Beste reisboeken Scandinavië

Scandinavië is de naam waarmee een gebied in het noorden van Europa wordt aangeduid. De term Scandinavië wordt op drie verschillende manieren gedefinieerd:

 1. Puur geografisch gezien is Scandinavië het gebied dat overeenkomt met het Scandinavisch Schiereiland, dat voor het grootste deel bestaat uit het Scandinavisch Hoogland. Dit betreft de landen Noorwegen en Zweden en delen van Noord-Finland.
 2. Politiek gezien bestaat Scandinavië uit Denemarken, Noorwegen en Zweden. Dit is de definitie die in Scandinavië zelf wordt gehanteerd en men kan aan de hand van deze definitie stellen dat Scandinavië een deel van "Norden" is (zie derde definitie).
 3. Historisch en cultureel gezien bestaat Scandinavië uit de lidstaten van de Noordse Raad: Denemarken, Finland, IJsland, Noorwegen en Zweden. In het Deens, Noors en Zweeds wordt dit aangeduid als "Norden" en in het Fins als "Pohjoismaat".

Meestal wordt de tweede of de derde definitie gebruikt.

1

Reishandboek Noorwegen

praktische en culturele gids met alle bezienswaardigheden
gepubliceerd september 2016
uitgever:
Elmar
auteur:
Henk Filippo, Elio Pelzers
taal:
Nederlandstalig
Reishandboek Noorwegen

Praktische en culturele reisgids met alle bezienswaardigheden Deze reisgids voor Noorwegen laat je kennis maken met de de ongekende diversiteit van Noorwegen: diepe fjorden, woeste bergen, ijzige hoogvlakten, honderden watervallen, machtige gletsjers, nauwe valleien, oneindige taiga's, woeste toendra's en onvoorspelbare scherenkusten. Urenlang in de auto, te voet of op de fiets zonder iemand tegen te komen.

De Noorse cultuurhistorie is niet grotesk, maar klein, fijn en knus. Oslo is innovatief, Bergen conservatief en Trondheim creatief. Van de Zuidkaap (Kap Lindesnes) tot aan de 2500 km noordelijker gelegen Noordkaap is Noorwegen een en al verrassing en overweldigende natuur. Daarom komen Nederlanders er graag.

Het Reishandboek Noorwegen bevat duidelijke kaarten en plattegronden en fraaie fotografie.

Kopen bij bol.com

2

ANWB Ontdek reisgids - Noorwegen Zuid

gepubliceerd juli 2017
uitgever:
ANWB Ontdek reisgids
auteur:
Michael Möbius
taal:
Nederlandstalig
ANWB Ontdek reisgids - Noorwegen Zuid

Verken Zuid-Noorwegen op een andere manier met de uitgebreide ANWB Ontdek reisgids Noorwegen zuid! Natuurlijk mag je bezienswaardigheden zoals middeleeuwse houten huizen in Bergen en het veelzijdige Oslo niet missen, maar ga ook eens van de gebaande paden en wandel over door de tuinen van historisch landskasteel de Baronie Rosendal, bezoek de Lindesnes vuurtoren uit 1915 in het zuiden van Noorwegen of geniet van het uitzicht vanaf de kabelbaan in Bergen.

Deze reisgids biedt naast praktische tips over routes, hotels en vervoer ook originele ontdekkingstochten door het land. De auteur laat juist díe plekjes zien waar de andere toeristen aan voorbij lopen. Achter in de handzame gids zit een uitneembare kaart. Kortom: deze reisgids is een onmisbare reisgezel tijdens je vakantie door Zuid-Noorwegen.

3

Dominicus landengids - Zweden

gepubliceerd april 2018
uitgever:
Dominicus Landengids
auteur:
Tinto van Tuijl
taal:
Nederlandstalig
regio:  Europa   Noord-Europa   Scandinavië   Zweden  
Dominicus landengids - Zweden

Bossen, meren en een prachtige scherenkust, vriendelijke rode huisjes en veel rust en ruimte: dit beeld van Zweden klopt, maar er is nog zo veel meer! 

Deze reisgids is een aansporing om van de hoofdwegen af te slaan. Volg spontaan een bordje langs de weg dat naar een runensteen of oude watermolen leidt, pak de ijzeren sleutel van de haak bij de middeleeuwse kerkdeur en loop naar binnen. Verwonder je over de rijke erfenis die de Vikingen nalieten en over de spectaculaire vogeltrek, en bewonder de Zweedse kunst en architectuur. Blijf desnoods hangen in dezelfde streek en neem de fiets of kajak. En als je niet komt voor de Zweedse cultuur of natuur, ga dan winkelen in Malmö of Stockholm, of kom in de winter om te skiën of te schaatsen. 

Jong of oud, cultuurminnaar of zonaanbidder, zalmvisser of kerkganger, botanicus, vogelaar of fan van Pippi Langkous, Zweden is voor iedereen!

Tinto van Tuijl kwam voor het eerst als geoloog naar Zweden en schrijft over reizen. Haar dochter Nienke Verhoog is linguïst, heeft op meerdere plaatsen in Zweden gewerkt en spreekt vloeiend Zweeds.

4

De Groene Reisgids Weekend - Kopenhagen

gepubliceerd februari 2018
uitgever:
De Groene Reisgids Weekend
auteur:
Lannoo
taal:
Nederlandstalig
De Groene Reisgids Weekend - Kopenhagen

Deze reisgids voor een weekendje Kopenhagen maakt deel uit van de reeks 'Groene Reisgids weekend', die qua opzet en vormgeving aansluit bij de klassieke 'Groene Gidsen', maar focust op citytrips en een compacter formaat heeft.

Na een deeltje over aankomen in Kopenhagen volgen enkele algemene hoofdstukken: het voorbereiden van de reis, praktische informatie (vervoer, uit eten…) en een evenementenkalender. Daarna worden de bezienswaardigheden per wijk besproken. Dat alles wordt gewaardeerd met sterretjes.

Gevolgd door een overzicht van de beste adressen om te overnachten, iets te eten of te drinken, te winkelen of uit te gaan.

Ten slotte is er een deel met meer informatie over de stad en over Denemarken in het algemeen. Achterin een register. Op de uitklapbare flappen vind je een openbaar vervoerkaart en een overzichtskaart van de verschillende wijken van Kopenhagen. Overzichtelijke lay-out met functioneel kleurgebruik. Verlucht met kaartjes, kaders met achtergrondinformatie en kleurenfoto's. Een beknopte maar handige gids. 

5

De Groene Reisgids - Stockholm weekend

gepubliceerd april 2018
uitgever:
De Groene Reisgids Weekend
auteur:
Lannoo
taal:
Nederlandstalig
De Groene Reisgids - Stockholm weekend

Deze reisgids voor een weekendje Stockholm maakt deel uit van de nieuwe reeks 'Groene Reisgids Travel', die qua opzet en vormgeving aansluit bij de klassieke 'Groene Gidsen', maar focust op stedentrips en een compacter formaat heeft. Na een deeltje over aankomen in Stockholm volgen enkele algemene hoofdstukken: informatie voor het voorbereiden van de reis, praktische informatie (vervoer, uit eten) en een evenementenkalender. Het volgende deel bespreekt de bezienswaardigheden per wijk, van Gamla Stan en Riddarholmen tot Hagaparken. Dat alles wordt gewaardeerd met sterretjes.

Daarna krijg je een overzicht van de beste adressen om te overnachten, iets te eten of te drinken, te winkelen of uit te gaan.

Ten slotte is er een deel met informatie over angstaanjagende Vikingen, stedenbouw, Zweeds design en lekkernijen.

Achteraan volgt een index. Op de uitklapbare voorflap de inhoudsopgave en overzichtskaart van de verschillende wijken, op de achterflap een metrokaart en een uitneembaar stadsplan. Overzichtelijke lay-out met een functioneel kleurengebruik en een schreefloze letter. Verlucht met kaartjes, kaders met achtergrondinformatie en kleurenfoto's. Een beknopte, maar handige gids.

6

Capitool reisgids - Zweden

Complete en rijk geïllustreerde reisgids die alles biedt voor een geslaagde reis
gepubliceerd 02 januari 2015
uitgever:
Capitool Reisgidsen
auteur:
Gon Hokke
taal:
Nederlandstalig
regio:  Europa   Noord-Europa   Scandinavië   Zweden  
Capitool reisgids - Zweden

De ideale reisgids voor jouw reis naar Zweden

 • Een luxe reisgids boordevol informatie
 • Met een zorgvuldig samengestelde inhoud van hoge kwaliteit
 • Bestand tegen intensief gebruik voor, tijdens én na je reis
 • Met de mooiste illustraties en foto’s
 • Een gids om te bewaren als een prachtige herinnering

Zweden behoort tot de best bewaarde geheimen van Europa. Als grootste land van Scandinavië omvat het een groot aantal landschappen, van golvende heuvels en prachtige zandstranden in het zuiden tot dichte naaldbossen en ruige bergen in het noorden. In het hele land vind je charmante dorpen en steden vol fascinerende musea en fantastische restaurants. Het is voor zowel de natuur-, cultuur- én sportliefhebber the place to be. Stockholm, verspreid over veertien eilanden, is één van de mooiste steden van Europa en is daarom ook zeer zeker een bezoek waard. 

Alles in één reisgids
Met de reisgids Capitool Zweden ben je verzekerd van een reisgids boordevol informatie, mooie plattegronden en de meest handige tips. De reisgids is opgedeeld in de tien verschillende streken die Zweden rijk is. Elk gebied wordt in een apart hoofdstuk beschreven, inclusief foto’s, illustraties en kaarten, opengewerkte tekeningen, driedimensionale beelden en plattegronden van de belangrijkste bezienswaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan de Kungsträdgarden; de Koningstuin en dé ontmoetingsplek in de stad Stockholm, het Noords Museum met veel prachtstukken én de oude marinebasis Skeppsholmen; een eiland met festivalterrein, een museum en nog veel meer. 
De reisgids beschikt tevens over een handige lijst van restaurants en cafés, accommodaties, winkels, amusement, sport en buitenactiviteiten. Daarnaast geeft Capitool Zweden in alle tijden praktische informatie over jouw reis. Of dat nu gaat over reizen met kinderen, rijden in het drukke verkeer, internet, het vinden van geldautomaten of het openbaar vervoer: met het uitgebreide en handige overzicht achter in het boek, zal je overal beslagen ten ijs komen. 

