Beste reisboeken Zuid-Europa

Zuid-Europa is het zuidelijk deel van Europa. Het omvat met name de Europese landen die grenzen aan de Middellandse Zee. Het begrip Zuid-Europa heeft echter geen officiële status, welke gebieden en landen ertoe behoren is daarom vatbaar voor discussie. De volgende landen worden doorgaans tot Zuid-Europa gerekend: Albanië, Andorra, Bosnië en Herzegovina, Cyprus, Griekenland, Italië, Kroatië, Macedonië, Malta, Monaco, Montenegro, Portugal, San Marino, Servië, Slovenië, Spanje, het Europese gedeelte van Turkije en Vaticaanstad.

Top 10 beste reisgidsen Zuid-Europa

1

De Groene Reisgids - Portugal

gepubliceerd april 2017
uitgever:
De Groene Reisgids
auteur:
Lannoo
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
624
regio:  Zuid-Europa   Portugal  
De Groene Reisgids - Portugal

Haal meer uit uw vakantie met de Michelin-sterren!
De serie Groene Reisgidsen van Michelin is een beproefde en betrouwbare reisgidsenreeks. Of u nu lekker lang met vakantie gaat of er zomaar even tussenuit trekt, de Groene Reisgids wijst u de weg naar alle bijzonderheden die uw reisbestemming te bieden heeft, op een boeiende, grondige en praktische manier. Door de opdeling in regio's of microregio's ontdekt u meteen wat u moet zien en waar u echt heen moet. Op bladzijde 1 vindt u een overzicht van de regio's uit de gids en op de binnenzijde van het omslag worden de behandelde regio's in kaart gebracht. Toeristische plaatsen en bezienswaardigheden krijgen een duidelijke sterrenquotering. Hierdoor kunt u geen enkele 'topper' missen. *** de reis waard ** een omweg waard * interessant In de adresboekjes vindt u naast praktische informatie en tips voor activiteiten ook logeeradressen en eetgelegenheden voor ieders budget. Met kaarten en plattegronden gebaseerd op de bekende Michelincartografie. 

2

Lonely Planet Portugal

gepubliceerd 02 januari 2017
uitgever:
Lonely Planet
auteur:
Lonely Planet
taal:
Engelstalig
pagina's:
542
regio:  Zuid-Europa   Portugal  
Lonely Planet Portugal

Lonely Planet Portugal is your passport to the most relevant, up-to-date advice on what to see and skip, and what hidden discoveries await you. Stand at Europe's southwestern edge on the barren cliffs of Cabo de Sao Vicente, stretch a towel on the golden sands of Algarve and hear soulful fado in Lisbon; all with your trusted travel companion. Get to the heart of Portugal and begin your journey now! 

 • Inside Lonely Planet's Portugal Travel Guide:
 • Colour maps and images throughout 
 • Highlights and itineraries help you tailor your trip to your personal needs and interests 
 • Insider tips to save time and money and get around like a local, avoiding crowds and trouble spots
 • Essential info at your fingertips - hours of operation, phone numbers, websites, transit tips, prices 
 • Honest reviews for all budgets - eating, sleeping, sight-seeing, going out, shopping, hidden gems that most guidebooks miss
 • Cultural insights give you a richer, more rewarding travel experience - architecture, arts, music, religion, history, wine, cuisine 
 • Over 70 maps 
 • CoversLisbon, the Algarve, Porto, the Douro valley, Faro, Sintra, Evora, the Alentejo, the Beiras, Coimbra, the Minho, Estremadura and more. 

The Perfect Choice: Lonely Planet Portugal, our most comprehensive guide to Portugal, is perfect for both exploring top sights and taking roads less travelled. 

Looking for a guide focused on Lisbon? Check out Lonely Planet's Pocket Lisbon a handy-sized guide focused on the can't-miss sights for a quick trip. 

3

Capitool reisgids - Portugal

Complete en rijk geïllustreerde reisgids die alles biedt voor een geslaagde reis
gepubliceerd 02 januari 2015
uitgever:
Capitool Reisgidsen
auteur:
Marion Kaplan, Clive Gilbert
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
480
regio:  Zuid-Europa   Portugal  
Capitool reisgids - Portugal

De ideale reisgids voor jouw reis naar Portugal

•Een luxe reisgids boordevol informatie
•Met een zorgvuldig samengestelde inhoud van hoge kwaliteit
•Bestand tegen intensief gebruik voor, tijdens én na je reis
•Met de mooiste illustraties en foto’s
•Een gids om te bewaren als een prachtige herinnering

Het landschap van Portugal biedt een verscheidenheid aan natuurschoon en ervaringen. In een dag reis je van de hoge weilanden in het noorden naar de golvende vlakten in het zuiden. Daarnaast is het nooit ver naar de zonovergoten kust op het platteland. Madeira en de Azoren zijn paradijselijke eilanden voor liefhebbers van rust en natuur. Verspreid over een aantal heuvels ligt de hoofdstad Lissabon: een heerlijke plek om als vakantieganger te vertoeven. 

Alles in één reisgids
Met de reisgids Capitool Portugal ben je verzekerd van een reisgids boordevol informatie, mooie plattegronden en de meest handige tips. De reisgids is opgedeeld in de tien verschillende streken die Portugal rijk is. Elk gebied wordt in een apart hoofdstuk beschreven, inclusief foto’s, illustraties en kaarten, opengewerkte tekeningen, driedimensionale beelden en plattegronden van de belangrijkste bezienswaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan het rococopaleis Palácio de Queluz aan de kust van Lissabon, de oude wijk Alfama met al zijn kleine trammetjes in Lissabon, het kleine marktstadje Ponte de Limo in Minho en het klooster Convento de Cristo in Tomar. 
De reisgids beschikt tevens over een handige lijst van restaurants, accommodaties, winkels, amusement, sportieve vakanties en buitenactiviteiten. Daarnaast geeft Capitool Portugal in alle tijden praktische informatie over jouw reis. Of dat nu gaat over reizen met kinderen, rijden in het drukke verkeer, internet, het vinden van geldautomaten of het openbaar vervoer: met het uitgebreide en handige overzicht achter in het boek, zal je overal beslagen ten ijs komen. 

Genoeg te ontdekken
De reisgids laat jou alles weten over de echte do’s en don’ts van jouw verblijfplaats. Omdat er zoveel te ontdekken is, zijn er verschillende kaarten te vinden per gebied met de leukste bezienswaardigheden. Op die manier zie je altijd wel een paar bezienswaardigheden. Benieuwd naar welke gebieden er allemaal zijn? In Capitool Portugal zijn de volgende streken te vinden: 

•Lissabon
•De kust van Lissabon
•Estremadura en Ribatejo
•De Beira-provincies
•Douro en Trás-os-Montes
•Minho
•Alentejo
•Algarve
•Madeira
•Azoren

Met 480 pagina’s aan tekst, kaarten, foto’s en illustraties is de reisgids Capitool Portugal een compleet handboek aan onmisbare informatie. Zo kun jij op de beste manier de reis van jouw dromen maken. Capitool laat je de wereld zien!
 

