reisgids - Normandië

Wat & Hoe Hoogtepunten Normandië bevat insider tips, 'must see' plekken, en uitklapkaarten om het meeste uit je bezoek aan Normandië te halen. Met de Top 10-selectie, duidelijke wandelkaarten en en overzicht van de beste hotspots biedt Wat & Hoe Hoogtepunten Normandië je alle informatie die je nodig hebt.
Normandië is een prachtige streek, met uiteenlopende hoogtepunten die Frankrijk zo geliefd maken. Van de mooie noordoostkust en de tuige rotskust in het westen, tot middeleeuwse kloosters en chateaus. Maak een wandeling door indrukwekkende beukenbossen, geniet van de heerlijke Franse keuken en vergaap je aan de schilderijen van Monet in een van de vele musea.
Wat & Hoe is al sinds 1926 een betrouwbare reispartner, met voor elke reiziger een geschikte reisgids. De compacte Wat & Hoe Hoogtepunten gids geeft de belangrijkste insider tips en 'must see' plekken van een bepaalde regio.

6

Rother Wandelgidsen - Normandië

van Mont-Saint-Michel tot aan de Côte d'Albâtre
gepubliceerd september 2017
uitgever:
Rother Wandelgidsen
auteur:
Thomas Rettstatt
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
159
regio:  Normandië  
Rother Wandelgidsen - Normandië

De Rother wandelgids Normandië beschrijft 50 prachtige wandelingen aan de kust en in het binnenland van Normandië. Langs mooie zandstranden en wilde kliffen en door idyllische weiden en moerasgebieden.

Zoals gebruikelijk zijn er verschillende wandelingen voor beginnende en ervaren wandelaars en is er onmisbare informatie over de streek, de bezienswaardigheden en recreatiemogelijkheden.

De betrouwbare routebeschrijvingen, gedetailleerde kaarten en hoogteprofielen zorgen voor een onvergetelijke wandelervaring.

7

Dominicus Regiogids - Normandië en Bretagne

gepubliceerd november 2016
uitgever:
Dominicus Landengids
auteur:
Joke Radius
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
344
regio:  Bretagne   Normandië  
Dominicus Regiogids - Normandië en Bretagne

Normandië en Bretagne behoren al jarenlang tot de toppers onder de vakantiebestemmingen, en terecht. Er is ongelofelijk veel te zien en te beleven. De natuur langs de schitterende kusten en landinwaarts biedt allerlei vertier, maar ook weldadige rust met geheimzinnige bossen, ruige heuveltoppen en golvende weilanden. Er zijn meren en er is een uitgebreid net van waterwegen waar je naar hartenlust kunt varen. Voor de fietser zijn er de voies vertes: een netwerk van routes, vaak over voormalige spoorlijnen en jaagpaden. Dan zijn er de imponerende kathedralen - die van Rouen is een van de hoogtepunten van Franse gotiek - naast ontroerende kerkjes en calvaires. Ten slotte valt er op culinair gebied ook heel wat te genieten: de vis-, schaal- en schelpdierschotels zijn wereldberoemd en de crêpes, de cider, de wijn en de kazen zijn verrukkelijk. Joke Radius was docente Frans en werkt nu als vertaler en reisjournalist. Zij reist graag en vaak naar Frankrijk en heeft het land zowel per auto als per fiets doorkruist.

8

Lonely Planet Normandy & D-Day Beaches Road Trips

gepubliceerd juni 2019
uitgever:
Lonely Planet
auteur:
Lonely Planet
taal:
Engelstalig
pagina's:
128
regio:  Normandië  
Lonely Planet Normandy & D-Day Beaches Road Trips