Genoeg te ontdekken
De reisgids laat jou alles weten over de echte do’s en don’ts van jouw verblijfplaats. Omdat er zoveel te ontdekken is, zijn er verschillende kaarten te vinden per gebied met de leukste bezienswaardigheden. Op die manier zie je altijd wel een paar bezienswaardigheden. Benieuwd naar welke gebieden er allemaal zijn? In Capitool Zweden zijn de volgende streken te vinden: 

 • Stockholm
 • Oost-Svealand
 • Oost-Götaland
 • Gotland
 • Zuid-Götaland
 • Göteborg
 • West-Götaland
 • West-Svealand
 • Zuid-Norrland
 • Noord-Norrland

Met 352 pagina’s aan tekst, kaarten, foto’s en illustraties is de reisgids Capitool Zweden een compleet handboek aan onmisbare informatie. Zo kun jij op de beste manier de reis van jouw dromen maken. Capitool laat je de wereld zien!

7

Ontdek Denemarken

gepubliceerd juni 2018
uitgever:
ANWB Ontdek reisgids
auteur:
Ger Meesters
taal:
Nederlandstalig
Ontdek denemarken

Verken Denemarken op een andere manier met de uitgebreide ANWB Ontdek reisgids Denemarken! Natuurlijk mag je bezienswaardigheden zoals het Deense deel van de Waddenzee en Legoland in Bilund niet missen. Maar ga ook eens van de gebaande paden en ga op zoek naar de grote runensteen van Jelling, ga terug in de tijd bij Vikingburcht Trellenborg, of bezoek het kunstmuseum ARoS in Aarhus. 

Deze reisgids biedt naast praktische tips over routes, hotels en vervoer ook originele ontdekkingstochten door het land. De auteur laat juist díe plekjes zien waar de andere toeristen aan voorbij lopen. Achter in de handzame gids zit een uitneembare kaart. Kortom: deze reisgids is een onmisbare reisgezel tijdens je vakantie door Denemarken.

8

Rother Wandelgidsen - Centraal-Noorwegen

van Geiranger tot Trondheim en naar Børgefjell
gepubliceerd februari 2018
uitgever:
Rother Wandelgidsen
auteur:
Bernhard Pollmann
taal:
Nederlandstalig
regio:  Scandinavië   Noorwegen  
Rother Wandelgidsen - Centraal-Noorwegen

De 50 mooiste wandelingen in Centraal-Noorwegen. Zoals gebruikelijk zijn er verschillende wandelingen voor beginnende en ervaren wandelaars en is er onmisbare informatie over de streek, de bezienswaardigheden en recreatiemogelijkheden.

De betrouwbare routebeschrijvingen, gedetailleerde kaarten en hoogteprofielen zorgen voor een onvergetelijke wandelervaring.

9

Insight guides - Zweden

gepubliceerd 2017
uitgever:
Insight guides
auteur:
Sunniva Schouten, Monique van den Burg
taal:
Nederlandstalig
regio:  Europa   Noord-Europa   Scandinavië   Zweden  
Insight guides - Zweden

Zweden heeft een grote aantrekkingskracht en is een populaire bestemming. Het is een ideaal land voor wie van de natuur en het buitenleven houdt en heeft bovendien veel te bieden op het gebied van cultuur.

De auteurs en fotografen laten u op de bekende, onovertroffen en veelvuldig bekroonde Insight Guide-wijze kennismaken met dit prachtige land. In de eerste hoofdstukken leest u alles over de geschiedenis, de oude Vikingen en de huidige bevolking, over kunst en cultuur en Alfred Nobel. Vervolgens nemen de auteurs u mee op reis. Van het kosmopolitische Stockholm met zijn duizenden eilanden, via het levendige Malmö in het zuiden naar de zomerse trekpleisters aan de westkust. Via de grote meren en de folklorestreek Dalarna naar Lapland en de noordoostkust. U maakt kennis met de middernachtzon en de festiviteiten rond midzomerdag. Deze hoofdstukken worden afgewisseld met themapagina's over onder andere 'De plunderende handelaars', 'De langste galerie ter wereld' en 'Het Rijk van glas'. De gedetailleerde kaarten en de honderden prachtige kleurenfoto's maken deze gids compleet.

In het gedeelte 'Reisinformatie' vindt u alles over vervoer, accommodatie, uit eten, reisbenodigdheden, noodgevallen, gezondheid, toeristische tips, uitgaan, klimaat, winkelen, nuttige adressen en talloze andere wetenswaardigheden. Insight Guide Zweden is hierdoor niet alleen een bron van informatie en inspiratie maar ook een bijzonder praktische reisgids. 

10

Capitool reisgids - Noorwegen

Complete en rijk geïllustreerde reisgids die alles biedt voor een geslaagde reis
gepubliceerd 02 januari 2015
uitgever:
Capitool Reisgidsen
auteur:
Tine Flinder-Nyquist, Hans-Erik Hansen
taal:
Nederlandstalig
Capitool reisgids - Noorwegen

De ideale reisgids voor jouw reis naar Noorwegen

• Een luxe reisgids boordevol informatie
• Met een zorgvuldig samengestelde inhoud van hoge kwaliteit
• Bestand tegen intensief gebruik voor, tijdens én na je reis
• Met de mooiste illustraties en foto’s
• Een gids om te bewaren als een prachtige herinnering

Er zijn maar weinig landen die zoveel mogelijkheden voor buitenactiviteiten bieden als Noorwegen, met talloze fjorden, gletsjers, bergen en steppen. Voor iedereen is hier wel iets: van skiën en zwemmen tot openluchtmusea en walvisexcursies in de fjorden, en niet te vergeten: het betoverende noorderlicht dat je niet mág missen. De hoofdstad Oslo heeft veel interessante musea, prachtige parken en geweldige winkels. Kortom, elke vakantieganger komt in Noorwegen aan zijn trekken. 

Alles in één reisgids
Met de reisgids Capitool Noorwegen ben je verzekerd van een reisgids boordevol informatie, mooie plattegronden en de meest handige tips. De reisgids is opgedeeld in de zeven verschillende streken die Noorwegen rijk is. Elk gebied wordt in een apart hoofdstuk beschreven, inclusief foto’s, illustraties en kaarten, opengewerkte tekeningen, driedimensionale beelden en plattegronden van de belangrijkste bezienswaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan de eilandengroep de Lofoten waarbij je op boottocht op zoek kunt naar walvissen en orka’s, het Akershus en het Koninklijk Paleis in Oslo, de prachtige baai in Bergen en de vele musea als het Nationaal Museum, het Munchmuseum en het indrukwekkende Vikinschipmuseum.
De reisgids beschikt tevens over een handige lijst van restaurants, accommodaties, winkels, amusement, sport en buitenactiviteiten. Daarnaast geeft Capitool Noorwegen in alle tijden praktische informatie over jouw reis. Of dat nu gaat over reizen met kinderen, rijden in het drukke verkeer, internet, het vinden van geldautomaten of het openbaar vervoer: met het uitgebreide en handige overzicht achter in het boek, zal je overal beslagen ten ijs komen. 

Genoeg te ontdekken
De reisgids laat jou alles weten over de echte do’s en don’ts van jouw verblijfplaats. Omdat er zoveel te ontdekken is, zijn er verschillende kaarten te vinden per gebied met de leukste bezienswaardigheden. Op die manier zie je altijd wel een paar bezienswaardigheden. Benieuwd naar welke gebieden er allemaal zijn? In Capitool Noorwegen zijn de volgende streken te vinden: 

• Oslo
• Rond de Oslofjord
• Oost-Noorwegen
• Sørlandet en Telemark
• Vestlandet
• Trøndelag
• Noord-Noorwegen en Svalbard

Met 296 pagina’s aan tekst, kaarten, foto’s en illustraties is de reisgids Capitool Noorwegen een compleet handboek aan onmisbare informatie. Zo kun jij op de beste manier de reis van jouw dromen maken. Capitool laat je de wereld zien!

11

Lonely Planet Pocket Oslo

Top Sights, Local Life, Made Easy
gepubliceerd april 2018
uitgever:
Lonely Planet Pocket
auteur:
Donna Wheeler
taal:
Engelstalig
regio:  Europa   Noord-Europa   Scandinavië   Noorwegen   Oslo  
Lonely Planet Pocket Oslo

Wander through the iconic Oslo Opera House, be awed by the panoramic views from Holmenkollen Ski Jump, or admire the open-air artwork in Vigelandsanlegget; all with your trusted travel companion. Get to the heart of the best of Oslo and begin your journey now! 

Inside Lonely Planet Pocket Oslo:

 • Full-colour maps and images throughout
 • Highlights and itineraries help you tailor your trip to your personal needs and interests
 • Insider tips to save time and money and get around like a local, avoiding crowds and trouble spots
 • Essential info at your fingertips - hours of operation, phone numbers, websites, transit tips, prices
 • Honest reviews for all budgets - eating, sleeping, sight-seeing, going out, shopping, hidden gems that most guidebooks miss
 • User-friendly layout with helpful icons, and organised by neighbourhood to help you pick the best spots to spend your time.

Coverage includes: the City Centre, Aker Brygge, Frogner, Grunerlokka, Vulkan, Sofienberg, Gronland, Toyen, St Olafs Plass and more.

