Beste reisboeken Provence

De Provence is een gebied in het zuidoosten van Frankrijk. De Provence ligt tussen de Middellandse Zee, het Rhônedal en Italië, voor het overgrote deel in de administratieve regio Provence-Alpes-Côte d'Azur. In ruime zin strekt de Provence zich in het westen uit tot voorbij Nîmes (administratief in Occitanie) en in het noorden tot het zuiden van de Drôme (Auvergne-Rhône-Alpes).

Grote steden in het gebied zijn Marseille, Nice, Toulon en Aix-en-Provence.

Top 10 beste reisgidsen Provence

1

De Groene Reisgids - Provence

Avignon - Arles - Marseille - Mont Ventoux
gepubliceerd juni 2017
uitgever:
De Groene Reisgids
auteur:
Lannoo
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
376
regio:  Provence   Marseille  
De Groene Reisgids - Provence

Deze "Groene ReisGids' van Michelin bundelt uiteenlopende informatie voor een reis naar de Provence. De gids opent met een praktisch deel, met onder meer een overzicht van de toeristische activiteiten en een evenementenkalender, en een algemene bespreking van de Provence (natuur, geschiedenis, kunst). Vervolgens wordt afzonderlijk ingegaan op een aantal steden en bezienswaardigheden, gaande van Marseille tot de Luberon. Per bestemming een korte bespreking, een aantal nuttige adressen en enkele weetjes. Hier en daar ook een kaartje. Dat alles wordt getoond op kleine, maar duidelijke kleurenfoto's en beoordeeld aan de hand van het bekende sterrensysteem. Achteraan een register en een woordenlijst; op het uitvouwbare omslag een overzichtskaart van de regio. Een overzichtelijke en betrouwbare reisgids voor een ruim publiek. Kleine druk.

2

Wat & Hoe Reisgids - Provence & de Cote d'Azur

gepubliceerd juli 2018
uitgever:
Wat & Hoe reisgidsen
auteur:
Wat & Hoe Hoogtepunten
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
192
regio:  Provence  
Wat & Hoe Reisgids - Provence & de Cote d'Azur

Wat & Hoe Hoogtepunten Provence bevat insider tips, 'must see' plekken, en uitklapkaarten om het meeste uit je bezoek aan de Provence te halen. Met de Top 10-selectie, duidelijke wandelkaarten en een overzicht van de beste hotspots biedt Wat & Hoe Hoogtepunten Provence je alle informatie die je nodig hebt.
Wat & Hoe is al sinds 1926 een betrouwbare reispartner, met voor elke reiziger een geschikte reisgids. De compacte Wat & Hoe Hoogtepunten gids geeft de belangrijkste insider tips en 'must see' plekken van een bepaalde regio.

3

Capitool reisgids - Provence & Côte d'Azur

Complete en rijk geïllustreerde reisgids die alles biedt voor een geslaagde reis
gepubliceerd 02 januari 2015
uitgever:
Capitool Reisgidsen
auteur:
Martin Walters, Roger Williams
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
272
regio:  Frankrijk   Provence  
Capitool reisgids - Provence & Côte d'Azur

De ideale reisgids voor jouw reis naar Provence & Côte d’Azur

•Een luxe reisgids boordevol informatie
•Met een zorgvuldig samengestelde inhoud van hoge kwaliteit
•Bestand tegen intensief gebruik voor, tijdens én na je reis
•Met de mooiste illustraties en foto’s
•Een gids om te bewaren als een prachtige herinnering

In de Provence komen alle zintuigen aan bod: het zicht voor de eindeloze, zonovergoten landschappen, de reuk voor de lavendel en de olijfgaarden, de smaak voor de zongerijpte gewassen en de druiven, het gehoor voor de zacht kabbelende golven en het gevoel voor de warmte van de zon. Een van de hoogtepunten is de middeleeuwse architectuur van Avignon, de belangrijkste stad in Vaucluse en de poort naar deze regio in Frankrijk. Kortom, in de Provence is het alleen maar genieten. 

Alles in één reisgids
Met de reisgids Capitool Provence & Côte d’Azur ben je verzekerd van een reisgids boordevol informatie, mooie plattegronden en de meest handige tips. De reisgids is opgedeeld in de vijf verschillende streken die Provence & Côte d’Azur rijk zijn. Elk gebied wordt in een apart hoofdstuk beschreven, inclusief foto’s, illustraties en kaarten, opengewerkte tekeningen, driedimensionale beelden en plattegronden van de belangrijkste bezienswaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan het Romeinse theater in Orange, gelegen in Vaucluse wat op de UNESCO-Werelderfgoedlijst staat, het gezellige centrum van St-Tropez dat in oude stijl herbouwd is en Musée du Vieux in het moderne Monaco. 
De reisgids beschikt tevens over een handige lijst van restaurants en cafés, accommodaties, winkels, amusement, feesten in de Provence, themavakanties en buitenactiviteiten. Daarnaast geeft Capitool Provence & Côte d’Azur in alle tijden praktische informatie over jouw reis. Of dat nu gaat over reizen met kinderen, rijden in het drukke verkeer, internet, het vinden van geldautomaten of het openbaar vervoer: met het uitgebreide en handige overzicht achter in het boek, zal je overal beslagen ten ijs komen. 