Lonely Planet: The world's leading travel guide publisher Discover the freedom of open roads with Lonely Planet Normandy & D-Day Beaches Road Trips, your passport to uniquely encountering this region by car. Featuring four amazing road trips, plus up-to-date advice on the destinations you'll visit along the way, sample Norman cheeses and get close to WWI and WWII history, all with your trusted travel companion. Get to France, rent a car, and hit the road! Inside Lonely Planet Normandy & D-Day Beaches Road Trips: Lavish colour and gorgeous photography throughout Itineraries and planning advice to pick the right tailored routes for your needs and interests Get around easily - easy-to-read, full-colour route maps, detailed directions Insider tips to get around like a local, avoid trouble spots and be safe on the road - local driving rules, parking, toll roads Essential info at your fingertips - hours of operation, phone numbers, websites, prices Honest reviews for all budgets - eating, sleeping, sight-seeing, hidden gems that most guidebooks miss Useful features - including Detours, Walking Tours and Link Your Trip Covers Rouen, Bayeux, Lille, Amiens, Flanders, Somme, Normandy, D-Day Beaches and more The Perfect Choice: Lonely Planet Normandy & D-Day Beaches Road Trips is perfect for exploring Northern France via the road and discovering sights that are more accessible by car. Looking for more extensive coverage? Lonely Planet France's Best Trips covers road trip itineraries for the whole country, Lonely Planet France, our most comprehensive guide to France, is perfect for exploring both top sights and lesser-known gems, or check out Discover France, a photo-rich guide to the country's most popular attractions. Also looking for a guide focused on Paris? Check out Lonely Planet Paris for a comprehensive look at all the city has to offer, or Pocket Paris, a handy-sized guide focused on the can't-miss sights for a quick trip. There's More in Store for You: See more of Europe's picturesque country sides and have a richer, more authentic experience by exploring Europe by car with Lonely Planet'sRoad Trips guides to ChActeaux of the Loire Valley and Provence & Southeast France or Lonely Planet's Best Trips guides to France, Italy and Ireland. Or start with our FREE SAMPLER '3 of France's Best Road Trips,' with excerpts from each Road Trips guide to help you pick which French region to explore first.

9

Trotter - Normandie West

gepubliceerd april 2014
uitgever:
Trotter
auteur:
Lannoo
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
412
regio:  Normandië  
Trotter - Normandie West

De onmisbare gids voor echte trotters
Een must voor elke reiziger - die Normandië West echt wil beleven - die wil weten waar hij wel en niet moet zijn - die naast beroemde bezienswaardigheden ook graag unieke plekjes opzoekt - die niet de plaatjes wil maar het echte verhaal - die graag kiest voor originele restaurants en hotels - voor elke portemonnee 

Kopen bij bol.com

10

Trotter - Normandie Oost

gepubliceerd april 2014
uitgever:
Trotter
auteur:
Lannoo
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
254
regio:  Normandië  
Trotter - Normandie Oost

De onmisbare gids voor echte trotters
Een must voor elke reiziger - die Normandië Oost echt wil beleven - die wil weten waar hij wel en niet moet zijn - die naast beroemde bezienswaardigheden ook graag unieke plekjes opzoekt - die niet de plaatjes wil maar het echte verhaal - die graag kiest voor originele restaurants en hotels - voor elke portemonnee 

Kopen bij bol.com

11

Rough Guide - Brittany and Normandy

gepubliceerd april 2015
uitgever:
Rough Guides
auteur:
Greg Ward
taal:
Engelstalig
pagina's:
432
regio:  Bretagne   Normandië  
Rough Guide - Brittany and Normandy

Make the most of your time on Earth™ with The Rough Guide to Brittany and NormandyThe Rough Guide to Brittany & Normandy is the ultimate full-colour handbook to northern France, from the glorious island abbey of Mont-St-Michel to Monet's waterlily pond at Giverny, and the walled medieval town of Dinan to the dynamic modern city of Nantes. Discover walks and cycle trails through ancient forests and along stunning coastline, and learn about the prehistoric peoples who erected the awe-inspiring megaliths of Carnac. There's detailed advice on where to find and enjoy superb food, from the seafood of Brittany to the cheese and cider of Normandy, with thorough restaurant reviews and accurate up-to-date prices. Whether you're looking for the best camping or the most stylish hotels, you can rely on accommodation suggestions for every budget and taste. You'll find practical advice on how to get around, from river cruises to SNCF trains, as well as the clearest colour maps of any guide. Authoritative accounts cover everything from the landscapes and wildlife to Brittany and Normandy's fascinating history and lively musical festivals.