12

De Groene Reisgids - Noorwegen

gepubliceerd juni 2019
uitgever:
De Groene Reisgids
auteur:
Lannoo
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
424
De Groene Reisgids - Noorwegen

Met een selectie door onze auteurs ter plaatse:

 • De top 10 van Noorwegen in beeld
 • De 20 hoogtepunten van Michelin
 • Dagprogramma's voor 9 tot 21 dagen
 • 55 rondritten, wandelingen en excursies
 • Duidelijke sterrenbeoordeling bij alle plaatsen
 • Meer dan 1000 adressen voor elk budget
 • 23 kaarten en plattegronden gebaseerd op de bekende Michelincartografie
13

Altijd Noorwegen

gepubliceerd 2016
uitgever:
auteur:
Gerrit Jan Zwier
taal:
Nederlandstalig
Altijd Noorwegen

Noorwegen is een oude liefde van Gerrit Jan Zwier sinds hij het, liftend langs de eindeloze kust en door het Lapse binnenland, ontdekte. Velen hebben inmiddels de charme van het koele, stille noorden ontdekt, waar de grootse natuur niet tot tuintjes en parkjes is getemd. We hadden altijd al bewondering voor de taaiheid en wilskracht van de Noren, die zich in een woeste natuur wisten te handhaven. Bij ons wordt de lokroep van het noorden nu nog luider gehoord, niet alleen door vakantiegangers, maar ook door het groeiend legertje van emigranten, die hopen dat in een fjord of half verlaten dorpje het avontuur van hun leven nu echt zal beginnen. In Altijd Noorwegen worden de landschappen, eilanden en uithoeken van zuid naar noord verkend, vaak te voet, maar ook met de auto en per schip. Het blijft wonderbaarlijk dat de misdaadliteratuur hier tot bloei kwam, in al die vredige provinciestadjes waar in werkelijkheid de diefstal van een skistok al een sensatie zou zijn. Niets ligt voor de hand in een land waarvan de bewoners een `romantisch hart' en een `koel verstand' zouden hebben.

14

Lonely Planet Sweden

gepubliceerd 03 januari 2018
uitgever:
Lonely Planet
auteur:
Benedict Walker
taal:
Engelstalig
regio:  Europa   Noord-Europa   Scandinavië   Zweden  
Lonely Planet Sweden

Visit the beautiful, stylish capital of Stockholm; hike, ski or dogsled Arctic wasteland; or curl up by the fire in a cosy cottage; all with your trusted travel companion. Get to the heart of Sweden and begin your journey now!

Inside Lonely Planet Sweden Travel Guide:

 • Colour maps and images throughout
 • Highlights and itineraries help you tailor your trip to your personal needs and interests
 • Insider tips to save time and money and get around like a local, avoiding crowds and trouble spots
 • Essential info at your fingertips - hours of operation, phone numbers, websites, transit tips, prices
 • Honest reviews for all budgets - eating, sleeping, sight-seeing, going out, shopping, hidden gems that most guidebooks miss
 • Cultural insights give you a richer, more rewarding travel experience - climate change, immigration, people, film, statistics, history, Vikings, Vasa Dynasty, emigration, Swedish Empire, Christmas, drinks, cuisine, etiquette, lifestyle, cinema, literature, multiculturalism, religion, sport, environment, geography, geology, wildlife, national parks, design, architecture, craft, art, the Sami.
 • Free, convenient pull-out Stockholm map.

Coverage Includes: Stockholm, Uppsala, Central Sweden, Goteborg, Southwest Sweden, Malmo, South Sweden, Southeast Sweden, Gotland, Ostersund, the Bothnian Coast, Lappland, the Far North and more.

15

Trotter Denemarken

van reizigers voor reizigers
gepubliceerd juli 2017
uitgever:
Trotter
auteur:
Lannoo
taal:
Nederlandstalig
Trotter Denemarken

Het echte verhaal achter de klassieke trekpleisters- Tips om de verborgen parels buiten de platgetreden paden te verkennen- Verrassende anekdotes en topervaringen van Trotter- Honderden budgetvriendelijke en uitgeteste horeca-adressen- Kaarten en plattegronden waarop je al onze adressen terug vindt

Outlet
16

Lonely Planet Pocket Stockholm

gepubliceerd april 2018
uitgever:
Lonely Planet Pocket
auteur:
Becky Ohlsen
taal:
Engelstalig
Lonely Planet Pocket Stockholm

Wander through Swedish history at Skansen, an excellent outdoor museum; marvel at Kungliga Slottet, the world's grandest royal palace; and go boating around the scenic rocky isles of Stockholm's Archipelago; all with your trusted travel companion. Get to the heart of the best of Stockholm and begin your journey now! 

Inside Lonely Planet Pocket Stockholm:

 • Full-colour maps and images throughout
 • Highlights and itineraries help you tailor your trip to your personal needs and interests
 • Insider tips to save time and money and get around like a local, avoiding crowds and trouble spots
 • Essential info at your fingertips - hours of operation, phone numbers, websites, transit tips, prices
 • Honest reviews for all budgets - eating, sleeping, sight-seeing, going out, shopping, hidden gems that most guidebooks miss
 • Free, convenient pull-out Stockholm map (included in print version), plus over 12 colour neighbourhood maps
 • User-friendly layout with helpful icons, and organised by neighbourhood to help you pick the best spots to spend your time.

Coverage includes: Gamla Stan, Norrmalm, Djurgården & Skeppsholmen, Södermalm, Östermalm, Millesgården, Gärdet & Ladugårdsgärdet, Kungsholmen, Drottningholm, Vasastan, the Stockholm Archipelago and more.

17

Capitool Reisgids Top 10 Kopenhagen

Reisgids met top 10-lijstjes en uitneembare kaart
gepubliceerd oktober 2018
uitgever:
Capitool Reisgidsen
auteur:
Capitool
taal:
Nederlandstalig
Capitool Reisgids Top 10 Kopenhagen
 • Top 10 van onder andere de beste restaurants, de mooiste bezienswaardigheden en de leukste winkels
 • Met de uitneembare kaart vind je gemakkelijk de weg
 • De schitterende foto's brengen de stad tot leven
 • Compact formaat, ideaal om mee te nemen
 • Diverse wandelroutes leiden je door de historische wijken van Kopenhagen

Top 10 Kopenhagen
De reisgids is opgebouwd uit top 10-lijsten die het beste van alles wat er in Kopenhagen te zien en te doen is, behandelen. In korte beschrijvingen lees je over de veelzijdige, compacte stad waar weelderige paleizen zij aan zij staan met moderne architectonische meesterwerken.

Top 10 Kopenhagen bevat tips en praktische informatie voor tijdens het verblijf, zoals wat voor weer je kunt verwachten, waar je lekker kunt eten, gratis uitjes, welk hotel het beste is en gemakkelijk te volgen voorbeeldroutes zodat je in korte tijd zoveel mogelijk kunt zien. Of je nu een weekend of een hele week komt, dankzij de handige lijstjes heb je een snel overzicht van het beste wat de stad te bieden heeft. Zo zie je in een oogopslag welk museum de moeite waard is, waar je kunt winkelen en wat de leukste plekken zijn voor kinderen.

Deze Top 10-gids verdeelt de stad in vijf wijken:

 • Van Noord-Tivoli tot Gothersgade
 • Nørrebro, Østerbro en ten noorden van Gothersgade
 • Vesterbro en Frederiksberg
 • Christianshavn en Holmen
 • Buiten Kopenhagen 

De hoofdstad van Denemarken heeft een koninklijke geschiedenis met tal van schitterende paleizen, kastelen en kerken aan de skyline. Maar ook is Kopenhagen een dynamische, moderne stad die de niet-museumliefhebber veel te bieden heeft, van toprestaurants, hippe clubs en stijlvolle boetieks tot weelderige parken, stadsstranden en gezellige cafés. 

18

ANWB Ontdek - Ontdek Denemarken

Kopenhagen, Aarhus, Skagen, Bornholm, Mon, Kongernes Nordsjaelland, Blavandshuk, Aero
gepubliceerd juni 2018
uitgever:
ANWB Ontdek reisgids
auteur:
Ger Meesters
taal:
Nederlandstalig
ANWB Ontdek - Ontdek Denemarken

Verken Denemarken op een andere manier met de uitgebreide ANWB Ontdek reisgids Denemarken! Natuurlijk mag je bezienswaardigheden zoals het Deense deel van de Waddenzee en Legoland in Bilund niet missen. Maar ga ook eens van de gebaande paden en ga op zoek naar de grote runensteen van Jelling, ga terug in de tijd bij Vikingburcht Trellenborg, of bezoek het kunstmuseum ARoS in Aarhus. 

Deze reisgids biedt naast praktische tips over routes, hotels en vervoer ook originele ontdekkingstochten door het land. De auteur laat juist díe plekjes zien waar de andere toeristen aan voorbij lopen. Achter in de handzame gids zit een uitneembare kaart. Kortom: deze reisgids is een onmisbare reisgezel tijdens je vakantie door Denemarken.

19

DK Eyewitness Travel Guide Norway

gepubliceerd 07 maart 2019
uitgever:
DK Eyewitness Travel Guide
auteur:
Dk Travel
taal:
Engelstalig
pagina's:
272
regio:  Europa   Scandinavië   Noorwegen  
DK Eyewitness Travel Guide Norway

The ideal travel companion, full of insider advice on what to see and do, plus detailed itineraries and comprehensive maps for exploring this cultured and vibrant nation.

Explore Oslo's excellent museums and enjoy the lively waterfront area, tour Norway's spectacular Fjords, delight in a remarkable train journey on the steeply winding Flamsbanen line, visit stave churches in Lom, Gudbrandsdalen and Laerdal, and see the Northern Lights: everything you need to know is clearly laid out within colour-coded chapters.

Discover the best of Norway with this indispensable travel guide.

Inside DK Eyewitness Travel Guide Norway:

 • Over 20 colour maps, plus an Oslo transport map, help you navigate with ease
 • Simple layout makes it easy to find the information you need
 • Comprehensive tours and itineraries of Norway, designed for every interest and budget
 • Illustrations and floorplans show the inside of Nasjonalgalleriet, Radhuset, Vikingskipshuset, Akershus Festning, Borgund Stavkirke and more
 • Colour photographs of Norway's fjords, stave churches, harbours and museums
 • Detailed chapters, with area maps, cover Oslo, Oslofjorden, Eastern Norway, Sorlandet and Telemark, Vestlandet, Trondelag, and Northern Norway and Svalbard
 • Historical and cultural context gives you a richer travel experience: learn about Norway's history, festivals, values and traditions
 • Experience the culture with features on Norwegian fjords, Bunad (National Day) and skiing
 • Essential travel tips: our expert choices of where to stay, eat, shop and sightsee, plus useful phrases, visa and health information

DK Eyewitness Travel Guide Norway is a detailed, easy-to-use guide designed to help you get the most from your visit to Norway

20

Denemarken Marco Polo

gepubliceerd 02 januari 2019
uitgever:
Marco Polo reisgidsen
auteur:
Marco Polo
taal:
Nederlandstalig
Denemarken Marco Polo NL

Marco Polo reisgids voor Denemarken. Handig pocketformaat, boordevol informatie, met uitneembare kaart achter in het boek en atlas-pagina's. Met Insider Tips om het échte Denemarken te ontdekken en de TOP 15 van bezienswaardigheden in één oogopslag. Veel up-to-date informatie in overzichtelijke hoofdstukken: sightseeing, eten & drinken, winkelen, uitgaan, verblijf, routes & tochten, voor kinderen, feesten, festivals & evenementen, internet tips, praktische info van a tot z, een taalgidsje, plattegronden en straatnamenregister.