4

Lonely Planet Croatia

gepubliceerd april 2019
uitgever:
Lonely Planet
auteur:
Lonely Planet
taal:
Engelstalig
pagina's:
384
regio:  Zuid-Europa   Kroatië  
Lonely Planet Croatia

Lonely Planet Croatia is your passport to the most relevant, up-to-date advice on what to see and skip, and what hidden discoveries await you. Sail the island-speckled coastline, marvel at historic forts and mansions or walk Dubrovnik's city walls; all with your trusted travel companion.

Sail the island-speckled coastline, marvel at historic forts and mansions, and walk Dubrovnik's city walls – all with your trusted travel companion. Get to the heart of Croatia and begin your journey now!

Inside Lonely Planet's Croatia:

 • Colour maps and images throughout.
 • Highlights and itineraries help you tailor your trip to your personal needs and interests.
 • Insider tips to save time and money and get around like a local, avoiding crowds and trouble spots.
 • Essential info at your fingertips - hours of operation, phone numbers, websites, transit tips, prices.
 • Honest reviews for all budgets - eating, sleeping, sightseeing, going out, shopping, hidden gems that most guidebooks miss.
 • Cultural insights provide a richer, more rewarding travel experience - history, people, music, landscapes, wildlife, cuisine, politics.
 • Covers Zagreb, Zagorje, Slavonia, Istria, Kvarner, Northern Dalmatia, Split & Central Dalmatia, Dubrovnik & Southern Dalmatia and more.
5

National Geographic Reisgids - Italië

gepubliceerd februari 2018
uitgever:
National Geographic Reisgids
auteur:
National Geographic Reisgids
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
398
regio:  Zuid-Europa   Italië  
National Geographic Reisgids - Italië

National Geographic Reisgids Italië is een exclusieve gids met sublieme fotografie die u meeneemt naar de bekende en minder bekende bezienswaardigheden. De experts van National Geographic nemen een kijkje achter de schermen en dringen door tot de kern van de cultuur, de geschiedenis en het volk van het land. 
Bezoek met deze National Geographic Reisgids Italië historische hoogtepunten van middeleeuws Rome en het centrum van Florence, het idyllische landschap van de Chianti-streek en de romaanse pracht van zuidelijk Puglia. Ga op truffeljacht in Umbrië en beklim de Stromboli bij nacht of breng een bezoek aan een gondelwerf in Venetië. Of ga buiten de gebaande paden en maak een tocht naar het mooie Lago d'Iseo, de middeleeuwse heuvelsteden van Umbrië, de kust bij Gargano aan de Adriatische Zee en het landschap van Sardinië. 
De uitgebreide kennismaking met Italië, het overzicht met belevenissen die je niet mag missen, de insider tips, de excursies buiten de gebaande paden en de reiswijzer met hotels en restaurants en de handige kaarten maken de gids compleet. Speciaal aanbevolen voor natuur- en cultuurliefhebbers!

6

Capitool reisgids - Italië

gepubliceerd april 2016
uitgever:
Capitool Reisgidsen
auteur:
Christopher Catling, Sam Cole
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
672
regio:  Zuid-Europa   Italië  
Capitool reisgids - Italië

•Een luxe reisgids boordevol informatie
•Met een zorgvuldig samengestelde inhoud van hoge kwaliteit
•Bestand tegen intensief gebruik voor, tijdens én na je reis
•Met de mooiste illustraties en foto’s
•Een gids om te bewaren als een prachtige herinnering

Italië heeft een grote diversiteit aan regio’s en bezienswaardigheden. In het noordoosten vind je de majestueuze Dolomieten met middeleeuwse kastelen en in Venetië vind je magnifieke monumenten. In het centrale deel van Italië is Florence in Toscane één van de befaamdste plaatsen. Umbrië en Le Marche bieden een idyllisch landschap met pittoreske heuvelstadjes. Zuid-Italië, met ook Napels, Sardinië en Sicilië, bezit een rijke collectie archeologische vondsten. De hoofdstad Rome heeft daarnaast ook vele schitterende bezienswaardigheden. Kortom, er is voor ieder wat wils in dit prachtige land. 

Alles in één reisgids
Met de reisgids Capitool Italië ben je verzekerd van een reisgids boordevol informatie, mooie plattegronden en de meest handige tips. De reisgids is opgedeeld in de achttien verschillende streken die Italië rijk is. Elk gebied wordt in een apart hoofdstuk beschreven, inclusief foto’s, illustraties en kaarten, opengewerkte tekeningen, driedimensionale beelden en plattegronden van de belangrijkste bezienswaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan het prachtige Forum Romanum en het Colosseum in Rome, de indrukwekkende werken van Giotto in Florence en de vele en prachtige kastelen, paleizen en musea. De reisgids beschikt tevens over een handige lijst van restaurants en cafés en accommodaties. Daarnaast geeft Capitool Italië in alle tijden praktische informatie over jouw reis. Of dat nu gaat over rijden in het drukke verkeer, internet, het vinden van geldautomaten of het openbaar vervoer: met het uitgebreide en handige overzicht achter in het boek, zal je overal beslagen ten ijs komen. 

Genoeg te ontdekken
De reisgids laat jou alles weten over de echte do’s en don’ts van jouw verblijfplaats. Omdat er zoveel te ontdekken is, zijn er verschillende kaarten te vinden per gebied met de leukste bezienswaardigheden. Op die manier zie je altijd wel een paar bezienswaardigheden. Benieuwd naar welke gebieden er allemaal zijn? In Capitool Italië zijn de volgende streken te vinden: 

•Venetië
•Veneto en Friuli
•Trentino-Alto Adige
•Lombardije
•Valle d’Aosta en Piëmont
•Ligurië
•Emilia-Romagna
•Florence
•Toscane
•Umbrië
•Le Marche
•Rome
•Lazio
•Napels en Campanië
•Abruzzo, Molise en Apulië
•Basilicata en Calabrië
•Sicilië
•Sardinië

Met 672 pagina’s aan tekst, kaarten, foto’s en illustraties is de reisgids Capitool Italië een compleet handboek aan onmisbare informatie. Zo kun jij op de beste manier de reis van jouw dromen maken. Capitool laat je de wereld zien!

