De Groene Reisgids Weekend - Londen

gepubliceerd februari 2018
Uitgever: 
De Groene Reisgids Weekend
Auteur: 
Lannoo
Nederlandstalig
regio:  Verenigd Koninkrijk   Engeland   Londen  
De Groene Reisgids Weekend - Londen

Deze reisgids voor een weekendje Londen maakt deel uit van de reeks 'Groene Reisgids weekend', die qua opzet en vormgeving aansluit bij de klassieke 'Groene Gidsen', maar focust op citytrips en een compacter formaat heeft.

Na een deeltje over aankomen in Londen volgen enkele algemene hoofdstukken: het voorbereiden van de reis, praktische informatie (vervoer, uit eten…) en een evenementenkalender. Het volgende deel bespreekt de bezienswaardigheden per wijk, van Westminster tot de Docklands, Greenwich en de omgeving van Londen. Dat alles wordt gewaardeerd met sterretjes.

Daarna krijg je een overzicht van de beste adressen om te overnachten, iets te eten of te drinken, te winkelen of uit te gaan en ten slotte is er een deel met informatie over o.a. architectuur, de Theems, de Cockney, tea-time…

Achterin een register. Op de uitklapbare flappen vind je een metrokaart en een overzichtskaart van de verschillende Londense wijken.

Overzichtelijke lay-out met functioneel kleurgebruik. Verlucht met kaartjes, kaders met achtergrondinformatie en kleurenfoto's.

Een beknopte maar handige gids. Met uitneembare stadsplattegrond.