Kopen bij bol.com

21

Insight guides - Noorwegen

gepubliceerd december 2017
uitgever:
Insight guides
auteur:
Sunniva Schouten-Van Zomeren
taal:
Nederlandstalig
Insight guides - Noorwegen

De auteurs en fotografen laten u op de bekende, onovertroffen en veelvuldig bekroonde Insight Guide-wijze kennismaken met dit boeiende land. In de eerste hoofdstukken leest u alles over de geschiedenis, van de alom gevreesde Vikingen tot de ondertekening van het Schengen-akkoord, de bevolking, cultuur, natuur en het buitenleven. Vervolgens nemen de auteurs u mee op reis. Van het kleine maar levendige Oslo via het Mjøsameer en het kopermijnstadje Røros naar de Dovrebergen. Van Telemark in het zuiden wordt vervolgens de hele fjordenkust gevolgd naar het noorden tot over de poolcirkel.

U maakt kennis met steden als Bergen, Stavanger en Trondheim en met de eilanden van Spitsbergen. Deze hoofdstukken worden afgewisseld met thema- en wetenswaardpagina’s over onder andere ‘Het zwarte goud’, ‘Alfred Nobels vredesprijs’, ‘Land van de middernachtzon’ en ‘Een varende natie’. De gedetailleerde kaarten en prachtige kleurenfoto’s maken deze reisgids compleet.

In het gedeelte ‘Reisinformatie’ vindt u alles over vervoer, accommodatie, restaurants, reisbenodigdheden, noodgevallen, gezondheid, toeristische tips, uitgaan, klimaat, winkelen, nuttige adressen en talloze andere wetenswaardigheden. Insight Guide Noorwegen is hierdoor niet alleen een bron van informatie en inspiratie maar ook een bijzonder praktische reisgids.

22

Lannoo's autoboek - Noorwegen

gepubliceerd maart 2016
uitgever:
Lannoo's autoboek
auteur:
Christian Nowak
taal:
Nederlandstalig
Lannoo's autoboek - Noorwegen

Praktische reisgids voor een zorgeloze autovakantie

Lannoo's autoboeken 'on the road' zijn praktische gidsen om een land of regio met de auto te verkennen. Ze bevatten uitgestippelde routes met praktische informatie over reistijd, restaurants, hotels en bezienswaardigheden onderweg. Je kunt de voorgestelde routes overnemen of op een persoonlijke manier met elkaar combineren. De gidsen geven ook een overzicht van de verschillende regio's, met de belangrijkste bezienswaardigheden en bijbehorende praktische informatie en adressen. 

23

ANWB Extra - Oslo

gepubliceerd maart 2017
uitgever:
ANWB Extra
auteur:
Marie Banck
taal:
Nederlandstalig
regio:  Europa   Noord-Europa   Scandinavië   Noorwegen   Oslo  
ANWB Extra - Oslo

Ontdek Oslo met de compleet vernieuwde reisgids ANWB Extra Oslo! In Oslo kan je alle kanten op: 's avonds op hoge hakken en in chique shirts van cocktails nippen in een hippe bar, de volgende dag met wandelschoenen door de uitgestrekte bossen van de Marka lopen. Dit maakt Oslo tot dé bestemming voor een leuke citytrip.

De ANWB Extra reisgids Oslo biedt naast diverse routes door de stad en veel praktische tips over hotels en vervoer ook 15 inspirerende bezienswaardigheden die je tijdens je citytrip niet mag missen. Doe een avondje opera, wandel langs de oevers van de Akerselva en ga vintage shoppen in de wijk Grünerløkka. Deze kleine reisgids past gemakkelijk in de handtas en heeft een handige uitneembare kaart met daarop de beste tips voor overnachten, winkelen, eten en drinken en uitgaan. 

24

Reishandboek Noord-Scandinavië

praktische en culturele reisgids met alle bezienswaardigheden
gepubliceerd juli 2016
uitgever:
Elmar
auteur:
Henk Filippo, Elio Pelzers
taal:
Nederlandstalig
Reishandboek Noord-Scandinavië

Het Reishandboek Noord-Scandinavië geeft je veel informatie over de bezienswaardigheden en de geschiedenis van het uiterste noorden van Scandinavië. Ook tips voor accommodaties, informatie over de cultuur en flora en fauna komen ruimschoots aan bod. Door de handige kaarten en duidelijke plattegronden kun je makkelijk je weg vinden. Uitgestrekte vlakten met mos en korstmos, toendra's zo ver de horizon reikt, een jagende laplanduil in de schemer, tienduizenden alken en zeekoeten op een vogelrots, indringend licht, rode en blauwe kuststadjes, een eland die in de verte de weg oversteekt, kuddes rendieren die in rap tempo voorbij snellen.

Noord-Scandinavië is dramatisch en uitgestrekt. Bezoekers komen ogen te kort, alle zintuigen staan op scherp. De boeiende Samen bevolken het noorden met hun rendieren. De Lofoten kenmerken zich door hardwerkende vissers en kunstenaars die maar geen genoeg kunnen krijgen van het prachtige licht en het indrukwekkende landschap. De Noordkaap is voor velen een pelgrimsdoel op zich.

Het Reishandboek Noord-Scandinavië staat vol met wandeltips en verdeelt zijn aandacht over het noordelijk deel van drie landen: Finland, Zweden en Noorwegen.

25

Reishandboek Finland

praktische en culturele reisgids met alle bezienswaardigheden
gepubliceerd september 2015
uitgever:
Elmar
auteur:
Henk Filippo
taal:
Nederlandstalig
regio:  Europa   Noord-Europa   Scandinavië   Finland  
Reishandboek Finland

Het Reishandboek Finland geeft veel informatie voor een actieve natuurvakantie. Met uitgebreide informatie over Helsinki, Turku en Tampere. Naast praktische informatie beschrijft de reisgids Finland 20 wandel-, fiets- en kanotips die de lezer wegwijs maken in de Finse natuur. Behalve alle bekende wintersporten als skiën en snowboarden zijn er allerlei extra activiteiten die in traditionele wintersportlanden niet voorkomen. Enkele voorbeelden zijn: een huskysafari, een rendiersledetocht of een wandeling op sneeuwschoenen. Kortom, een uitgebreide reisgids met veel informatie om mee te nemen naar het bijzondere Finland.

Een actieve vakantie en rust
Finland, het land van de duizend meren, wordt steeds populairder onder reizigers. Het moderne Scandinavische land is met vijf miljoen bewoners een van de dunst bevolkte landen van Europa. En het is precies die rust die het land zo aantrekkelijk maakt. In Finland word je omringd door natuur, schone lucht, ruimte en rust. Je moet er wel tegen kunnen, maar voor de meeste mensen is een vakantie naar Finland een weldadige ervaring waar je helemaal uitgerust en vol nieuwe energie van terugkeert.

Ondanks de rust valt er in Finland meer dan genoeg te beleven. Het is een cultureel land met veel festivals, musea, architectuur en design. Naast de kosmopolitische hoofdstad Helsinki, zijn steden als Turku en Tampere absoluut een bezoek waard. Finland nodigt uit tot een actieve vakantie.

26

Lapland

gepubliceerd 2015
uitgever:
Hilary Bradt
auteur:
James Proctor
taal:
Engelstalig
Lapland

Lapland Travel Guide - Expert travel advice and tips including the Finnish, Swedish and Norwegian regions, ice hotels, northern lights tours, Sami art and culture. Also covering suggested itineraries, winter and summer activities such as dog-sledding and snorkeling, Laponia World Heritage area, Lulea, Tromso, Narvik, Finnmark Plateau and Jokkmokk.

Nowin its third edition, Bradt's Lapland is the only guidebook to this wintry wonderland. Spanning the northernmost fringes of Norway, Sweden and Finland,Lapland offers exciting winter and summer adventures. Take in the indigenous Sámi culture, experience a husky safari or take a boat trip in search of killerwhales. Scandinavia enthusiast James Proctor leads visitors across magical frozen scenery, from the world-famous ICEHOTEL and the stunning Laponia WorldHeritage area to the Arctic's midnight sun 24-hours of unbroken sunlight. Whether on an organized tour or travelling independently, Bradt's Laplandis the essential travel companion.

27

Lonely Planet Pocket Helsinki

gepubliceerd april 2018
uitgever:
Lonely Planet Pocket
auteur:
Catherine Le Nevez
taal:
Engelstalig
Lonely Planet Pocket Helsinki

Explore the World-Heritage listed Suomenlinna, admire the artwork at the inspiring Ateneum, or discover history at the island-set Seurasaaren Ulkomuseo; all with your trusted travel companion. Get to the heart of the best of Helsinki and begin your journey now! Inside Lonely Planet Pocket Helsinki: Full-colour maps and images throughout Highlights and itineraries help you tailor your trip to your personal needs and interests.

Insider tips to save time and money and get around like a local, avoiding crowds and trouble spots. Essential info at your fingertips - hours of operation, phone numbers, websites, transit tips, prices. Honest reviews for all budgets - eating, sleeping, sight-seeing, going out, shopping, hidden gems that most guidebooks miss. User-friendly layout with helpful icons, and organised by neighbourhood to help you pick the best spots to spend your time.

Covers City Centre, Kruununhaka & Katajanokka, Punavuori & Ullanlinna, Kamppi & Toolo, Kallio and more.

28

Lonely Planet Norway

gepubliceerd 02 januari 2018
uitgever:
Lonely Planet
auteur:
Anthony Ham
taal:
Engelstalig
Lonely Planet Norway

Norway is a once-in-a-lifetime destination and the essence of its appeal is remarkably simple: this is one of the most beautiful countries on earth.