7

Bradt Kosovo

gepubliceerd oktober 2017
uitgever:
Bradt Travel Guides
auteur:
Verena Knaus, Gail Warrander
taal:
Engelstalig
pagina's:
360
regio:  Zuid-Europa   Kosovo   Servië  
Bradt Kosovo

This new fully updated 3rd edition of Bradt's Kosovo is the only full-length English guidebook to this land rich in cultural heritage, generous hospitality and stunning scenery which is celebrating its 10th anniversary of unilateral independence from Serbia. Updated by two resident tourism experts, this new edition is an ideal companion for all visitors, offering maps, contacts and detailed information not easily accessible online, insider knowledge of one of Europe's last unspoiled destinations, and comprehensive detail on sites, attractions and practical information. What was once a hub for adventurous backpackers and international organisations has become an outdoor adventure destination in its own right with a compelling buzz thanks in part to a vibrant and dynamic young population: the average age here is 26. Mega-hiking trails like the Via Dinarica and Peaks of the Balkans have brought attention to the country's unmatched scenery and multitude of 2,500+ metre peaks. New via ferratas - climbing routes - in the country's north and west appeal to the adventurous set, while newly restored archaeological sites offer a haven for history buffs as well. This third edition contains a wealth of new tour operators and fully updated maps to key cities and regions that make it easier than ever to explore Europe's youngest country. Ringed by high mountains and recovering from a turbulent past, Kosovo is enjoying a tourism renaissance. Following this guide, visitors can ski over pristine snowfields and hike among saw-toothed mountains, explore the ebb and flow of Islam and of Orthodox Christianity at beautiful shrines such as Gracanica Monastery or Prizren's Sinan Pasha Mosque, sample raki at one of the vineyards, visit a traditional stone kulla, and be initiated into Prishtina's coffee-drinking culture. Bradt's Kosovo caters for all travellers. With detailed descriptions of the country's lively cafes and wide-ranging restaurants, as well as the thriving outdoor adventure scene, plus accommodation to suit all budgets, this new edition is the ideal companion for tourists, NGOs and long-term visitors.

8

Capitool reisgids - Slovenië

Complete en rijk geïllustreerde reisgids die alles biedt voor een geslaagde reis
gepubliceerd juni 2016
uitgever:
Capitool Reisgidsen
auteur:
Capitool
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
252
regio:  Zuid-Europa   Slovenië  
Capitool reisgids - Slovenië

De ideale reisgids voor jouw reis naar Slovenië

•Een luxe reisgids boordevol informatie
•Met een zorgvuldig samengestelde inhoud van hoge kwaliteit
•Bestand tegen intensief gebruik voor, tijdens én na je reis
•Met de mooiste illustraties en foto’s
•Een gids om te bewaren als een prachtige herinnering

Het Sloveense landschap verandert snel, van hoge bergen in de Alpen naar landbouwgebied en van dichte loofbossen naar de mediterrane kust met palmbomen. De bedrijvige hoofdstad Ljubljana kent sierlijke architectuur en heeft een prachtig centrum, waarbij de Drakenbrug een populair herkenningspunt is. Ptuj is een van Slovenië’s mooiste steden, met middeleeuwse kastelen en Romeinse opgravingen en schilderachtig gelegen aan de rivier de Drava. Voor de natuur-, cultuur- én sportliefhebber is er in Ljubljana genoeg te beleven en te zien.

Alles in één reisgids
Met de reisgids Capitool Slovenië ben je verzekerd van een reisgids boordevol informatie, mooie plattegronden en de meest handige tips. De reisgids is opgedeeld in de vier verschillende streken die Slovenië rijk is. Elk gebied wordt in een apart hoofdstuk beschreven, inclusief foto’s, illustraties en kaarten, opengewerkte tekeningen, driedimensionale beelden en plattegronden van de belangrijkste bezienswaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan het Nationaal Park Triglav met het Meer van Bohinj in de Alpen, de Nationale Galerie, het herkenbare Kasteel van Ljubljana en de Universiteitswijk van Ljubljana en de populaire en indrukwekkende Grotten van Postojna.
De reisgids beschikt tevens over een handige lijst van restaurants en cafés, accommodaties, winkels, amusement, buitenactiviteiten en themavakanties. Daarnaast geeft Capitool Slovenië in alle tijden praktische informatie over jouw reis. Of dat nu gaat over reizen met kinderen, rijden in het drukke verkeer, internet, het vinden van geldautomaten of het openbaar vervoer: met het uitgebreide en handige overzicht achter in het boek, zal je overal beslagen ten ijs komen. 

Genoeg te ontdekken
De reisgids laat jou alles weten over de echte do’s en don’ts van jouw verblijfplaats. Omdat er zoveel te ontdekken is, zijn er verschillende kaarten te vinden per gebied met de leukste bezienswaardigheden. Op die manier zie je altijd wel een paar bezienswaardigheden. Benieuwd naar welke gebieden er allemaal zijn? In Capitool Slovenië zijn de volgende streken te vinden: 

•Ljubljana
•De Alpen
•De Sloveense kust en de Karst
•Zuid- en Oost-Slovenië

Met 252 pagina’s aan tekst, kaarten, foto’s en illustraties is de reisgids Capitool Slovenië een compleet handboek aan onmisbare informatie. Zo kun jij op de beste manier de reis van jouw dromen maken. Capitool laat je de wereld zien!

9

Lonely Planet Montenegro

gepubliceerd 02 januari 2017
uitgever:
Lonely Planet
auteur:
Lonely Planet
taal:
Engelstalig
pagina's:
192
regio:  Zuid-Europa   Montenegro  
Lonely Planet Montenegro

Lonely Planet Montenegro is your passport to all the most relevant and up-to-date advice on what to see, what to skip, and what hidden discoveries await you. Enjoy the view of Sveti Stefan while lazing on the beach, visit Njegos' tomb on top of Black Mountain, or experience ancient history in Kotor; all with your trusted travel companion. Get to the heart of Montenegro and begin your journey now!

Inside Lonely Planet Montenegro Travel Guide:

 •  
 • Colour maps and images throughout 
 • Highlights and itineraries show you the simplest way to tailor your trip to your own personal needs and interests 
 • Insider tips save you time and money and help you get around like a local, avoiding crowds and trouble spots 
 • Essential info at your fingertips - including hours of operation, phone numbers, websites, transit tips, and prices 
 • Honest reviews for all budgets - including eating, sleeping, sight-seeing, going out, shopping, and hidden gems that most guidebooks miss 
 • Cultural insights give you a richer and more rewarding travel experience - including customs, history, art, literature, cinema, architecture, politics, wildlife, and cuisine 
 • Over 23 local maps 
 • Useful features - including What's New, Month-by-Month (annual festival calendar), and Outdoor Activities 
 • Coverage of Dubrovnik, Podgorica, Kotor, Herceg Novi, Tivat, Budva, Petrovac, Niksic, Plav, Sveti Stefan, Przno, Perast, Ulcinj, Budva, Rijeka Crnojevica, and more 

The Perfect Choice: Lonely Planet Montenegro, our most comprehensive guide to Montenegro, is perfect for those planning to both explore the top sights and take the road less travelled.