Genoeg te ontdekken
De reisgids laat jou alles weten over de echte do’s en don’ts van jouw verblijfplaats. Omdat er zoveel te ontdekken is, zijn er verschillende kaarten te vinden per gebied met de leukste bezienswaardigheden. Op die manier zie je altijd wel een paar bezienswaardigheden. Benieuwd naar welke gebieden er allemaal zijn? In Capitool Provence & Côte d’Azur zijn de volgende streken te vinden: 

•De Rivièra en de Alpes Maritimes
•De Var en de îles d’Hyères
•Bouches-du-Rhône en Nîmes
•Vaucluse
•Alpes-de-Haute-Provence

Met 272 pagina’s aan tekst, kaarten, foto’s en illustraties is de reisgids Capitool Provence & Côte d’Azur een compleet handboek aan onmisbare informatie. Zo kun jij op de beste manier de reis van jouw dromen maken. Capitool laat je de wereld zien!

4

Capitool Reisgids Top 10 Provence en de Côte d'Azur

Reisgids met top 10-lijstjes en uitneembare kaart
gepubliceerd juni 2017
uitgever:
Capitool Reisgidsen
auteur:
Capitool
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
160
regio:  Provence  
Capitool Reisgids Top 10 Provence en de Côte d'Azur

Top 10 van onder andere de beste restaurants, de mooiste bezienswaardigheden en de leukste winkels
- Met de uitneembare kaart vind je gemakkelijk de weg
- De schitterende foto’s brengen de streek tot leven
- Compact formaat, ideaal om mee te nemen
- Diverse autoroutes leiden je langs de kust en door het pittoreske platteland

Top 10 Provence en de Côte d’Azur

De reisgids is opgebouwd uit top 10-lijsten die het beste van alles wat er in Provence en de Côte d’Azur te zien en te doen is, behandelen.

In korte beschrijvingen lees je over het mooiste deel van Frankrijk. De hoogtepunten van de Provence weerspiegelen de rijke geschiedenis van de streek. De stranden, leuke dorpjes en het bergachtige binnenland trokken veel kunstenaars en spreken ook de hedendaagse bezoeker aan.

Top 10 Provence en de Côte d’Azur bevat tips en praktische informatie voor tijdens het verblijf, zoals wat voor weer je kunt verwachten, waar je lekker kunt eten, gratis uitjes, welk hotel het beste is en gemakkelijk te volgen voorbeeldroutes zodat je in korte tijd zoveel mogelijk kunt zien. Of je nu een weekend of een hele week komt, dankzij de handige lijstjes heb je een snel overzicht van het beste wat de regio te bieden heeft. Zo zie je in één oogopslag welk museum de moeite waard is, waar de mooiste stranden zijn en waar je de lekkerste wijn kunt proeven.

Deze Top 10-gids verdeelt de streek in zes regio’s, plus twee steden

- Marseille
- Bouches-du-Rhône
- De Var en de Provençaalse kust
- Nice
- Monaco en de Rivièra
- Alpes-Maritimes
- Alpes-de-Haute-Provence
- Vaucluse

Duizenden jaren van volkerentrek heeft geresulteerd in een rijk cultureel erfgoed in de Provence, en historische plekken als het Romeinse amfitheater in Nîmes, de middeleeuwse Abbaye de Sénanque en de papavervelden in Châteauneuf-du-Pape zijn nog in volle glorie. De Côte d’Azur is het bruisende zuiden van Frankrijk, van de goktafels van Monaco tot de topless stranden van St. Tropez. De regio biedt talloze plekken waar je je eigen paradijsje kunt vinden.