Special features include Sophisticated Oslo; Norway's Sami; Norway's outdoors; Wildlife guide.

Een betrouwbare, geactualiseerde en goed toegankelijke 'reisvoorbereider' en -begeleider voor Noorwegen. De auteurs geven in een vriendelijk-zakelijke stijl informatie en praktische tips (in het Engels) over onder meer het reizen, logementen en bezienswaardigheden en regiobeschrijvingen (van zuid naar noord) voor reizigers van diverse pluimage. De achtergrondinformatie over geschiedenis, cultuur en samenleving is goed gekozen. In kaders maakt de lezer telkens kennis met bijzondere gebeurtenissen en verschijnselen. Het kaartmateriaal is eenvoudig, maar duidelijk. Bevat onder meer enkele aardige kleurenfoto's, een register en taalinformatie (Noors en Sami). Bijzonder aardig is de welwillende aandacht voor vrouwelijke reizigers, 'gays and lesbians', gehandicapten, ouderen en ouders met jonge kinderen.

29

Een leven in Noorwegen

columns
gepubliceerd mei 2008
uitgever:
auteur:
Henk Brugman
taal:
Nederlandstalig
Een leven in Noorwegen

De Nederlander Henk Brugman (1955) woont en werkt sinds eind 2000 in een dorpje ten noorden van Trondheim, samen met zijn vrouw Esther. In zijn columns (soms serieus, vaak met een knipoog) gunt Brugman ons een blik in zijn wereld en die om hem heen. Waar hij staat weet hij vaak zelf niet. Is hij een geïntegreerde Nederlander die Noorse gebruiken heeft overgenomen, of staat hij met verwondering aan de kant te kijken naar hoe het er in Noorwegen aan toe gaat? Hoe gaat hij om met de taalproblemen die hij ondervindt, hoe kijkt hij aan tegen de Noorse tradities en gewoontes? En doet hij daaraan mee? Hoe is het om weer even in Nederland te zijn? Zou hij terug willen of heeft hij zijn plek gevonden in Noorwegen? Een boek vol verbazing, verwondering en vertwijfeling, waarin duidelijk wordt dat integreren in een ander land met vallen en opstaan gaat, letterlijk en figuurlijk.

30

Insight Guides Scandinavia

gepubliceerd maart 2019
uitgever:
Insight guides
auteur:
Insight Guides
taal:
Engelstalig
pagina's:
432
regio:  Scandinavië  
Insight Guides Scandinavia

Insight Guides: all you need to inspire every step of your journey. An in-depth book, now with free app and eBook. From deciding when to go, to choosing what to see when you arrive, this is all you need to plan your trip and experience the best of Scandinavia, with in-depth insider information on must-see, top attractions like medieval Trondheim in Norway and the Northern Lights of Arctic Scandinavia, and hidden cultural gems like the atmospheric Kungsleden Trail through Sweden's Lapland. Insight Guide Scandinavia is ideal for travellers seeking immersive cultural experiences, from exploring the fjords of Norway to discovering great architecture in Helsinki.-In-depth on history and culture: enjoy special features on the Vikings, Scandi design and Finnish saunas, all written by local experts -Includes innovative, unique extras to keep you up-to-date when you're on the move - this guide comes with a free eBook, and an app that highlights top attractions and regional information and is regularly updated with new hotel, bar, restaurant, shop and local event listings -Invaluable maps, travel tips and practical information ensure effortless planning, and encourage venturing off the beaten track -Inspirational colour photography throughout - Insight Guides is a pioneer of full-colour guide books-Inventive design makes for an engaging, easy reading experienceAbout Insight Guides: Insight Guides is a pioneer of full-colour guide books, with almost 50 years' experience of publishing high-quality, visual travel guides with user-friendly, modern design. We produce around 400 full-colour print guide books and maps, as well as phrase books, picture-packed eBooks and apps to meet different travellers' needs. Insight Guides' unique combination of beautiful travel photography and focus on history and culture create a unique visual reference and planning tool to inspire your next adventure.

31

Ontdek reisgids - Noorwegen fjorden

fjorden : Stavanger, Haugaland, Eidfjord, Finse, Hardangerfjord, Bergen, Ulriken, Selja, Geirangerfjord, Ålesund
gepubliceerd september 2018
uitgever:
ANWB Ontdek reisgids
auteur:
Marie Helen Banck
taal:
Nederlandstalig
Ontdek reisgids - Noorwegen fjorden

Verken de Noorse fjorden met de uitgebreide ANWB Ontdek reisgids Noorwegen fjorden!

Natuurlijk mag je de Preekstoel van Lysefjord en de steden Bergen en Stavanger niet missen, maar ga ook eens van de gebaande paden en maak een wandeling naar de verlaten boerderij Skageflå op de Geirangerfjord of struin door het mooie vissersdorpje Bud. 

De Ontdek reisgids Noorwegen fjorden biedt naast praktische tips over campings, vakantiehuizen, hotels en vervoer ook originele ontdekkingstochten door het land. De auteur laat juist díe plekjes zien waar de andere toeristen aan voorbij lopen. Achter in de handzame gids zit een uitneembare kaart. Kortom: deze reisgids is een onmisbare reisgezel tijdens je reis door Noorwegen.

32

Capitool reisgids - Denemarken

Complete en rijk geïllustreerde reisgids die alles biedt voor een geslaagde reis
gepubliceerd juli 2015
uitgever:
Capitool Reisgidsen
auteur:
Tosca Weijers
taal:
Nederlandstalig
Capitool reisgids - Denemarken

De ideale reisgids voor jouw reis naar Denemarken

 • Een luxe reisgids boordevol informatie
 • Met een zorgvuldig samengestelde inhoud van hoge kwaliteit
 • Bestand tegen intensief gebruik voor, tijdens én na je reis
 • Met de mooiste illustraties en foto’s
 • Een gids om te bewaren als een prachtige herinnering

Denemarken is een eilandenrijk met veel kust, met zandstranden, fjorden en fraaie vissersplaatsjes. Landinwaarts vind je kleurige plaatsen, bossen, kastelen, meren en Vikingsrestanten. Jutland is het vasteland en Seeland is het grootste eiland. De hoofdstad Kopenhagen heeft veel bijzondere attracties, waaronder de drie koninklijke paleizen en de geliefde Kleine Zeemeermin. De vakantieganger die voor cultuur komt, komt in deze stad zeker aan zijn trekken. Kopenhagen kent namelijk tal van musea en cultuur. Voor de strand- en natuurliefhebbers heeft Denemarken lange stranden, rijke natuur en bijzondere fauna. Kortom: voor ieder wat wils.

Alles in één reisgids
Met de reisgids Capitool Denemarken ben je verzekerd van een reisgids boordevol informatie, mooie plattegronden en de meest handige tips. De reisgids is opgedeeld in de acht verschillende streken die Denemarken rijk is. Elk gebied wordt in een apart hoofdstuk beschreven, inclusief foto’s, illustraties en kaarten, opengewerkte tekeningen, driedimensionale beelden en plattegronden van de belangrijkste bezienswaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan het indrukwekkende Kasteel Egeskov, het geboortehuis van Hans Christian Andersen op het eiland Funen, de geliefde De Kleine Zeemeermin en de kleurrijke huizen in Nyhavn in Kopenhagen en het Vikingschipmuseum in Roskilde. De reisgids beschikt tevens over een handige lijst van restaurants en cafés, accommodaties, winkels, amusement en buitenactiviteiten. Daarnaast geeft Capitool Denemarken in alle tijden praktische informatie over jouw reis. Of dat nu gaat over veiligheid, reizen met kinderen, rijden in het drukke verkeer, internet, het vinden van geldautomaten of het openbaar vervoer: met het uitgebreide en handige overzicht achter in het boek, zal je overal beslagen ten ijs komen. 

Genoeg te ontdekken
De reisgids laat jou alles weten over de echte do’s en don’ts van jouw verblijfplaats. Omdat er zoveel te ontdekken is, zijn er verschillende kaarten te vinden per gebied met de leukste bezienswaardigheden. Op die manier zie je altijd wel een paar bezienswaardigheden. Benieuwd naar welke gebieden er allemaal zijn? In Capitool Denemarken zijn de volgende streken te vinden: 

 • Kopenhagen
 • Noordwest-Seeland
 • Zuid-Seeland en de eilanden
 • Funen
 • Zuid- en Midden-Jutland
 • Noord-Jutland
 • Bornholm
 • Groenland en de Faerøer

Met 320 pagina’s aan tekst, kaarten, foto’s en illustraties is de reisgids Capitool Denemarken een compleet handboek aan onmisbare informatie. Zo kun jij op de beste manier de reis van jouw dromen maken. Capitool laat je de wereld zien!

33

Kidskompas Denemarken

de leukste reisgids voor kinderen en hun ouders
gepubliceerd 2016
uitgever:
Kidskompas
auteur:
Dagmar Jeurissen
taal:
Nederlandstalig
Kidskompas Denemarken

Met Kidskompas Denemarken hebben kinderen hun eigen reisgids in handen. In deze gids lezen ze wat voor hen de leukste attracties, musea en activiteiten in Denemarken zijn. Daarnaast leren ze allerlei leuke weetjes over het land en zijn inwoners. Natuurlijk komen ook de Vikingen uitgebreid aan bod. 

Ouders vinden in Kidskompas Denemarken tips over geschikte overnachtingsmogelijkheden, Deense gewoonten en andere praktische zaken. De gids is ingedeeld per regio en heeft een apart hoofdstuk over Kopenhagen. 

34

Stockholm ANWB Extra

gepubliceerd oktober 2017
uitgever:
ANWB Extra
auteur:
Petra Juling
taal:
Nederlandstalig
Stockholm anwb extra

Ontdek Stockholm met de compleet vernieuwde reisgids ANWB Extra Stockholm! In welke wereldstad kun je nog vlak bij het drukke centrum op een door het water gepolijste rots gaan liggen zonnen, de door het vele wandelen vermoeide voeten in het water laten afkoelen en zelfs een duik nemen? Dit maakt Stockholm tot de perfecte bestemming voor een leuke citytrip. 