10

Lonely Planet Slovenia

gepubliceerd mei 2019
uitgever:
Lonely Planet
auteur:
Lonely Planet
taal:
Engelstalig
pagina's:
288
regio:  Zuid-Europa   Slovenië  
Lonely Planet Slovenia

Lonely Planet Slovenia is your passport to the most relevant, up-to-date advice on what to see and skip, and what hidden discoveries await you. Stroll the leafy streets of Ljubljana, dive into the great outdoors at Lake Bled or sip some of the world's best Merlot in Vipava; all with your trusted travel companion.

Stroll the leafy streets of Ljubljana, dive into the great outdoors at Lake Bled or sip some of the world's best Merlot in Vipava; all with your trusted travel companion. Get to the heart of Slovenia and begin your journey now!

Inside Lonely Planet Slovenia Travel Guide:

 • Highlights and itineraries help you tailor your trip to your personal needs and interests.
 • Insider tips to save time and money and get around like a local, avoiding crowds and trouble spots.
 • Essential info at your fingertips - hours of operation, phone numbers, websites, transit tips, prices.
 • Honest reviews for all budgets - eating, sleeping, sight-seeing, going out, shopping, hidden gems that most guidebooks miss.
 • Cultural insights give you a richer, more rewarding travel experience - history, art, literature, cinema, music, architecture, politics, sport, cuisine, wine, customs. Over 30 maps.
 • Covers Ljubljana, Skofja Loka, Lake Bled, Bohinj, Kranjska Gora, Triglav National Park, Soca Valley, Vipava Valley, Lipica, Piran, Postojna, Rogaska Slatina, Prekmurje and more.

Kopen bij bol.com

11

Lannoo's autoboek - Portugal on the road

de mooiste routes en regio's
gepubliceerd maart 2017
uitgever:
Lannoo's autoboek
auteur:
Gisela Tobias, Werner Tobias
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
296
regio:  Zuid-Europa   Portugal  
Lannoo's autoboek - Portugal on the road

Een autovakantie zonder zorgen dankzij Lannoo's Autoboeken 'on the road'

De Algarve met haar bontgekleurde rotsformaties is veruit de bekendste bestemming van Portugal. Het is de zonnigste kust van Europa, waar het weer altijd goed is. Maar ook de afgelegen bergdalen en glooiende landschappen in het binnenland kunnen veel toeristen bekoren. In de hoofdstad Lissabon en in Porto komen zowel hippe genieters als cultuurliefhebbers ruim aan hun trekken. PLAN UW ULTIEME REIS Alle praktische informatie om uw reis thuis tot in de puntjes voor te bereiden, inclusief de beste overnachtingsmogelijkheden VERKEN DE PERFECTE REISROUTES Alle reisroutes, opgedeeld in dagetappes en perfect uit gestippeld voor een reisschema op maat EXPLOREER ALLE HOOGTEPUNTEN Ontdek de opwindendste bezienswaardigheden en de tips voor uitstapjes en bezoeken 

12

Capitool Reisgids Top 10 Malta en Gozo

Reisgids met top 10-lijstjes en uitneembare kaart
gepubliceerd november 2018
uitgever:
Capitool Reisgidsen
auteur:
Capitool
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
128
regio:  Zuid-Europa   Malta  
Capitool Reisgids Top 10 Malta en Gozo

Capitool Top 10 Malta & Gozo 

- Top 10 van onder andere de beste restaurants, de mooiste bezienswaardigheden en de leukste winkels
- Met de uitneembare kaart vind je gemakkelijk de weg
- De schitterende foto's brengen Malta & Gozo tot leven
- Compact formaat, ideaal om mee te nemen
- Diverse wandelroutes leiden je langs de prachtige kustlijnen van de eilanden

De reisgids is opgebouwd uit top 10-lijsten die het beste van alles wat er in Malta en Gozo te zien en te doen is, behandelen. Een mengeling van blauwe wateren, een rijke geschiedenis en 300 dagen per jaar zon, wie wil er niet een bezoekje brengen aan deze eilanden?

Top 10 Malta & Gozo bevat tips en praktische informatie voor tijdens het verblijf, zoals wat voor weer je kunt verwachten, waar je lekker kunt eten, gratis uitjes, welk hotel het beste is en gemakkelijk te volgen voorbeeldroutes zodat je in korte tijd zoveel mogelijk kunt zien. Of je nu een weekend of een hele week komt, dankzij de handige lijstjes heb je een snel overzicht van het beste wat de eilanden te bieden hebben. Zo zie je in één oogopslag waar je de mooiste tempels en kathedralen kunt zien en welke restaurants de moeite waard zijn.

Deze Top 10-gids verdeelt de eilanden in zes gebieden: 

- Valetta
- Sliema, St Julian's en de Drie steden
- Noord-Malta
- Centraal Malta
- Zuid-Malta
- Gozo en Comino

Ga heerlijk slenteren door de nauwe straatjes van Valetta of vergaap je aan het panoramische uitzicht van de Upper Barakka tuinen. Geniet van verse vis in een restaurant in de haven van Marsaxlokk, ga zwemmen en snorkelen in de Bleu Lagoon van Comino of bezoek een van de oude tempels op Malta. 

13

Dominicus landengids - Albanië

gepubliceerd 03 mei 2019
uitgever:
Dominicus Landengids
auteur:
Yvonne van Osch
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
264
regio:  Zuid-Europa   Albanië  
Dominicus landengids - Albanië

Nog niet zo lang geleden was Albanië een onbekend, van de buitenwereld afgesloten stukje Europa. Nu is het een vakantiebestemming in opkomst! Wie kennismaakt met de in veel opzichten harde geschiedenis van dit land zal verbaasd zijn over de openheid en de vriendelijkheid van de mensen.
Het ongerepte landschap met dichte bossen, alpenweiden en witte bergtoppen is op veel plaatsen van een machtige, onbeschrijflijke schoonheid. Er is ook een rijke variatie aan strandmogelijkheden, van de luxe Rivièra in het zuiden tot de gemoedelijke eenvoud in het noorden. En steden en dorpen, hoe verwaaid soms ook, delen hun historische schatten gul, zonder het mysterie van hun unieke Europees-Aziatische cultuur volledig prijs te geven.
Yvonne van Osch is tekstschrijver, gespecialiseerd in kunst, cultuur, wetenschap en reizen.