5

DK Eyewitness Travel Guide Provence and the Cote d'Azur

gepubliceerd maart 2019
uitgever:
DK Eyewitness Travel Guide
auteur:
Dk Travel
taal:
Engelstalig
pagina's:
224
regio:  Frankrijk   Provence  
DK Eyewitness Travel Guide Provence and the Cote d'Azur

DK Eyewitness Travel Guide: Provence & the Cote d'Azur The ideal travel companion, full of insider advice on what to see and do, plus detailed itineraries and comprehensive maps for exploring this tranquil and picturesque region. Tour through the beautiful Provencal villages and landscapes of the Petit Luberon, take in the glamour of Cannes, enjoy a dish of bouillabaisse in Marseille, or go wine tasting at Chateauneuf-du-Pape: everything you need to know is clearly laid out within color-coded chapters. Discover the best of Provence and the Cote d'Azur with this indispensable travel guide. Inside DK Eyewitness Travel Guide Provence & the Cote d'Azur: - Over 15 color maps help you navigate with ease - Simple layout makes it easy to find the information you need -Comprehensive tours and itineraries of Provence and the Cote d'Azur designed for every interest and budget -Illustrations show the inside of icons such as Nice's Musee Matisse, the Ephrussi de Rothschild Villa, Gardens on the Cap Ferrat, well-preserved Theatre Antique et Musee d'Orange in Vaucluse, and more -Color photographs of the area's bustling cities and pretty towns, Roman-inspired architecture, white-sand beaches, elegant chateaux, beautiful landscapes, and more -Detailed chapters, with area maps, cover the Riviera and the Alpes Maritimes; the Var and the Iles d'Hyeres; Bouches-du-Rhone and Nimes; Vaucluse; and Alpes-de-Haute-Provence - Historical and cultural context gives you a richer travel experience: learn about the region's fascinating history and culture, famous artists and writers, local festivals, traditional food and drink, including its world-famous wines, striking landscapes and diverse wildlife, unique souvenirs, and more - Essential travel tips: our expert choices of where to stay, eat, shop, and sightsee, plus how to get around, useful phrases, and visa and health information DK Eyewitness Travel Guide Provence & the Cote d'Azur is a detailed, easy-to-use guide designed to help you get the most from your visit to Provence and the Cote d'Azur.

6

Top 10 Provence and the Cote d'Azur

gepubliceerd maart 2019
uitgever:
DK Eyewitness Travel Guide
auteur:
Dk Travel
taal:
Engelstalig
pagina's:
160
regio:  Provence  
Top 10 Provence and the Cote d'Azur

An unbeatable, pocket-sized guide to Provence and the Cote d'Azur, packed with insider tips and ideas, colour maps, top 10 lists, and a laminated pull-out map - all designed to help you see the very best of Provence and the Cote d'Azur. Experience the sun-soaked beaches and riviera glamour of Saint-Tropez; kayak in the vast lagoons of the breathtaking Camargue wetlands; wander the streets of historic Vieux Nice; explore the museums of Marseille; or enjoy the nightlife in Cannes. From top 10 beaches to top 10 Roman sights, discover the best of Provence and the Cote d'Azur with this easy-to-use travel guide. Inside Top 10 Provence and the Cote d'Azur: - Ten easy-to-follow itineraries, perfect for a day trip, a weekend, or a week - Top 10 lists showcase the best attractions in Provence and the Cote d'Azur, covering Palais des Papes, Gorges du Verdon, Roman Arles, and many more - Free laminated pull-out map of Provence and the Cote d'Azur, plus eight detailed area maps in colour, marked with the top highlights and listings of the area - In-depth area guides explore Provence and the Cote d'Azur's most interesting neighbourhoods, with the best places for shopping, going out and sightseeing - Colour-coded chapters divided by area make it easy to find information quickly and plan your day - Essential travel tips, including our expert choices of where to stay, eat, shop and sightsee, plus useful transportation, visa and health information - Colour maps help you navigate with ease - Covers Marseille, Bouches-du-Rhone, the Var and Provencal Coast, Nice, Monaco, and the Riviera

7

Lonely Planet Provence & Southeast France Road Trips

gepubliceerd 2015
uitgever:
Lonely Planet
auteur:
Oliver Berry
taal:
Engelstalig
pagina's:
128
regio:  Provence  
Lonely Planet Provence & Southeast France Road Trips

Discover the freedom of open roads with Lonely Planet Provence & Southeast France Road Trips, your passport to uniquely encountering this region by car. Featuring four amazing road trips, plus up-to-date advice on the destinations you'll visit along the way, explore the Mediterranean south's shimmering coast and rustic heart with your trusted travel companion. Get to France, rent a car, and hit the road! 