De compacte ANWB Extra reisgids Stockholm biedt naast diverse routes door de stad en veel praktische tips over hotels en vervoer ook 15 inspirerende bezienswaardigheden die je tijdens je stedentrip niet mag missen. Maak een wandeling door de oude straatjes van Gamla stan, ga feesten in de trendy wijk 'SoFo' of maak een excursie naar de scheren van Fjäderholmarna. 

Deze kleine reisgids past gemakkelijk in de handtas en heeft een handige uitneembare kaart met daarop de beste tips voor winkelen, eten en drinken en uitgaan.

35

De Groene Reisgids - Zweden

gepubliceerd juni 2016
uitgever:
De Groene Reisgids
auteur:
Anne Duquénoy
taal:
Nederlandstalig
regio:  Europa   Noord-Europa   Scandinavië   Zweden  
De Groene Reisgids - Zweden

De 'Groene Gids' van Michelin is een vaste waarde en ook dit deel over Zweden is erg handig. De gids bestaat als altijd uit een deel met praktische informatie voor het voorbereiden van de reis, een algemene inleiding tot de streek (natuur, cultuur, geschiedenis) en als hoofdmoot uitgebreide informatie per streek. Daarin wordt per regio een aantal bestemmingen besproken aan de hand van het bekende sterrensysteem. Aan bod komen steden en bezienswaardigheden in onder meer Midden-Zweden (waaronder Stockholm), Malmö en omgeving, Göteborg en omgeving en het noorden met Lapland. Je krijgt steeds informatie voor zowel de steden als de omgeving, een plattegrond, een bespreking van de bezienswaardigheden en een groen kader met adressen van onder meer hotels en restaurants. Dat alles wordt verlucht met kaders met weetjes en foto's. Achteraan volgt een index en op de uitklapbare voor- en achterflap vind je respectievelijk een overzichtskaart en het metronet van Stockholm. De gids bevat uiteraard een overvloed aan veelal beknopte informatie, maar door de heldere en functionele kleurendruk blijft hij toch nog erg overzichtelijk.

Kopen bij bol.com

36

Lonely Planet Denmark

gepubliceerd 02 januari 2018
uitgever:
Lonely Planet
auteur:
Mark Elliott
taal:
Engelstalig
Lonely Planet Denmark

Sample the freshest and best Danish food, immerse yourself in Viking history, and make a pilgrimage to the home of Lego; all with your trusted travel companion. Get to the heart of Denmark and begin your journey now!

Inside Lonely Planet's Denmark Travel Guide:

 • Colour maps and images throughout
 • Highlights and itineraries help you tailor your trip to your personal needs and interests
 • Insider tips to save time and money and get around like a local, avoiding crowds and trouble spots
 • Essential info at your fingertips - hours of operation, phone numbers, websites, transit tips, prices
 • Honest reviews for all budgets - eating, sleeping, sight-seeing, going out, shopping, hidden gems that most guidebooks miss
 • Cultural insights give you a richer, more rewarding travel experience - history, art, literature, music, architecture, landscapes, wildlife, the Sami, Finnish culture, Finnish design, over 43 maps.

Coverage Includes: Copenhagen, Sealand, Funen, Jutland, Møn, Falster & Lolland, Bornholm and more.

37

Kopenhagen ANWB Extra

gepubliceerd oktober 2017
uitgever:
ANWB Extra
auteur:
Che
taal:
Nederlandstalig
Kopenhagen ANWB Extra

Ontdek Kopenhagen met de compleet vernieuwde reisgids ANWB Extra Kopenhagen! Kopenhagen is een van de oudste hoofdsteden ter wereld, maar ook een van de modernste. Het is overzichtelijk en staat qua kunst, cultuur en lifestyle op gelijke hoogte met de grote metropolen. Dit maakt de stad tot dé perfecte bestemming voor een leuke citytrip.

De compacte ANWB Extra reisgids Kopenhagen biedt naast diverse routes door de stad en veel praktische tips over hotels en vervoer ook 15 inspirerende bezienswaardigheden die je tijdens je stedentrip niet mag missen. Ga shoppen en flaneren op de Strøget, bezoek de koninklijke Frederiksstaden of struin langs de mooie tuinen van Frederiksberg.

Deze kleine reisgids past gemakkelijk in de handtas en heeft een handige uitneembare kaart met daarop de beste tips voor winkelen, eten en drinken en uitgaan.

38

Time to momo - Kopenhagen

100% good time!
gepubliceerd augustus 2017
uitgever:
time to momo
auteur:
Amanda van den Hoven
taal:
Nederlandstalig
Time to momo - Kopenhagen

Met time to momo Kopenhagen (voorheen 100% Kopenhagen) op zak kun je onvoorbereid het vliegtuig instappen, in je eigen tempo de stad ontdekken én de local lifestyle beleven. Zo geniet je 100% van je citytrip! Met 6 verrassende routes door de verschillende wijken van Kopenhagen leidt onze time to momo-local je langs de échte highlights. Zo sla je de drukke shopboulevards over en wandel je, onderweg een must-see meepikkend, via een fijn koffietentje naar de leukste conceptstores.

Inclusief:

 • Alle belangrijke bezienswaardigheden
 • Meer dan 250 adressen om te eten, drinken en shoppen
 • Handige uitneembare stadsplattegrond én gratis kaart-app
 • Leuke top 10-lijstjes

time to momo is met meer dan 250.000 verkochte gidsen per jaar de bestverkochte stedengids van Nederland en België. We zijn al meer dan 20 jaar een inspiratiebron voor reizigers en blijven de time to momo-reeks uitbreiden

39

Capitool Compact Stockholm

reisgids inclusief uitneembare kaart
gepubliceerd juli 2013
uitgever:
Capitool Compact
auteur:
Paul Eade
taal:
Nederlandstalig
Capitool Compact Stockholm

Stockholm is een stad vol contrasten, gedicteerd door het weer.

’s Winters lijkt de stad op een levende kerstkaart, terwijl in de zomer de kaden en waterwegen blinkeren in de zon. De unieke musea en het hippe nachtleven maken van Stockholm het hele jaar een populaire bestemming. In het openluchtmuseum Skansen ontdek je het traditionele leven van Zweden. In het Vasamuseet zie je het indrukwekkende oorlogsschip Vasa, dat op zijn eerste reis al zonk.

De reisgids brengt je direct naar de beste attracties die deze stad in Zweden te bieden heeft. Of je nu op zoek bent naar de mooiste parken en tuinen, de gezelligste winkels of de leukste activiteiten voor kinderen, deze reisgids is je perfecte metgezel. De gids is onderverdeeld in vier buurten en staat bol van de hoogtepunten, praktische tips, gedetailleerde kaarten en daarbij prachtige illustraties. Ook heeft de reisgids Stockholm een handige uitneembare kaart. Bovendien staan op deze kaart vele suggesties voor bijvoorbeeld voordelige uitjes en historische plekken.

40

Time to momo - Stockholm

100% good time!
gepubliceerd september 2016
uitgever:
time to momo
auteur:
Saskia de Leeuw
taal:
Nederlandstalig
Time to momo - Stockholm

Met time to momo Stockholm (voorheen 100% Stockholm) op zak kun je onvoorbereid het vliegtuig instappen, in je eigen tempo de stad ontdekken én de local lifestyle beleven. Zo geniet je 100% van je citytrip! Met 6 verrassende routes door de verschillende wijken van Stockholm leidt onze time to momo-local je langs de échte highlights. Zo sla je de drukke shopboulevards over en wandel je, onderweg een must-see meepikkend, via een fijn koffietentje naar de leukste conceptstores.

Inclusief:

 • Alle belangrijke bezienswaardigheden
 • Meer dan 250 adressen om te eten, drinken en shoppen
 • Handige uitneembare stadsplattegrond én gratis kaart-app
 • Leuke top 10-lijstjes

time to momo is met meer dan 250.000 verkochte gidsen per jaar de bestverkochte stedengids van Nederland en België. We zijn al meer dan 20 jaar een inspiratiebron voor reizigers en blijven de time to momo-reeks uitbreiden.

41

Ontdek reisgids - Zweden zuid

Stockholm, Malmö, Öland, Visby, Uppsala, Göteborg, Håverud, Småland, Ystad
gepubliceerd september 2018
uitgever:
ANWB Ontdek reisgids
auteur:
Petra Juling
taal:
Nederlandstalig
regio:  Europa   Noord-Europa   Scandinavië   Zweden  
Ontdek Zuid-Zweden

Verken het zuiden van Zweden op een andere manier met de uitgebreide ANWB Ontdek reisgids Zweden zuid! Natuurlijk mag je steden zoals Malmö en Göteborg niet missen, maar ga ook eens van de gebaande paden en bezoek de glasblazers van Småland, of het toverbos in Öland.

De Ontdek reisgids Zweden zuid biedt naast praktische tips over vakantiehuizen, hotels en vervoer ook originele ontdekkingstochten door de streek. De auteur laat juist díe plekjes zien waar de andere toeristen aan voorbij lopen. Achter in de handzame gids zit een uitneembare kaart. Kortom: deze reisgids is een onmisbare reisgezel tijdens je reis door het zuiden van Zweden.

42

Lonely Planet Pocket Copenhagen

gepubliceerd april 2018
uitgever:
Lonely Planet Pocket
auteur:
Cristian Bonetto
taal:
Engelstalig
Lonely Planet Pocket Copenhagen

Enjoy all the fun of the fair at Tivoli Gardens, relive history at the engrossing Nationalmuseet, or be inspired at Louisiana, one of Europe's great modern art museums; all with your trusted travel companion. Get to the heart of the best of Copenhagen and begin your journey now!

Inside Lonely Planet Pocket Copenhagen:

 • Full-colour maps and images throughout.
 • Highlights and itineraries help you tailor your trip to your personal needs and interests.
 • Insider tips to save time and money and get around like a local, avoiding crowds and trouble spots.
 • Essential info at your fingertips - hours of operation, phone numbers, websites, transit tips, prices.
 • Honest reviews for all budgets - eating, sleeping, sight-seeing, going out, shopping, hidden gems that most guidebooks miss.
 • Free, convenient pull-out Copenhagen map (included in print version), plus over 18 colour neighbourhood maps
 • User-friendly layout with helpful icons, and organised by neighbourhood to help you pick the best spots to spend your time.

