Beste reisboeken Picardië

Picardië (Frans: Picardie) is een streek in Noord-Frankrijk, noordoostelijk van Normandië. De streek is tegenwoordig verdeeld over de vijf departementen van de regio Hauts-de-France. De Picardische kust is een strook van ongeveer zestig kilometer, met afwisselend krijtrotsen en zandstranden.

Top 10 beste reisgidsen Picardië

1

De Groene Reisgids - Picardië

Somme - Oise - Aisne
gepubliceerd april 2016
uitgever:
De Groene Reisgids
auteur:
Lannoo
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
376
regio:  Picardië  
De Groene Reisgids - Picardië

Het deel over het gebied Picardië in het noordwesten van Frankrijk in de Michelin reisgidsenreeks Groene Gidsen is opgebouwd volgens het bekende stramien: een deel praktische inlichtingen, een hoofdstuk achtergronden en dan de vijf gebieden waarin deze streek is onderverdeeld; 1. Baai van de Somme en Abbeville, 2. Amiénois en Haute Somme, 3. Oise, 4. Laonnois en Soissonnais 5. Saint-Quentinois en Thiérache. De bezienswaardigheden zijn met het bekende sterrensysteem gequoteerd - de reis waard (drie sterren), een omweg waard (twee sterren) en interessant, als u in de buurt bent (een ster). Natuur, cultuur en toeristische toppers komen gelijkmatig aan bod. De informatie is degelijk en gedetailleerd. Ook een aantal autotochten is overzichtelijk uitgewerkt, maar een goede streekkaart blijft onontbeerlijk. Het sterkste punt van deze reeks blijft de doordachte en praktische aanpak, met groot gebruiksgemak voor de reiziger. Met duidelijke kaartjes en foto's in kleur, verwijzingen naar de bijbehorende Michelin-kaarten, een index en een woordenlijst. Kleine letter.

2

Rother Wandelgidsen - Picardië

tussen België en Parijs; 50 wandelingen
gepubliceerd mei 2016
uitgever:
Rother Wandelgidsen
auteur:
Thomas Retstatt
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
167
regio:  Picardië  
Rother Wandelgidsen - Picardië

Deze gids beschrijft 50 wandelingen in Noord-Frankrijk tussen de Belgische grens, Parijs, de Atlantische Oceaan en de streek Champagne-Ardenne in een zeer gevarieerd landschap.

Zoals gebruikelijk zijn er verschillende wandelingen voor beginnende en ervaren wandelaars en is er onmisbare informatie over de streek, de bezienswaardigheden en recreatiemogelijkheden.

De betrouwbare routebeschrijvingen, gedetailleerde kaarten en hoogteprofielen zorgen voor een onvergetelijke wandelervaring.