Inside Lonely Planet Provence & Southeast France Road Trips : 
*Lavish colour and gorgeous photography throughout 
*Itineraries and planning advice to pick the right tailored routes for your needs and interests 
*Get around easily - easy-to-read, full-colour route maps, detailed directions 
*Insider tips to get around like a local, avoid trouble spots and be safe on the road - local driving rules, parking, toll roads 
*Essential info at your fingertips - hours of operation, phone numbers, websites, prices 
*Honest reviews for all budgets - eating, sleeping, sight-seeing, hidden gems that most guidebooks miss 
*Useful features - including Detours, Walking Tours and Link Your Trip 
*Covers Nîmes, Nice, Provence, French Riviera and more 

8

Rother Wandelgidsen - Provence

van de Ardèche tot de kloof van de Verdon en van de Mont Ventoux tot de Calanques; de 50 mooiste dal- en bergwandelingen
gepubliceerd mei 2016
uitgever:
Rother Wandelgidsen
auteur:
Thomas Rettstatt
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
143
regio:  Provence  
Rother Wandelgidsen - Provence

De Rother wandelgids Provence beschrijft 50 wandelingen in de regio tussen de Ardèche en de Gorges du Verdon, de Mont Ventoux en Calanques in Zuid-Frankrijk. Er is voor ieder wat wils: van klassieke tochten die elke Provence bezoeker moet maken tot eenzame paden die je nog als geheim kunt beschouwen.

Zoals gebruikelijk zijn er verschillende wandelingen voor beginnende en ervaren wandelaars en is er onmisbare informatie over de streek, de bezienswaardigheden en recreatiemogelijkheden.

De betrouwbare routebeschrijvingen, gedetailleerde kaarten en hoogteprofielen zorgen voor een onvergetelijke wandelervaring.

9

Rough Guide - Provence & Cote d'Azur

gepubliceerd juli 2016
uitgever:
Rough Guides
auteur:
Ward, Greg
taal:
Engelstalig
pagina's:
448
regio:  Provence  
Rough Guide - Provence & Cote d'Azur

The brand new, full-colour The Rough Guide to Provence and the Côte d'Azur is the ultimate guide to one of the most compelling regions of southern France. Discover all the highlights for yourself, with expert listings, stunning photography and lively background information.The Rough Guide to Provence and the Cote d'Azur helps you explore everything from glamorous Riviera resorts to timeless Alpine villages, historic festival cities like Aix and Avignon and the vibrant port of Marseille. As well as detailed advice on spotting flamingos in the Camargue, sampling the wines of the Rhône valley, admiring Roman ruins, and following the footsteps of van Gogh and Matisse, you'll find up-to-date recommendations of hotels, bars, and restaough Guide urants to suit all budgets.With in-depth descriptions of every destination, personal author favourites and hand-picked itineraries of the attractions you must not miss, the Rough Guide won't let you down. Make the most of your trip with The Rough Guide to Provence and the Côte d'Azur.

10

Marseille & Western Provence Footprint Focus Guide

Includes Aix-en-Provence, Arles, Avignon, Les Baux, Camargue
gepubliceerd april 2014
uitgever:
Footprint
auteur:
Kathryn Tomasetti, Tristan Rutherford
taal:
Engelstalig
pagina's:
104
regio:  Provence   Marseille  
Marseille & Western Provence Footprint Focus Guide

Footprintfocus Marseille and Western Provence explores this popular French destination, which was European Capital of Culture 2013. Fully updated to incorporate the changes that have occurred in the city, this guide features an Essentials section with practical tips to help plan a trip, detailed information on attractions and comprehensive listings of where to eat, sleep and have fun. * Essentials section with tips on getting there and around * Up-to-date recommendations of great places to stay and eat * Highlights map of the region plus detailed street maps where relevant * Slim enough to fit in a pocket Loaded with advice and information on how to get around, this concise Footprintfocus guide will help travellers get the most out of Marseille and Western Provence without weighing them down. The content of the Footprintfocus Marseille and Western Provence guide has been extracted from Footprint's Provence & Cote d'Azur guide.

11

Trotter - Provence

gepubliceerd maart 2014
uitgever:
Trotter
auteur:
Lannoo
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
557
regio:  Provence  
Trotter - Provence

Deze 'Trotter'-reisgids bevat een heleboel informatie voor een reis naar de Provence. De nadruk ligt op basisinformatie en de gids heeft dan ook een sobere maar overzichtelijke vormgeving (tweekleurendruk, kleine letter, kaartjes en foto's in zwart-wit). Na een overzichtskaart en een hoofdstuk met praktische informatie volgt een uitgebreid algemeen deel, met informatie over mens, maatschappij, natuur en cultuur (architectuur, geografie, geschiedenis, Provençaalse lekkernijen...). Daarna maak je kennis met de verschillende regio's, van de Bouches du Rhône en de Vaucluse tot Alpes-de-Haute-Provence. De aandacht gaat zowel naar de natuur als naar steden als Marseille en Avignon. Bij elke reisbestemming krijg je eerst een algemene inleiding en een praktisch deeltje met vooral nuttige adressen. Daarna volgen een kader met informatie over slapen, eten en drinken, en een overzicht van de bezienswaardigheden. Hier en daar werd een plattegrond opgenomen. Achteraan is er een register. Een handige reisgids voor backpackers en andere reizigers. Sinds de laatste editie (2010) werd de gids uitgebreid en geüpdatet.

Kopen bij bol.com