Covers Tivoli Area, Slotsholmen, Stroget, Nyhavn and the Royal Quarter, Christianshavn, Norreport, Norrebro, Vesterbro and more.

43

Lannoo's Autoboek - Zweden on the road

De mooiste routes en regio's
gepubliceerd 05 april 2019
uitgever:
Lannoo's autoboek
auteur:
Christian Nowak
taal:
Nederlandstalig
regio:  Europa   Noord-Europa   Scandinavië   Zweden  
Lannoo's Autoboek - Zweden on the road

Lannoo's autoboeken 'on the road' zijn praktische gidsen om een land of regio met de auto te verkennen. Ze bevatten uitgestippelde routes met praktische informatie over reistijd, restaurants, hotels en bezienswaardigheden onderweg. Je kunt de voorgestelde routes overnemen of op een persoonlijke manier met elkaar combineren. De gidsen geven ook een overzicht van de verschillende regio's, met de belangrijkste bezienswaardigheden en bijbehorende praktische informatie en adressen.

44

De Groene Reisgids - Denemarken

gepubliceerd februari 2018
uitgever:
De Groene Reisgids
auteur:
Lannoo
taal:
Nederlandstalig
De Groene Reisgids - Denemarken

De serie Groene Reisgidsen van Michelin is een beproefde en betrouwbare reisgidsenreeks. Of u nu lekker lang met vakantie gaat of er zomaar even tussenuit trekt, de Groene Reisgids wijst u de weg naar alle bijzonderheden die uw reisbestemming te bieden heeft, op een boeiende, grondige en praktische manier.

Door de opdeling in regio's of microregio's ontdekt u meteen wat u moet zien en waar u echt heen moet. Op bladzijde 1 vindt u een overzicht van de regio's uit de gids en op de binnenzijde van het omslag worden de behandelde regio's in kaart gebracht.

Toeristische plaatsen en bezienswaardigheden krijgen een duidelijke sterrenquotering. Hierdoor kunt u geen enkele 'topper' missen.
*** de reis waard
** een omweg waard
* interessant

In de adresboekjes vindt u naast praktische informatie en tips voor activiteiten ook logeeradressen en eetgelegenheden voor ieders budget.
Met kaarten en plattegronden gebaseerd op de bekende Michelincartografie.

45

Lonely Planet's Best of Scandinavia

Dänemark, Finnland, Island, Norwegen, Schweden, Faroe Island, Tallin, St.Petersburg
gepubliceerd 02 januari 2018
uitgever:
Lonely Planet
auteur:
Anthony Ham
taal:
Engelstalig
regio:  Europa   Noord-Europa   Scandinavië  
Lonely Planet's Best of Scandinavia

Lonely Planet Best of Scandinavia is your passport to the most relevant, up-to-date advice on what to see and skip, and what hidden discoveries await you. Gaze in wonder at the aurora borealis in Finland, sail Norway's majestic fjords, and shop the best of Scandinavian design in Stockholm - all with your trusted travel companion. Discover the best of Scandinavia and begin your journey now!

Inside Lonely Planet's Best of Scandinavia:

 • Full-colour images throughout
 • Highlights and itinerarieshelp you tailor your trip to your personal needs and interests
 • Insider tipsto save time and money and get around like a local, avoiding crowds and trouble spots
 • Essential info at your fingertips- hours of operation, phone numbers, websites, transit tips, prices
 • Honest reviews for all budgets- eating, sleeping, sight-seeing, going out, shopping, hidden gems that most guidebooks miss
 • Cultural insightsprovide a richer, more rewarding travel experience - covering history, art, literature, music, architecture, landscapes, wildlife, design.
 • Free, convenient pull-out Copenhagen map(included in print version), plus easy-to-use colour maps to help you explore.

Coverage Includes: Reykjavik, Southeastern Iceland, the Blue Lagoon and the Golden Circle, Oslo, Norway's Fjords, Stockholm, Gothenburg, Copenhagen, Tallinn, Estonia, Helsinki, Lakeland (Finland), the Far North and the Arctic Circle, and more.

46

Lonely Planet Finland

gepubliceerd 02 januari 2018
uitgever:
Lonely Planet
auteur:
Lonely Planet Finland
taal:
Engelstalig
regio:  Europa   Noord-Europa   Scandinavië   Finland  
Lonely Planet Finland

Shop for the best in Scandinavian design, fizz across Lapland behind a team of huskies, and warm up in a traditional sauna; all with your trusted travel companion. Get to the heart of Finland and begin your journey now!

Inside Lonely Planet's Finland Travel Guide:

 • Colour maps and images throughout
 • Highlights and itineraries help you tailor your trip to your personal needs and interests
 • Insider tips to save time and money and get around like a local, avoiding crowds and trouble spots
 • Essential info at your fingertips - hours of operation, phone numbers, websites, transit tips, prices
 • Honest reviews for all budgets - eating, sleeping, sight-seeing, going out, shopping, hidden gems that most guidebooks miss
 • Cultural insights give you a richer, more rewarding travel experience - history, art, literature, music, architecture, landscapes, wildlife, the Sami, Finnish culture, Finnish design, over 53 maps.

Coverage Includes: Helsinki, Turku & the South Coast, Åland Archipelago, Tampere, Pirkanmaa & Häme, the Lakeland, Karelia, West Coast, Oulu, Kainuu & Koillismaa, Lapland and more.

47

Finnish Lapland

including Kuusamo
gepubliceerd april 2017
uitgever:
Crossbill Guides
auteur:
Dirk Hilbers, Kim Lotterman
taal:
Engelstalig
Finnish Lapland

This guidebook describes the nature and wildlife of Finnish Lapland, one of the last great wildernesses of Europe. Huge expanses of silent coniferous forests, impenetrable bogs and vast open fells comprise the awe-inspiring landscape of Lapland. This new book is fully revised and updated and covers the Finnish part of Lapland, including the wildlife-rich region of Kuusamo, just south-east of the official border.

It's a superb region for birdwatching, for long trips on foot or ski and for watching the northern lights.

As any Crossbill Guide, this title on Finnish Lapland gives 22 detailed route descriptions and 23 site descriptions covering the best sites for birdwatching, finding wildflowers, watching bears and other large mammals and experiencing the wilderness. This information comes with extensive descriptions of the ecology, geology, history and flora and fauna of Finnish Lapland.

Kopen bij bol.com

48

Lonely Planet Scandinavia

Dänemark, Finnland, Island, Norwegen, Schweden, Faroe Island, Tallin, St.Petersburg
gepubliceerd 02 januari 2018
uitgever:
Lonely Planet
auteur:
Anthony Ham
taal:
Engelstalig
regio:  Europa   Noord-Europa   Scandinavië  
Lonely Planet Scandinavia

Thirteenth edition

Lonely Planet Scandinavia is your passport to the most relevant, up-to-date advice on what to see and skip, and what hidden discoveries await you. Cruise through Norway's majestic fjords, float in Iceland's Blue Lagoon or sample Copenhagen's finest new-Nordic cuisine; all with your trusted travel companion. Get to the heart of Scandinavia and begin your journey now! 

Inside Lonely Planet's Scandinavia Travel Guide:

 • Colour maps and images throughout
 • Highlights and itineraries help you tailor your trip to your personal needs and interests 
 • Insider tips to save time and money and get around like a local, avoiding crowds and trouble spots 
 • Essential info at your fingertips - hours of operation, phone numbers, websites, transit tips, prices 
 • Honest reviews for all budgets - eating, sleeping, sight-seeing, going out, shopping, hidden gems that most guidebooks miss 
 • Cultural insights give you a richer, more rewarding travel experience - history, art, literature, cinema, music, architecture, landscapes, wildlife and cuisine. 
 • Over 45 maps 

Covers Norway, Denmark, Sweden, Iceland, Finland, Tallinn and more 

49

Finland

gepubliceerd mei 2018
uitgever:
Dominicus Landengids
auteur:
Ger Meesters
taal:
Nederlandstalig
regio:  Europa   Noord-Europa   Scandinavië   Finland  
Finland

Finland is een land van tegenstellingen: de zomers zijn er warm en licht, de winters koud en knus.

Finland is een land van tegenstellingen: de zomers zijn er warm en licht, de winters koud en knus. Je kunt er in de warme maanden wekenlang door het groen zwerven en overal een duik nemen in een van de vele meren. Cultuur opsnuiven doe je in Helsinki, waar je kennismaakt met de architectuur van Alvar Aalto, het design van Marimekko en de muziek van Jean Sibelius.

In de koude maanden laat je je betoveren door de witte wonderwereld en de pracht van het noorderlicht. Voor de betere wintersportlocaties en safari's met sneeuwscooters, rendier- of hondensledes kun je naar Lapland.

Kopen bij bol.com

50

Trotter - Finland

van reizigers voor reizigers
gepubliceerd juni 2011
uitgever:
Trotter
auteur:
Pierre Josse
taal:
Nederlandstalig
regio:  Europa   Noord-Europa   Scandinavië   Finland  
Trotter - Finland

Een uitgebreide selectie logies, restaurants, cafés en winkels voor elk budget en voor elke stemming: goedkoop kamperen, luxueus dineren, authentieke bars afschuimen ...

Alle bezienswaardigheden worden uitvoerig beschreven en overzichtelijk ingedeeld: 3 Trottermannetjes voor de hoogtepunten, 2 of 1 voor de minder bekende, maar toch niet te missen plekjes.

Met handige overzichtskaarten en gedetailleerde stadsplattegronden waarop alle adressen en bezienswaardigheden gelokaliseerd zijn.

51

Wildernis dichtbij - Wild ... Scandinavie

Ontdek de mooiste natuur van Noorwegen, Zweden en Finland
gepubliceerd oktober 2014
uitgever:
auteur:
Ger Meesters
taal:
Nederlandstalig
regio:  Europa   Noord-Europa   Scandinavië  
Wildernis dichtbij - Wild ... Scandinavie

Noorwegen, Zweden en Finland kennen een ongelooflijke rijkdom aan planten- en diersoorten die je elders in Europa nauwelijks te zien krijgt. 'Wild ... Scandinavië' brengt deze prachtige natuur nu binnen handbereik.