14

ANWB Extra - Macedonië

gepubliceerd juli 2018
uitgever:
ANWB Extra
auteur:
Karin Evers
taal:
Engelstalig
pagina's:
132
ANWB Extra - Macedonië

ANWB Extra reisgids Macedonië 
Beleef Macedonië met de compleet vernieuwde reisgids ANWB Extra Macedonië! Macedonië wordt door zijn vele prachtige bergen en groene weides ook wel het Zwitserland van de Balkan genoemd. Hierdoor is Macedonië de perfecte bestemming voor een leuke vakantie. 
De compacte ANWB Extra reisgids Macedonië biedt naast diverse routes door het land en veel praktische tips over hotels en vervoer ook 15 inspirerende bezienswaardigheden die je tijdens je vakantie niet mag missen. Bezoek de warmwaterbron en waterval ten oosten van Strumica, ga eindeloos wandelen in Nationaal Park Pelister, of dobber een middagje op het water rond de Matkakloof.
Deze kleine reisgids past gemakkelijk in de tas en heeft een handige uitneembare kaart met daarop de beste tips voor winkelen, eten en drinken en uitgaan.

15

ANWB wereldreisgids - Portugal

gepubliceerd november 2017
uitgever:
ANWB Ontdek reisgids
auteur:
Jürgen Strohmaier
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
432
regio:  Zuid-Europa   Portugal  
ANWB wereldreisgids - Portugal

De Wereldreisgidsen van de ANWB zijn fraai uitgevoerd en hebben per 2016 een nieuw omslag. Ze bevatten heel veel praktische informatie, zijn gedrukt op stevig papier en de vele kleurenfoto's zijn up-to-date en van goede kwaliteit. De eerste 70 pagina's van de gids geven achtergrondinformatie over geschiedenis, politiek, cultuur en natuur van Portugal. Daarna volgen nog zo'n veertig pagina's praktische informatie: websites, tips voor reizen, communicatie en budget. Het reisgedeelte behelst Lissabon en omgeving, Midden-Portugal, Porto en omgeving, het groene noordelijke deel van Portugal, Alentejo en de Algarve. De gids is overzichtelijk ingedeeld, het lettertype is klein. De informatie over hotels, restaurants, transport en prijzen is gedetailleerd en actueel genoeg. Structuur en lay-out zijn helder en aantrekkelijk. Er zijn bovendien tientallen themapagina's en gedetailleerde plattegronden. Op het uitklapbare omslag overzichtskaarten. Kwaliteit en variatie garanderen een plaats naast de overbekende gids van Lonely Planet. Met register; kleine druk. Grote uitneembare kaart.

Outlet
16

Lonely Planet Spain & Portugal's Best Trips

32 Amazing Road Trips
gepubliceerd 02 januari 2016
uitgever:
Lonely Planet
auteur:
Regis St. Louis
taal:
Engelstalig
pagina's:
416
regio:  Zuid-Europa   Portugal   Spanje  
Lonely Planet Spain & Portugal's Best Trips

Discover the freedom of open roads while touring Spain and Portugal with Lonely Planet Spain and Portugal's Best Trips, your passport to up-to-date advice on uniquely encountering Spain and Portugal via el auto. Featuring 32 amazing road trips, from 2-day escapes to 2-week adventures, you can explore the route of Don Quixote and journey through the Duoro Valley Vineyards, all with your trusted travel companion. Get to Spain and Portugal, rent a car and hit the road! Inside Lonely Planet Spain and Portugal's Best Trips: Lavish colour and gorgeous photography throughout Itineraries and planning advice to pick the right tailored routes for your needs and interests Get around easily - over 100 easy-to-read, full-colour route maps, detailed directions Insider tips to get around like a local, avoid trouble spots and be safe on the road - local driving rules, parking, toll roads Essential info at your fingertips - hours of operation, phone numbers, websites, prices Honest reviews for all budgets - eating, sleeping, sight-seeing, hidden gems that most guidebooks miss Useful features - including Driving Problem Buster, Detours, and Link Your Trip Covers Madrid, Basque Country, Barcelona, Andalucia, Portugal and more The Perfect Choice: Lonely Planet Spain and Portugal's Best Trips is perfect for exploring Spain and Portugal via the road and discovering sights that are more accessible by car. Planning a Spanish or Portuguese trip sans a car? The Lonely Planet Spain guide or Portugal guide, our most comprehensive guides to Spain and Portugal, are perfect for exploring both top sights and lesser-known gems, or check out Discover Spain, a photo-rich guide to the country's most popular attractions. Looking for a guide focused on a specific Spanish or Portuguese city? Madrid, Barcelona, Lisbon, Porto? Check out our Lonely Planet Madrid guide and Barcelona guide for a comprehensive look at all these cities have to offer, or Pocket Lisbon and Pocket Porto, handy-sized guides focused on the can't-miss sights for a quick trip. 

17

Capitool reisgids Kroatië

Complete en rijk geïllustreerde reisgids die alles biedt voor een geslaagde reis
gepubliceerd juli 2015
uitgever:
Capitool Reisgidsen
auteur:
Gian Enrico Venturini
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
296
regio:  Zuid-Europa   Kroatië  
Capitool reisgids Kroatië

De ideale reisgids voor jouw reis naar Kroatië

•Een luxe reisgids boordevol informatie
•Met een zorgvuldig samengestelde inhoud van hoge kwaliteit
•Bestand tegen intensief gebruik voor, tijdens én na je reis
•Met de mooiste illustraties en foto’s
•Een gids om te bewaren als een prachtige herinnering

Met meer dan 4800 kilometer aan mediterrane kust en 1185 eilanden is Kroatië een van de belangrijkste vakantiegebieden van Europa. Dicht bij de stranden liggen pittoreske en romantische oude havensteden. In het binnenland vind je het afwisselende platteland, bezaaid met grote natuurparken, kuuroorden, kastelen en kerken. Zagreb, de bruisende hoofdstad, komt vooral ’s avonds tot leven in de beste bars, restaurants en theaters van Kroatië. Kortom, een land dat iedereen, natuur-, cultuur-, sport- én strandliefhebbers, zal bevallen en verwonderen.

Alles in één reisgids
Met de reisgids Capitool Kroatië ben je verzekerd van een reisgids boordevol informatie, mooie plattegronden en de meest handige tips. De reisgids is opgedeeld in de zes verschillende streken die Kroatië rijk is. Elk gebied wordt in een apart hoofdstuk beschreven, inclusief foto’s, illustraties en kaarten, opengewerkte tekeningen, driedimensionale beelden en plattegronden van de belangrijkste bezienswaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan de Bovenstad in Zagreb waar zich het prachtige presidentieel paleis bevindt, bijzondere musea zoals het Meštrovićmuseum en interessante kerken, de renaissancistische centrum van Hvar-stad in Dalmatië en het Nationaal Park Brijuni. Plekken waar je niet uitgekeken raakt. De reisgids beschikt tevens over een handige lijst van restaurants en cafés, accommodaties, winkels, amusement en buitenactiviteiten. Daarnaast geeft Capitool Kroatië in alle tijden praktische informatie over jouw reis. Of dat nu gaat over reizen met kinderen, rijden in het drukke verkeer, internet, het vinden van geldautomaten of het openbaar vervoer: met het uitgebreide en handige overzicht achter in het boek, zal je overal beslagen ten ijs komen. 

Genoeg te ontdekken
De reisgids laat jou alles weten over de echte do’s en don’ts van jouw verblijfplaats. Omdat er zoveel te ontdekken is, zijn er verschillende kaarten te vinden per gebied met de leukste bezienswaardigheden. Op die manier zie je altijd wel een paar bezienswaardigheden. Benieuwd naar welke gebieden er allemaal zijn? In Capitool Kroatië zijn de volgende streken te vinden: 

•Istrië en Kvarner
•Dalmatië
•Zagreb
•Midden-Kroatië
•Slavonië en Baranja
•De Noordelijke Gewesten

Met 296 pagina’s aan tekst, kaarten, foto’s en illustraties is de reisgids Capitool Kroatië een compleet handboek aan onmisbare informatie. Zo kun jij op de beste manier de reis van jouw dromen maken. Capitool laat je de wereld zien!

18

Bradt Bosnia & Herzegovina

gepubliceerd 02 januari 2016
uitgever:
Bradt Travel Guides
auteur:
Tim Clancy
taal:
Engelstalig
pagina's:
352
Bradt Bosnia & Herzegovina

5th edition. Fully updated, with an expanded chapter on Mostar and Terbinje

Two decades after the conflict that ravaged the region, Bosnia and Herzegovina has emerged as a unique, dynamic tourism destination. Whether you go in search of bears in the primeval Sutjeska National Park, wander the winding streets of Sarajevo's Turkish quarter or put your feet up in Mostar with a glass of chilled ilavka, you are guaranteed to be charmed by the country's rich natural and cultural heritage. 

Still the only standalone guidebook to the country in English, Bradt's Bosnia & Herzegovina is packed with practical information and insider tips on how to make the most of your trip to the land where East meets West. 

Explore Sarajevo on foot with our extensive walking tours 

Go skiing on the world-class slopes of Jahorina and Bjelanica 

Visit the mysterious pilgrimage site of Medugorje 

Learn your kupus from your kolac with our language guide 

Discover the imposing hilltop towns of Pocitelj and Travnik 

19

Reishandboek - Portugal

praktische en culturele reisgids met alle bezienswaardigheden
gepubliceerd juni 2017
uitgever:
auteur:
Tineke Zwijgers
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
313
regio:  Zuid-Europa   Portugal  
Reishandboek - Portugal

Praktische en culturele reisgids met alle bezienswaardigheden. De geur van een versgebakken custardtaartje of een bord gegrilde sardines. Een felgekleurd paleis, dat opdoemt uit de ochtendmist. Hoge blauwe golven, die komen aanrollen op het strand van de Atlantische kust. Portugal is een feest voor de zintuigen en elke dag brengt weer nieuwe sensaties. Of je nu een middeleeuwse vesting op een rots bezoekt, verblijft op een camping of in een pousada, een glas port drinkt aan de oevers van de Douro of te voet de langgerekte kust verkent.

Portugal nodigt uit tot bijna elk soort vakantie. Je kunt er eindeloos wandelen, fietsen, golfen en surfen. Je vindt er historie, cultuur en architectuur; je vindt er ook zon, zee en strand. De stedentrips naar bijvoorbeeld Lissabon en Porto zijn veel geprezen, en het is genieten op één op van de vele wijnreizen. 
Portugal heeft het allemaal, en Reishandboek Portugal is een compacte en complete reisgids die helpt om het maximale plezier uit je vakantie te halen.

20

Ontdek reisgids - Ontdek Calabrië

gepubliceerd maart 2018
uitgever:
ANWB Ontdek reisgids
auteur:
Ilona Witten
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
300
regio:  Zuid-Europa   Italië  
Ontdek reisgids - Ontdek Calabrië

ANWB Ontdek reisgids Calabrië - Italië 
Verken Calabrië op een andere manier met de uitgebreide ANWB Ontdek reisgids Calabrië! Natuurlijk mag je bezienswaardigheden zoals de 15.000 jaar oude rotstekening in de Grotta del Romito en Scilla met zijn kasteel en vissersdorp Chianalea niet missen, maar ga ook eens van de gebaande paden en wandel langs de muurschilderingen van het stadje Diamante, bezoek de indrukwekkende ruïnes van Amendolea of en struin langs kunstzinnige keramiek in Squillace.
Deze reisgids Calabrië biedt naast praktische tips over routes, hotels en vervoer ook originele ontdekkingstochten door de Italiaanse streek. De auteur laat juist díe plekjes zien waar de andere toeristen aan voorbij lopen. Achter in de handzame gids zit een uitneembare kaart. Kortom: deze reisgids is een onmisbare reisgezel tijdens je vakantie door Calabrië.

21

Reishandboek - Malta en Gozo

praktische en culturele reisgids met alle bezienswaardigheden
gepubliceerd 02 januari 2019
uitgever:
auteur:
Elio Pelzers
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
230
regio:  Zuid-Europa   Malta  
Reishandboek - Malta en Gozo

Praktische en culturele reisgids met alle bezienswaardigheden
Het mediterrane Malta is een cultureel schateiland. Het zag prehistorische mensen, Romeinen, moslims, christelijke orderidders van Sint Jan, Fransen en Britten komen en gaan. Ze lieten hun erfenis achter. Tempelresten, historische vestingstadjes, ontzagwekkende (zee)forten,
barokke kerken, strakke paleizen: het wemelt ervan.
De een komt er voor een lange stedentrip, de ander voor de zee. Geniet van een avondterrasje in Valletta, maak een pastorale wandeling op Gozo, struin door het oude Mdina of maak een bootexcursie langs de grillige kalkkust.
Malta is een eigenzinnig eiland en daarom alleen al de moeite waard om te bezoeken.
* Veel achtergrondinformatie
* Praktische informatie: onder andere accommodatie, vervoer, gezondheid, geldzaken etc.
* Alle bezienswaardigheden
* Kaarten en plattegronden in kleur

Kopen bij bol.com

22

Ontdek Marche

San Marino, Urbino, Via Flaminia, Castelli di Jesi, Grotte di Frassari, Ancona, Palmenrivièra, Monte Sibillini
gepubliceerd april 2017
uitgever:
ANWB Ontdek reisgids
auteur:
Annette Krus-Bonazza
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
300
regio:  Zuid-Europa   Italië   San Marino  
Ontdek Marche

ANWB Ontdek reisgids Marche - Italië
Verken Marche op een andere manier met de uitgebreide ANWB Ontdek reisgids Marche!
Natuurlijk mag je de stranden en badplaatsen als Portonovo, Sirolo en Numana niet missen. Maar ga eens van de gebaande paden en bezoek het accordeonparadijs Castelfidardo, papierstad Fabriano en 'schoenenhemel' Sant'Elipidio a Mare. 