 • oplocaties, o.a. Falsterbo, Öland, Varanger, Lofoten en Oulu
 • Vogels, zoogdieren, orchideeën en andere noordse natuur
 • Met tips voor onderweg
 • Rijk gïllustreerd, boordevol tips en achtergrondinformatie 

Ruimte en rust vormen de grote aantrekkingskracht van de drie landen in het hoge Noorden. Hier zijn de grootste en meeste nationale parken van heel Europa te vinden. Deze reisgids helpt je om al deze rijkdom zelf te ontdekken. 

EXTRA! Inclusief MINIGIDS Dieren & planten van Scandinavië: hierin in één oogopslag 150 bijzondere soorten dieren en planten van Noorwegen, Zweden en Finland. Handig voor onderweg! natuur, planten, dieren, flora, fauna, reisgids, natuurgids

52

Trotter Noorwegen

gepubliceerd juni 2017
uitgever:
Trotter
auteur:
BenoÎt Lucchini
taal:
Nederlandstalig
Trotter Noorwegen

Deze 'Trotter' biedt een heleboel informatie voor een reis naar Noorwegen. De gids heeft een zeer sobere vormgeving zonder veel foto's, maar wel vormgegeven in de stijl van 'Trotter', met een overzichtelijkere tweekleurendruk en een rustigere bladspiegel. Eerst krijg je een overzichtskaart van het land, praktische informatie en een hoofdstuk over klimaat, vervoer, geschiedenis, eten, cultuur, de taal etc. Het tweede deel gaat gedetailleerd in op de verschillende regio's, van Zuid-Noorwegen tot de Noordkaap. Veel aandacht gaat naar steden als Oslo en Bergen, maar de focus ligt uiteraard op de imposante natuur. Bij elke bestemming krijg je algemene en praktische informatie, een stuk geschiedenis, een groen kader met adressen om te eten, drinken en slapen, en een overzicht van de bezienswaardigheden. Hier en daar is ook een plattegrond opgenomen. Achteraan volgt een register. Een handige gids, die zich vooral richt tot backpackers.

53

ANWB extra - Helsinki

Reisgids met uitneembare plattegrond
gepubliceerd oktober 2011
uitgever:
ANWB Extra
auteur:
Ulrich Quack
taal:
Nederlandstalig
ANWB extra - Helsinki

Ontdek Helsinki met de compacte reisgids ANWB Extra Helsinki! 

Helsinki is misschien niet de eerste stad waaraan je denkt bij het plannen van een weekendje weg. Maar de veelzijdige Finse hoofdstad wint aan populariteit. Dat komt onder meer door de fraaie moderne architectuur in de buitenwijken, het neoclassicistische centrum, het vele groen rond het centraal station en de hippe designwinkels. De ANWB Extra reisgids Helsinki biedt naast diverse routes door de stad en veel praktische tips over hotels en vervoer ook 15 inspirerende bezienswaardigheden die je tijdens je citytrip niet mag missen. Ga shoppen in de pronkstraat van Helsinki: Esplanade of koop de lekkerste waar op het Marktplein. 

Deze kleine reisgids past gemakkelijk in de handtas en heeft een handige uitneembare kaart met daarop de beste tips voor overnachten, winkelen, eten en drinken en uitgaan.

54

Lannoo's Autoboek - Denemarken, Zweden, Noorwegen en IJsland

Toeristische atlas voor reizen, weekend, vakantie & vrije tijd
gepubliceerd mei 2016
uitgever:
Lannoo's autoboek
auteur:
Lannoo
taal:
Nederlandstalig
Lannoo's Autoboek - Denemarken, Zweden, Noorwegen en IJsland

Fotoboek, inspiratiegids én atlas in één

In Scandinavië viert de natuur hoogtij: vredige duinlandschappen in Denemarken, uitgestrekte scherenkusten, maar ook dichte bossen in Zweden, machtige fjorden en watervallen in Noorwegen, smeulende lavavelden en gletsjers in IJsland. Bovendien lokken Kopenhagen, Stockholm, Oslo en Reykjavík in de zomermaanden ontelbare toeristen met hun ruime culturele aanbod.

Het eerste deel van het boek beschrijft per land de interessantste bezienswaardigheden. Die worden gequoteerd volgens een sterrensysteem ( ***= reis op zich waard, **= een uitstap waard, *= bezienswaardig). Daarnaast is er een hoofdstuk gewijd aan de indrukwekkendste nationale parken van Scandinavië.

Vijf uitgestippelde autoroutes doen de mooiste regio’s en de beroemdste plekken van het mysterieuze Noorden aan. Dankzij de ruim 900 foto's, themakaders, plattegronden van de belangrijkste steden en een atlas op schaal 1:900.000, is Lannoo’s Autoboek een combinatie van een fotoboek, reisgids en atlas waaruit je eeuwig inspiratie put. 

55

Rother Wandelgidsen - Zuid-Noorwegen

53 fjord- en bergwandelingen tussen Oslo, Lellehammer, Bergen en Kristiansand
gepubliceerd mei 2015
uitgever:
Rother Wandelgidsen
auteur:
Bernhard Pollmann
taal:
Nederlandstalig
Rother Wandelgidsen - Zuid-Noorwegen

Noorwegen is het land van ongerepte, verlaten natuur, waardoor het een paradijs voor liefhebbers van het buitenleven is. De Rother wandelgids Zuid-Noorwegen beschrijft 53 fjord- en bergwandelingen in het zuidelijke deel van Noorwegen tussen Oslo, Lillehammer en Bergen.

Zoals gebruikelijk zijn er verschillende wandelingen voor beginnende en ervaren wandelaars en is er onmisbare informatie over de streek, de bezienswaardigheden en recreatiemogelijkheden.

De betrouwbare routebeschrijvingen, gedetailleerde kaarten en hoogteprofielen zorgen voor een onvergetelijke wandelervaring.

56

Zweden

gepubliceerd juni 2018
uitgever:
Wat & Hoe reisgidsen
auteur:
Wat&Hoe
taal:
Nederlandstalig
regio:  Europa   Noord-Europa   Scandinavië   Zweden  
Zweden

Op luxe papier gedrukt en uitvoerig geïllustreerd met kleurenfoto's, zoals we gewend zijn van de Wat&Hoe Onderweg reisgids. De teksten zijn niet al te lang en de toerist die niets wil missen en veel wil zien wordt aan de hand genomen met uitgestippelde dagprogramma's per regio en stad: van Malmö in het zuiden naar Göteborg, Stockholm, Uppsala en Gotland en via Midden-Zweden naar de Poolcirkel. Tot pagina 34 volgt een korte introductie over de stad: korte tips en (weinig diepgaande) uitleg over verschillende onderwerpen, vervoer, accommodatie, eten en drinken, winkelen en vermaak. Bij de bezienswaardigheden in het reisgedeelte staan verwijzingen naar de stadsplattegronden die achterin zijn opgenomen, openingstijden en of een bezienswaardigheid een hoge toegangsprijs heeft. Hotels, restaurants en bezienswaardigheden staan met details en prijzen vermeld. Tot slot nog wat uitstapjes en vier wandelingen en autotochten en nog meer praktische informatie (7 pagina's). Daarna volgen enkele plattegronden en kaarten. Met register. Praktische gids.

Kopen bij bol.com

57

Thuis in Noorwegen

nederlandse emigranten vertellen
gepubliceerd 2011
uitgever:
auteur:
Jeannet Appelo
taal:
Nederlandstalig
Thuis in Noorwegen

In dit boek met interviews met Nederlandse emigranten in Noorwegen, leest u de unieke verhalen. Van sneeuwruimen tot lesuren in het bos. Van een hechte gemeenschap tot enorme vriezers in de berging. De verhalen gaan over lef, twijfel, doorzettingsvermogen, plezier, geduld en soms gewoon een portie geluk. Voor alle geinterviewden geldt; ze hebben het niet bij de droom gelaten. Het boek is rijk geillustreerd met foto's.

58

Dominicus landengids - Noorwegen

gepubliceerd juli 2018
uitgever:
Dominicus Landengids
auteur:
Fred Geers
taal:
Nederlandstalig
Dominicus landengids - Noorwegen

Noorwegen heeft indrukwekkende landschappen die nergens anders in Europa te vinden zijn.

Noorwegen is een ideaal land om te bezoeken in alle jaargetijden: snel ontluikend groen in het prille voorjaar, de lange dagen in de zomer, de herfst die de berghellingen in felle kleuren zet en natuurlijk de sneeuwrijke winter. 

Het is vooral de uitgestrekte en ongerepte natuur die tot de verbeelding spreekt. Noorwegen heeft indrukwekkende landschappen die nergens anders in Europa te vinden zijn. Denk aan de fjorden, de gletsjers en scherenkust. Maar vergeet niet het hooggebergte, de eindeloze kustlijn, de middernachtzon in de zomer en het noorderlicht in de winter. Het is eigenlijk te veel voor één vakantie of bezoek. En daarom komen de Noorwegen-liefhebbers zo graag terug. Steeds op een nieuwe ontdekkingstocht! Want als je eenmaal Noorwegen hebt geproefd, dan wil je meer.

59

Wat & Hoe select - Stockholm

Alle informatie voor een korte vakantie
gepubliceerd mei 2013
uitgever:
Wat & Hoe reisgidsen
auteur:
Marina Goudsblom
taal:
Nederlandstalig
Wat & Hoe select - Stockholm

Wat & Hoe Select Stockholm is de ideale reisgids voor een korte stedentrip. Met de uitklapkaarten, plattegronden en duidelijke wandelkaarten vind je altijd de weg. En dankzij de Top 10-selectie en de beste hotspots weet je zeker dat je niets mist. Deze eigentijdse reisgids van Wat & Hoe Select biedt je alle essentiële informatie die je nodig hebt voor een reis naar Stockholm.

Stockholm heeft zichzelf uitgeroepen tot de hoofdstad van Scandinavië. En misschien wel terecht, want het is niet alleen qua inwoners de grootste stad van Scandinavië. Het ligt ook centraal in Noord-Europa, is het economische centrum van het noorden en speelt een grote rol op het gebied van mode, design en cultuur.

Die verhevenheid zie je overigens alleen terug in getallen en op papier, want de Zweden zelf zijn nuchter en hechten waarde aan het gelijkheidsbeginsel. Stockholmers zijn trots op hun stad en land, maar de wapperende Zweedse vlaggen betekenen vooral: wees welkom!