De Ontdek reisgids Marche biedt naast praktische tips over campings, vakantiehuizen, hotels en vervoer ook originele ontdekkingstochten door de streek. De auteur laat juist díe plekjes zien waar de andere toeristen aan voorbij lopen. Achter in de handzame gids zit een uitneembare kaart. Kortom: deze reisgids is een onmisbare reisgezel tijdens je reis door Marche. 

Kopen bij bol.com

23

Bradt Macedonia

gepubliceerd april 2015
uitgever:
Bradt Travel Guides
auteur:
Thammy Evans
taal:
Engelstalig
pagina's:
392
Bradt Macedonia

A once-fractured country, as its complex history proves too well, Macedonia now offers a rich mixture of sightseeing options. Nature lovers and history buffs will be delighted by pristine landscapes and an impressive archaeological heritage. Visit the crumbling Treskavec Monastery, bathe in the hot springs at Katlanovska Banja and wander through the backstreets of Kratovo, a village set entirely within an ancient volcanic crater. The most comprehensive guidebook to Macedonia is now in its fifth edition. Written by Thammy Evans, a political analyst who lived in Macedonia for five years, Bradt's Macedonia makes the ideal travelling companion, whether you're trekking through pristine Pelister National Park, viewing stunning mosques and monasteries or just relaxing with a cocktail on the shores of Lake Ohrid.

24

Bradt Albania

gepubliceerd 02 januari 2018
uitgever:
Bradt Travel Guides
auteur:
Gillian Gloyer
taal:
Engelstalig
pagina's:
296
regio:  Zuid-Europa   Albanië  
Bradt Albania

This new, thoroughly updated sixth edition of Bradt's Albania remains the only standalone guide to this dynamic and rapidly modernising eastern European country, from the capital, Tirana, a lively European city, with shopping malls, cycle paths, museums, galleries and historic buildings, to remote outposts where traditional ways of life prevail. Updated by expert author Gillian Gloyer, it includes all developments since the last edition, reflecting changes such as continued investment in the road network and construction of fast highways connecting main cities, improved hotel provision and new museums dedicated to Albania's communist history. Despite such modernisation, Albania is one of very few European countries where it is still possible to immerse yourself in traditional lifestyles and culture, and Bradt's Albania provides details of where to experience this for yourself. In highland villages, people tend their livestock and gather their crops with little or no mechanisation; they milk their cows and goats by hand, they make their own cheese and bread, they distil home-made spirits from local fruits and berries. In addition, many villagers have opened up their traditional homes as guest-houses, offering a wonderful opportunity to experience their culture first-hand. Bradt's Albania also includes details of watching the country's rare wildlife, such as wildcats, lynx, wolves and bears, and of visiting its three World Heritage Sites: the archaeological site and national park of Butrint and the Ottoman cities of Berati and Gjirokastra. Iso-polyphony, the traditional music of the south-west, is also listed as part of World Heritage by UNESCO. With rigorously researched historical and archaeological background information, detailed notes on popular and less well-known hiking routes and other outdoor activities, specialist contributors on wildlife, military history and other topics, and an unparalleled wealth of practical advice for the independent traveller, Bradt's Albania is the ideal companion for discovering this intriguing country.

25

Lonely Planet Best of Italy

gepubliceerd mei 2018
uitgever:
Lonely Planet
auteur:
Marc Di Duca
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
356
regio:  Zuid-Europa   Italië  
Lonely Planet Best of Italy

Lonely Planet's Best of Italy is your passport to the most relevant, up-to-date advice on what to see and skip, and what hidden discoveries await you. Take in a gondolier's sweet song while gliding past Venetian palaces, sample olives and wines as you traverse Tuscany's storybook hills, or be humbled amid thousands of years of Roman history and art; all with your trusted travel companion. Discover the best of Italy and begin your journey now!

 

Inside Lonely Planet's Best of Italy:

 

 • Full-colour images throughout
 • Highlights and itineraries help you tailor your trip to your personal needs and interests
 • Insider tips to save time and money and get around like a local, avoiding crowds and trouble spots
 • Essential info at your fingertips - hours of operation, phone numbers, websites, transit tips, prices
 • Honest reviews for all budgets - eating, sight-seeing, going out, shopping, hidden gems that most guidebooks miss
 • Cultural insights give you a richer, more rewarding travel experience - including history, art, literature, cinema, music, culture, architecture, politics, landscapes, outdoor experiences, cuisine, wine
 • Free, convenient pull-out Rome map (included in print version), plus easy-to-use colour maps to help you navigate your destination
 • Covers Rome, the Vatican, Milan, the Lakes, Venice, Florence, Tuscany, Naples, Pompeii, Amalfi Coast, Sicily and more.

The Perfect Choice: Lonely Planet's Best of Italy, our easy-to-use guide, filled with inspiring and colorful photos, focuses on Italy's most popular attractions for those looking for the best of the best.

26

National Geographic Reisgids - Portugal

gepubliceerd 09 juli 2019
uitgever:
auteur:
National Geographic Reisgids
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
272
regio:  Zuid-Europa   Portugal  
National Geographic Reisgids - Portugal

National Geographic Reisgids Portugal is een exclusieve gids met sublieme fotografie die u meeneemt naar de bekende en minder bekende bezienswaardigheden. De experts van National Geographic nemen een kijkje achter de schermen en dringen door tot de kern van de cultuur, de geschiedenis en het volk van het land.

Bezoek met deze National Geographic Reisgids Portugal de wijk Alfama, de oudste van Lissabon, ga naar de uiterste westpunt Cabo de São Vicente en maak een dagtocht door de dorpjes van het Serra da Marofa-gebergte. Ontdek waar je de Portugese gitaar kunt leren bespelen, waar je azulejo's kunt beschilderen en de kurkoogst kunt meemaken. Of maak een excursie buiten de gebaande paden, zoals naar het nationale park Peneda-Gerês, de Romeinse nederzetting Conímbriga en het weelderige eiland Madeira.

De uitgebreide kennismaking met Portugal, het overzicht met belevenissen die je niet mag missen, de insider tips, de excursies buiten de gebaande paden en de reiswijzer met hotels en restaurants en de handige kaarten maken de gids compleet. Speciaal aanbevolen voor natuur- en cultuurliefhebbers!

27

Best of Portugal

gepubliceerd 02 januari 2017
uitgever:
Lonely Planet
auteur:
Lonely Planet
taal:
Engelstalig
pagina's:
320
regio:  Zuid-Europa   Portugal  
Best of Portugal

Lonely Planet Best of Portugal is your passport to the most relevant, up-to-date advice on Portugal's top experiences. Cruise through the canals of Aveiro, tour the Alto Douro wine country, or walk the medieval town of Evora; all with your trusted travel companion.

Inside Lonely Planet Best of Portugal:

 • Full-colour maps and images throughout
 • Highlights and itineraries help you tailor your trip to your personal needs and interests
 • Insider tips to save time and money and get around like a local, avoiding crowds and trouble spots
 • Essential info at your fingertips - hours of operation, phone numbers, websites, transit tips, prices
 • Honest reviews for all budgets - eating, sleeping, sight-seeing, going out, shopping, hidden gems that most guidebooks miss
 • Cultural insights give you a richer, more rewarding travel experience - history, festivals, cuisine, religion, architecture
 • Over 60 colour maps
 • Covers Lisbon, Porto, the Algarve, Evora, Rio Douro Valley, Braga, Coimbra, Aveiro, Sintra, Obidos, Sagres & Cabo de Sao Vicente and more

The Perfect Choice: Lonely Planet Best of Portugal, our easy-to-use guide, filled with inspiring and colorful photos, focuses on Portugal's most popular attractions for those looking for the best of the best.

Looking for a comprehensive guide that recommends both popular and offbeat experiences, and extensively covers all the country has to offer? Check out Lonely Planet Portugal guide.

Kopen bij bol.com

28

National Geographic reisgidsen - Portugal

gepubliceerd april 2017
uitgever:
National Geographic Reisgids
auteur:
Fiona Dunlop
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
272
regio:  Zuid-Europa   Portugal  
National Geographic reisgidsen - Portugal

National Geographic Reisgids Portugal is een exclusieve gids met sublieme fotografie die u meeneemt naar de bekende en minder bekende bezienswaardigheden. De experts van National Geographic nemen een kijkje achter de schermen en dringen door tot de kern van de cultuur, de geschiedenis en het volk van het land.

Bezoek met deze National Geographic Reisgids Portugal de wijk Alfama, de oudste van Lissabon, ga naar de uiterste westpunt Cabo de São Vicente en maak een dagtocht door de dorpjes van het Serra da Marofa-gebergte. Ontdek waar je de Portugese gitaar kunt leren bespelen, waar je azulejo's kunt beschilderen en de kurkoogst kunt meemaken. Of maak een excursie buiten de gebaande paden, zoals naar het nationale park Peneda-Gerês, de Romeinse nederzetting Conímbriga en het weelderige eiland Madeira.

De uitgebreide kennismaking met Portugal, het overzicht met belevenissen die je niet mag missen, de insider tips, de excursies buiten de gebaande paden en de reiswijzer met hotels en restaurants en de handige kaarten maken de gids compleet. Speciaal aanbevolen voor natuur- en cultuurliefhebbers!

29

Reishandboek - Reishandboek Servië

praktische en culturele reisgids met alle bezienswaardigheden
gepubliceerd september 2015
uitgever:
auteur:
Menno Weijs
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
222
regio:  Zuid-Europa   Servië  
Reishandboek - Reishandboek Servië

Praktische en culturele reisgids met alle bezienswaardigheden Het reishandboek Servië neemt je mee op reis door de verschillende gebieden van Servië. Deze reisgids gaat uitvoerig in op de natuur, cultuur en geschiedenis van Servië, geeft achtergrondinformatie over de bezienswaardigheden en biedt praktische tips die je op weg helpt in dit nog grotendeels onontdekte land. Het is de enige Nederlandstalige reisgids over Servië! De roerige geschiedenis heeft Servië een inspirerende culturele diversiteit en interessante monumenten nagelaten. Unieke opgravingen uit de Romeinse tijd liggen soms op een steenworp afstand van Middeleeuwse forten en kloosters. In de stadscentra loop je in een paar minuten van de Osmaanse bazaar naar het Habsburgse theater. De miljoenenstad Belgrado is tegelijkertijd een moderne stad met een bruisend uitgaansleven. De drukte daar staat in schril contrast met het uitgestrekte platteland, de woeste bergen en de ondoordringbare moerasgebieden. Het reishandboek Servië heeft uitgebreide informatie voor de moderne reiziger die zijn of haar weg snel wil kunnen vinden. Duidelijke kaarten en up-to-date informatie van de Nederlandse auteur maakt het reishandboek Servië een onmisbare reispartner.

30

Lannoo's autoboek Spanje/Portugal

toeristische atlas voor reizen, weekend, vakantie & vrije tijd
gepubliceerd april 2015
uitgever:
Lannoo's autoboek
auteur:
Lannoo
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
448
regio:  Zuid-Europa   Portugal   Spanje  
Lannoo's autoboek Spanje/Portugal

Fotoboek, reisgids én atlas in één
Het Iberisch Schiereiland is niet voor niets een van onze favoriete vakantiebestemmingen: het blijft tot de verbeelding spreken met eindeloze kuststroken, authentieke witte dorpen, culturele steden zoals Sevilla en Lissabon, ongerepte natuur in de Sierra Nevada en okerkleurige kliffen in de Algarve. In het eerste deel van het boek komen de interessantste bestemmingen aan bod. Elke plek krijgt een, twee of drie sterren toegekend op basis van bekoorlijkheid of culturele waarde. Daarnaast is er een hoofdstuk gewijd aan het Unesco-werelderfgoed in Spanje en Portugal. Denk maar aan de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela, het Alhambra, de wijnstreek Alto Douro... Elf uitgestippelde autoroutes gidsen je langs grandioze natuur- en cultuurlandschappen, bruisende metropolen en dromerige dorpen. Het scala reikt van een tocht langs de groene Portugese kust, over een rondreis door Castilië en Andalusië tot een gevarieerde cruise langs de Balearen, Canarische eilanden en Azoren. Dankzij de ruim 600 foto's, plattegronden van de belangrijkste steden en een atlas op schaal 1:900.000, is Lannoo's Autoboek een combinatie van een fotoboek, reisgids en atlas waaruit je eeuwig inspiratie put voor een vakantie naar het populaire Zuiden. 

31

Trotter Portugal

gepubliceerd juni 2017
uitgever:
Trotter
auteur:
Lannoo
taal:
Nederlandstalig
pagina's:
600
regio:  Europa   Zuid-Europa   Portugal  
Trotter Portugal

De onmisbare gids voor echte trotters
Eigenzinnige en kritische benadering van klassieke trekpleisters en verborgen parels buiten de platgetreden paden De nieuwe Trotter reisplanner biedt suggesties voor het ideale reisprogramma Met honderden budgetvriendelijke en uitgeteste horeca-adressen In het vernieuwde voorwerk met overzichtskaarten, kleurenfoto's en reisprogramma's ontdekt elke reiziger de topervaringen van zijn bestemming. De intussen beruchte sappige stijl wordt gehandhaafd: een vleugje humor afgewisseld met een kritische noot. De combinatie van beeld, tekst, cartografie en kaderstukken biedt een knap gestructureerd geheel, waarin de zelfstandige reiziger makkelijk zijn weg vindt. 

Kopen bij bol.com